Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Neptu είπε

Ένας συνδιασμός των 2. Δε θα αγοράσω από το φθηνότερο κατάστημα αν αυτό είναι ένα άγνωστο με μόλις 2-3 πωλήσεις στο skroutz. Όπως ούτε θα αγοράσω από κάποιο γνωστό αν είναι ακριβό επειδή και καλά είναι "έμπιστο". Τα ζυγίζουμε τα πράγματα

είναι αυτό που έγραψε και ο @2MM και το επιβεβαίωσα, τώρα το αναφέρεις κι εσύ. Έχει αλλάξει η συσκευασία και τώρα είναι το ορθογωνιο κουτί.

Απλή απορία, τα τριγωνικά είναι αποθέματα που έχουν ξεμείνει; Ή δεν υπάρχουν πλέον και έχουν ξεμείνει οι φωτογραφίες; Πέρυσι πάντως το τριγωνικό αγόρασα, όπως κάνω εδώ και δε θυμάμαι πόσα χρόνια....

Η συσκευασία άλλαξε, η σύσταση άλλαξε;. Αναφέρουν για υβριδικά οπότε ίσως αλλάξανε κάτι αλλά μπορεί και τίποτα και απλά κοτσάρανε τη λέξη hybrid

Οι απορίες είναι απλά για κουβέντα.

Αυτό που αναφέρεις θα πάρω, είναι αυτό που αναφέρει και το site και πόσταρα κι εγώ πιο πάνω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τώρα λοιπόν μπορεί να αρχίσει ο καβγάς για τα λάδια όπως γίνεται κάθε φορά 🤣

ειναι αποθεματα.στην ελλαδα εχουμε πολλααα αποθεματα ακομα.ειχαν παρει πολλα κουτια γιατι εδω στην ελλαδα σαν ποιο φθηνο και γνωστο πουλαει ακομα.μπορει να κανει χρονια να αλλαξει.στην αττικη καποια καταστηματα ονλαιν εχουν βαλει και τα καινουρια.και εδω θεσσαλονικη εχει καποιος και απο τα 2 https://carshop.com.gr/castrol-5w30-ll-titanium-fst-fully-synthetic-1lt-827.html

γενικα να ξερεις οτι η καστρολ , αλλαζει επιμερους χαρακτηριστικα πολυ συχνοτερα απο τις αλλες εταιρειες ακομα και μεσα στην ιδια χρονια.για να το δεις αυτο θα πηγαινεις δεξια κατω στο πρασινο κουμπι που αναφερει δελτιο δεδομενων και θα βλεπεις ολες τις ενημερωσεις που κανει.μπορει να μην υπαρχουν ορατες αλλαγες σε εμας.μονο τα χαρακτηριστικα μπορει να αλλαζουν,τη συσταση μονο αυτοι ξερουν.τωρα fst ,titanium και αλλα ειναι μαρκετινγκ βλακειες.σε αναλυσεις που γινονται σε μερικα σαιτ δεν βρεθηκε ιχνος τιτανιου μεσα..

κοιτα εδω για το λαδι που θελεις: https://msdspds.castrol.com/msdspds/msdspds.nsf/CastrolResults?OpenForm&c=Greece (GR)&l=Greek (GR)&p=Castrol EDGE 5W-30 LL&t=PDS&_ga=2.267781578.53626902.1736164459-141941045.1736164459

επιλεγεις  την πιο προσφατη ημερομηνια.αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι αυτο θα παρεις στην ελλαδα.μπορει να παρεις προηγουμενα στοκ.αν παραγγειλεις ονλαιν ρωτα αν ειναι η νεα συσκευασια και ρωτα να θες και ημερομηνια παραγωγης,ειναι απο κατω.και παλιο να παρεις αν ειναι απο εγκριτο μαζαγι δεν θα εχεις προβλημα ,απλα αλλαξε το πιο γρηγορα.τωρα γενικα για τις αλλαγες οχι πανω απο 8.000/χρονο και αν κανεις μονο μεσα πολη οχι μικτη και πιο νωρις.το λαδι ειναι φθηνο η μηχανη οχι.

Επεξ/σία από megapaixtaras
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα διαβασεις πολλες βλακειες απο ασχετους,του τυπου "all that matters is hths" η οτι παιζει ρολο η θέση της σεληνης.Μη δινεις καν σημασια.ΠΟΤΕ δεν κοιτας μονο ενα spec.Οσο για το Castrol Edge,η παλια συσκευασια-συνθεση περιειχε σαν εξτρα αντιτριβικο το τιτανιο(εκτος απο λιγες εκδοσεις).Τωρα λογω κόστους,το σταματησε και ακολουθει την "στανταρ" συνταγη με το μολυβδαινιο.Για'μενα παρε καλυτερα το καινουριο,για να εισαι και πιο οκ στην ημερομηνια παραγωγης και για να ξερεις οτι θα το ξαναβρεις στην επομενη αλλαγη.Ετσι και αλλιως καποια στιγμη,αργα η γρηγορα το παλιο θα εξαντληθει,οποτε θα πας στο καινουριο,θες δε θες.Φυσικα μονο απο επισημο αντιπροσωπο και οχι απο ιντερνετομαγαζο.

Επεξ/σία από katargedon
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, megapaixtaras είπε

με τις αψιμαχιες που αρχιζουν, για να υποστηριξουν τις δηθεν γνωσεις τους,ατομα που εγραψαν οτι δεν ξερουν τι λαδι να βαλουν  και τωρα συμβουλευουν εδω

ο ενας ,ο τιτανιομαχος 😂 ηδη μπηκε οποτε κανε σαν να μην το διαβασες.

• Haha 1
Δημοσ.

Από 38 μέχρι 72 ευρώ. Όχι ότι το 38 είναι φτηνό , λένε όμως ότι το φτηνό κρέας το τρώνε τα σκυλιά αλλά εδώ έχουμε λάδι άρα ισχύει;;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Από 38 μέχρι 72 ευρώ. Όχι ότι το 38 είναι φτηνό , λένε όμως ότι το φτηνό κρέας το τρώνε τα σκυλιά αλλά εδώ έχουμε λάδι άρα ισχύει;;;

και η λογική που έχουν πολλοί...πάω στο ακριβότερο για να είμαι σίγουρος δε στέκει και τόσο.

anyway, εγώ έριξα μια παραγγελία το λάδι και κάτι άλλα που ήθελα επιλέγοντας ένα από τα φθηνότερα καταστήματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, papoys1 είπε

οχι ρε συ.σκρουτζ ειναι..παντα ετσι γινεται σε ολα τα προιοντα εκει.ο καθενας αναλογα την ποσοτητα,τα μεταφορικα την συμφωνια με την αντιπροσωπεια που εχει κ.α.

στα λαδια που πωλουνται στο σκρουτζ θα δεις αυξημενες τιμες οταν αναγραφει κατω απο το καταστημα επισημος μεταπωλητης αλλα και παλι εχει και ακριβοτερους μετα.

φυσικα εγω παντα συμβουλευω μακρια απο το καστρολ γιατι εχει πολλες μπανανες το δεντρο.και δεν αξιζουν και σαν λαδια γενικα,η σειρα τους ειναι πολυ basic στην ευρωπη.

• Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Είναι γεμάτη η αγορά από μαϊμού λιπαντικά και ειδικά με τα Castrol γίνεται ένας χαμός,άντε να ξέρεις τώρα εσύ τι έχει το κάθε μαγαζί.Προσωπικά εδώ και χρόνια αγοράζω λιπαντικά μόνο από τους επίσημους εισαγωγείς.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Neptu είπε

Ένας συνδιασμός των 2. Δε θα αγοράσω από το φθηνότερο κατάστημα αν αυτό είναι ένα άγνωστο με μόλις 2-3 πωλήσεις στο skroutz. Όπως ούτε θα αγοράσω από κάποιο γνωστό αν είναι ακριβό επειδή και καλά είναι "έμπιστο". Τα ζυγίζουμε τα πράγματα

είναι αυτό που έγραψε και ο @2MM και το επιβεβαίωσα, τώρα το αναφέρεις κι εσύ. Έχει αλλάξει η συσκευασία και τώρα είναι το ορθογωνιο κουτί.

Απλή απορία, τα τριγωνικά είναι αποθέματα που έχουν ξεμείνει; Ή δεν υπάρχουν πλέον και έχουν ξεμείνει οι φωτογραφίες; Πέρυσι πάντως το τριγωνικό αγόρασα, όπως κάνω εδώ και δε θυμάμαι πόσα χρόνια....

Η συσκευασία άλλαξε, η σύσταση άλλαξε;. Αναφέρουν για υβριδικά οπότε ίσως αλλάξανε κάτι αλλά μπορεί και τίποτα και απλά κοτσάρανε τη λέξη hybrid

Οι απορίες είναι απλά για κουβέντα.

Αυτό που αναφέρεις θα πάρω, είναι αυτό που αναφέρει και το site και πόσταρα κι εγώ πιο πάνω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Τώρα λοιπόν μπορεί να αρχίσει ο καβγάς για τα λάδια όπως γίνεται κάθε φορά 🤣

Εύχομαι να βρεις τα λάδια που κοιτάς και να είναι γνήσια.  Γιατί περα από την συσκευασία , την ονομασια και την ημερομηνία κατασκευής τους δεν έχουν απολύτως καμιά διαφορά σαν λαδι καθεαυτό. Η καινούργια συσκευασία είναι πολύ εύκολο να αντιγραφεί και καλό είναι να να έχεις το νου σου.

Μιας και πρόκειται για ακριβώς τα ίδια λάδια με άλλο όνομα και συσκευασία,  δεν ειναι απαραίτητη η χρήση flushing oil.

Προτίμησε την αγορά τους απο καποιο επώνυμο κατάστημα Ελλάδος ή εξωτερικού. 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Neptu είπε

και η λογική που έχουν πολλοί...πάω στο ακριβότερο για να είμαι σίγουρος δε στέκει και τόσο.

anyway, εγώ έριξα μια παραγγελία το λάδι και κάτι άλλα που ήθελα επιλέγοντας ένα από τα φθηνότερα καταστήματα.

Φίλε θα έλεγα μην το κάνεις.Προσωπικά επειδή και εγώ είμαι του φτηνού αγοράζω από lidl παίρνοντας 2-3 συσκευασίες όταν το βάζει σε προσφορά.Πριν 1-2 χρόνια πάει ο γιος μου και αγοράζει ένα επώνυμο από φτηνή ιστοσελίδα να το βάλουμε στο αυτοκίνητο της συζύγου.Τα αλλάζω μαζί με φίλτρο ελέγχω μετά από καμιά 10αριά μερες και τι βλέπω.Καιει  λίγα λάδια και συμπληρώνω αλλά αυτή τη φορά όχι μόνο ο δείκτης είχε πέσει κάτω από την ένδειξη αλλά ήταν κατάμαυρα σαν νερό και μύριζαν σαν να ηταν πετρέλαιο.Αμέσως τα άδειασα και ξαναέβαλα από του lidl που έχω καβαντζα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, atheatos είπε

Η καινούργια συσκευασία είναι πολύ εύκολο να αντιγραφεί και καλό είναι να να έχεις το νου σου.

Έχεις δίκιο.Εδω αντιγραφουν ολοκληρα ποστ και τα παρουσιαζουν για δικα τους,οι ρεζιλιδες,δεν θα αντιγραψουν λαδια;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, katargedon είπε

Έχεις δίκιο.Εδω αντιγραφουν ολοκληρα ποστ και τα παρουσιαζουν για δικα τους,οι ρεζιλιδες,δεν θα αντιγραψουν λαδια;

Αν κάποιοι έχουν μπερδεψει τα forum με τα club, δεν τους φταίνε οι άλλοι. Όσοι επιθυμούν να μιλούν μόνοι τους και να πλασάρουν τις απόψεις τους χωρίς αντίλογο , μπορεί να φτιάξουν ένα κλειστό club και να συζητάνε με τους ομοίους τους. Πικραμενα σχόλια ότι τους κλείσανε το thread κάποιοι συγκεκριμένοι ,  λες και δεν υπάρχουν moderators και κόσμος να δουν τι γίνεται, είναι κατάντια. 
Πάντως επι του θέματος , με την συζήτηση για τα Castrol ανακάλυψα πως το τριγωνικό 4λιτρο και 5λιτρο μπουκάλι με την στρογγυλή σφραγίδα της Castrol , στο χερούλι δίπλα από το καπάκι εχει αντιγράφει και αυτό , αλλά ειναι πολύ εύκολο να το διακρίνει κανείς από την έλλειψη της σφραγίδας και τις διαφορετικές γραμμές. Τώρα με την νέα συσκευασία είναι σαν να λέει η Castrol , ότι δεν την ενδιαφέρει πια να πουλήσει το λαδι της . Σου λέει βγάλτε τα μάτια μόνοι σας , καταστρέψετε τα αυτοκίνητα σας και πάρτε αλλά καινούργια… δίνει το οκ δηλαδή να κάνει ο καθένας ότι γουστάρει , βγάζοντας ακριβώς το ίδιο λαδι χωρίς καμία εξέλιξη , σε συσκευασία δώρο για τους απατεώνες.

Επεξ/σία από atheatos
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Παντως σωστα προαναφερθηκε οτι το ακριβο δεν ειναι παντα το καλυτερο.Απλα ο κοσμος δεν ψαχνεται πολυ.Πχ τα μοτουλ που τα πουλανε κοντα στα 70 ευρω το 5λιτρο,εγω τα παιρνω 50 και γνησια.Ισχυει και σε αλλες εταιριες απλα η μοτουλ ειναι το πιο τρανταχτο παράδειγμα της αγορας.Το ιδιο ισχυει και στα φιλτρα.10 ευρω το ενα,30 το αλλο,ενω ειναι το ιδιο ακριβώς υλικο με τα ιδια micron.

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, katargedon είπε

Παντως σωστα προαναφερθηκε οτι το ακριβο δεν ειναι παντα το καλυτερο.Απλα ο κοσμος δεν ψαχνεται πολυ.Πχ τα μοτουλ που τα πουλανε κοντα στα 70 ευρω το 5λιτρο,εγω τα παιρνω 50 και γνησια.Ισχυει και σε αλλες εταιριες απλα η μοτουλ ειναι το πιο τρανταχτο παράδειγμα της αγορας.Το ιδιο ισχυει και στα φιλτρα.10 ευρω το ενα,30 το αλλο,ενω ειναι το ιδιο ακριβώς υλικο με τα ιδια micron.

Το θέμα είναι να μην πάρει το μούφα. Το αν είναι ακριβό ή φτηνό είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν καλά λάδια και σε καλές τιμές . Η τιμή δεν καθορίζει την ποιότητα ενός λαδιου, απαραίτητα.Με το να αλλάξει την συσκευασία και την ονομασία η Castrol , ενός λαδιου , το μόνο που κατάφερε ,  είναι να κάνει πιο πλούσιους τους απατεώνες...

Μακαρι ο ts να βρει το γνήσιο και σε καλή τιμή . Όλα τα αλλά είναι να είχαμε να λέγαμε…

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, atheatos είπε

Το θέμα είναι να μην πάρει το μούφα. Το αν είναι ακριβό ή φτηνό είναι άλλο θέμα. Υπάρχουν καλά λάδια και σε καλές τιμές . Η τιμή δεν καθορίζει την ποιότητα ενός λαδιου, απαραίτητα.Με το να αλλάξει την συσκευασία και την ονομασία η Castrol , ενός λαδιου , το μόνο που κατάφερε ,  είναι να κάνει πιο πλούσιους τους απατεώνες...

Μακαρι ο ts να βρει το γνήσιο και σε καλή τιμή . Όλα τα αλλά είναι να είχαμε να λέγαμε…

Αν ειναι Αθηνα ας παει στην Βρουτση που ειναι επισημος αντιπροσωπος Castrol. 5 λεπτα με τα ποδια απο το σπιτι μου ειναι,οποτε αν μπορω να βοηθησω καπως,ας μου στειλει.Δεν με αφηνει το insomnia να στειλω εγω μήνυμα και δεν ξερω γιατι.Τελοσπαντων ας μου στειλει,μηπως και ξεκολλήσει το συστημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...