Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 πμ Θέλω να πάρω ένα 4λιτρο castrol 5W30 με προδιαγραφές VW 504 00/ 507 00. Κοιτάω στο sktroutz κι έχω χάσει τη μπάλα με τις εκδόσεις. Έχει το edge, έχει το edge pro, έχει το titanium, έχει το titanium FST. το ένα είναι σε τριγωνικό μπουκάλι το άλλο σε ορθογώνιο. Άλλο γράφει Longlife άλλο δε γράφει. Πατάω να δω σε ένα κατάστημα και μου βγάζει 2 φωτογραφίες του ίδιου προϊόντος. Η μια είναι με το τριγωνικό μπουκάλι η άλλη με το ορθογώνιο. Ούτε αυτοί δε ξέρουν τι βάζουν. Οι τιμές παίζουν 40€-60€ Άντε βγάλε άκρη τώρα. τελευταίες φορές είχα πάρει αυτό: Spoiler Θα μπορούσα να πάρω το ίδιο πάλι και να τελειώνω αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές; Επειδή ξέρω τι πανηγύρι γίνεται κάθε φορά σε συζητήσεις με τα λάδια, θα παρακαλούσα να μείνουμε στο θέμα και όχι ...δοκίμασε αυτό και δοκίμασε εκείνο. Ή αυτά δεν είναι καλά λάδια και βάλε τα άλλα επειδή τα βάζει ο μπατζανακης μου που έχει συνεργείο και ξέρει από αυτά. 1
2MM Δημοσ. Δευτέρα στις 12:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:54 πμ Απο οσο ξερω το τριγωνικό μπουκάλι ειναι η παλια συσκευασια. Τα καινουρια ειναι σε ορθογώνιο
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:04 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:04 πμ 16 λεπτά πριν, Neptu είπε Θέλω να πάρω ένα 4λιτρο castrol 5W30 με προδιαγραφές VW 504 00/ 507 00. Κοιτάω στο sktroutz κι έχω χάσει τη μπάλα με τις εκδόσεις. Έχει το edge, έχει το edge pro, έχει το titanium, έχει το titanium FST. το ένα είναι σε τριγωνικό μπουκάλι το άλλο σε ορθογώνιο. Άλλο γράφει Longlife άλλο δε γράφει. Πατάω να δω σε ένα κατάστημα και μου βγάζει 2 φωτογραφίες του ίδιου προϊόντος. Η μια είναι με το τριγωνικό μπουκάλι η άλλη με το ορθογώνιο. Ούτε αυτοί δε ξέρουν τι βάζουν. Οι τιμές παίζουν 40€-60€ Άντε βγάλε άκρη τώρα. τελευταίες φορές είχα πάρει αυτό: Απόκρυψη περιεχομένων Θα μπορούσα να πάρω το ίδιο πάλι και να τελειώνω αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τις διαφορές; Επειδή ξέρω τι πανηγύρι γίνεται κάθε φορά σε συζητήσεις με τα λάδια, θα παρακαλούσα να μείνουμε στο θέμα και όχι ...δοκίμασε αυτό και δοκίμασε εκείνο. Ή αυτά δεν είναι καλά λάδια και βάλε τα άλλα επειδή τα βάζει ο μπατζανακης μου που έχει συνεργείο και ξέρει από αυτά. Οι διάφορες είναι στις προδιαγραφες και κατά συνέπεια στα πρόσθετα που έχει το κάθε λαδι. Αφού είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έβαζες τελευταία πάρε το ίδιο. Spoiler Μια χαρά λαδι είναι αυτό που έβαζες τελευταία, by the way
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 01:31 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:31 πμ (επεξεργασμένο) ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας γίνω συγκεκριμένος. Ποια η διαφορα ανάμεσα σε αυτό και αυτό; το πρώτο είναι η νέα έκδοση; Η διαφορά στην τιμή γιατί; Απλά λόγω καταστημάτων; ϊδιες προδιαγραφές. To FST τι σημαίνει στην περιγραφή; Βλέπω ότι το πρώτο είναι και για υβριδικά. 38 λεπτά πριν, 2MM είπε Απο οσο ξερω το τριγωνικό μπουκάλι ειναι η παλια συσκευασια. Τα καινουρια ειναι σε ορθογώνιο 29 λεπτά πριν, atheatos είπε Οι διάφορες είναι στις προδιαγραφες και κατά συνέπεια στα πρόσθετα που έχει το κάθε λαδι. Αφού είσαι ικανοποιημένος με αυτό που έβαζες τελευταία πάρε το ίδιο. Απόκρυψη περιεχομένων Μια χαρά λαδι είναι αυτό που έβαζες τελευταία, by the way Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:33 πμ από Neptu
kostas_anes Δημοσ. Δευτέρα στις 01:50 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:50 πμ 18 λεπτά πριν, Neptu είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας γίνω συγκεκριμένος. Ποια η διαφορα ανάμεσα σε αυτό και αυτό; το πρώτο είναι η νέα έκδοση; Η διαφορά στην τιμή γιατί; Απλά λόγω καταστημάτων; ϊδιες προδιαγραφές. To FST τι σημαίνει στην περιγραφή; Βλέπω ότι το πρώτο είναι και για υβριδικά. Γιατι δεν μπαινεις στο site της Castrol να δεις;
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:10 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:10 πμ 33 λεπτά πριν, Neptu είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ας γίνω συγκεκριμένος. Ποια η διαφορα ανάμεσα σε αυτό και αυτό; το πρώτο είναι η νέα έκδοση; Η διαφορά στην τιμή γιατί; Απλά λόγω καταστημάτων; ϊδιες προδιαγραφές. To FST τι σημαίνει στην περιγραφή; Βλέπω ότι το πρώτο είναι και για υβριδικά. Δεν θα σου συνιστούσα να ρισκάρεις . Αν δεν είσαι ικανοποιημένος με το λαδι που έβαζες τελευταία ή θες να βάλεις ένα φθηνότερο λαδι της Castrol ή θες γενικότερα να παίξεις,καλό είναι να μας πεις τι κινητήρα έχεις να δούμε τι συνιστά το site της Castrol όπως προαναφέρθηκε. Επισης καλό είναι , σε αλλαγή τύπου λαδιου να κανείς ένα καθάρισμα πριν αλλάξεις, με κάποιο flush oil.
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:19 πμ 17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Γιατι δεν μπαινεις στο site της Castrol να δεις; στο site έχω κοιτάξει. Δεν αναφέρει τα τριγωνικά μπουκάλια παρα μόνο τα ορθογώνια. Άρα πιθανολογώ ισχύει αυτό που έγραψε το @2MM Επίσης για τον κινητήρα που θέλω εγώ (CBZB) εμφανίζει το ορθογώνιο μπουκάλι και μάλιστα το 5λιτρο παρόλο που ο κινητήρας παίρνει κάτι λιγότερο από 4 λίτρα. Λεπτομέρεια αυτό. Άρα τα τριγωνικά μπουκάλια είναι ό,τι έχει ξεμείνει μέχρι να εξαφανιστούν; Πρακτικά η castrol προτείνει αυτό. Μπορώ να το πάρω και να τελειώνει το θέμα. Απλά αναρωτιέμαι για τα υπόλοιπα, ίσως και χωρίς λόγο
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:33 πμ 12 λεπτά πριν, Neptu είπε στο site έχω κοιτάξει. Δεν αναφέρει τα τριγωνικά μπουκάλια παρα μόνο τα ορθογώνια. Άρα πιθανολογώ ισχύει αυτό που έγραψε το @2MM Επίσης για τον κινητήρα που θέλω εγώ (CBZB) εμφανίζει το ορθογώνιο μπουκάλι και μάλιστα το 5λιτρο παρόλο που ο κινητήρας παίρνει κάτι λιγότερο από 4 λίτρα. Λεπτομέρεια αυτό. Άρα τα τριγωνικά μπουκάλια είναι ό,τι έχει ξεμείνει μέχρι να εξαφανιστούν; Πρακτικά η castrol προτείνει αυτό. Μπορώ να το πάρω και να τελειώνει το θέμα. Απλά αναρωτιέμαι για τα υπόλοιπα, ίσως και χωρίς λόγο Μπορείς να εξηγήσεις «το πρακτικα η Castrol προτείνει αυτό». Γιατί τώρα που κοίταξα για το κινητήρα σου δεν το βρίσκω, το συγκεκριμένο στο site της Castrol εκτός και αν βλέπεις άλλο site.
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:42 πμ 7 λεπτά πριν, atheatos είπε Μπορείς να εξηγήσεις «το πρακτικα η Castrol προτείνει αυτό». Γιατί τώρα που κοίταξα για το κινητήρα σου δεν το βρίσκω, το συγκεκριμένο στο site της Castrol εκτός και αν βλέπεις άλλο site. σου επισυνάπτω screenshot από το site το λινκ είναι αυτό: https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=recommendedProducts&id=64152
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 πμ 7 λεπτά πριν, Neptu είπε σου επισυνάπτω screenshot από το site το λινκ είναι αυτό: https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=recommendedProducts&id=64152 Ok. Εγώ πήγα στο αγγλικό που μου βγάζει το omicraft 5-30c3 . https://www.castrol.com/castrol-global-oil-selector-maps/partplus/index.html?page=recommendedProducts&id=64152 Βέβαια αυτό το λαδι γίνεται rebranded ανάλογα τη χώρα. Ελπίζω να είναι το ίδιο σε specs . Οπως και να έχει , συνιστω να μην αλλάξεις λαδι ακόμα και αν είναι παλαιοτερο μοντέλο , μιας και δεν σου έχει δημιουργήσει προβλήματα ως τώρα. Σε περίπτωση που βάλεις το καινούργιο , καλό είναι να χρησιμοποιήσεις 10 λεπτά κάποιο flush oil , ωστε να μην μείνουν πολλά καταλοιπα απο το παλιο και έχεις θέματα.
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 πμ Μόλις τώρα, atheatos είπε Ok. Εγώ πήγα στο αγγλικό που μου βγάζει το omicraft 5-30c3 . https://www.castrol.com/castrol-global-oil-selector-maps/partplus/index.html?page=recommendedProducts&id=64152 Βέβαια αυτό το λαδι γίνεται rebranded ανάλογα τη χώρα. Ελπίζω να είναι το ίδιο σε specs . Οπως και να έχει , συνιστω να μην αλλάξεις λαδι ακόμα και αν είναι παλαιοτερο μοντέλο , μιας και δεν σου έχει δημιουργήσει προβλήματα ως τώρα. Σε περίπτωση που βάλεις το καινούργιο , καλό είναι να χρησιμοποιήσεις 10 λεπτά κάποιο flush oil , ωστε να μην μείνουν πολλά καταλοιπα απο το παλιο και έχεις θέματα. το c3 είναι για diesel απ ότι ξέρω. Δε θα αλλάξω. Βασικά αναρωτιόμουν αν πάρω το τριγωνικό που έπαιρνα ή το ορθογώνιο. Αν είναι τα ίδια και απλά αλλάζει η συσκευασία δεν έχει νόημα να πάρω το τριγωνικό διότι είναι και ακριβότερο. Αλλά και στο site δεν εμφανίζεται το τριγωνικό.
atheatos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:18 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:18 πμ 2 λεπτά πριν, Neptu είπε το c3 είναι για diesel απ ότι ξέρω. Δε θα αλλάξω. Βασικά αναρωτιόμουν αν πάρω το τριγωνικό που έπαιρνα ή το ορθογώνιο. Αν είναι τα ίδια και απλά αλλάζει η συσκευασία δεν έχει νόημα να πάρω το τριγωνικό διότι είναι και ακριβότερο. Αλλά και στο site δεν εμφανίζεται το τριγωνικό. Τα καινούργια λάδια είναι πιο φιλικά στο περιβάλλον και είναι κατάλληλα και για κινητήρες βενζίνης. Εδώ τα specs: https://msdspds.castrol.com/bpglis/FusionPDS.nsf/Files/BA119494064F35B680258B2D00672773/$File/Omnicraft_Datasheet_5W30_C3 v1 April2024.pdf Έχουν πρόσθετα που είναι πιο συμβατά με τις καινούργιες βενζίνες. Η συσκευασία μικρό ρόλο παίζει. Όπως είδες το λαδι απλώς αλλάζει ετικέτα ανάλογα την χώρα. Μπορείς να το δοκιμάσεις αλλά εγώ θα συνιστούσα να περιμένεις λίγο καιρό , μέχρι να κυκλοφορήσει κανονικά και να δούμε αποτελέσματα. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στα λάδια και στις βενζίνες , ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα τους. Αν ησουν εξωτερικό που ήδη έχουν βενζίνες με βιοαιθανόλη, θα σου έλεγα ακριβώς τα αντίθετα. Στην Ελλάδα μέχρι να γίνουν αυτές οι αλλαγές καλό είναι να χρησιμοποιείς το δοκιμασμένο.
ronnie79 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:02 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:02 πμ Να αλλάζεις τα λάδια σχετικά νωρίς και κοίταξε να αγοράσεις από κάποιο έμπιστο κατάστημα τα λάδια και όχι σε όποιο βρεις φθηνότερα 2 1
megapaixtaras Δημοσ. Δευτέρα στις 02:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:03 μμ αυτα τα παραλογα φιλε μου ακους οταν μου κλεινουν ενα ωραιο τοπικ για λαδια που εφτιαξα με μερακι και μπαινουν μεσα ξερολες που το παιζουν οτι εχουν γνωσεις και το κλεινουν με τις αψιμαχιες που αρχιζουν, για να υποστηριξουν τις δηθεν γνωσεις τους.ειδικα ατομα που εγραψαν οτι δνε ξερουν τι λαδι να βαλουν η' που εβαλαν λαθος λαδι και τωρα συμβουλευεουν εδω.οτι ακουσες ξεχνα το και τα ακουσες γιατι δεν πηρα ειδηση την ερωητηση σου .θα ειχες τελειωσει την αναζητηση σου πιο νωρις αν το ειχα δει.με την πρωτη απαντηση. τα καστρολ εδω και 2 χρονια εχουν αλλαξει συσκευασια, τα καινουρια ειναι αυτα που ποσταρες https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=recommendedProducts&id=64152 απο αυτα για την προδιαγραφη σου VW 504 00/ 507 00. το μονο καλο καστρολ που πρεπει να παρεις ειναι αυτο : https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=product&id=468567 τιποτα αλλο δεν αξιζει απο αυτην την μαρκα αυτην την στιγμη. για περισοτερες επιλογες δες το σχετικο τοπικ,που εκανα λαδια-προδιαγραφες κ.λ.π. που εφτιαξα ,ειναι στην αναζητηση πιο κατω αν ψαξεις,η ' στειλε μου μυνημα οπως κανουν ολοι οσοι θελουν να βοηθηθουν πραγματικα,αφου μου εκλεισαν το τοπικ αυτοι που δεν ξερουν. υ.γ. μην τυχον και κανεις oil flush αυτα ειναι για ασχετους.αν εχεις ορεξη διαβασε το σχετικο τοπικ,τα εξηγω ολα.
Neptu Δημοσ. Δευτέρα στις 02:16 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:16 μμ 4 ώρες πριν, ronnie79 είπε Να αλλάζεις τα λάδια σχετικά νωρίς και κοίταξε να αγοράσεις από κάποιο έμπιστο κατάστημα τα λάδια και όχι σε όποιο βρεις φθηνότερα Ένας συνδιασμός των 2. Δε θα αγοράσω από το φθηνότερο κατάστημα αν αυτό είναι ένα άγνωστο με μόλις 2-3 πωλήσεις στο skroutz. Όπως ούτε θα αγοράσω από κάποιο γνωστό αν είναι ακριβό επειδή και καλά είναι "έμπιστο". Τα ζυγίζουμε τα πράγματα 4 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε αυτα τα παραλογα φιλε μου ακους οταν μου κλεινουν ενα ωραιο τοπικ για λαδια που εφτιαξα με μερακι και μπαινουν μεσα ξερολες που το παιζουν οτι εχουν γνωσεις και το κλεινουν με τις αψιμαχιες που αρχιζουν, για να υποστηριξουν τις δηθεν γνωσεις τους.ειδικα ατομα που εγραψαν οτι δνε ξερουν τι λαδι να βαλουν η' που εβαλαν λαθος λαδι και τωρα συμβουλευεουν εδω.οτι ακουσες ξεχνα το και τα ακουσες γιατι δεν πηρα ειδηση την ερωητηση σου .θα ειχες τελειωσει την αναζητηση σου πιο νωρις αν το ειχα δει.με την πρωτη απαντηση. τα καστρολ εδω και 2 χρονια εχουν αλλαξει συσκευασια, τα καινουρια ειναι αυτα που ποσταρες https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=recommendedProducts&id=64152 απο αυτα για την προδιαγραφη σου VW 504 00/ 507 00. το μονο καλο καστρολ που πρεπει να παρεις ειναι αυτο : https://www.castrol.com/el_gr/greece/home/product-finder.html?page=product&id=468567 τιποτα αλλο δεν αξιζει απο αυτην την μαρκα αυτην την στιγμη. για περισοτερες επιλογες δες το σχετικο τοπικ,που εκανα λαδια-προδιαγραφες κ.λ.π. που εφτιαξα ,ειναι στην αναζητηση πιο κατω αν ψαξεις,η ' στειλε μου μυνημα οπως κανουν ολοι οσοι θελουν να βοηθηθουν πραγματικα,αφου μου εκλεισαν το τοπικ αυτοι που δεν ξερουν. υ.γ. μην τυχον και κανεις oil flush αυτα ειναι για ασχετους.αν εχεις ορεξη διαβασε το σχετικο τοπικ,τα εξηγω ολα. είναι αυτό που έγραψε και ο @2MM και το επιβεβαίωσα, τώρα το αναφέρεις κι εσύ. Έχει αλλάξει η συσκευασία και τώρα είναι το ορθογωνιο κουτί. Απλή απορία, τα τριγωνικά είναι αποθέματα που έχουν ξεμείνει; Ή δεν υπάρχουν πλέον και έχουν ξεμείνει οι φωτογραφίες; Πέρυσι πάντως το τριγωνικό αγόρασα, όπως κάνω εδώ και δε θυμάμαι πόσα χρόνια.... Η συσκευασία άλλαξε, η σύσταση άλλαξε;. Αναφέρουν για υβριδικά οπότε ίσως αλλάξανε κάτι αλλά μπορεί και τίποτα και απλά κοτσάρανε τη λέξη hybrid Οι απορίες είναι απλά για κουβέντα. Αυτό που αναφέρεις θα πάρω, είναι αυτό που αναφέρει και το site και πόσταρα κι εγώ πιο πάνω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τώρα λοιπόν μπορεί να αρχίσει ο καβγάς για τα λάδια όπως γίνεται κάθε φορά 🤣 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα