Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα για Μετρό/ΟΑΣΘ, οπότε είπα να ρωτήσω εδώ.

Σαν συχνός επισκέπτης της Θεσσαλονίκης, πλέον χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τα νέα εισιτήρια. Όσο υπήρχαν τα χάρτινα, τα έβαζα στη θήκη τύπου wallet που έχω στο κινητό και όλα καλά. Τώρα με τα εισιτήρια του Μετρό πχ, υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν τα αποθηκέυω με τον ίδιο τρόπο; Απομαγνητίζονται ή οχι; Γιατί διαβάζω διάφορα και δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Βγάζω 10+1 εισιτήρια για να μην μπλέκω συνέχεια με τα εκδοτικά μηχανήματα, δεν ψήνομαι να χάσω τα εισιτήρια απλά και μόνο επειδή τα έβαλα δίπλα στο κινητό.

Δημοσ.

RFID εισιτήρια είναι. Καμία σχέση με μαγνήτες ή μαγνητική ταινία που είχαν κάποτε οι τραπεζικές κάρτες πριν τη χρήση του chip.
Οπότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην αποθήκευσή τους πίσω από το κινητό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 5/1/2025 στις 1:40 ΜΜ, alejsalonica είπε

Το θέμα είναι να μπορούμε να πληρώνουμε με κινητά - smart watches κλπ κι ας έχουν κι αυτόν τον τρόπο για όσους θέλουν.

Να ρωτήσω κάτι μιας και το πέτυχα 

Είχα διαβάσει σχετικά πρόσφατα ότι στα λεοφωρεια στην Αθήνα θα μπορούσες να πληρώνεις κατευθείαν με το κινητό στο όχημα μέσα.

Κατέβηκα πριν τις γιορτές στην Ελλάδα και το δοκίμασα με τη κάρτα της revolut στο Google wallet και δεν έκανε.

Τι κατάλαβα λαθος ότι ισχύει αυτό ή κάτι λάθος έκανα εγώ;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Να ρωτήσω κάτι μιας και το πέτυχα 

Είχα διαβάσει σχετικά πρόσφατα ότι στα λεοφωρεια στην Αθήνα θα μπορούσες να πληρώνεις κατευθείαν με το κινητό στο όχημα μέσα.

Κατέβηκα πριν τις γιορτές στην Ελλάδα και το δοκίμασα με τη κάρτα της revolut στο Google wallet και δεν έκανε.

Τι κατάλαβα λαθος ότι ισχύει αυτό ή κάτι λάθος έκανα εγώ;

Απ'όσο ξέρω είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμη αυτό και δουλεύει μόνο σε λεωφορεία από/προς το αεροδρόμιο

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
On 05/01/2025 at 10:22, andreaspapp said:

Απομαγνητίζονται ή οχι;

Αν ήταν μαγνητισμένα θα κόλλαγαν στο ψυγείο 😁

• Haha 1
Δημοσ.
Στις 7/1/2025 στις 12:54 ΜΜ, martkonsta είπε

Απ'όσο ξέρω είναι σε πειραματικό στάδιο ακόμη αυτό και δουλεύει μόνο σε λεωφορεία από/προς το αεροδρόμιο

Πήρα 2 φορές το Χ93 τέλος Νοέμβρη αλλά δεν είδα άλλο μηχάνημα απο εκείνο που είναι για το χάρτινο εισιτήριο. Δεν ρώτησα κιόλας είναι η αλήθεια αν μπορώ να πληρώσω κατευθείαν .

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Πήρα 2 φορές το Χ93 τέλος Νοέμβρη αλλά δεν είδα άλλο μηχάνημα απο εκείνο που είναι για το χάρτινο εισιτήριο. Δεν ρώτησα κιόλας είναι η αλήθεια αν μπορώ να πληρώσω κατευθείαν .

Πληρώνεις κανονικά στο σημείο που θα πέρναγες και το χάρτινο εισιτήριο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.

Τουλάχιστον τον Ιούνιο αυτό έκανα. Δεν έχω ακούσει κάποιο νεότερο για το σύστημα, αλλά φαντάζομαι το λειτουργούν ακόμα πειραματικά στα λεωφορεία του αεροδρομίου.

IMG_0244.jpeg.6931bf712f7c68489cd29889640bf6eb.jpeg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...