polaki Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:26 μμ 22 minutes ago, alefther said: μα πως αλλιως θα εφαμοστει αυξημενο ποσοστο για τον εργαζομενο οταν ο εργαζομενος εισπρατει ποσοστο απο τις πωλησεις (απο τις παραγγελιες που εξυπηρετει) η τιμη που πληρωνει ο πελατης σ'αυτα τα εστιατορια ειναι τιμη πιατου+ σερβις "κανονικα" ο λογαριασμος πρεπει να γραφει τιμη πιατων πχ 50 ευρω, απο κατω σερβις ( πχ 16%) και απο κατω δωρο χριστουγεννων ( πχ 10%) Ο τιμοκαταλογος, για ευκολια κατανοησης, περιλαμβανει το σερβις στην τιμη του πιατου Τελικά, εσύ το άρθρο 5 το διάβασες, πριν πεις σε κάποιον άλλο να μην προτρέχει και να το διαβάσει? Τί άσχετα είναι αυτά που γράφεις; 1
alefther Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:27 μμ 1 λεπτό πριν, polaki είπε Τελικά, εσύ το άρθρο 5 το διάβασες, πριν πεις σε κάποιον άλλο να μην προτρέχει και να το διαβάσει? Τί άσχετα είναι αυτά που γράφεις; ναι αμε, για πες 1
Nabuko Δημοσ. Δευτέρα στις 09:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:05 μμ Νόμος 2224/1994 Άρθρο 54 - Αμοιβή σερβιτόρων 1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων, ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο λογαριασμό των πελατών. 2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και χορτοφαγία και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξης τους καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στους σερβιτόρους το δε τρία τοις εκατό (3%) στους βοηθούς τους, εφόσον υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11%) στους λογαριασμούς των πελατών. 3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος. 4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος. 5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών για τα είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που αποδίδονται στο Δημόσιο ή Ο.Τ.Α.. 6. Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας, υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου. 23 ώρες πριν, Nabuko είπε Ισχύει ακόμα η 19040/1981 αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονιστεί για την αμοιβή τους από 16% σε 28%, από 13% σε 21% και από 11% σε 18%, για τις χρονικές περιόδους από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και την 9η ημέρα μετά το Πάσχα και από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου επομένου χρόνου, ειδικά δε για τις κοσμικές ταβέρνες, κέντρα διασκεδάσεως, εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την 13η ημέρα μετά το Πάσχα και από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου επομένου έτους. Το προϊόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών περιέρχεται στον οικείο εργοδότη μπλα μπλα κλπ Περιέρχεται από τους λογαριασμούς των πελατών.
agnostos13 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:20 μμ 2 ώρες πριν, Nabuko είπε Νόμος 2224/1994 Άρθρο 54 - Αμοιβή σερβιτόρων 1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων, ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο λογαριασμό των πελατών. 2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και χορτοφαγία και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξης τους καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στους σερβιτόρους το δε τρία τοις εκατό (3%) στους βοηθούς τους, εφόσον υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11%) στους λογαριασμούς των πελατών. 3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος. 4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος. 5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών για τα είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που αποδίδονται στο Δημόσιο ή Ο.Τ.Α.. 6. Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας, υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου. αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονιστεί για την αμοιβή τους από 16% σε 28%, από 13% σε 21% και από 11% σε 18%, για τις χρονικές περιόδους από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι και την 9η ημέρα μετά το Πάσχα και από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου επομένου χρόνου, ειδικά δε για τις κοσμικές ταβέρνες, κέντρα διασκεδάσεως, εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την 13η ημέρα μετά το Πάσχα και από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου επομένου έτους. Το προϊόν της ανωτέρω αυξήσεως των ποσοστών περιέρχεται στον οικείο εργοδότη μπλα μπλα κλπ Περιέρχεται από τους λογαριασμούς των πελατών. Υπάρχει κανείς που δουλεύει πλέον έτσι; Επίσης τα ποσοστά άραγε υπολογίζονται με βάση αυτά που τιμολογούν τα καταστήματα ή με βάση αυτά που δεν τιμολογούν;
Fotia Δημοσ. Δευτέρα στις 11:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:57 μμ (επεξεργασμένο) Δεν αφορά κανένα πελάτη τι κάνει κάθε επιχείρηση στις συναλλαγές της με τρίτους όπως είναι οι εργαζόμενοι της. Για τους πελάτες, αν ένα κατάστημα θέλει να χρεώσει κάτι και το γράφει καθαρά στον τιμοκατάλογο του, δεν σε υποχρέωσε να αγοράσεις ενα προιόν ή υπηρεσία ,ούτε σε πιέζει με το ζόρι να γίνεις πελάτης. Σε κάθε περίπτωση ρωτά κάποιος και επιτόπου μια απορία ,και καθένας κάνει τις επιλογές του . Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:59 μμ από Fotia
tzotzo Δημοσ. Τρίτη στις 08:31 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:31 πμ 9 hours ago, agnostos13 said: Υπάρχει κανείς που δουλεύει πλέον έτσι; Επίσης τα ποσοστά άραγε υπολογίζονται με βάση αυτά που τιμολογούν τα καταστήματα ή με βάση αυτά που δεν τιμολογούν; Ουτε δεκα εργαζομενοι σε ολοι την Αττικη δεν πρεπει να ειναι. Αλλα επρεπε να πει την εξυπναδα του καποιος. Εγω θα εβαζα κριτικη με φωτο, να μαθαινει ο κοσμος που παει και δινει τα λεφτα του. 2
Tsino Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 09:15 πμ 43 minutes ago, tzotzo said: Εγω θα εβαζα κριτικη με φωτο, να μαθαινει ο κοσμος που παει και δινει τα λεφτα του. Το αυτό !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα