Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, adi32 είπε

Απο εκει και περα δεν μπορει να πεις στον καθενα εχε ενα αυτοκινητο μονο στην οικογενεια οταν δεν υπαρχουν ουσιαστικα συγκοινωνιες

Μα δεν απαγορεύεις κάτι. Απλά θέτεις προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις υπάρχουν παντού.

Και τώρα για να έχεις αυτοκίνητο υπάρχουν προϋποθέσεις. Πρέπει να πληρώνεις τέλη, να το ασφαλίζεις, να περνάς ΚΤΕΟ. Έτσι λοιπόν βάζεις άλλη μια προϋπόθεση. Ή θα μπορούσε να μπει αυτή η προϋπόθεση μόνο για κατοίκους συγκεκριμένων πόλεων πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη. Γιατί σε χωριά δεν έχει και τόσο νόημα

Οκ δεν είναι και το ιδανικότερο αλλά θα ήταν μια λύση

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Neptu είπε

Μα δεν απαγορεύεις κάτι. Απλά θέτεις προϋποθέσεις. Προϋποθέσεις υπάρχουν παντού.

Και τώρα για να έχεις αυτοκίνητο υπάρχουν προϋποθέσεις. Πρέπει να πληρώνεις τέλη, να το ασφαλίζεις, να περνάς ΚΤΕΟ. Έτσι λοιπόν βάζεις άλλη μια προϋπόθεση. Ή θα μπορούσε να μπει αυτή η προϋπόθεση μόνο για κατοίκους συγκεκριμένων πόλεων πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη. Γιατί σε χωριά δεν έχει και τόσο νόημα

Οκ δεν είναι και το ιδανικότερο αλλά θα ήταν μια λύση

Σορρυ αλλα αυτο ειναι εντελως παραλογο

Πες οτι ο πατερας δουλευει σε περιοχη που δεν υπαρχει ή σταματαει το βράδυ η συγκοινωνια ή θες 2-3 ωρες να πας και η μητέρα το ιδιο ή το παιδί 

ή η μητέρα μένει στο σπίτι και πρέπει να παει το παιδί σε σχολειο φροντιστηριο ψώνια γιατρο κλπ κλπ κλπ 

Θα τους πεις παρτε ταξι ή αγοραστε αλλο σπιτι με 2 παρκινγκ?

Δημοσ.

στη πολη μου, αν όχι όλες πυλωτές ,οι περισσότερες έχουν μετατραπεί σε ψιλικατζίδικα....η πολεοδομία  έδωσε άδειες αλλά ποτέ δεν ασχολείται παραπέρα.......στο κέντρο ξέρω μόνο 5 πολυκατοικίες έχουν ενεργά τα υπόγεια πάρκινγκ τους και τις πυλωτές.....οπότε γίνεται ένα μπάχαλο.....  οι λιγοστες θέσεις έχουν δοθεί σε κατοίκους .....

αν προσθέσουμε ότι σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου κανείς δε περπατά....το πρόβλημα δε πρόκειται να λυθεί ποτέ και τα αυτοκίνητα όλο και αυξάνονται και το σχέδιο πόλης έχει να ανοίξει 20 χρόνια.....πάλι στη πολεοδομία καταλήγουμε 

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν την ίδια έγνοια για τις δυσκολίες των μονίμων κατοίκων την έδειχναν οι δήμοι και για εμάς που έχουμε συγγενείς ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν σε περιοχές όπου δεν είμαστε κάτοικοι και μας απαγορεύουν να παρκάρουμε σε ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ θέσεις ΟΛΟ το εικοσιτετράωρο, μην και έρθει ο ψηφοφόρος και δεν βρει θέση ακριβώς μπροστά στο σπίτι του, όλα θα ήταν καλύτερα.

Λ.χ., ο δήμος Αλίμου αποφάσισε κάποια στιγμή να καταστήσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Εθνάρχου Μακαρίου (δρόμος παράλληλος στο Συμμαχικό Νεκροταφείο) δρόμο ελεγχόμενης στάθμευσης. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι ο δρόμος ουσιαστικά ΑΔΕΙΟΣ τις εργάσιμες ώρες, αφού οι μόνιμοι πήγαιναν στις δουλειές τους και οι εργαζόμενοι σε εταιρίες στην περιοχή δεν είχαν δικαίωμα να παρκάρουν.

Διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι, στου κουφού την πόρτα. "Κόφτε το σβέρκο σας". Μέχρι που συνέβησαν δύο πράγματα: α) Βρέθηκε εργαζόμενος με χοντρό μέσο σε ιδιωτικό κανάλι που απείλησε ότι θα τους στείλει τις κάμερες και β) διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι στην περιοχή που είναι δημότες (άρα ψηφοφόροι) ότι είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να παρκάρουν μέσα στον ίδιο τους το δήμο και, τσουπ, ως δια μαγείας ο δήμος είδε το φως το αληθινό και έκανε μερικές θέσεις ελεύθερες για όλους.

Τις ίδιες ομορφιές διέπραξε και στους δρόμους πέριξ του μοναδικού σταθμού Μετρό που ανήκει στην περιοχή του δήμου. Δρόμοι ολόκληροι ιδιωτικοποιήθηκαν, πρακτικά, κι αν θες να πας εκεί για κάποια δουλειά ή να βοηθήσεις δικό σου άνθρωπο, ατύχησες.

Δυστυχώς, οι δήμοι, συχνότατα με ανεπαρκέστατο προσωπικό, καλούνται να διαχειριστούν εξόχως σύνθετα ζητήματα, χωρίς να διαθέτουν ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ούτε καν τη στοιχειώδη λογική (δεν γράφω κοινή, γιατί η λογική κάθε άλλο παρά κοινή είναι), με αποτέλεσμα να λαϊκίζουν.

Στο Ελληνικό, λ.χ., έκλεισαν για τους μη μόνιμους όλους τους δρόμους κάτω από τη Βουλιαγμένης, αλλά ο δήμος που τόση σπουδή υποτίθεται πως δείχνει για τη νομιμότητα δεν διανοείται να ακουμπήσει τους κατοίκους-ψηφοφόρους, που συστηματικά κινούνται ανάποδα στους μονοδρόμους, για να φτάσουν γρηγορότερα στις καβατζωμένες θέσεις στάθμευσης.

Τεράστιες ευθύνες, προφανώς, έχει και η κεντρική εξουσία, πέρα από τον τραγέλαφο της "τοπικής αυτοδιοίκησης", που δημιουργεί υποδομές οι οποίες είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν ραγδαία αύξηση της κίνησης, χωρίς να μεριμνά ούτε στοιχειωδώς για τη διαχείριση της αυξημένης κίνησης. Το αποτέλεσμα είναι, ιδίως στους τερματικούς σταθμούς αλλά όχι μόνο, η ζωή των κατοίκων συχνά να γίνεται κόλαση και να βιώνουν μια απαράδεκτη υποβάθμιση από ένα μέσο το οποίο, αντικειμενικά, έφερε επανάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής.

• Like 6
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Snoob είπε

Στο Ελληνικό, λ.χ., έκλεισαν για τους μη μόνιμους όλους τους δρόμους κάτω από τη Βουλιαγμένης, αλλά ο δήμος που τόση σπουδή υποτίθεται πως δείχνει για τη νομιμότητα δεν διανοείται να ακουμπήσει τους κατοίκους-ψηφοφόρους, που συστηματικά κινούνται ανάποδα στους μονοδρόμους, για να φτάσουν γρηγορότερα στις καβατζωμένες θέσεις στάθμευσης.

Ελληνικο Αργυρουπολη ηταν οι πιο ησυχες περιοχες με αδειους δρομους 

Τωρα ειναι κολαση

Εκει που ηταν η αεροπορικη βαση υπηρχε απειρος χωρος χωραφιων οπου θα μπορουσε να δημιουργηθει ενα γιγαντιο παρκιν και να μην υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα στην περιοχη αλλα προτιμησαν να μη δωσουν ουτε χιλιοστο  γης γι αυτο 

Δημοσ.

δυστυχως η υλοποιηση του μετρο οπως εγινε πηδηξε πολλες συνοικιες στην αθηνα.

περιπου 24 χρονια μετα θα ελεγα μακαρι να μη γινοταν ποτε.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dsi44 είπε

δυστυχως η υλοποιηση του μετρο οπως εγινε πηδηξε πολλες συνοικιες στην αθηνα.

περιπου 24 χρονια μετα θα ελεγα μακαρι να μη γινοταν ποτε.

Μαλλον δεν εχεις προλαβει εποχες επικης κινησης πριν τη κατασκευη του μετρο, οπου για να πας πχ απο ομονοια στο τει αθηνας ηθελες μιαμιση ωρα.

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ.

Θέλω να θίξω επίσης το λεγόμενο πρόβλημα να το αφήσεις σε μπλε ζώνη και σου το κάνουν "καλοκαιρινό". Την έπαθε γνωστός πρόσφατα, στην περιοχή του Ελληνικού. Το είχε βάλει σε θέση στάθμευσης μόνιμων κατοίκων και όταν γύρισε το βρήκε με κάτι ψιλοχαρακιές. Χτύπησε κάτι κουδούνια στη γειτονιά, ο ένοικος της μονοκατοικίας που το 'χε βάλει μπροστά δεν ήταν εκεί ή δεν άνοιγε. Κάποιος από τη γειτονιά του είπε ότι τα κάνουν παιδιά που περνάνε κλπ δεν έβγαλε άκρη. Προσοχή, δεν δικαιολογώ βανδαλισμούς, απλά λέω να προσέχετε γιατί υπάρχουν διάφοροι κάφροι γύρω μας

Δημοσ.

Όλες αυτές οι λύσεις που προτείνετε για πάρκινγκ κτλ καλές και ορθές, αλλά καταλήγουν να προμοτάρουν την αγορά και χρήση Ι.Χ. με όλα τα κακά που αυτά συνεπάγεται. Αύξηση της κίνησης, εκ νέου μπλοκάρισμα των θέσεων στάθμευσης, εξαγωγή κεφαλαίου, ρύπανση όλων των ειδών κτλ.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, που λέει φτιάξε συγκοινωνίες και κάνε την καθημερινή χρήση του Ι.Χ. περιττή, αλλά και δύσκολη. Όχι όμως μόνο για τους μη έχοντες (π.χ. με την εφαρμογή διοδίων, αλλά με άλλους περιοριστικούς τρόπους). Πρέπει βέβαια να λάβεις υπόψη σου κάπως και τις ομάδες που όντως χρειάζονται Ι.Χ. για διάφορους λόγους. Βασικό πρόβλημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι έτσι σπας αβγά, τσακώνεσαι με τους από ΕΕ πατρόνους σου, θίγεις το θυμικό και τα απωθημένα του Έλληνα και πολλά άλλα, οπότε δύσκολα την εφαρμόζεις με σοβαρότητα και επιμονή.

Δε ξέρω ποιος από τους 2 δρόμους είναι ο σωστός, food for thought απλά.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, ThymiosPaP είπε

Θέλω να θίξω επίσης το λεγόμενο πρόβλημα να το αφήσεις σε μπλε ζώνη και σου το κάνουν "καλοκαιρινό". Την έπαθε γνωστός πρόσφατα, στην περιοχή του Ελληνικού. Το είχε βάλει σε θέση στάθμευσης μόνιμων κατοίκων και όταν γύρισε το βρήκε με κάτι ψιλοχαρακιές. Χτύπησε κάτι κουδούνια στη γειτονιά, ο ένοικος της μονοκατοικίας που το 'χε βάλει μπροστά δεν ήταν εκεί ή δεν άνοιγε. Κάποιος από τη γειτονιά του είπε ότι τα κάνουν παιδιά που περνάνε κλπ δεν έβγαλε άκρη. Προσοχή, δεν δικαιολογώ βανδαλισμούς, απλά λέω να προσέχετε γιατί υπάρχουν διάφοροι κάφροι γύρω μας

Δυστυχώς στο Ελληνικό μπορώ να επιβεβαιώσω κι εγώ την παρουσία βιτζιλάντηδων.

Σπασμένοι υαλοκαθαριστήρες, χαρακιές κτλ.

Έχουν γίνει και καταγγελίες για συγκεκριμένο άτομο που εντοπίστηκε, αλλά η μεν αστυνομία ζητάει "αποδείξεις", σφυράει κλέφτικα και σε παραπέμπει στο δήμο, ο δε δήμος δεν αναγνωρίζει την ευθύνη του για το χάος που έχει δημιουργηθεί.

Άφησε άνθρωπος που ξέρω το αυτοκίνητο για πέντε λεπτά σε "ελεγχόμενη" θέση για να ανεβάσει μπαταρίες για αναπηρικό αμαξίδιο, και του έσπασαν και τους δύο υαλοκαθαριστήρες. Στην αρχή απλά τους σήκωναν, πλέον έχουν αρχίσει να τους σπάνε.

Από τις παρενέργειες του λαϊκισμού του δήμου, δεν τολμάμε να περάσουμε πλέον από τις αριθμημένες οδούς του Ελληνικού, όλα μπλε και διαγραμμισμένα, 24/7.

Δημοσ.
2 hours ago, Ntinaras said:

Μαλλον δεν εχεις προλαβει εποχες επικης κινησης πριν τη κατασκευη του μετρο, οπου για να πας πχ απο ομονοια στο τει αθηνας ηθελες μιαμιση ωρα.

πεμπτη δεκαετια ειμαι εχω προλαβει μια χαρα και το σημερινο δελομπου δε γινοταν.

ιδιαιτερα εδω στην πανορμου που ειχαμε αλανες για να παρκαρουμε κυριολεκτικα αλανες.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dsi44 είπε

πεμπτη δεκαετια ειμαι εχω προλαβει μια χαρα και το σημερινο δελομπου δε γινοταν.

ιδιαιτερα εδω στην πανορμου που ειχαμε αλανες για να παρκαρουμε κυριολεκτικα αλανες.

Οποτε θεωρεις πως τωρα που τα αυτοκινητα ειναι πολλαπλασια, θα ηταν καλυτερη η κατασταση χωρις μετρο?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, dsi44 είπε

Ωραία ήταν εκείνα τα χρόνια! Αλάνες παντού...

image.png.29222dafb7fd2eec1bd8150e84034bbf.png

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.

αφου μονο η δημοτικη αστυνομια γνωριζει ποιοι ειναι μονικοι κατοικοι πως μπορεσε η τροχαια να επιδωσει κλήση σε συμφουρομιτη στις 3 το πρωι?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Snoob είπε

Δυστυχώς, οι δήμοι, συχνότατα με ανεπαρκέστατο προσωπικό, καλούνται να διαχειριστούν εξόχως σύνθετα ζητήματα, χωρίς να διαθέτουν ούτε την απαραίτητη τεχνογνωσία, ούτε καν τη στοιχειώδη λογική (δεν γράφω κοινή, γιατί η λογική κάθε άλλο παρά κοινή είναι), με αποτέλεσμα να λαϊκίζουν.

Ναι, βεβαια την εισπραξη δημοτικων τελων μια χαρα τη διαχειριζονται. 

Μικρογραφια του κεντρικου κρατους ειναι και οι δημοι, ενα ματσο τεμπελχαναδες λησταρχοι με μονη εγνοια την κονομα, τη μιζα και το ρουσφετι. Εχω περασει απο ΟΤΑ και τα εχω δει με τα ματια μου. Και αμα σου δημιουργησουν προβλημα και ζητησεις το λογο, η απαντηση ειναι "πηγαινε στα δικαστηρια αμα δε σου αρεσει". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...