Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Θα περάσει στα χέρια μου οικοδομή που ειναι στα μπετα 20-30 χρονια. Αφορα σε ανεξάρτητο υπόγειο και οροφοδιαμέρισμα περιπου στα 50 τμ κ 70 τμ αντίστοιχα. 

Θα με βοηθουσατε αν μπορούσατε να μοιραστείτε σκέψεις σας σχετικα με την αποπεράτωση  (σειρα διαδικασιών, εργασιες, υλικα, κοστος, κτλ) για να δω αν αξίζει να το ξεκινησω και ποτε. 

Απευθυνομαι εδώ επειδή απο την πολεοδομία μονο για μηχανικό με συμβούλεψαν αρχικα, κάτι που έχω κανονίσει για μεσα-τελος του μήνα. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Ε το δίνεις σε γραφείο να το αναλάβει. Αλλιώς είναι πολύ δύσκολο.

Δεν θα κοστίσει πολυ περισσότερο έτσι; Μου έχουν συστήσει μάστορες φιλοι που έκαναν ανακαινηση πρόσφατα με πολύ καλά αποτελέσματα κ λογικο κοστος. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, angel_yoga είπε

Δεν θα κοστίσει πολυ περισσότερο έτσι; Μου έχουν συστήσει μάστορες φιλοι που έκαναν ανακαινηση πρόσφατα με πολύ καλά αποτελέσματα κ λογικο κοστος. 

Σαφως και θα στοιχίσει παραπάνω αν πάει σε εταιρεία.

Ο μηχανικός που θα σου φτιαξει τα σχεδια, άδειες κλπ θα εκτίμηση και το κόστος κατασκευής, σπο εκει και περα ανάλογα την τσέπη σου προχωράς ή οχι

Δημοσ.
2 minutes ago, angel_yoga said:

Θες αρκετά συνεργεία και να συντονιστούν, δεν ειναι απλη ανακαίνιση. Αν έχεις κατάλληλο χαρακτήρα πχ να απαιτείς και να ξέρεις να χειρίζεσαι οκ. Θες και σχέδιο αν θες κάτι ολόκληρομενο. Θες πολλούς μάστορες από ηλεκτρολόγο υδραυλικό, πλακα, σοβατζηδες, μονωσαδες, αλουμιναδες, γυψοσανιδα, μπογιατζή, μαραγκό, ψυκτικό και πολλά άλλα ανάλογα τι θα κάνεις. Όλα αυτά πρέπει να συντονιστούν και δεν ερχονται οποτε θες. Χωρια που θα σου ανοίξουν δουλειές ο καθενας. Κανονικά Θες και μελέτη από μηχανολόγο κτλ.

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 στάδια. 

1. Πας σε Μηχανικό για να αναθεωρήσει την οικοδομική άδεια και τα σχέδια. Πιθανόν να χρειαστεί και διαδικασία ρύθμισης εάν υπάρχουν παραβάσεις σε σχεση με την αρχική άδεια. Αυτά τα κάνει μόνο Μηχανικός, όχι ιδιώτης. 

2. Το κομμάτι της κατασκευής αποπεράτωσης μπορείς να το κάνεις μόνος σου εάν έχεις διάθεση να ασχοληθείς- συντονισεις τα συνεργεία. Διαφορετικά το δίνεις σε μηχανικό να το συντονίσει με την ανάλογη αμοιβή φυσικά. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, james_s είπε

Υπάρχουν 2 στάδια. 

1. Πας σε Μηχανικό για να αναθεωρήσει την οικοδομική άδεια και τα σχέδια. Πιθανόν να χρειαστεί και διαδικασία ρύθμισης εάν υπάρχουν παραβάσεις σε σχεση με την αρχική άδεια. Αυτά τα κάνει μόνο Μηχανικός, όχι ιδιώτης. 

2. Το κομμάτι της κατασκευής αποπεράτωσης μπορείς να το κάνεις μόνος σου εάν έχεις διάθεση να ασχοληθείς- συντονισεις τα συνεργεία. Διαφορετικά το δίνεις σε μηχανικό να το συντονίσει με την ανάλογη αμοιβή φυσικά. 

Κατάλαβα. 

Υπάρχει εκτίμηση για κόστος με και χωρίς επίβλεψη μηχανικού;

30 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Θες αρκετά συνεργεία και να συντονιστούν, δεν ειναι απλη ανακαίνιση. Αν έχεις κατάλληλο χαρακτήρα πχ να απαιτείς και να ξέρεις να χειρίζεσαι οκ. Θες και σχέδιο αν θες κάτι ολόκληρομενο. Θες πολλούς μάστορες από ηλεκτρολόγο υδραυλικό, πλακα, σοβατζηδες, μονωσαδες, αλουμιναδες, γυψοσανιδα, μπογιατζή, μαραγκό, ψυκτικό και πολλά άλλα ανάλογα τι θα κάνεις. Όλα αυτά πρέπει να συντονιστούν και δεν ερχονται οποτε θες. Χωρια που θα σου ανοίξουν δουλειές ο καθενας. Κανονικά Θες και μελέτη από μηχανολόγο κτλ.

Η μελέτη του μηχανικου αρκεί; 

Όσο για τα συνεργεία ο μπαμπάς μου είναι ηλεκτρολόγος σε σύνταξη πιστεύω μπορεί να βοηθήσει τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην επίβλεψη. Πιστεύετε αρκεί ή καλυτερα εργολάβος ;

Επισης ξέχασα να ρωτησω. Υπάρχει πρόστιμο που δεν εχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και παραμένει ημιτελής εδώ και χρονια;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, angel_yoga είπε

Κατάλαβα. 

Υπάρχει εκτίμηση για κόστος με και χωρίς επίβλεψη μηχανικού;

Η μελέτη του μηχανικου αρκεί; 

Όσο για τα συνεργεία ο μπαμπάς μου είναι ηλεκτρολόγος σε σύνταξη πιστεύω μπορεί να βοηθήσει τόσο στην εγκατάσταση όσο και στην επίβλεψη. Πιστεύετε αρκεί ή καλυτερα εργολάβος ;

Θα χρειαστείς και τα ανάλογα ένσημα ώστε να τελειώσει η οικοδομική άδεια .

Ξεκινά με το κόστος αναθεώρησης και συμβουλής του μηχανικού σε συνεργεία και τα βάζεις κάτω και υπολογίζεις .

Δημοσ.

Οικοδομη που εχουν μεινει τα μπετα 20\30 χρονια εκτεθειμένα πιθανότατα η οικοδομη θελει κατεδαφιση και χτίσιμο απο την αρχη. 2 τετοια ακινητα στη περιοχη μου οταν πουληθηκαν τα κατεδαφισε ο νεος ιδιοκτητης και το ξεκινησε απο την αρχη . Μηχανικος δεν ειμαι ο μηχανικος σου θα στο πει σιγουρα τι ισχυει

• Like 3
  • Haha 2
Δημοσ.
1 hour ago, xp-user said:

Οικοδομη που εχουν μεινει τα μπετα 20\30 χρονια εκτεθειμένα πιθανότατα η οικοδομη θελει κατεδαφιση

Υπερβολή. Εκτός και αν μιλάμε για περιοχή κοντά σε θάλασσα πχ. (ως πολιτικός μηχανικος το λέω).

Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται "πάχος επικάλυψης οπλισμού" βάσει ΚΤΣ. Αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τη μελέτη (όταν έχει γίνει μια σοβαρή μελέτη προφανώς).

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα περασει στα χερια σου ελευθερο βαρων δηλ.χωρις υποθηκες προσημειωσεις /κληρονομικα/προστιμα/κατασχεσεις τελη?υποθετικα η αποπερατωση/χτισιμο θα σ βγει  πανω απο 1000ε/τ.μ.  ..δεν υπαρχει σωστη απαντηση για το κοστος..το σημειο αξιζει ενα ποσο πανω απο 100κ?τα μπετα/μελετη βαση γοκ 1985 ?...το υπογειο τι χρηση θα εχει?γκαραζ αποθηκη?κατοικια?τα 20τ.μ. διαφορας  στο υπογειο υπαρχουν αλλα ειναι αδηλωτα? Αν υποθεσουμε πως υπαρχουν τα χρηματα οποιος κ να το επιβλεψει καλο θα ηταν να μπουν απαραιτητες ρητρες..

Επεξ/σία από kage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Υπερβολή. Εκτός και αν μιλάμε για περιοχή κοντά σε θάλασσα πχ. (ως πολιτικός μηχανικος το λέω).

Υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται "πάχος επικάλυψης οπλισμού" βάσει ΚΤΣ. Αυτό λαμβάνεται σοβαρά υπόψη κατά τη μελέτη (όταν έχει γίνει μια σοβαρή μελέτη προφανώς).

Αφου εισαι πολτικος μηχανικος μου λυνεις την απορια γιατι γκρεμισαν αυτες τις 2 μικρες πολυκατοικιες ; η μια στην Ανω Γλυφαδα και η αλλη στην Αργυρουπολη ηταν....20 χρονια τουλαχιστον τις θυμαμαι να ηταν στα μπετα

Επεξ/σία από xp-user
Δημοσ.
6 ώρες πριν, angel_yoga είπε

Καλημέρα,

Θα περάσει στα χέρια μου οικοδομή που ειναι στα μπετα 20-30 χρονια. Αφορα σε ανεξάρτητο υπόγειο και οροφοδιαμέρισμα περιπου στα 50 τμ κ 70 τμ αντίστοιχα. 

Θα με βοηθουσατε αν μπορούσατε να μοιραστείτε σκέψεις σας σχετικα με την αποπεράτωση  (σειρα διαδικασιών, εργασιες, υλικα, κοστος, κτλ) για να δω αν αξίζει να το ξεκινησω και ποτε. 

Απευθυνομαι εδώ επειδή απο την πολεοδομία μονο για μηχανικό με συμβούλεψαν αρχικα, κάτι που έχω κανονίσει για μεσα-τελος του μήνα. 

Για ποιον λόγο το θέλεις; Ιδιοκατοίκηση, εκμετάλλευση ή πώληση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 minutes ago, xp-user said:

Αφου εισαι πολτικος μηχανικος μου λυνεις την απορια γιατι γκρεμισαν αυτες τις 2 μικρες πολυκατοικιες ; η μια στην Ανω Γλυφαδα και η αλλη στην Αργυρουπολη ηταν....20 χρονια τουλαχιστον τις θυμαμαι να ηταν στα μπετα

[Είναι δυνατόν να γνωρίζω, χωρίς κανένα στοιχείο στα χέρια μου, τον λόγο....;]

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...