Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, lector said:

Αυτο το συστημα με τις θεσεις για μονιμους κατοικους ειναι αδικο και απαραδεκτο, οπως και η εισπρακτικη φαση με τις καρτες σταθμευσης. Οποιος πληρωνει τελη κυκλοφοριας θα επρεπε να δικαιουται να παρκαρει οπουδηποτε σε δημοσιο δρομο, ασχετως αν ειναι κατοικος ή οχι. Εκτος βεβαια οπου απαγορευεται για αλλο λογο, πχ θεσεις ΑΜΕΑ κλπ. 

Όπως πάντα γραφικός.που βλέπει δράκους, εξωγήινους κλπ να θέλουν να τον  καταστρέψουν 

Επεξ/σία από cumulus
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lector είπε

Αυτο το συστημα με τις θεσεις για μονιμους κατοικους ειναι αδικο και απαραδεκτο, οπως και η εισπρακτικη φαση με τις καρτες σταθμευσης. Οποιος πληρωνει τελη κυκλοφοριας θα επρεπε να δικαιουται να παρκαρει οπουδηποτε σε δημοσιο δρομο, ασχετως αν ειναι κατοικος ή οχι. Εκτος βεβαια οπου απαγορευεται για αλλο λογο, πχ θεσεις ΑΜΕΑ κλπ. 

Επίσης πρεπει να ξερει οτι μεγαλος αριθμος αυτοκινητων πλεον δεν πληρώνει τελη, αρα παει και αυτός ο μύθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Malthador είπε

«Δεν μπορώ να βγάλω κάρτα, γιατί παρόλο που είμαι μόνιμος κάτοικος, το όχημα μου το έχει παραχωρήσει η εταιρεία που δουλεύω. Να τα αποδεικτικά.»

«Δεν μπορώ να βγάλω κάρτα, γιατί το αυτοκίνητο είναι στο όνομα της μαμάς μου για φορολογικούς λόγους που δεν μένει στην περιοχή. Εγώ όμως μένω, να τα αποδεικτικά.»

«Το σπίτι είναι στο όνομα της συζύγου μου, το αυτοκίνητο στο δικό μου όνομα και δεν μπορώ να βγάλω κάρτα. Να τα αποδεικτικά.»

Έχουν σβηστεί κλήσεις για παρκάρισμα για πολύ λιγότερα και μάλιστα στην Αθήνα. Στην Θεσσαλονίκη που είναι επαρχία, θα γίνεται μεγαλύτερο πάρτυ.

Ε άρα και κλήσεις που πέφτουν δεν αλλάζει κάτι. Είτε επειδή είναι πενιχρά τα ποσά, είτε γιατί σβήνονται.

Συνεπώς το σύστημα μπάζει και δεν λειτουργεί.

δεν βλεπω κανενα παραθυρακι με εξαιρεση το βυσμα στον δημο.

αν το σπιτι ειναι στο ονομα συζυγου, ο δημος ελεγχει που εχεις δηλωσει οτι μενεις.

Αν δηλωνεις οτι μενεις σε αλλο σπιτι δεν δικαιουσαι σημα κατοικου.

αν το αυτοκινητο ειναι σε αλλο ονομα  για φορολογικους λογους παλι δεν δικαιουσαι.

εγω οπως ειπα δεν ειχα αυτοκινητο για πολυ καιρο γιατι ηταν στο ονομα του θανωντος πατερα μου. δεν δεχτηκαν κανενα αλλο εγγραφο ή παραθυρακι. οταν το κληρονομησα επισημα εβγαλα σημα κατοικου.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

κατσε ρε φιλε, εγω κεντρο θεσσαλονικης μενω. Η διευθυνση μου εμπιπτει στην ζωνη Α η οποια ομως ειναι και μακρια απο το σπιτι μου και δεν βολευει λογω κυρίων οδών (Ιωνος δραγουμη-βενιζελου κλπ). Με βολευει λογω αποστασης να παρκαρω στην ζωνη Β, το σπιτι ειναι στην αδερφη μου. Αρα εγω και δεν μπορω να βγαλω κατοικων, αλλα και να εβγαζα με βαζει σε ζωνη που δεν με βολευει, τι θα πουμε τοτε; Κριμα; να τρωω κλήσεις χωρις λογο και ενω δεν εχω επιλογη; τα παρκινγκ στην περιοχη θελουν 200 ευρω το μήνα, η μονη σου επιλογη ειναι να μην μενεις κεντρο. δεν γινεται αυτο που λες εκ των πραγματων

Δημοσ.
5 ώρες πριν, afentiko είπε

Αδερφέ μου τι λες; Οι θέσεις μόνιμων κατοίκων βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα κόσμου είτε για δουλειές, είτε για διασκέδαση. Δε μας ενδιαφέρει ο λόγος, μας ενδιαφέρει ότι όλη η πόλη θα περάσει/συγκεντρωθεί εκεί κάθε μέρα, συνήθως δλδ στα κέντρα των πόλεων. Όλοι αυτοί θα παρκάρουν εκεί γύρω. Οπότε για να "προστατέψει" ο δήμος όσους μένουν σε αυτή τη περιοχή, ορίζει θέσεις μόνιμων κατοίκων. Το αν  το πρόστιμο είναι αποτρεπτικός παράγοντας νομίζω φαίνεται στη πράξη. Δρόμοι όπως η αμερικής, η πανεπιστημίου, η μητροπόλεως στην αθήνα, γράφου κλήσεις κάθε μέρα όλη μέρα δημοτική αστυνομία και αστυνομία και κάθε μέρα είναι πάλι γεμάτα παρκαρισμένα. Αυτός που τον έγραψαν δε θα ξανα  παρκάρει, έχουμε όμως τόσο τεράστιο όγκο αυτοκινήτων που κάθε μέρα θα παρκάρει κάποιος για πρώτη φορά ή για πολλοστή αλλά δεν έχει τύχει να τον γράψουν ακόμα. Αν εσύ νομίζεις ότι αυτή η λούπα ολοκληρώνεται σε 2-3 μέρες δεν το έχεις και πολύ με τα μαθηματικά ή δεν έχεις επίγνωση των πραγματικών αριθμών. Α και επίσης όταν το πρόστιμο για τη θέση μόνιμου κατοίκου είναι 10-20 ευρώ και το ιδιωτικό παρκινγκ ξεκινάει με 10ευρώ για την πρώτη ώρα και μετά συν συν, μάντεψε τι συμφέρει.

Μα εγώ δεν είπα ότι έχεις άδικο.. είπα ότι αν κάποιος πάρει πάνω από 2 3 τηλέφωνο δεν ασχολούνται πλέον μαζί του

Δημοσ.

το πρόστιμο αν παρκάρεις σε τέτοιες θέσεις είναι στανταρ 10€; Εξαρτάται από το δήμο;

Έχω ακούσει διάφορα, μέχρι και πινακίδες αλλά δεν ξέρω αν ισχύει

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Μα εγώ δεν είπα ότι έχεις άδικο.. είπα ότι αν κάποιος πάρει πάνω από 2 3 τηλέφωνο δεν ασχολούνται πλέον μαζί του

Α σορυ, κατάλαβα ότι αν πάρεις 2-3 φορές τηλέφωνο και έρθουν και τους γράψουν δε θα το ξανά βάλουν 

2 λεπτά πριν, Neptu είπε

το πρόστιμο αν παρκάρεις σε τέτοιες θέσεις είναι στανταρ 10€; Εξαρτάται από το δήμο;

Έχω ακούσει διάφορα, μέχρι και πινακίδες αλλά δεν ξέρω αν ισχύει

Εξαρτάται τι πινακίδα έχει στο κάθε σημείο. Αν είναι η μπλε με Ρ που γράφει θέσεις μόνιμων κατοίκων είναι 10€. Αν είναι του ΚΟΚ η κυκλική με το Χ και γράφει εξαιρούνται μόνιμοι κάτοικοι είναι 40€ και πινακίδες. Θα μπορούσε να είναι κάποια άλλη απαγορευτική πινακίδα ΚΟΚ με εξαίρεση στους μόνιμους κατοίκους. Αν δε δούμε την πινακίδα στο κάθε σημείο δε μπορούμε να πούμε.

Δημοσ.

καλά αν είναι 10€ αξίζει να το ρισκάρεις, Ανα μια φορά να πληρώνεις πρόστιμο είναι το ίδιο με το να πληρώνεις παρκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Neo4 said:

Μόνο η δημοτική αστυνομία μπορεί να σε "γράψει" για στάθμευση σε θέση κατοίκου. Αλλά και να πάρεις τηλ δεν θα ασχοληθούν, πιθανότατα θα σου πουν ότι δεν υπάρχει συνεργείο έξω ή στην περιοχή αυτή.

Η τροχαία θεωρητικά θα ασχοληθεί για παράνομη σύμφωνα με τον ΚΟΚ στάθμευση.

Θεωρητικά γιατί ουσιαστικά τροχαία, όπως την έχουμε στο μυαλό μας δεν υπάρχει. Προσπάθησε μια φορά η γυναίκα να πάρει για αυτοκίνητο πάνω σε γωνία (σε σημείο που εγώ με i10 οριακά χώρεσα να στρίψω) και δεν απαντούσε κανένας. Όταν μετά από πολλές προσπάθειες σήκωσε κάποιος το τηλ της είπε να καλέσει το 100. 

σε καθε μεγαλη πολη στην Ευρωπη, απο Αθηνα μεχρι Βρυξελλες το παραπανω ειναι απολυτα σωστα. Οι μονιμοι κατοικοι θα πρεπει να ενοχλησουν το Δημο. Απο εκει και περα αν ο δημος δεν ασχολειται εγω θα σου προτεινα να βρεις κανενα παρκινγκ επι πληρωμη ή οπως κανεις τωρα να παρκαρεις πιο μακρυα..

εσυ εισαι και τυχερος, για τραβα Αθηνα που εχω φιλη που δε μετακινει το ιχ μη χασει τη θεση (!) και αλλον που περνει λεωφ απο εκει που παρκαρε για να παει σπιτι!

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, cumulus είπε

Όπως πάντα γραφικός.που βλέπει δράκους, εξωγήινους κλπ να θέλουν να τον  καταστρέψουν 

Γραφικος ξεγραφικος, δε διαψευδεται αυτο που λεω.

2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Επίσης πρεπει να ξερει οτι μεγαλος αριθμος αυτοκινητων πλεον δεν πληρώνει τελη, αρα παει και αυτός ο μύθος.

Αυτα που δεν πληρωνουν τελη ας εξαιρουνται του δικαιωματος, δε μου λεει κατι αυτο. 

• Haha 2
Δημοσ.

Υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις Αθηναϊκές και τις Βουλγάρικες πινακίδες ή ιδέα μου; Γιατί σίγουρα τα περισσότερα αυτοκίνητα μη μόνιμων κατοίκων έχουν βορειοελλαδίτικες πινακίδες, αλλά δεν αναφέρεις κάτι γι αυτούς.

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, lordvec είπε

Υπάρχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στις Αθηναϊκές και τις Βουλγάρικες πινακίδες ή ιδέα μου; Γιατί σίγουρα τα περισσότερα αυτοκίνητα μη μόνιμων κατοίκων έχουν βορειοελλαδίτικες πινακίδες, αλλά δεν αναφέρεις κάτι γι αυτούς.

Επιτέλους και κάποιος που το ανέφερε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στις θέσεις που αναφέρει ο νηματοθέτης παρκάρουν αποκλειστικά αυτοκίνητα με τις παραπάνω πινακίδες ή όσα είναι με τοπικές πινακίδες δεν δημιουργούν πρόβλημα?

• Like 1
Δημοσ.
22 hours ago, The_Judas said:

Που πρέπει να απευθυνθώ για καταγγελία για παράνομο παρκάρισμα σε θέσεις κατοίκων;

Εδώ που μένω και κυρίως μετά από 6 που σταματάει η δημοτική αστυνομία τους ελέγχους ή τα ΣΚ, σταθμεύουν άπειρα αυτοκίνητα παράνομα με αποτέλεσμα να αναγκάζομαι να παρκάρω 2-3χλμ μακριά από το σπίτι μου!

Στην δημοτική αστυνομία; στην τροχαία; Θα έρθουν αν τους καλέσω ή όχι;

Επειδή είναι συχνό το φαινόμενο, λογικά θα είναι εν γνώση τους... αλλά θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ να κάνω ως πολίτης...

Στο 112.
Είναι -φαντάζομαι- εκπαιδευμένοι για να δρομολογούν ή να απαντούν κατάλληλα. Ρώτα τους ακριβώς τι χρειάζεσαι και στην χειρότερη να σε παραπέμψουν στον δήμο σου. Στην καλύτερη, θα λύσεις το πρόβλημά σου.
Τουλάχιστον έτσι τα λύνουμε εδώ στην Κύπρο. Και σε 15 λεπτά, ως δια "μαγείας" λύνονται οι τροχαίες παραβάσεις.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, lordvec είπε

5 λεπτά πριν, nikos_k1 είπε

Επιτέλους και κάποιος που το ανέφερε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Στις θέσεις που αναφέρει ο νηματοθέτης παρκάρουν αποκλειστικά αυτοκίνητα με τις παραπάνω πινακίδες ή όσα είναι με τοπικές πινακίδες δεν δημιουργούν πρόβλημα?

προφανώς εννοεί ότι αυτά τα αυτοκίνητα κάνουν μπαμ 99% ότι δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι. Για τα υπόλοιπα με τοπικές πινακίδες δε μπορεί να το γνωρίζει.

Εκτός αυτού ξέρετε πως λειτουργούμε ψυχολογικά με κάποιον που δεν είναι "δικός" μας. Πάνω του, φάαααααααατε τον. 

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν ξερετε ρε παιδια μην απαντατε.. ειναι πολυ απλο. 

το 99% των απαντησεων ειναι ασχετες με το ζητημα ή δεν εχουν καν διαβασει τι γραφω. Αφου δεν ξερετε πως δουλευει το συστημα thesi ή η καρτα κατοικου, μην το παιζετε ξερολες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...