Directx Δημοσ. Κυριακή στις 05:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:51 μμ (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, LawyerS είπε Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εδώ και πολλά χρόνια ξοδεύω αρκετά χρήματα σε επώνυμα αρώματα. Στις γιορτές ένας φίλος μου μου ανέφερε ότι βρίσκει διάφορα αρώματα γνωστών εταιρειών χύμα εξοικονομώντας σε σχέση με εμένα αρκετά χρήματα. Απ' ότι μου είπε πρόκειται για αρώματα που έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθέσεις οπότε δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αρκετά site που πουλάνε τέτοια αρώματα. Ασχολείται κανείς από εσάς με αυτά για να μου πει την εμπειρία του και αν αξίζει τον κόπο; Ευχαριστώ! Πριν καμιά δεκαριά χρόνια ένας γνωστός μου είχε φάει μεγάλο σκάλωμα με τα ακριβά (εώς πάρα πολύ ακριβά..) αρώματα οπότε συζητώντας τότε το θέμα μου είχε πει μερικά πράγματα και για τα χύμα που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Αυτά τα αρώματα συνήθως ήταν αντίγραφα (ρέπλικες στην αργκό) αρωμάτων γνωστών εταιριών η ποιότητα των οποίων ήταν ανάλογη της βάσης που χρησιμοποιούσαν (δηλαδή του βασικού χημικού συστατικού τους) η οποία άλλοτε ήταν αλκοολούχα ή άλλοτε υδάτινη (νερό). Οι ρεπλίκες με βάση το αλκοόλ είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στο δέρμα από τις υδάτινες οι οποίες όμως ήταν φθηνότερες, αν θυμάμαι καλά από τις συζητήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, η χημική τους σύνθεση (όπως και η προέλευση τους..) ήταν ουσιαστικά άγνωστη έτσι υπήρχε πάντα το ρίσκο για αλλεργικές αντιδράσεις ή δερματοπάθειες σε κάποιους ανθρώπους ειδικά αν το άρωμα ερχόταν σε άμεση επαφή με το δέρμα αντί κάποιου ρούχου κλπ. Επεξ/σία Κυριακή στις 05:57 μμ από Directx 1
papoys1 Δημοσ. Κυριακή στις 09:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:08 μμ 3 ώρες πριν, vaggos231 είπε Διαφωνώ με τους προλαλήσαντες. Χρόνια ολόκληρα παίρνω χύμα αρώματα (απο συγκεκριμένο κατάστημα και αλυσίδα), 2 συγκεκριμένα και έχω λάβει αρκετά κοπλιμέντα για την μυρωδιά, στο κάτω κάτω δεν με απασχολεί να είναι κόπια του αυθεντικού, αλλά να μυρίζει ωραία και σε μένα και στους γύρω. Αποδερματικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ούτε και στα ρούχα. Δεν κατάλαβα γιατί να δώσεις 100 ευρώ για άρωμα, μπορεί να είναι όντως καλύτερο, αλλά τι σημαίνει διαρκεί πολύ; Βάζω το πρωί στη δουλειά, κρατάει 5-6 ώρες και τέλος, βάζω πριν βγω πάλι 5-6 ώρες και τέλος. Δεν χρειάζεται να κρατάει 8-10 ώρες, άλλωστε επειδή πάει και στο ρούχο κρατάει μυρωδιά για όποιον πλησιάσει.. Στα χύμα βασικό να προσέχουμε αυτό που λες.Είναι ύποπτο για ύπαρξη χημικών πρόσθετων όταν η διάρκεια του αρώματος ξεπερνάει τις 6-8 ώρες.
G.bar Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, LawyerS είπε Όχι δεν τα τελειώνω γρήγορα. Τώρα έχω την tom ford noir extreme στα τελιωματα πχ και πρέπει να πάρω. Επίσης έχω 6-7 που βάζω μια με δυο φορές τον χρόνο. https://e-bargello.gr Από εδώ ψωνίζω εγώ και η ποιότητα και ομοιότητα με τις Tom ford αλλά και ο,τι έχω πάρει είναι εξαιρετική. Εχει και φυσικά καταστήματα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:23 πμ από G.bar 1
spooker Δημοσ. Δευτέρα στις 11:36 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:36 πμ πλέον βλέπω πως υπάρχουν επώνυμα refillable αρώματα, δεν τα έχω δοκιμάσει όμως. https://www.sephora.gr/prosfores/epanagemizomena-aromata/refillable-aromata/ 1
dpolal Δημοσ. Δευτέρα στις 11:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:54 πμ 17 ώρες πριν, Directx είπε Πριν καμιά δεκαριά χρόνια ένας γνωστός μου είχε φάει μεγάλο σκάλωμα με τα ακριβά (εώς πάρα πολύ ακριβά..) αρώματα οπότε συζητώντας τότε το θέμα μου είχε πει μερικά πράγματα και για τα χύμα που κυκλοφορούσαν στην αγορά. Αυτά τα αρώματα συνήθως ήταν αντίγραφα (ρέπλικες στην αργκό) αρωμάτων γνωστών εταιριών η ποιότητα των οποίων ήταν ανάλογη της βάσης που χρησιμοποιούσαν (δηλαδή του βασικού χημικού συστατικού τους) η οποία άλλοτε ήταν αλκοολούχα ή άλλοτε υδάτινη (νερό). Οι ρεπλίκες με βάση το αλκοόλ είχαν μεγαλύτερη διάρκεια στο δέρμα από τις υδάτινες οι οποίες όμως ήταν φθηνότερες, αν θυμάμαι καλά από τις συζητήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση, η χημική τους σύνθεση (όπως και η προέλευση τους..) ήταν ουσιαστικά άγνωστη έτσι υπήρχε πάντα το ρίσκο για αλλεργικές αντιδράσεις ή δερματοπάθειες σε κάποιους ανθρώπους ειδικά αν το άρωμα ερχόταν σε άμεση επαφή με το δέρμα αντί κάποιου ρούχου κλπ. Σωστά. Σε αυτό να προσθέσω ότι σε ένα ακριβό άρωμα των 100-200+ ευρώ το κόστος του ίδιου του αρώματος είναι ένα κλάσμα μόνο αυτών των χρημάτων. Ένα τεράστιο ποσοστό είναι το ίδιο το όνομα του κατακσευαστή που μπαίνει επάνω, το μάρκετινγκ και το promotion που έχει από πίσω, ακόμα και το κόστος του μπουκαλιού του. Οι καλές ρέπλικες τώρα ή αντίγραφα, μπορεί να παραγωνται ακόμα και από το ίδιο εργοστάσιο που παράγει τα γνήσια αρώματα και διακινούνται σε μικρά μεταλλικά δοχεία σαν θερμός. Αυτό είναι η λεγόμενη βάση που παράγει μετά τα διάφορα αρώματα. Εκεί που γίνεται συνήθως χαμός είναι στα υλικά με τα οποία αραιώνουν την βάση προκειμένου να κατασκευάσουν τους διαφορετικούς τύπους αρωμάτων. Αν χρησιμοποιηθεί καλής ποιότητας και καθαρό οινόπνευμα το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές εφάμιλλο με το original, αν αντιθέτως βάλουν φθηνή και αμφίβολης ποιότητας αλκοόλη τότε μπορεί να κρατάει πολύ λίγο η επίδραση του ή ακόμα και να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα