Neptu Δημοσ. Κυριακή στις 04:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:22 μμ Στα ρούχα είμαι τελείως άσχετος οπότε ζητάω τη βοήθεια σας. Θέλω να πάρω ένα δερμάτινο ή "δερμάτινο" μπουφαν. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο μπατζετ. Μπορεί να δώσω 150€ μπορεί και 300€, είναι ανάλογα πως θα μου κάτσει, πόσο θα μου αρέσει αυτό που θα βρω...και κυρίως πόσο σίγουρος θα είμαι ότι αξίζει. Εχω πάρει παλαιότερα κάτι μπουφαν τα οποία δεν ήταν δερμάτινα (το ήξερα αυτό, ήταν και φθηνά ~50€). Αυτά λοιπόν φαντάζομαι θα το ξέρετε, έχουν διάρκεια ζωής 3 έτη, άντε 4. Μετά αρχίζουν και τρίβονται μόνα τους ακόμα κι αν τα έχεις στη ντουλάπα και δε τα έχεις φορέσει ποτέ. Και το θέμα είναι ότι δε χαλάνε σε ένα σημείο. Αν ξεκινήσουν είναι σαν αυτοκόλλητο που ξεκολάει όλο με αποτέλεσμα μετα να μη φοριούνται. Δε ξέρω πως λέγεται αυτό το υλικο. Τεχνητό δέρμα; Πλαστικό; πως μπορώ να ξεχωρίζω λοιπόν αυτά τα μπουφαν; Οκ προφανώς από την τιμή. Με 50€ καταλαβαίνω τι θα πάρω. Εξάλλου και πολλά καταστήματα το λένε ξεκάθαρα ότι δεν είναι δερμάτινο. Υπάρχουν και πολλοί απατεώνες όμως που τα διαφημίζουν ως δερμάτινα. Με 30-50€ δε μπορεί να είναι δερμάτινο ό,τι και να γράφουν. Μερικοί όμως το γράφουν. Πως λοιπόν θα μπορούσαμε να τα ξεχωρίσουμε; Υπάρχει κάποιο tip? Και επίσης από ποια τιμή και πάνω μπορείς να πεις ότι όντως παίζει να είναι δερμάτινο και όχι αυτό το ψευτο υλικό; πχ έχω δει σε ένα site (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ανεβάσω λινκ, δε θέλω να κάνω διαφήμιση) μπουφαν που κοστίζει 150€ και το πουλάνε 100€. Γράφει ότι είναι δερμάτινο. Υπάρχει περίπτωση να είναι όντως; Κι ας μην είναι η τέλεια ποιότητα απλά δε θέλω αυτό το πλαστικό που διαλύεται. Επίσης κάποια που έχω πετύχει γράφουν ότι είναι από δέρμα αρνιού. Αυτό αν δε κάνω λάθος είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με άλλα δέρματα. Αλλά είναι τόσο χάλια που θα διαλυθεί σε 3 χρόνια;
vaggos231 Δημοσ. Κυριακή στις 05:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:21 μμ Εγώ πάντως από γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης που έχει πάρει δερμάτινο όλη η ροκ/μέταλ σκηνή της πόλης, με 60€ πρόβατο έχω βγάλει 4 χρόνια άνετα χωρίς καμία φθορά και με πολύ "ξύλο" στο ρούχο(συναυλίες-ταξίδια-δουλειά). Βαρύ, και με τα κατάλληλα υποστρώματα ζεστό και ωραίο περφέκτο. Είναι ανάλογα τι ψάχνεις πάντα και τι χρήση το κάνεις, προτιμώ να δώσω 60 ευρώ και να μου κρατήσει 10 χρόνια (κρίνοντας από το δικό μου αλλά και φίλων που έχουν ακριβώς το ίδιο παραπάνω χρόνια) και αν φθαρεί να το αλλάξω με ίδιο ή κάτι άλλο που μπορεί να μαρέσει, παρά να σκάσω 300 ευρώ για κάτι που ναι μεν θα μου κρατήσει 20 χρόνια, αλλά δεν θέλω να φοράω το ίδιο μπουφάν τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν τα βάλεις κάτω βγαίνει το ίδιο κοστολογικά. Βέβαια το συγκεκριμένο κατάστημα είναι μια εξαίρεση(;) και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι σε άλλη πόλη... 1
Moderators stormrain Δημοσ. Κυριακή στις 05:39 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 05:39 μμ Mεγαλη κουβεντα ανοιγεις. Αρχικα, υποτιθεται πρεπει να εμπιστευεσαι το καταστημα αγορας. Απο κει και περα, αν κατι ειναι δερματινο, σχεδον παντα γραφει "Genuine Leather", "Vera Pelle" ή κατι τετοιο. Τα πλαστικα δεν το γραφουν. Οχι γιατι ειναι ολοι οι πωλητες 100% αξιοπιστοι, αλλα αν τους τσακωσει κανενας ελεγχος απο το υπουργειο εμποριου, την εβαψαν. Ο πιο ευκολος τροπος για να καταλαβεις το κανονικο δερμα, ειναι με την αφη. Το δερμα ειναι "ζωντανο" στο χερι, δεν εχει αυτην την τεχνητη αισθηση του πλαστικου. 1 ώρα πριν, Neptu είπε Και επίσης από ποια τιμή και πάνω μπορείς να πεις ότι όντως παίζει να είναι δερμάτινο και όχι αυτό το ψευτο υλικό; Η τιμη ειναι σχετικη. Τσαντες πλαστικες (oh wait, τις λενε "οικολογικο δερμα" και γελανε και οι πετρες) απο πασιγνωστη ιταλικη εταιρεια, ειναι πλαστικοτατες και μετα απο 3 χρονια ξεφλουδιζουν. Πωλουνται 300 με 500 ευρω. Θελω να πω, το υψηλο κοστος δεν σου εξασφαλιζει κατι. Τωρα στο 50ρικο αν δεις κανενα μπουφαν που να δειχνει και πολυτελες ή τελος παντων να εχει διαφορα φερμουαρ, γαζια κλπ, δυσκολα να ειναι δερματινο. Απο κει και περα, το δερμα δεν καιγεται. Προφανως δεν παιζει κανεις να σε αφησει να πλησιασεις αναπτηρα στο προιον του, διοτι και δερματινο να ειναι, θα προκαλεσεις φθορα στην βαφη, οποτε ουτε καν. ΟΜΩΣ, το δερμα ειναι πορωδες, το πλαστικο οχι. Οποτε αν πεσει τυχαια μια σταγονα απο το νερο σου στο μανικι και απλα κυλησει, χωρις να απορροφηθει, σημαινει ειτε πως θα εχει τρελη αδιαβροχοποιηση (που θα την εχεις χρυσοπληρωσει οποτε θα το ξερεις στανταρ), ειτε πως ειναι πλαστικο 😛 1 ώρα πριν, Neptu είπε πχ έχω δει σε ένα site (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ανεβάσω λινκ, δε θέλω να κάνω διαφήμιση) Δωσε το site, why not
djkostas84 Δημοσ. Κυριακή στις 05:49 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:49 μμ 5 λεπτά πριν, stormrain είπε Απο κει και περα, το δερμα δεν καιγεται. Προφανως δεν παιζει κανεις να σε αφησει να πλησιασεις αναπτηρα στο προιον του, διοτι και δερματινο να ειναι, θα προκαλεσεις φθορα στην βαφη, οποτε ουτε καν. Αχαχαχα, πόσα δερμάτινα μπουφάν έχουν καταστραφεί λόγω αυτού του μύθου... Το αληθινό δέρμα δεν παίρνει φωτιά, σε αντίθεση με το συνθετικό, αλλά αλλιώνεται και καταστρέφεται όπως ακριβώς καταστρέφεται και το δικό μας δέρμα αν έρθει σε επαφή με φωτιά. Spoiler 1
spooker Δημοσ. Κυριακή στις 06:22 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:22 μμ 42 minutes ago, stormrain said: Ο πιο ευκολος τροπος για να καταλαβεις το κανονικο δερμα, ειναι με την αφη. Το δερμα ειναι "ζωντανο" στο χερι, δεν εχει αυτην την τεχνητη αισθηση του πλαστικου. κάποτε το έλεγα και εγώ αυτό. Πλέον κάποιες ποιότητες δερματίνης όμως έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που σε κάποια πλέον δεν καταλαβαίνεις την διαφορά με την αφή. 1
s1mplement Δημοσ. Κυριακή στις 06:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:27 μμ (επεξεργασμένο) Η επιλογή ενός μπουφάν είναι μια ολόκληρη υπόθεση. Εγώ προσωπικά έχω ψωνίσει και ελέγξει πάρα πολλά μπουφάν και έχω πολύ ιδέα, εδώ είναι τα σημεία που είναι σημαντικά: Αρκετά μακρυά μανίκια (όταν βάζεις τα χέρια σου μπροστά από το σώμα σου να είναι όλο το χέρι καλυμμένο) Περιοχή του λαιμού καλυμμένη. Μέση καλυμμένη όταν καθέσαι (π.χ. στο αμάξι και οδηγάς) Να υπάρχουν λάστιχα στο κάτω μέρος και στα μανίκια Να υπάρχει χώρος κάτω από τα τις μασχάλες (να μην εφάπτεται το μπουφάν αλλιώς ιδρώνεις παραπάνω Να είναι ελαφρύ του μπουφάν (αν είναι βαρύ σε κουράζει) Τα δέρματα υπάρχουν χοντρά/βαριά και μαλακά/σκληρά. Για καθημερινή χρήση τα καλύτερα είναι μαλακά και ελαφριά. Επένδυση ενός δερμάτινου μπουφάν είναι επίσης σημαντική, ένα δερμάτινο μπορεί να σε κάνει να ιδρώνεις λόγω επένδυσης. Εγώ δεν έχω ψωνίσει δερμάτινα από τοπικά ελληνικά καταστήματα μη γνωστών brand. Θα υπάρχουν εκεί ευκαιρίες σίγουρα αλλά εκεί μπορούν και να σε κοροϊδέψουν μερικοί. Και για γνωστά brands θα πληρώνεις ακριβά. Τα γνωστά brands έχουν δικιά τους γραμμή, που δε θα κάνει σε όλα τα σώματα οπότε τα σημεία που ανέφερα απο πάνω δεν θα είναι όλα όπως πρέπει. Είναι και θέμα τιμής τα μπουφάν και κατά πόσο είσαι ικανός να βρεις τρόπους να πάρεις καλό μπουφάν που θα σου είναι καλό και σε τιμή προσφοράς. πχ υπάρχουν στο ebay καλύτερες προσφορές, παλαιότερα εγώ ψώνιζα απο remixshop.com που πούλανε σε τιμες outlet πολύ καλές μάρκες και έτσι έμαθα αρκετά brands και τις γραμμες τούς. Μπορείς να πας σε massimo dutti να δείς εκεί μερικά δερμάτινα που έχουν καλούτσικα σχέδια με λογικά υλικά σε δέρμα. Αν θες να δείς πιο ακριβά δέρματα εγώ προσωπικά είχα πάρει κάτι απο καταστήματα του incrocio.gr . Έχουν εκεί ακριβές ιταλικές μάρκες όπως barba napoli και άλλα. Αν είναι γνωστό το brand και γράφει ότι είναι δέρμα, θα είνα δέρμα. Αν πας σε τοπικά καταστήματα δερμάτινων εκεί μπορεί και να σε κοροϊδέψουνε. Όχι τόσο ότι σου πουλήσουνε μη δερμάτινο αλλά ότι θα σου πουλήσουνε κάτι που δεν θα αξίζει αυτά που πλήρωσες. εκτός των σημείων του φιτ υπάρχει και το στυλιστικό κομμάτι, τι είδους μπουφάν είναι(perfecto, bomber, trucker, field, κτλ), σε ποιες περιστάσεις πρέπει να το φοράς(επίσημο, καθημερινό γραφείο, καθημερινό αθλητικό), με τι ρούχα/παπούτσια να το φοράς κτλ. Προσωπικά έγω φοράω bomber σε καφέ σε suede (Hackett το brand) και puffer bomber σε καφέ σε δέρμα (Barba Napoli) Επεξ/σία Κυριακή στις 06:29 μμ από s1mplement 1
Moderators stormrain Δημοσ. Κυριακή στις 06:32 μμ Moderators Δημοσ. Κυριακή στις 06:32 μμ 35 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Αχαχαχα, πόσα δερμάτινα μπουφάν έχουν καταστραφεί λόγω αυτού του μύθου... Το αληθινό δέρμα δεν παίρνει φωτιά, σε αντίθεση με το συνθετικό, αλλά αλλιώνεται και καταστρέφεται όπως ακριβώς καταστρέφεται και το δικό μας δέρμα αν έρθει σε επαφή με φωτιά. Απόκρυψη περιεχομένων E μα ελα ντε. Οκ, δεν θα λιωσει οπως το πλαστικο, αλλα σιγουρα θα καταστραφει με τον εναν ή τον αλλον τροπο 😂 2 λεπτά πριν, spooker είπε κάποτε το έλεγα και εγώ αυτό. Πλέον κάποιες ποιότητες δερματίνης όμως έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που σε κάποια πλέον δεν καταλαβαίνεις την διαφορά με την αφή. Συμφωνω, πλεον εχουν εξελιχθει τρελα, αλλα κοστιζουν και αναλογα και δεν το πολυκρυβουν οτι ειναι "eco pelle" ή γουατεβα, δεν νομιζω δηλαδη να βρεις μπουφαν τετοιας ποιοτητας στα 150 με 200 ευρω δηλαδη. Η εταιρεια που (δεν) ανεφερα πιο πανω χρησιμοποιει τετοιου ειδους δερματίνες, αλλα οκ και η (μικρη) τσαντα κανει 300-500 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα