Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εδώ και πολλά χρόνια ξοδεύω αρκετά χρήματα σε επώνυμα αρώματα. Στις γιορτές ένας φίλος μου μου ανέφερε ότι βρίσκει διάφορα αρώματα γνωστών εταιρειών χύμα εξοικονομώντας σε σχέση με εμένα αρκετά χρήματα. Απ' ότι μου είπε πρόκειται για αρώματα που έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθέσεις οπότε δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αρκετά site που πουλάνε τέτοια αρώματα. Ασχολείται κανείς από εσάς με αυτά για να μου πει την εμπειρία του και αν αξίζει τον κόπο; Ευχαριστώ!

• Haha 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εδώ και πολλά χρόνια ξοδεύω αρκετά χρήματα σε επώνυμα αρώματα. Στις γιορτές ένας φίλος μου μου ανέφερε ότι βρίσκει διάφορα αρώματα γνωστών εταιρειών χύμα εξοικονομώντας σε σχέση με εμένα αρκετά χρήματα. Απ' ότι μου είπε πρόκειται για αρώματα που έχουν ακριβώς τις ίδιες συνθέσεις οπότε δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αρκετά site που πουλάνε τέτοια αρώματα. Ασχολείται κανείς από εσάς με αυτά για να μου πει την εμπειρία του και αν αξίζει τον κόπο; Ευχαριστώ!

1. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούν ακριβώς να πετύχουν την μυρωδιά του αυθεντικού αρώματος.

2. Κρατάνε πολύ λίγο σε διάρκεια.

3. Δεν είσαι σίγουρος για το τι έχουν μέσα, μπορεί να σου προκαλέσουν πρόβλημα στο δέρμα σου.

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η βασική διαφορά που δικαιολογεί τη διαφορά τιμής είναι το (2) (πέρα από το brand φυσικά). Τα ακριβά αρώματα έχουν μόσχο (νομίζω ότι λέγεται) που είναι πολύ ακριβός για να μπει σε φθηνά αρώματα και είναι αυτό που δίνει ένταση και διάρκεια στα αρώματα. Επίσης έχει μεγάλη σημασία και η συγκέντρωση των αιθέριων ελαίων, δες εδώ -> https://aromatisou.gr/blog/giati-to-aroma-sas-den-krataei-poly/

Επίσης..

Αναφορά σε κείμενο

Eau de Cologne: πρόκειται για την κολόνια, που είναι η πιο αδύναμη σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα, αφού περιλαμβάνει 2-5% αρωματικών ελαίων.

Eau de Toilette: Περιέχει 4-10% αρωματικά έλαια, μπορεί να φορεθεί άνετα τόσο τις πρωινές, όσο και τις βραδινές ώρες, αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση και μυρωδιά στο δέρμα.

Eau de Parfum: 8-15% περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια και έχει έντονη μυρωδιά. Είναι διαδεδομένο στη γυναικεία γκάμα αρωμάτων.

Parfum: Περιέχει 15-25% αρωματικά έλαια και είναι η πιο καθαρή μορφή αρώματος. Είναι η πιο ακριβή εκδοχή του αρώματος.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Οχι δεν είναι τα ίδια.Και απο τις πρώτες ύλες και απο θέμα διάρκειας.Είναι απομιμήσεις.Μπορεί να σου βγάλουν απο στάμπες στα ρούχα μέχρι αλλεργίες.

Δεν ξέρω πόσα αρώματα αγοράζεις κάθε χρόνο που σου φευγουν πολλά χρήματα αλλά καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και απομιμήσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Ποτέ δε κατάλαβα το πάθος-παράνοια που έχουν μερικοί με τα αρώματα. Έχω ένα φίλο που δεν υπάρχει περίπτωση να δει μαγαζί με αρώματα και να μη μπει μέσα

• Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Neptu είπε

Ποτέ δε κατάλαβα το πάθος-παράνοια που έχουν μερικοί με τα αρώματα. Έχω ένα φίλο που δεν υπάρχει περίπτωση να δει μαγαζί με αρώματα και να μη μπει μέσα

Έχω φίλη που διαβάσει τα συστατικά και ξέρει πως θα μυρίζει πριν το μυρίσει. Να τρελαίνεσαι.

11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οχι δεν είναι τα ίδια.Και απο τις πρώτες ύλες και απο θέμα διάρκειας.Είναι απομιμήσεις.Μπορεί να σου βγάλουν απο στάμπες στα ρούχα μέχρι αλλεργίες.

Δεν ξέρω πόσα αρώματα αγοράζεις κάθε χρόνο που σου φευγουν πολλά χρήματα αλλά καλύτερα λίγα και καλά παρά πολλά και απομιμήσεις.

Δεν βάζω και πολύ η αλήθεια είναι. Αλλά έχω κανά 10αρια πάνω από 150 ευρώ το καθένα και ανάλογα με τις περιστάσεις βάζω. Αλλά αν με 10 ευρώ κάνω την ίδια δουλειά γιατί να μην αγοράσω άλλα 10 ξέρω γω. αυτή είναι η σκέψη μου αλλά απ' ότι κατάλαβα μάλλον δεν αξίζει.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Δεν βάζω και πολύ η αλήθεια είναι. Αλλά έχω κανά 10αρια πάνω από 150 ευρώ το καθένα και ανάλογα με τις περιστάσεις βάζω. Αλλά αν με 10 ευρώ κάνω την ίδια δουλειά γιατί να μην αγοράσω άλλα 10 ξέρω γω. αυτή είναι η σκέψη μου αλλά απ' ότι κατάλαβα μάλλον δεν αξίζει.

Κατσε ρε συ.10 μπουκάλια τα τελειωνεις τόσο γρήγορα;Μπάνιο κάνεις;

Και γιατί με +150€ το ένα ;Πάρε μικρότερα μπουκάλια.Και πάντα σε σπρέι. 

Οχι με 10€ δεν θα κάνεις την ίδια δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κατσε ρε συ.10 μπουκάλια τα τελειωνεις τόσο γρήγορα;Μπάνιο κάνεις;

Και γιατί με +150€ το ένα ;Πάρε μικρότερα μπουκάλια.Και πάντα σε σπρέι. 

Οχι με 10€ δεν θα κάνεις την ίδια δουλειά.

Όχι δεν τα τελειώνω γρήγορα. Τώρα έχω την tom ford noir extreme στα τελιωματα πχ και πρέπει να πάρω. Επίσης έχω 6-7 που βάζω μια με δυο φορές τον χρόνο.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπάνιο κάνεις;

χαχα

αυτή είναι η κλασική ατάκα που λένε όλοι. Αν και πιστεύω ότι δεν έχει καμια σχέση. Όλοι αυτοί δε βάζουν άρωμα για να μη βρωμάνε. Απλά είναι το κόλλημα τους.

Πως άλλοι έχουν κόλημα με ποτό/τζόγο...

Πως μου τη δίνει πάντως όταν περνάνε μερικές καρακάξες από 10 μέτρα και βρωμοκοπάει η μ@λ@κια που έχουν βάλει....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Neptu είπε

χαχα

αυτή είναι η κλασική ατάκα που λένε όλοι. Αν και πιστεύω ότι δεν έχει καμια σχέση. Όλοι αυτοί δε βάζουν άρωμα για να μη βρωμάνε. Απλά είναι το κόλλημα τους.

Πως άλλοι έχουν κόλημα με ποτό/τζόγο...

Πως μου τη δίνει πάντως όταν περνάνε μερικές καρακάξες από 10 μέτρα και βρωμοκοπάει η μ@λ@κια που έχουν βάλει....

Ξέρεις τι νομίζω ότι γίνεται;Οταν βάζεις ένα άρωμα συνέχεια το συνηθίζεις και μετά δεν σου "μυρίζει" οσο έντονα το θες και ξαναβάζεις και ξαναβάζεις. Στους γύρω σου όμως βρωμάει.

Το είχα συναντήσει πάρα πολλες φορές όταν είχα κατάστημα καλλυντικών.Να μυρίζει η κολώνια πριν μπει ο πελάτης μέσα και να σου λέει θέλω κάτι δυνατό γιατί αυτό δεν μυρίζει.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ξέρεις τι νομίζω ότι γίνεται;Οταν βάζεις ένα άρωμα συνέχεια το συνηθίζεις και μετά δεν σου "μυρίζει" οσο έντονα το θες και ξαναβάζεις και ξαναβάζεις. Στους γύρω σου όμως βρωμάει.

Το είχα συναντήσει πάρα πολλες φορές όταν είχα κατάστημα καλλυντικών.Να μυρίζει η κολώνια πριν μπει ο πελάτης μέσα και να σου λέει θέλω κάτι δυνατό γιατί αυτό δεν μυρίζει.

ναι αυτό συμβαίνει. πόσες φορές έχεις μπει σε έναν χώρο που μυρίζει-βρωμάει αλλά όσοι είναι μέσα δε παραπονιούνται και μετά από λίγο συνηθίζεις κι εσύ; Κι αν έρθει άλλο άτομο θα παραπονεθεί;

Δημοσ.

Θα κοιτούσα σε επώνυμες  αντιγραφές αρωμάτων και όχι σε χύμα,   δεν είναι το ίδιο άρωμα,  σίγουρα όχι προς την διάρκεια και ενα που είχα δοκιμάσει έβγαζε και μυρωδιά σαν κάτι να πεθάνε στο τέλος

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neptu είπε

Όλοι αυτοί δε βάζουν άρωμα για να μη βρωμάνε

Kαλα, προφανώς δεν βάζουμε άρωμα για να μην βρωμάμε 😂 Για κατι τετοιο αρκει το καθημερινο ντους ξερωγω.

Το άρωμα  μπαίνει για να μυρίζεις ωραία, ή τέλος πάντων ωραία με συγκεκριμένο τρόπο.

That said, με εξαίρεση το Bvlgari Blv, το οποίο λογικά έχει πανεύκολη σύνθεση, το οποίο το έχω μυρίσει εντελώς ίδιο, όσα αρώματα εχω μυρίσει προσωπικά  κανένα δεν ήταν σαν το αυθεντικό. Συν ότι δεν ξέρεις την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυστυχως ουτε οι ιδιες οι εταιριες δεν κρατανε ιδιο αρωμα  με το περασμα των ετων.. μπορει σε επομενη φουρνια  batch να αλλαξει αυτο π λενε προβολή /διαρκεια /αποτελεσμα ... Μην παραμυθιαζεστε κανενα eau de toilette,cologne,perfume κτλ δεν βγαζει ιδιο αποτελεσμα οποτε η περιεκτικοτητα ελαιου δεν εχει σημασια.. καποια ελαια δεν αντιδρανε το ιδιο στα ανθρωπινα δερματα οποτε θα εχεις αλλο αποτελεσμα..

αφου εχεις την ανεση να παιρνεις αυθεντικά 100-200ε προφανως συνεχισε ετσι..θα εισαι οσο γινεται στο πιο οριτζιναλ αρχικο αποτελεσμα...αλλιως καλυτερα να πας στα επωνυμα dupes με διαφορετικο ονομα / επωνυμια.τελευταια λυση καταληγεις στα χυμα βουλγαρικα /τουρκικα ελαια..εν ολιγης μην τρελενεστε με αυτα  καντε οτι σας ευχαριστει..

Επεξ/σία από kage
  • Like 2
Δημοσ.

Διαφωνώ με τους προλαλήσαντες. Χρόνια ολόκληρα παίρνω χύμα αρώματα (απο συγκεκριμένο κατάστημα και αλυσίδα), 2 συγκεκριμένα και έχω λάβει αρκετά κοπλιμέντα για την μυρωδιά, στο κάτω κάτω δεν με απασχολεί να είναι κόπια του αυθεντικού, αλλά να μυρίζει ωραία και σε μένα και στους γύρω. Αποδερματικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ούτε και στα ρούχα. Δεν κατάλαβα γιατί να δώσεις 100 ευρώ για άρωμα, μπορεί να είναι όντως καλύτερο, αλλά τι σημαίνει διαρκεί πολύ; Βάζω το πρωί στη δουλειά, κρατάει 5-6 ώρες και τέλος, βάζω πριν βγω πάλι 5-6 ώρες και τέλος. Δεν χρειάζεται να κρατάει 8-10 ώρες, άλλωστε επειδή πάει και στο ρούχο κρατάει μυρωδιά για όποιον πλησιάσει..

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...