ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 07:06 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:06 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπερα και καλη χρονια. Θα ηθελα να ρωτησω κατι το οποιο με τρωει λιγο και μου συνεβει εχθες σε εστιατοριο. Πηγαμε και μας εφεραν τους καταλογους οι οποιοι εγραφαν με ενα προχειρο αυτοκολητο οτι υπαρχει δωρο χριστουγεννων 10% στις τιμες. Στην αποδειξη που ηρθε ηταν ολα χρεωμενα με αυτο το εξτρα 10% πχ μια σαλατα που εγραφε 10 ευρω στον καταλογο στην αποδειξη φαινοταν 10,80 και παει λεγοντας. Η ερωτηση μου ειναι γνωριζει κανεις αν αυτο ειναι νομιμο γιατι εγω θυμαμαι τετοια δωρα πριν 20 χρονια σε ταξι κουρεια κτλ. και αν δεν κανω λαθος εχουν καταργηθει απλα δεν ηθελα να κανω φασαρια στο.μαγαζι γιατι δεν ειμαι απολυτα βεβαιος. Επεξ/σία Κυριακή στις 07:07 μμ από ReBeLoS 1
tasanton Δημοσ. Κυριακή στις 07:57 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:57 μμ Δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό το "δώρο" από κάποιο νόμο, αλλά αν το κατάστημα θέλει να χρεώσει και το αναγράφει ξεκάθαρα στον τιμοκατάλογο, εσύ επιλέγεις τελικά αν θα καθίσεις ή όχι...
Sherlock_7 Δημοσ. Κυριακή στις 08:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:37 μμ (επεξεργασμένο) Ό,τι θέλει χρεώνει (εφόσον το αναγράφει στο μενού), ό,τι θέλεις παραγγέλνεις. Ας έφευγες επί τόπου αν δεν ήσουν σύμφωνος. Αν και κατά γενική ομολογία είναι μεγάλη γυφτιά αυτό που έκαναν. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:38 μμ από Sherlock_7 6
ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 08:43 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:43 μμ το να σου εχουν φερει το κουβερ και μετα τον τιμοκαταλογο να παραγγειλεις και βλεπεις να αναγραφει αυτο για το δωρο θα ηταν μεγαλη γυφτια και απο μερους μου να σηκωθω να φυγω γιατι θα επρεπε να τσακωθω και τετοιες μερες βγαινεις για να περασεις καλα. Δεν ειναι οτι πηγα ειδα αυτη την παραλογη για μενα χρεωση πριν κατσω και απλα εφυγα. Ειχα κλεισει μεχρι και τραπεζι τηλεφωνικα. απλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση ετσι με ενα χειρογραφο αυτοκολητακι να χρεωνουν παραπανω καπελο στις τιμες καταλογου. επισης νομιζω δεν ειναι οπως τα λετε. Τι σημαινει οτι θελει χρεωνει το καθε μαγαζι. Ο τιμοκαταλογος ελεγχεται απο αρμοδιες αρχες και ειναι καταχωρημενος αποσο ξερω και δεν μπορει να αλλαζει οποτε καπνισει στον μαγαζατορα. 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. Κυριακή στις 08:59 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 08:59 μμ 13 minutes ago, ReBeLoS said: το να σου εχουν φερει το κουβερ και μετα τον τιμοκαταλογο να παραγγειλεις και βλεπεις να αναγραφει αυτο για το δωρο θα ηταν μεγαλη γυφτια και απο μερους μου να σηκωθω να φυγω γιατι θα επρεπε να τσακωθω και τετοιες μερες βγαινεις για να περασεις καλα. Δεν ειναι οτι πηγα ειδα αυτη την παραλογη για μενα χρεωση πριν κατσω και απλα εφυγα. Ειχα κλεισει μεχρι και τραπεζι τηλεφωνικα. απλα μου εκανε μεγαλη εντυπωση ετσι με ενα χειρογραφο αυτοκολητακι να χρεωνουν παραπανω καπελο στις τιμες καταλογου. επισης νομιζω δεν ειναι οπως τα λετε. Τι σημαινει οτι θελει χρεωνει το καθε μαγαζι. Ο τιμοκαταλογος ελεγχεται απο αρμοδιες αρχες και ειναι καταχωρημενος αποσο ξερω και δεν μπορει να αλλαζει οποτε καπνισει στον μαγαζατορα. Να το θέσω διαφορετικά: εάν διαπίστωνες, αφού είχες καθίσει με την παρέα σου και σου είχαν φέρει τον κατάλογο, ότι οι τιμές ήταν αυξημένες κατά 10%-20% σε σχέση με την προηγούμενη φορά που είχες επισκεφθεί το ίδιο κατάστημα; Χωρίς να αναφέρεται τίποτα για επιβάρυνση λόγω εορτών ή κάτι τέτοιο. Θα ήταν εντάξει τότε; Και όχι, ο τιμοκατάλογος δεν ελέγχεται από αρμόδιες αρχές ούτε είναι καταχωρημένος και ναι, μπορεί να αλλάζει όποτε καπνίσει στον μαγαζάτορα. 12
zanskou Δημοσ. Κυριακή στις 09:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:10 μμ 26 λεπτά πριν, ReBeLoS είπε επισης νομιζω δεν ειναι οπως τα λετε. Τι σημαινει οτι θελει χρεωνει το καθε μαγαζι. Ο τιμοκαταλογος ελεγχεται απο αρμοδιες αρχες και ειναι καταχωρημενος αποσο ξερω και δεν μπορει να αλλαζει οποτε καπνισει στον μαγαζατορα. που το έχεις δει αυτό ;;; 1
ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 09:20 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:20 μμ (επεξεργασμένο) παιδια δεν ειπα οτι το εχω δει καπου γιαυτο και ανοιξα το θεμα προς συζητηση. Θεωρουσα οτι καπως ελεγχονται οι τιμες στα καταστηματα και οτι δεν βαζει ο καθενας οτι του κατεβει. Επισης στο φιλο παραπανω που με ρωταει αν ειχα παει στο ιδιο καταστημα και ειχε αλλες τιμες στον καταλογο απο την τελευταια μου επισκεψη φυσικα και δεν θα ελεγα κατι γιατι θα ειχε απλα αλλαξει η τιμολογηση του καταλογου. Οχι ομως με ενα προχειρο χειρογραφο αυτοκολητο να γραφει με το ζορι δωρο 10% . Απλα μου φαινεται αρκετα περιεργο και ισως και μη νομιμο. πχ στον τιμοκαταλογο εξω απο το εστιατοριο αυτον που προσελκυει τον πελατη γιατι δεν το εγραφε καπου ? Γιαυτο λεω μου φανηκε περιεργο τετοιο σκηνικο και δεν μου εχει ξανατυχει εμενα προσωπικα. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:22 μμ από ReBeLoS
filip123go Δημοσ. Κυριακή στις 09:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:32 μμ 8 minutes ago, ReBeLoS said: πχ στον τιμοκαταλογο εξω απο το εστιατοριο αυτον που προσελκυει τον πελατη γιατι δεν το εγραφε καπου ? Γιαυτο λεω μου φανηκε περιεργο τετοιο σκηνικο και δεν μου εχει ξανατυχει εμενα προσωπικα. Αυτό είναι παράνομο. Παραπλανητική διαφήμιση λέγεται. Επίσης, σιγά μην έπαιρνε το προσωπικό ολόκληρο το 10%. Κατά τα άλλα, εφόσον το γράφει στον κατάλογο μπορεί να χρεώσει ότι θέλει. Μπορεί πχ να σε χρεώσει 5 ευρώ την έξτρα καρέκλα. Εγω στη θέση σου θα έφευγα. Δεν θα πληρώσω εγώ το δώρο των υπαλλήλων του. Μαζί το έχουμε το μαγαζί;; Φιλοδώρημα θα αφήσω μόνο εάν είναι καλή η εξυπηρέτηση και το φαγητό και στο φινάλε,άμα γουστάρω κ ολας. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. Κυριακή στις 09:34 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 09:34 μμ 7 minutes ago, ReBeLoS said: παιδια δεν ειπα οτι το εχω δει καπου γιαυτο και ανοιξα το θεμα προς συζητηση. Θεωρουσα οτι καπως ελεγχονται οι τιμες στα καταστηματα και οτι δεν βαζει ο καθενας οτι του κατεβει. Επισης στο φιλο παραπανω που με ρωταει αν ειχα παει στο ιδιο καταστημα και ειχε αλλες τιμες στον καταλογο απο την τελευταια μου επισκεψη φυσικα και δεν θα ελεγα κατι γιατι θα ειχε απλα αλλαξει η τιμολογηση του καταλογου. Οχι ομως με ενα προχειρο χειρογραφο αυτοκολητο να γραφει με το ζορι δωρο 10% . Απλα μου φαινεται αρκετα περιεργο και ισως και μη νομιμο. πχ στον τιμοκαταλογο εξω απο το εστιατοριο αυτον που προσελκυει τον πελατη γιατι δεν το εγραφε καπου ? Γιαυτο λεω μου φανηκε περιεργο τετοιο σκηνικο και δεν μου εχει ξανατυχει εμενα προσωπικα. 1. Κάκιστα δεν το έγραφε στον τιμοκατάλογο που έχει αναρτηθεί στην είσοδο του καταστήματος. Αυτό ναι, είναι παράβαση. Παρεμπιπτόντως, ο τιμοκατάλογος έξω από το κατάστημα δεν βρίσκεται εκεί για να προσελκύσει τον πελάτη αλλά γιατί το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τον υποψήφιο πελάτη του για την τιμολογιακή του πολιτική. Προβλέπεται από τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (οι λεγόμενοι "Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ") και τυχόν παράβαση τους επιφέρει πρόστιμο. 2. Οι τιμές στα καταστήματα (πλην συγκεκριμένων ειδών που είναι σε διατίμηση) είναι ελεύθερες και δεν ελέγχονται ούτε υπόκεινται σε κάποιο περιορισμό. Έτσι, στο δικό μου κατάστημα η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 15 ευρώ το κιλό και στο διπλανό κατάστημα, η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 215 ευρώ το κιλό. Γιατί έτσι γουστάρει. 3 1
ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 09:35 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:35 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, filip123go είπε Αυτό είναι παράνομο. Παραπλανητική διαφήμιση λέγεται. Επίσης, σιγά μην έπαιρνε το προσωπικό ολόκληρο το 10%. Κατά τα άλλα, εφόσον το γράφει στον κατάλογο μπορεί να χρεώσει ότι θέλει. Μπορεί πχ να σε χρεώσει 5 ευρώ την έξτρα καρέκλα. Εγω στη θέση σου θα έφευγα. Δεν θα πληρώσω εγώ το δώρο των υπαλλήλων του. Μαζί το έχουμε το μαγαζί;; Φιλοδώρημα θα αφήσω μόνο εάν είναι καλή η εξυπηρέτηση και το φαγητό και στο φινάλε,άμα γουστάρω κ ολας. οπως καταλαβαινεις γιορτινες μερες δεν ηθελα να δημιουργησω θεμα οπως και εγραψα οποτε και καθισα μιας και ειχα κλεισει τραπεζι και δεν θα ηταν ευκολο με ολη την παρεα να ψαχνομαστε μεσημεριατικα. 3 λεπτά πριν, paredwse είπε 1. Κάκιστα δεν το έγραφε στον τιμοκατάλογο που έχει αναρτηθεί στην είσοδο του καταστήματος. Αυτό ναι, είναι παράβαση. Παρεμπιπτόντως, ο τιμοκατάλογος έξω από το κατάστημα δεν βρίσκεται εκεί για να προσελκύσει τον πελάτη αλλά γιατί το κατάστημα είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει τον υποψήφιο πελάτη του για την τιμολογιακή του πολιτική. Προβλέπεται από τους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (οι λεγόμενοι "Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ") και τυχόν παράβαση τους επιφέρει πρόστιμο. 2. Οι τιμές στα καταστήματα (πλην συγκεκριμένων ειδών που είναι σε διατίμηση) είναι ελεύθερες και δεν ελέγχονται ούτε υπόκεινται σε κάποιο περιορισμό. Έτσι, στο δικό μου κατάστημα η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 15 ευρώ το κιλό και στο διπλανό κατάστημα, η μοσχαρίσια μπριζόλα τιμάται 215 ευρώ το κιλό. Γιατί έτσι γουστάρει. συμφωνουμε 100%. Αλλα στον καταλογο αλλο να γραφεις οτι η μπριζολα σου κανει 215 ευρω και αλλο να εχεις βαλει ενα αυτοκολητο και να τα ζητας με υποχρεωτικο δωρο χριστουγεννων και καλα. Επισης οτι πληρωσα δωρο Χριστουγεννων 4/1 ουτε αυτο μου καθετε Αν πηγαινα ανημερα χριστουγεννα θα το χωνευα πιο ευκολα Επεξ/σία Κυριακή στις 09:39 μμ από ReBeLoS 1 1
agnostos13 Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 μμ 2 ώρες πριν, ReBeLoS είπε Καλησπερα και καλη χρονια. Θα ηθελα να ρωτησω κατι το οποιο με τρωει λιγο και μου συνεβει εχθες σε εστιατοριο. Πηγαμε και μας εφεραν τους καταλογους οι οποιοι εγραφαν με ενα προχειρο αυτοκολητο οτι υπαρχει δωρο χριστουγεννων 10% στις τιμες. Στην αποδειξη που ηρθε ηταν ολα χρεωμενα με αυτο το εξτρα 10% πχ μια σαλατα που εγραφε 10 ευρω στον καταλογο στην αποδειξη φαινοταν 10,80 και παει λεγοντας. Η ερωτηση μου ειναι γνωριζει κανεις αν αυτο ειναι νομιμο γιατι εγω θυμαμαι τετοια δωρα πριν 20 χρονια σε ταξι κουρεια κτλ. και αν δεν κανω λαθος εχουν καταργηθει απλα δεν ηθελα να κανω φασαρια στο.μαγαζι γιατι δεν ειμαι απολυτα βεβαιος. Έχω την αίσθηση οτι θα έπρεπε να το έχει ενσωματώσει στις τιμές καταλόγου και όχι να το γράφει σε κάποια γωνία σαν υποσημείωση. 1
ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:45 μμ Μόλις τώρα, agnostos13 είπε Έχω την αίσθηση οτι θα έπρεπε να το έχει ενσωματώσει στις τιμές καταλόγου και όχι να το γράφει σε κάποια γωνία σαν υποσημείωση. στην αποδειξη παντως δεν εγραφε καπου χρεωση δωρο χριστουγεννων αλλα ηταν οι τιμες προσαυξημενες με αυτο το +10% βλακεια δεν τα εβγαλα φωτο να σας τα δειξω σιγα μην τυπωνε νεους καταλογους για την αρπαχτη.
Nabuko Δημοσ. Κυριακή στις 09:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:48 μμ 2 ώρες πριν, ReBeLoS είπε Η ερωτηση μου ειναι γνωριζει κανεις αν αυτο ειναι νομιμο Nαι 2 ώρες πριν, ReBeLoS είπε γιατι εγω θυμαμαι τετοια δωρα πριν 20 χρονια σε ταξι κουρεια κτλ. και αν δεν κανω λαθος εχουν καταργηθει Κάνεις λάθος. Ισχύει ακόμα η 19040/1981. Τα μόνα δώρα που έχουν καταργηθεί είναι των ΔΥ. 2 ώρες πριν, ReBeLoS είπε Στην αποδειξη που ηρθε ηταν ολα χρεωμενα με αυτο το εξτρα 10% πχ μια σαλατα που εγραφε 10 ευρω στον καταλογο στην αποδειξη φαινοταν 10,80 και παει λεγοντας. Με 10% έπρεπε να βγαίνει 11 ευρώ
ReBeLoS Δημοσ. Κυριακή στις 09:51 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:51 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Nabuko είπε Nαι Κάνεις λάθος. Ισχύει ακόμα η 19040/1981. Τα μόνα δώρα που έχουν καταργηθεί είναι των ΔΥ. Με 10% έπρεπε να βγαίνει 11 ευρώ Εχεις δικιο δικο μου λαθος o υπολογισμος πανω στην βιασυνη μου απλα παραδειγμα ηθελα να δωσω για την τιμη. Ο νομος που αναφερεις τι σχεση εχει με αυτο που περιγραφω? Εγω μιλαω για τα δωρα που μας χρεωναν πχ οταν πηγαινες για κουρεμα οχι για τα δωρα των εργαζομενων μπορει να κανω και λαθος δεν ξερω. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:55 μμ από ReBeLoS
Super Moderators paredwse Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 μμ Super Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 μμ 6 minutes ago, Nabuko said: [...] Ισχύει ακόμα η 19040/1981. Τα μόνα δώρα που έχουν καταργηθεί είναι των ΔΥ. [...] Αν δεν κάνω λάθος, η ΚΥΑ 19040/1981 αναφέρεται στο επίδομα δώρων μισθωτών, όχι στο 'δώρο' που αναφέρει ο TS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα