pavloa Δημοσ. Κυριακή στις 11:49 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:49 πμ Είχα το xiaomi redmi note 8 και για τα sms είχα την εφαρμογή messages της google. Τώρα πήρα το A55 και χρησιμοποιώ το messages της samsung. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τα μηνύματα από το παλιό κινητό στο καινούργιο?
Λύση aces Δημοσ. Κυριακή στις 12:22 μμ Λύση Δημοσ. Κυριακή στις 12:22 μμ Η Samsung έχει το SmartSwitch επίσημα για τη μεταφορά από παλαιότερη συσκευή https://www.samsung.com/gr/apps/smart-switch/ Λογικά είναι εγκατεστημένο ήδη. Δοκίμασε να συνδέσεις τις 2 συσκευές λογικά θα σου περάσει κ τα μηνύματα.
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 09:09 πμ 20 ώρες πριν, aces είπε Η Samsung έχει το SmartSwitch επίσημα για τη μεταφορά από παλαιότερη συσκευή https://www.samsung.com/gr/apps/smart-switch/ Λογικά είναι εγκατεστημένο ήδη. Δοκίμασε να συνδέσεις τις 2 συσκευές λογικά θα σου περάσει κ τα μηνύματα. Καλημέρα.. Τελικά με αυτό το πρόγραμμα έκανα την μεταφορά.. Ευχαριστώ για την βοήθεια 1
stark Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ 21 hours ago, pavloa said: Είχα το xiaomi redmi note 8 και για τα sms είχα την εφαρμογή messages της google. Τώρα πήρα το A55 και χρησιμοποιώ το messages της samsung. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μεταφέρω τα μηνύματα από το παλιό κινητό στο καινούργιο? Μεταφέρσου από τώρα καλύτερα στο Google Messages. https://www.androidauthority.com/google-messages-preloaded-samsung-phones-no-samsung-messages-3463077/ https://us.community.samsung.com/t5/Samsung-Apps-and-Services/Samsung-Messages-will-no-longer-be-pre-installed-on-future/td-p/2958753/page/2
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:44 μμ 4 ώρες πριν, stark είπε Μεταφέρσου από τώρα καλύτερα στο Google Messages. https://www.androidauthority.com/google-messages-preloaded-samsung-phones-no-samsung-messages-3463077/ https://us.community.samsung.com/t5/Samsung-Apps-and-Services/Samsung-Messages-will-no-longer-be-pre-installed-on-future/td-p/2958753/page/2 Οπότε καλύτερα να γυρίσω στο google messages. Απλά το μόνο δεν μπορώ να κάνω με το google message στο Α55 είναι ότι δεν μπορώ να ορίσω τον δικό μου ήχο ειδοποίησης. Ενώ στο xiaomi μπορούσα να αλλάξω τον ήχο στο messages. Έχω τον λόγο μου που θέλω άλλο ήχο για τα μηνύματα.
stark Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, pavloa said: Οπότε καλύτερα να γυρίσω στο google messages. Απλά το μόνο δεν μπορώ να κάνω με το google message στο Α55 είναι ότι δεν μπορώ να ορίσω τον δικό μου ήχο ειδοποίησης. Ενώ στο xiaomi μπορούσα να αλλάξω τον ήχο στο messages. Έχω τον λόγο μου που θέλω άλλο ήχο για τα μηνύματα. Υπάρχει τρόπος, απλά στο OneUI της Samsung είναι λίγο ...περίεργος. Παραθέτω παρακάτω τις οδηγίες στα αγγλικά Settings > notifications > advanced settings > scroll down and turn on option: "Manage notification categories for apps’’ και μετά setting > notifications > app notifications, choose the app you want to change the sound for, and at the bottom should now be a new option called Notification Categories. Tapping that lets you choose different categories for that app, and select a sound for each! (you have to tap the category name itself, NOT the toggle switch!) Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:54 μμ από stark
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 03:48 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 03:48 μμ 1 ώρα πριν, stark είπε Υπάρχει τρόπος, απλά στο OneUI της Samsung είναι λίγο ...περίεργος. Παραθέτω παρακάτω τις οδηγίες στα αγγλικά Settings > notifications > advanced settings > scroll down and turn on option: "Manage notification categories for apps’’ και μετά setting > notifications > app notifications, choose the app you want to change the sound for, and at the bottom should now be a new option called Notification Categories. Tapping that lets you choose different categories for that app, and select a sound for each! (you have to tap the category name itself, NOT the toggle switch!) Οκ. Το βρήκα και αυτό. Από χθες έχω που ψάχνω αλλά δεν έβρισκα κάτι.. Επίσης θέλω σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή (του συναγερμού) να έχω έναν συγκεκριμένο ήχο. Στο xiaomi όταν τον άλλαζα και έκανα εκκαθάριση cache για τις εφαρμογές τότε ο ήχος άλλαζε πάλι σε αυτόν που είχε η εφαρμογή. Τουλάχιστον στο Α55 θα παραμένει αυτός που βάζω ή θα τον αλλάζει πάλι?
stark Δημοσ. Δευτέρα στις 07:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:46 μμ 3 hours ago, pavloa said: Οκ. Το βρήκα και αυτό. Από χθες έχω που ψάχνω αλλά δεν έβρισκα κάτι.. Επίσης θέλω σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή (του συναγερμού) να έχω έναν συγκεκριμένο ήχο. Στο xiaomi όταν τον άλλαζα και έκανα εκκαθάριση cache για τις εφαρμογές τότε ο ήχος άλλαζε πάλι σε αυτόν που είχε η εφαρμογή. Τουλάχιστον στο Α55 θα παραμένει αυτός που βάζω ή θα τον αλλάζει πάλι? Για ποιο λόγο κανεις εκκαθάριση cache στις εφαρμογές;
pavloa Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 μμ 3 ώρες πριν, stark είπε Για ποιο λόγο κανεις εκκαθάριση cache στις εφαρμογές; Για να αδειάζει η μνήμη του κινητού.. βασικά πάω φροντίδα συσκευής και πατάω εκεί που λέει μνήμη..
stark Δημοσ. Τρίτη στις 05:41 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:41 πμ 6 hours ago, pavloa said: Για να αδειάζει η μνήμη του κινητού.. βασικά πάω φροντίδα συσκευής και πατάω εκεί που λέει μνήμη.. Η "Μνήμη" που βλέπεις παραπάνω, στο device care, δεν έχει καμία σχέση με την cache των εφαρμογών. Είναι μνήμη RAM κι όχι storage. Η cache των εφαρμογών είναι άλλου είδους προσωρινή μνήμη (σε storage επίπεδο, κι όχι σε ram επίπεδο). Και υπάρχει για κάποιο λόγο. Για να εκκινούν πιο άμεσα οι εφαρμογές. Το Device care δεν πειράζει την cache των εφαρμογών. Δεν την "καθαρίζει" και καλά κάνει. Ακόμα και εκεί που γράφει "χώρος αποθήκευσης" να πατήσεις, ΔΕΝ θα πάει να καθαρίσει την cache των εφαρμογών. Γενικά η εκκαθάριση της cache των εφαρμογών είναι μια μούφα που την έχουν εκμεταλλευτεί κάποιοι (π.χ. ο developer του SDMaid και άλλων δήθεν cleaner apps) για να βγάλουν χρήματα. Όσες φορές και να καθαρίσεις την cache (με άλλους τρόπους, κι όχι με το device care - που ευτυχώς δεν το κάνει αυτό) αυτή θα ξαναγεμίσει άμεσα. Και τελικά μακροπρόθεσμα θα κάνεις και πιο αργό το κινητό σου. Την cache μια εφαρμογής την καθαρίζουμε χεράτα εμείς ΜΟΝΟ κατά περίπτωση και μόνο αν κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κολλήσει για καποιο λόγο. Τέλος, η εφαρμογή του συναγερμού σου πιθανότατα έχανε τον ηχο που έβαζες, επειδή κάποια εφαρμογή στο Xiaomi σου πήγαινε και έκανε ενέργειες που δεν έπρεπε, ή επειδή ήταν κακογραμμένη από τον developer της και δεν πιστεύω ότι θα το παθαίνει αυτό στο A55. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις. Η λύση σε όλα αυτά δεν είναι να καθαρίζουμε την cache των εφαρμογών, αλλά να καταλάβουμε ότι πλέον τα κινητά μας πρέπει εν έτει 2025 να τα παίρνουμε με minimum 256GB storage. Επίσης καλή εφαρμογή είναι το Files της Google που βρίσκει junk files και τα καθαρίζει.
pavloa Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ 13 ώρες πριν, stark είπε Η "Μνήμη" που βλέπεις παραπάνω, στο device care, δεν έχει καμία σχέση με την cache των εφαρμογών. Είναι μνήμη RAM κι όχι storage. Η cache των εφαρμογών είναι άλλου είδους προσωρινή μνήμη (σε storage επίπεδο, κι όχι σε ram επίπεδο). Και υπάρχει για κάποιο λόγο. Για να εκκινούν πιο άμεσα οι εφαρμογές. Το Device care δεν πειράζει την cache των εφαρμογών. Δεν την "καθαρίζει" και καλά κάνει. Ακόμα και εκεί που γράφει "χώρος αποθήκευσης" να πατήσεις, ΔΕΝ θα πάει να καθαρίσει την cache των εφαρμογών. Γενικά η εκκαθάριση της cache των εφαρμογών είναι μια μούφα που την έχουν εκμεταλλευτεί κάποιοι (π.χ. ο developer του SDMaid και άλλων δήθεν cleaner apps) για να βγάλουν χρήματα. Όσες φορές και να καθαρίσεις την cache (με άλλους τρόπους, κι όχι με το device care - που ευτυχώς δεν το κάνει αυτό) αυτή θα ξαναγεμίσει άμεσα. Και τελικά μακροπρόθεσμα θα κάνεις και πιο αργό το κινητό σου. Την cache μια εφαρμογής την καθαρίζουμε χεράτα εμείς ΜΟΝΟ κατά περίπτωση και μόνο αν κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή έχει κολλήσει για καποιο λόγο. Τέλος, η εφαρμογή του συναγερμού σου πιθανότατα έχανε τον ηχο που έβαζες, επειδή κάποια εφαρμογή στο Xiaomi σου πήγαινε και έκανε ενέργειες που δεν έπρεπε, ή επειδή ήταν κακογραμμένη από τον developer της και δεν πιστεύω ότι θα το παθαίνει αυτό στο A55. Μπορείς να το δοκιμάσεις και να μας πεις. Η λύση σε όλα αυτά δεν είναι να καθαρίζουμε την cache των εφαρμογών, αλλά να καταλάβουμε ότι πλέον τα κινητά μας πρέπει εν έτει 2025 να τα παίρνουμε με minimum 256GB storage. Επίσης καλή εφαρμογή είναι το Files της Google που βρίσκει junk files και τα καθαρίζει. Εγω μπερδεύτηκα, το device care εννοούσα. Cache δεν εχω πειράζει ποτε εκτος απο μια φορά που είχε κολλήσει η εφαρμογη για τις φωτογραφίες. Αυτό έκανα και στο xiaomi και κάθε λίγο μου άλλαζε τον ήχο.. Στο samsung προς το παρόν δεν έχω κάποιο θέμα.. ο ήχος παραμένει αυτός που έχω επιλέξει για την εφαρμογή του συναγερμού. Θα κατεβάσω και την εφαρμογή που πρότεινες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα