Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά κι ευχαριστώ εκ των υστέρων όποιον ασχοληθεί με την περίπτωση μου.Να σας πω αρχικά το σκεπτικό μου κι ύστερα να δούμε αν γίνεται σε αυτό το μπάτζετ.Σκεφτομαι αρχικά να στήσω ένα μηχάνημα με επεξεργαστή που θα έχει και ενσωματωμένα γραφικά,κι αργότερα αν έχω περισσότερες απαιτήσεις στο θέμα gaming να προσθέσω και μία κάρτα γραφικών.Οσον αφορά το gaming τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν κυρίως είναι football manager, fifa κι ύστερα αν περισσεύει χρόνος γενικά παιχνίδια που έχουν ένα στορι και τελειώνουν(assassin's creed,red dead redemption,gta v, battlefield κτλπ), αυτά τα παιχνιδια τα γράφω ενδεικτικά για να έχετε μια ιδέα.Προφανως καταλαβαίνω ότι ίσως μόνο με κάρτα γραφικών θα τα παίξω κομπλέ αυτά,για αρχή δε με πειράζει.Αυτο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπουν σωστά πράγματα ποιοτικά και δυνατά όσο γίνεται και που δεν θα χρειάζεται να τα αναβαθμίσω στα επόμενα χρόνια.

Ποσό που διαθέτουμε : 600€ κι ίσως και λίγο παραπάνω

Χρήση υπολογιστή : Κυρίως internet browsing (αρκετές καρτέλες),youtube, office και gaming όσο επιτρέπει ο ελ. χρόνος.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Δε νομίζω να προκύψει κάποιο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Προς το παρόν υπάρχει αυτή, Asus VZ229HE IPS Monitor 21.5" FHD 1920x1080 με Χρόνο Απόκρισης 5ms GTG

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? 

Όχι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Θεσσαλονίκη Κέντρο 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Θα το στήσω εγώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή τα έχουμε προτείνει αρκετές φορές, μου έρχονται από μνήμης:

- μητρική full ATX ΑΜ5 Gigabyte B650 ~150E (υπάρχουν και άλλες με 170 ή το πολύ 200Ε αν θέλεις. Πιο πολλά σίγουρα δεν αξίζει).  

- Μνήμες DDR5 32GB (2x16) 6000 cl30 Patriot ή Kingston από eshop ~105E

- M2 NVMe "δίσκος" 1ΤΒ Teamgroup MP44 ~68E απο eshop

- τροφοδοτικό Seasonic G12 Gold είτε το 550W ~65Ε είτε το 850W ~90E (επειδή το 650W και το 750W κάνουν 85-89Ε, δεν συμφέρουν οικονομικά, όποτε ή συμφέρει να κάνεις οικονομία με το 550W ή να δώσεις 2-3E παραπάνω και παίρνεις 850W!)

- cpu cooler Thermalright Peerless Assasin 120 στα ~46E, ή Arctic Freezer 36 στα 26Ε από eshop, ή όχι έξτρα ψύκτρα τώρα για να κάνεις οικονομία, και ξεκινάς με τη στοκ ψυκτρα. 

- κουτί οποίο σου αρέσει. Ας πούμε 50Ε

- cpu με igpu 8500g στα 150Ε, 8600g στα 200Ε, (o 8700g στα 300Ε βγαίνει πολύ εκτός budget).

Κοιτας λίγο αυτά να δεις πάνω κάτω τι σου ταιριάζει, τι κουτί θα διαλέξεις, και αν δώσεις κάτι λίγο παραπάνω.

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι η λογική της σύνθεσης του  sattack ταιριάζει με τα ζητούμενα σου.

Συμπληρωματικά να πω:

- εφόσον τα "δυνατά" ενσωματωμένα δεν είναι ο πρώτος στόχος (που λογικά δεν είναι γιατί γνωρίζεις και λες ότι θα προσθέσεις κάρτα στο μέλλον), δεν βλέπω λόγο να προτιμήσεις apu cpu (xxxxG). Θα ήταν προτιμότερος και δυνατότερος ένας 7600 από αντίστοιχο εξαπύρηνο apu και θα έχει καλύτερες επιδόσεις gaming  ακόμη και από τους οκταπύρηνους όταν συνδυαστεί με κάρτα γραφικών

- καλό θα ήταν να μπει η ψύκτρα εξαρχής για να μην έχει "ταλαιπώριες" μετά. Τούμπανο η peerless μα εντελώς αχρείαστη σε αυτού του επιπέδου επεξεργαστές. Η arctic  είναι άριστη επιλογή και έχει πολύ καλό vfm.

*Προσοχή στις αγορές από  e-shop. Πληθαίνουν οι "καταγγελίες" για ακύρωση παραδόσεων και μεγάλη καθυστέρηση σε μη ετοιμοπαράδοτα προϊόντα. Αγορές κατά προτίμηση σε άμεσα διαθέσιμα.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.
8 ώρες πριν, nickol-us είπε

Πληθαίνουν οι "καταγγελίες" για ακύρωση παραδόσεων και μεγάλη καθυστέρηση σε μη ετοιμοπαράδοτα προϊόντα. Αγορές κατά προτίμηση σε άμεσα διαθέσιμα.

Που το είδες; Εγω ετοιμάζομαι να παραγγειλω , την «νιοστή» ( γραφείο + οικίες… ) σύνθεση, και γενικα δεν έχω κανένα παράπονο. 
βέβαια όταν μου λέει κατόπιν παραγγελίας , ή αν λέει 4-7 εργάσιμες φαίνεται ότι υπάρχει ένα ρίσκο για καθυστέρηση. 
Αλλά  όπως το λες είναι σαν να μας λες να το αποφύγουμε. Σοβαρές καταγγελίες. 
Που γίνονται αυτές οι καταγγελίες αν επιτρέπετε ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, adminaros είπε

Που το είδες; Εγω ετοιμάζομαι να παραγγειλω , την «νιοστή» ( γραφείο + οικίες… ) σύνθεση, και γενικα δεν έχω κανένα παράπονο. 
βέβαια όταν μου λέει κατόπιν παραγγελίας , ή αν λέει 4-7 εργάσιμες φαίνεται ότι υπάρχει ένα ρίσκο για καθυστέρηση. 
Αλλά  όπως το λες είναι σαν να μας λες να το αποφύγουμε. Σοβαρές καταγγελίες. 
Που γίνονται αυτές οι καταγγελίες αν επιτρέπετε ;

Το καταγγελίες το έβαλα σε εισαγωγικά, μη το χοντραίνουμε χωρίς λόγο...

Επειδή παρακολουθώ στενά τις αναβαθμίσεις και τα νέα συστήματα, έχω δει πολλούς συμφορουμίτες να αναφέρουν προβλήματα παραδόσεων, κυρίως στα προϊόντα 4-7 μέρες παράδοση(πχ).

Τραβάει η παραγγελία πολύ ενώ αδυνατούν να δώσουν απαντήσεις καθώς φαντάζομαι ότι εξαρτώνται από τον προμηθευτή τους.

Πρόσφατα "ενημερώθηκε" και το νήμα στο μπλα μπλα

https://www.insomnia.gr/forums/topic/760683-τι-γίνεται-με-το-e-shopgr-καθυστερήσεις-κλπ/#findComment-60567866

Έχω προτείνει "άπειρα" built  από  e-shop και  hardware, χωρίς καμία διάθεση "διαφήμισης", με την ίδια ευκολία κάνω και το αντίθετο...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Donalhioy είπε

pc 1.jpg

Μια απορία πάνω στην σύνθεσή σου.

Γιατί η μονή μνήμη (single dimm) με 16GB μόνο (= έχεις "κουτσάνει" εντελώς τον 8600G και τα γραφικά του) με 73,90€; Παράλληλα δίσκος Samsung 990 Pro 1ΤΒ στα 102,90€;

Μήπως να "αντιστρέψεις" τις τιμές;

Ας πούμε με 100+€ να βάλεις 32GB (2x16GB στα 6000Mhz) και με 60-70€ να βάλεις έναν δίσκο 1ΤΒ που δεν "χάνει" πολλά από τον 990 Pro!

Πιστεύω κάτι τέτοιο ταιριάζει καλύτερα! Δικαιολογίες "θα βάλει άλλα 16GB μετά" δεν νομίζω να στέκουν.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 5
Δημοσ.
2 hours ago, TopCLR said:

Μια απορία πάνω στην σύνθεσή σου.

Γιατί η μονή μνήμη (single dimm) με 16GB μόνο (= έχεις "κουτσάνει" εντελώς τον 8600G και τα γραφικά του) με 73,90€; Παράλληλα δίσκος Samsung 990 Pro 1ΤΒ στα 102,90€;

Μήπως να "αντιστρέψεις" τις τιμές;

Ας πούμε με 100+€ να βάλεις 32GB (2x16GB στα 6000Mhz) και με 60-70€ να βάλεις έναν δίσκο 1ΤΒ που δεν "χάνει" πολλά από τον 990 Pro!

Πιστεύω κάτι τέτοιο ταιριάζει καλύτερα! Δικαιολογίες "θα βάλει άλλα 16GB μετά" δεν νομίζω να στέκουν.

Αυτό ακριβώς.

Δεν καταλαβαινω γιατί σε μηχανήματα με σφιχτό budget επιλέγοντας Samsung δίσκοι..

Όχι ότι είναι κακοι, αλλά διαφορά ίσως και να μην γίνει αντιληπτή.

Αντιθέτως από τα ~12gb ram στα ~28gb η διαφορά φαινετε και με ελαφρύ multitasking.(16 και 32 είναι αλλά λογικά θα κάνεις allocate στην igpu ~4gb η θα τα παίρνει μόνη της οποτε τα χρειαζετε-ισως και περισσοτερα-)

Και όλα αυτά χωρίς καθόλου επιπλέον συνολικό κόστος.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, TopCLR είπε

δεν φτιαχνει gaming μηχανημα...  τα 16 μια χαρα ειναι, και ναι, αν χρειαστει κουμπωνει αλλη μια σε 2-3-4 μηνες

Μ.2 απο την αλλη δυσκολα

6 ώρες πριν, @topos είπε

1) Δεν καταλαβαινω γιατί σε μηχανήματα με σφιχτό budget επιλέγοντας Samsung δίσκοι

2) (16 και 32 είναι αλλά λογικά θα κάνεις allocate στην igpu ~4gb η θα τα παίρνει μόνη της οποτε τα χρειαζετε-ισως και περισσοτερα

1) διοτι η διαφορα των κορυφαιων samsung με τα σχετικα φτηνα ειναι στα ~20 ευρω και ειναι επολογη που θα μεινει χρονια

2) 32gb με 6400mhz βγαινουν στα ~130, βαζοντας 16gb ομως μενει "εντως budget" και με την δυνατοτητα να βαλει αλλα 16 αν δει οτι οντως δεν τραβαει

Δημοσ.
14 ώρες πριν, nickol-us είπε

Το καταγγελίες το έβαλα σε εισαγωγικά, μη το χοντραίνουμε χωρίς λόγο...

Και γιατι να μην το χοντρινουμε, αγαπητε nickol-us? Θα τους φοβηθουμε η θα τους ντραπουμε? Εγω ψωνιζα για το μαγαζυ μου το 80% των εξαρτηματων που χρειαζομουν, απο e-shop, για τις καλες τιμες και την αμεση παραδοση. Ομως δεν ειναι πλεον το ιδιο με αυτο που ειταν πριν 20-30 χρονια, ειτε μας αρεσει, ειτε οχι!  ΟΚ δεν μας αρεσει η λεξη "καταγγελια", ας το πουμε "παραπονα". Και ναι υπαρχουν πολλα, και για καθυστερησεις στην παραδοση, καθυστερησεις στις επιστροφες χρηματων, αθετησεις εγκυησεων, δεν σηκωνουν τηλεφωνα στο σερβις κτλ κτλ. Μονο οσοι δεν θελουν να τα δουν αυτα, δεν τα βλεπουν. Καποτε το e-shop μαζυ με την Oktabit, ειταν προτυπα προμηθευτων για μενα. Σημερα ουτε απ'εξω απο το e-shop, δεν περναω

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Donalhioy είπε

δεν φτιαχνει gaming μηχανημα...  τα 16 μια χαρα ειναι, και ναι, αν χρειαστει κουμπωνει αλλη μια σε 2-3-4 μηνες

Από το πρώτο ποστ προς απάντησή σου!

Στις 6/1/2025 στις 1:28 ΠΜ, Scarpi είπε

Σκεφτομαι αρχικά να στήσω ένα μηχάνημα με επεξεργαστή που θα έχει και ενσωματωμένα γραφικά,κι αργότερα αν έχω περισσότερες απαιτήσεις στο θέμα gaming να προσθέσω και μία κάρτα γραφικών.Οσον αφορά το gaming τα παιχνίδια που με ενδιαφέρουν κυρίως είναι football manager, fifa κι ύστερα αν περισσεύει χρόνος γενικά παιχνίδια που έχουν ένα στορι και τελειώνουν(assassin's creed,red dead redemption,gta v, battlefield κτλπ), αυτά τα παιχνιδια τα γράφω ενδεικτικά για να έχετε μια ιδέα.

Τώρα άμα πιστεύεις πως single dimm μνήμη "θα δουλέψει" σωστά (και με ενσωματωμένα γραφικά παρακαλώ) για 2-3-4 μήνες, πάω πάσο!!!

Επίσης:

12 ώρες πριν, Donalhioy είπε

1) διοτι η διαφορα των κορυφαιων samsung με τα σχετικα φτηνα ειναι στα ~20 ευρω και ειναι επολογη που θα μεινει χρονια

Ο κορυφαίος Samsung (990 pro 1TB) που έκανε 102,90€ (πήγε στα 108,90€) πόση διαφορά έχει από τον Kingston KC3000 που κάνει 85,90€ (επειδή αναφέρεις ~20€).

Και επειδή εγώ "κατέβηκα" στα 60-70€. Πες μας σε παρακαλώ, τι διαφορές θα δει στην καθημερινή χρήση, αν βάλει κάποιος τον TeamGroup MP44 1TB που είναι στα 67,80€!

Εγώ πάντως μπορώ να σε βεβαιώσω πως το single channel ρίχνει επιδόσεις. Το αν βάλεις 990 pro ή MP44 δεν θα σου δείξει τίποτα!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...