Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως ρε παιδια θέλω να δω πότε θα γίνει νόμος κάθε (καινούριο τουλάχιστον) σπίτι οικοδομή πολυκατοικία κλπ να εχει δικό του πάρκινγκ αναγκαστικά ειδικά στα μεγάλα κέντρα

• Like 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lordvec είπε

Υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις Αθηναϊκές και τις Βουλγάρικες πινακίδες ή ιδέα μου; Γιατί σίγουρα τα περισσότερα αυτοκίνητα μη μόνιμων κατοίκων έχουν βορειοελλαδίτικες πινακίδες, αλλά δεν αναφέρεις κάτι γι αυτούς.

Δεν το λες προτιμηση,αλλιως το λες.

Κλασσικο προβλημα με αθηναϊκές πινακιδες,αν δει 2 αθηναϊκές πινακίδες σε 10 αυτοκινητα αυτοματως κλειδωνει εκει.

Να δω ποτέ θα το ξεπεράσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Ducatista said:

Πάντως ρε παιδια θέλω να δω πότε θα γίνει νόμος κάθε (καινούριο τουλάχιστον) σπίτι οικοδομή πολυκατοικία κλπ να εχει δικό του πάρκινγκ αναγκαστικά ειδικά στα μεγάλα κέντρα

Μα έχουν όλα πλέον που χτίζονται τουλάχιστον από περίπου το 2000 και μετά. Απλά δεν είναι τόσα πολλά ειδικά στα κέντρα των πόλεων πανελλαδικα, συν ότι έχουν μια ανά διαμέρισμα ενώ πάντα σχεδόν υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμα αν διαμέρισμα.

Επεξ/σία από primeragt
Δημοσ.

τα αυτοκίνητα πλέον είναι πολλά και οι άνθρωποι έχουν μαζευτεί σε λίγα τετραγωνικά.

Κυριολεκτικά κάθομαι και σκέφτομαι και δε μπορώ να βρω κάποιον γνωστό, φίλο, γείτονα... που δεν έχει τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο ανα κατοικία. Ένας γείτονας εχει 4! Ένα για κάθε μέλος της οικογενείας. Ο πιο κάτω έχει 2, ο παρακάτω πάλι 2.

Είναι τόσες οικογένειες που λόγω του στεγαστικού προβλήματος τα παιδιά μένουν μαζί με τους γονείς, αγοράζουν και αυτά από 1 αυτοκίνητο, έχουν και οι γονείς από 1 και γίνεται το έλα να δεις.

Δε ξέρω τι λύση ρεαλιστική μπορεί να δωθεί σε αυτό το θέμα. Γιατί στη θεωρία οκ, καθένας λέει τις ιστορίες του.

Λεφτά δεν έχουμε, τα αυτοκίνητα όμως αυξάνονται. Μόλις γίνει κάποιος 18, αμέσως να του πάρουν οι γονείς αυτοκίνητο.

Θα ακουστεί κάπως αυτό αλλά πιστεύω πρέπει να αυστηροποιηθούν κάπως τα πράγματα σχετικά με την απόκτηση ή κατοχή αυτοκινήτου. πχ όποιος έχει και 2ο αυτοκίνητο στο όνομα του, υποχρεωτικά να είναι κάτοχος θέσης parking (παράδειγμα Ιαπωνίας). Και να γίνεται κανονικός έλεγχος όχι όπως η υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνανε όσοι παραδίδανε πινακίδες ότι και καλά έχουν χώρο στάθμευσης και το παρατούσαν στο δρόμο.

Μια ιδέα πέταξα, όσοι θέλετε κράξτε. Δεν έχω θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Δε γινεται καθε πολυκατοικια να εχει παρκινγκ για 50 αυτοκινητα, υπαρχει 1 για καθε διαμερισμα 

Οι παλιες δεν εχουν καθολου

Απο εκει και περα δεν μπορει να πεις στον καθενα εχε ενα αυτοκινητο μονο στην οικογενεια οταν δεν υπαρχουν ουσιαστικα συγκοινωνιες

Αν το παιδι του θελει να παει στη σχολη του και χρειαζεται 3 συγκοινωνιες και 3 ωρες τι θα του πεις μην παρεις στο παιδι σου αυτοκινητο ?

Αν το μετρο ειχε επεκταθει παντου δε θα κυκλφορουσε κανενα αυτοκινητο εξω

Επειδη μενω διπλα σε τερματικο σταθμο υπαρχει και παρκινγκ αλλα μικρο (ενω θα μπορουσε να υπαρχει τεραστιο και να μην υπηρχε κανενα προβλημα) μαζευονται χιλιαδες αυτοκινητα που οταν γεμισει τα παρατανε οπου βρουν κλεινουν εισοδους κλπ 

Αλλα ακομα και μερες αργειων που ειναι αδειο το δωρεαν παρκινγκ ερχονται το βαζουν μπροστα στα σπιτια οπου ειναι θεσεις κατοικων.

Αν τους πεις τιποτα σου λενε εγω ετσι γουσταρω 

Δημοσ.
19 hours ago, Neo4 said:

Μόνο η δημοτική αστυνομία μπορεί να σε "γράψει" για στάθμευση σε θέση κατοίκου. Αλλά και να πάρεις τηλ δεν θα ασχοληθούν, πιθανότατα θα σου πουν ότι δεν υπάρχει συνεργείο έξω ή στην περιοχή αυτή.

Η τροχαία θεωρητικά θα ασχοληθεί για παράνομη σύμφωνα με τον ΚΟΚ στάθμευση.

Θεωρητικά γιατί ουσιαστικά τροχαία, όπως την έχουμε στο μυαλό μας δεν υπάρχει. Προσπάθησε μια φορά η γυναίκα να πάρει για αυτοκίνητο πάνω σε γωνία (σε σημείο που εγώ με i10 οριακά χώρεσα να στρίψω) και δεν απαντούσε κανένας. Όταν μετά από πολλές προσπάθειες σήκωσε κάποιος το τηλ της είπε να καλέσει το 100. 

Εκεί που έχει θέσεις μόνιμων κατοίκων έχει συνήθως πινακίδες από Ρ-39 έως Ρ-42 με μικροτερη από κάτω εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι οπότε μια χαρά βεβαιώνει παράβαση η τροχαία

Δημοσ.
11 ώρες πριν, primeragt είπε

Μα έχουν όλα πλέον που χτίζονται τουλάχιστον από περίπου το 2000 και μετά. Απλά δεν είναι τόσα πολλά ειδικά στα κέντρα των πόλεων πανελλαδικα, συν ότι έχουν μια ανά διαμέρισμα ενώ πάντα σχεδόν υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμα αν διαμέρισμα.

Δεν ειναι ακριβως υποχρεωτικα. Γινεται να φτιαξεις διαμερισμα χωρις θεση σταθμευσης, αρκει να πληρωσεις καποιο προστιμο. Νομιζω 20κ

2 ώρες πριν, adi32 είπε

Δε γινεται καθε πολυκατοικια να εχει παρκινγκ για 50 αυτοκινητα, υπαρχει 1 για καθε διαμερισμα 

Οι παλιες δεν εχουν καθολου

Απο εκει και περα δεν μπορει να πεις στον καθενα εχε ενα αυτοκινητο μονο στην οικογενεια οταν δεν υπαρχουν ουσιαστικα συγκοινωνιες

Αν το παιδι του θελει να παει στη σχολη του και χρειαζεται 3 συγκοινωνιες και 3 ωρες τι θα του πεις μην παρεις στο παιδι σου αυτοκινητο ?

Αν το μετρο ειχε επεκταθει παντου δε θα κυκλφορουσε κανενα αυτοκινητο εξω

Επειδη μενω διπλα σε τερματικο σταθμο υπαρχει και παρκινγκ αλλα μικρο (ενω θα μπορουσε να υπαρχει τεραστιο και να μην υπηρχε κανενα προβλημα) μαζευονται χιλιαδες αυτοκινητα που οταν γεμισει τα παρατανε οπου βρουν κλεινουν εισοδους κλπ 

Αλλα ακομα και μερες αργειων που ειναι αδειο το δωρεαν παρκινγκ ερχονται το βαζουν μπροστα στα σπιτια οπου ειναι θεσεις κατοικων.

Αν τους πεις τιποτα σου λενε εγω ετσι γουσταρω 

Απο τη στιγμη που επιλεγεις να μεινεις σε σπιτι χωρις να επαρκουν οι θεσεις σταθμευσης για τα αυτοκινητα που εχεις, ειναι δικη σου ευθυνη για το που θα τα παρκαρεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Απο τη στιγμη που επιλεγεις να μεινεις σε σπιτι χωρις να επαρκουν οι θεσεις σταθμευσης για τα αυτοκινητα που εχεις, ειναι δικη σου ευθυνη για το που θα τα παρκαρεις.

Ναι δικη σου ειναι 

Και αυτος που φτιαχνει μετρο εξω απο το σπιτι σου εχει ευθυνη για του που θα παρκαρουν χιλιαδες αυτοκινητα

Δεν μπορει να στα φερνει στην πορτα σου και εσενα να σου λεει πηγαινε παρκαρε 15 χλμ μακρια και παρε συγκοινωνια να ερθεις σπιτι σου 

Γι αυτο εξασφαλιζει καποιες περιορισμενες θεσεις για τους κατοικους  

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adi32 είπε

Ναι δικη σου ειναι 

Και αυτος που φτιαχνει μετρο εξω απο το σπιτι σου εχει ευθυνη για του που θα παρκαρουν χιλιαδες αυτοκινητα

Δεν μπορει να στα φερνει στην πορτα σου και εσενα να σου λεει πηγαινε παρκαρε 15 χλμ μακρια και παρε συγκοινωνια να ερθεις σπιτι σου 

Αρα μου λες οτι σε χαλαει να εχεις μετρο εξω απο το σπιτι σου? 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αρα μου λες οτι σε χαλαει να εχεις μετρο εξω απο το σπιτι σου? 

οχι 

Εννοω οχι δεν ειπα αυτο 

Καθετι πρεπει να λειτουργει σωστα

Παρολαυτα αν τα υπερ ειναι λιγοτερα απο τα κατα τοτε με χαλαει 

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, adi32 είπε

οχι 

Θες μετρο για να κανεις τις δουλειες σου εκει που παει το μετρο,

θες να εχεις αυτοκινητο για να κανεις τις δουλειες σου εκει που δεν παει μετρο

δεν εχεις (η δε θες να δωσεις) λεφτα να αγορασεις σπιτι με παρκινγκ .

και θες να σε περιμενει και η θεση απο κατω.

Δηλαδη οι αλλοι που μενουν σε μερη χωρις μετρο, και χωρις παρκινγκ τι να πουν?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Θες μετρο για να κανεις τις δουλειες σου εκει που παει το μετρο,

θες να εχεις αυτοκινητο για να κανεις τις δουλειες σου εκει που δεν παει μετρο

δεν εχεις (η δε θες να δωσεις) λεφτα να αγορασεις σπιτι με παρκινγκ .

και θες να σε περιμενει και η θεση απο κατω.

Δηλαδη οι αλλοι που μενουν σε μερη χωρις μετρο, και χωρις παρκινγκ τι να πουν?

Ναι θελω να γυριζω απο το σουπερ μαρκετ να μπορω να κατεβασω τα πραγματα να τα παω σπιτι μου και οχι να εχω παρακαρει 2 χλμ μακρυα επειδη το κρατος δεν προνοησε να εχει θεσεις για τα 2000 αυτοκινητα αυτων που ερχονται απο αλλες συνοικιες για να βολευτουν με το μετρο και δεν ερχονται με τα ποδια ή με αλλη συγκοινωνια

Δεν μπορω να κανω κατι γι αυτους που μενουν στις αλλες περιοχες 

Ας απαιτησουν μετρο και συγκοινωνιες και παρκινγκ απο το Δημο και την πολιτεια 

Δημοσ.
18 minutes ago, adi32 said:

Ναι δικη σου ειναι 

Και αυτός που δίνει άδεια για σούπερ μάρκετ χωρίς πάρκινγκ ή όποια άλλη επιχείρηση χωρίς να απαιτεί πάρκινγκ.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, gakost είπε

Και αυτός που δίνει άδεια για σούπερ μάρκετ χωρίς πάρκινγκ ή όποια άλλη επιχείρηση χωρίς να απαιτεί πάρκινγκ.

Α εδω εχουμε και χειροτερες καταστασεις.

Συνηθως μαγαζια τυπου καφε, μετατρεπουν σε παρκινγκ το πεζοδρομιο μπροστα τους με αυτοσχεδιες ραμπες.

• Like 1
Δημοσ.

Τα super market έχουν όλα θέσεις πάρκινγκ αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν επαρκούν είναι λίγες, το ίδιο και οι εταιρίες εργαζομένων πρέπει να έχουν θέσεις πάρκινγκ ανάλογες με τον αριθμό των υπαλλήλων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...