Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρίσκομαι Γερμανία εδώ και ένα μήνα και ψάχνω εργασία. Κάνω μαθήματα για την γλώσσα γτ στα περισσότερα που βλέπω θέλουν β1 έστω. Αρκετό άγχος μπορώ να πω ότι βιώνω γιατί κάθε πρωί μπαίνω και βλέπω τις απορρίψεις από το indeed και linked in που έχω στείλει σε αγγελίες. Υπάρχει κάποιος που έχει περάσει τα ίδια; Κάποια συμβουλή που θα με βοηθήσει να βρω πιο γρήγορα εργασία; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφυγες και πήγες μόνος, χωρίς καμία στήριξη;

Συνήθως την αρχή την κάνεις από γνωστούς, αυτό δείχνει το λογικό αλλά έτσι έπραξε και συγγενικό πρόσωπο που αναζήτησε την τύχη του εκεί.

Βέβαια ο συγκεκριμένος έφυγε έχοντας βρει δουλειά και όχι το αντίστροφο.

Για αρχή πήγε σε Έλληνα (εστιατόριο) και η εμπειρία ήταν αρκετά κακή. Γενικά οι Έλληνες είναι κακοί εργοδότες για τους Έλληνες, αυτό ακούγεται.

Μετά ξεκίνησε τα μαθήματα και ψάχτηκε για αλλού και την ειδικότητά του.

Υπάρχουν Έλληνες πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ψάξε βρες τους από σελίδες στα social, group κλπ

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Βρίσκομαι Γερμανία εδώ και ένα μήνα και ψάχνω εργασία. Κάνω μαθήματα για την γλώσσα γτ στα περισσότερα που βλέπω θέλουν β1 έστω. Αρκετό άγχος μπορώ να πω ότι βιώνω γιατί κάθε πρωί μπαίνω και βλέπω τις απορρίψεις από το indeed και linked in που έχω στείλει σε αγγελίες. Υπάρχει κάποιος που έχει περάσει τα ίδια; Κάποια συμβουλή που θα με βοηθήσει να βρω πιο γρήγορα εργασία; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μπράβο για τα κότσια να πας στην γερμανία χωρίς γνωστούς και χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.

Όσο αφορά την γλώσσα ψάξε αν έχεις κοντά ένα https://www.volkshochschule.de/ φθηνά και αποτελεσματικά και πιστοποιημένα. 

Απο εκει και πέρα να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο έτσι γενικά δεν ξέρω πέρα απο το ότι σίγουρα θα δικαιούσαι κάποιο επίδομα πχ Bürgergeld, πήγαινε στο Bundesagentur της περιοχής σου να σου πούνε εκει θα μάθεις και άλλα πράματα αλλά δεν ξέρω πως θα γίνει χωρίς γερμανικά καλύτερα αν έχεις κανα φίλο φέρε και αυτόν μαζί να μεταφράζει. 

Επίσης μπορείς να ψάξεις για Integrationskurse και Willkommenszentren, τόσο στο internet αλλά μπορείς να πας στο Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) της περιοχής σου και να σου εξηγήσουν. 

Τέλος  έχω περιέργεια να μου πεις πόσο καιρο είσαι εκει και πόσα ειναι τα έξοδα σου κάθε μήνα, ευχαριστώ. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Μπράβο για τα κότσια να πας στην γερμανία χωρίς γνωστούς και χωρίς να ξέρεις την γλώσσα.

Όσο αφορά την γλώσσα ψάξε αν έχεις κοντά ένα https://www.volkshochschule.de/ φθηνά και αποτελεσματικά και πιστοποιημένα. 

Απο εκει και πέρα να σε βοηθήσω σε κάτι άλλο έτσι γενικά δεν ξέρω πέρα απο το ότι σίγουρα θα δικαιούσαι κάποιο επίδομα πχ Bürgergeld, πήγαινε στο Bundesagentur της περιοχής σου να σου πούνε εκει θα μάθεις και άλλα πράματα αλλά δεν ξέρω πως θα γίνει χωρίς γερμανικά καλύτερα αν έχεις κανα φίλο φέρε και αυτόν μαζί να μεταφράζει. 

Επίσης μπορείς να ψάξεις για Integrationskurse και Willkommenszentren, τόσο στο internet αλλά μπορείς να πας στο Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) της περιοχής σου και να σου εξηγήσουν. 

Τέλος  έχω περιέργεια να μου πεις πόσο καιρο είσαι εκει και πόσα ειναι τα έξοδα σου κάθε μήνα, ευχαριστώ. 

Δεν είμαι εντελώς μόνος συγκατοίκων και ευτυχώς που υπάρχει αυτό το άτομο. Τα έξοδα για δύο άτομα είναι γύρω στα 600 ευρώ τα πάγια μαζί με σουπερμάρκετ ίντερνετ νοίκι για 2 άτομα. Για ένα υποθέτω να είναι κοντά στο 1000. Βρίσκομαι περίπου 1 και μισό μήνα. 

Δημοσ.

Δεν βοηθάς ομως, δεν λες σε ποια πολη εισαι, τη δουλειά ψάχνεις και τι εμπειρία εχεις. 

Το να εχεις πολλα άκυρα απο τις δουλειές που κάνεις αιτήσεις είναι φυσιολογικό, οι πιο πολλοι που ξερω κανουν 100-120 apply για να έχουν μια απάντηση. 

Το "παιδιά βοήθεια" δεν θα σε βοηθήσει πουθενά ουτε θα κάνει αλλους να σε βοηθησουν μιας και πολλοι εχουν κουραστεί απο τους αλεξιπτωτιστες που ζητανε γενικα και αοριστα βοήθεια περιμένοντας οι αλλοι να τους δωσουν λυσεις. 

Δημοσ.

Καμιά leihfirma μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις; Συνήθως έχουν πολύ χαμηλά τον πήχη ότι αφορά την γλώσσα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dbrillis είπε

Δεν βοηθάς ομως, δεν λες σε ποια πολη εισαι, τη δουλειά ψάχνεις και τι εμπειρία εχεις. 

Το να εχεις πολλα άκυρα απο τις δουλειές που κάνεις αιτήσεις είναι φυσιολογικό, οι πιο πολλοι που ξερω κανουν 100-120 apply για να έχουν μια απάντηση. 

Το "παιδιά βοήθεια" δεν θα σε βοηθήσει πουθενά ουτε θα κάνει αλλους να σε βοηθησουν μιας και πολλοι εχουν κουραστεί απο τους αλεξιπτωτιστες που ζητανε γενικα και αοριστα βοήθεια περιμένοντας οι αλλοι να τους δωσουν λυσεις. 

Καλώς τότε ζήτησα μια βοήθεια από εδώ. Μήπως κάποιος έχει περάσει τα ίδια και έχει μια συμβουλή. Αν δεν θες να βοηθήσεις δεν χρειάζεται να σχολιάζεις .

19 ώρες πριν, micos000 είπε

Σε ποιο μέρος είσαι; Έχει αρκετούς Έλληνες σε διάφορες πόλεις που ίσως να μπορέσουν να σε βοηθήσουν.

Schluchtern λέγεται η περιοχή. Κοντά Φρανκφούρτη μια ώρα θέλει .

19 ώρες πριν, nickol-us είπε

Έφυγες και πήγες μόνος, χωρίς καμία στήριξη;

Συνήθως την αρχή την κάνεις από γνωστούς, αυτό δείχνει το λογικό αλλά έτσι έπραξε και συγγενικό πρόσωπο που αναζήτησε την τύχη του εκεί.

Βέβαια ο συγκεκριμένος έφυγε έχοντας βρει δουλειά και όχι το αντίστροφο.

Για αρχή πήγε σε Έλληνα (εστιατόριο) και η εμπειρία ήταν αρκετά κακή. Γενικά οι Έλληνες είναι κακοί εργοδότες για τους Έλληνες, αυτό ακούγεται.

Μετά ξεκίνησε τα μαθήματα και ψάχτηκε για αλλού και την ειδικότητά του.

Υπάρχουν Έλληνες πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ψάξε βρες τους από σελίδες στα social, group κλπ

Το έχω ακούσει και εγώ αυτό για τους Έλληνες. Έχω ακούσει και για κάποιες ειδικότητες που θέλουν μόνο αγγλικά.

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Ελπίζω ότι έχεις γερμανικό κινητό και το δίνεις μαζί με γερμανική διευθυνση.

Έχω γερμανική διεύθυνση αλλά ελληνικό νούμερο. 

39 λεπτά πριν, Sugizo είπε

Καμιά leihfirma μέχρι να βρεις αυτό που ψάχνεις; Συνήθως έχουν πολύ χαμηλά τον πήχη ότι αφορά την γλώσσα.

Τι είναι αυτο

• Haha 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

Έχω γερμανική διεύθυνση αλλά ελληνικό νούμερο. 

Bγάλε γερμανικό χθες.Πιθανότατα και ο λόγος που έχεις τόσες απορρίψεις. 

Καλή τύχη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, pngts1996 said:

Τι είναι αυτο

Εταιρίες που "νοικιάζουν" υπαλλήλους σε άλλες εταιρίες (συνήθως εργοστάσια/catering κλπ). Το καλό είναι πως μπορείς να φύγεις σχεδόν αμέσως εάν βρεις κάτι άλλο. Το κακό, μπορεί να μην έχεις σταθερή εργασία (να σε περνούν δηλαδή για 2-3 μέρες την εβδομάδα, να σε σταματάνε όποτε γουστάρουν κλπ)

Επεξ/σία από Sugizo
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sugizo είπε

Εταιρίες που "νοικιάζουν" υπαλλήλους σε άλλες εταιρίες (συνήθως εργοστάσια/catering κλπ). Το καλό είναι πως μπορείς να φύγεις σχεδόν αμέσως εάν βρεις κάτι άλλο. Το κακό, μπορεί να μην έχεις σταθερή εργασία (να σε περνούν δηλαδή για 2-3 μέρες την εβδομάδα, να σε σταματάνε όποτε γουστάρουν κλπ)

Ωραία θα το κοιτάξω σε ευχαριστώ.

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Bγάλε γερμανικό χθες.Πιθανότατα και ο λόγος που έχεις τόσες απορρίψεις. 

Καλή τύχη.

Ωραία θα το κανονίσω σε ευχαριστώ 

Δημοσ.

DHL παντα ψαχνει κοσμο και για σενα ειναι ιδανικα μιας και επισημη γλωσσα ειναι τα αγγλικα. Ειδικα αποθηκες ευκολα πιανεις δουλεια με ψιλοσταθερο ωραριο (αποθηκαριος/φορτωτης κτλ). Σιγουρα θες κινητο γερμανιας και ισως να ανοιξεις και τραπεζικο λογαριασμο (τουλαχιστον να πας σε μια τραπεζα ή να ψαχτεις διαδικτυακα τι χαρτουρα θελουν).

Το κακο ειναι οτι δε ξερω ποσο κοντα ειναι οι αποθηκες στο χωριο που μενεις. Αν εχεις διπλωμα οδηγησης ισως βρεις ως οδηγος.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 8/1/2025 στις 10:07 ΠΜ, vamvakoolas είπε

DHL παντα ψαχνει κοσμο και για σενα ειναι ιδανικα μιας και επισημη γλωσσα ειναι τα αγγλικα. Ειδικα αποθηκες ευκολα πιανεις δουλεια με ψιλοσταθερο ωραριο (αποθηκαριος/φορτωτης κτλ). Σιγουρα θες κινητο γερμανιας και ισως να ανοιξεις και τραπεζικο λογαριασμο (τουλαχιστον να πας σε μια τραπεζα ή να ψαχτεις διαδικτυακα τι χαρτουρα θελουν).

Το κακο ειναι οτι δε ξερω ποσο κοντα ειναι οι αποθηκες στο χωριο που μενεις. Αν εχεις διπλωμα οδηγησης ισως βρεις ως οδηγος.

Εχω ανοιξει λογαριασμο, τηλεφωνο θα βγαλω και τωρα ψαχνω στο indeed αλλα δενε χω βρει αγγελιες σχετικα με dhl . Διπλωμα εχω αλλα αυτοκινητο δεν υπαρχει. 
Ευχαριστω για τις συμβουλη

Δημοσ.

μπες αν μπορεις κατευθειαν στο σαιτ τους.

ΙΧ σου δινουν αυτοι για παραγγελιες. Αν δουλευεις σε κεντρο (αποθηκαριος) παιζει να εχουν πουλμαν για εκει.

ψαξτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...