Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Samsung και η Apple φαίνεται να στρέφονται προς τις μπαταρίες πυριτίου-άνθρακα για να ξεπεράσουν το όριο χωρητικότητας των 5.000mAh στα flagship μοντέλα τους.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο blog του yeux1122, η Samsung και η Apple έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη μπαταριών πυριτίου-άνθρακα, καθώς φαίνεται να έχουν φτάσει στο ανώτατο όριο της τρέχουσας τεχνολογίας μπαταριών στα κορυφαία μοντέλα τους.

Η κινεζική αγορά smartphones έχει ήδη υιοθετήσει εκτεταμένα την τεχνολογία μπαταριών πυριτίου-άνθρακα, με πολλές συσκευές να διαθέτουν χωρητικότητες άνω των 6.000mAh. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατα ανακοινωθέν Redmi Turbo 4 της Xiaomi, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακή μπαταρία 6.550mAh ενώ το Find X8 Pro της Oppo έχει μπαταρία 5,910mAh.

Αντίθετα, τα κορυφαία μοντέλα της Samsung και της Apple περιορίζονται στα 5.000mAh, όπως το Galaxy S24 Ultra, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ίδια χωρητικότητα θα διατηρηθεί και στο επερχόμενο Galaxy S25 Ultra.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Samsung φαίνεται να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη των υλικών για τις νέες μπαταρίες, αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εμπορική τους διάθεση. Όσον αφορά την Apple, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την πρόοδο της εταιρείας στον τομέα αυτό.

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τις δύο εταιρείες έγκειται στους περιορισμούς χώρου των premium συσκευών τους, καθώς πρέπει να διατηρήσουν όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά τους ενώ παράλληλα θα προσπαθούν να ενσωματώσουν μεγαλύτερες μπαταρίες. Σε κάθε περίπτωση η βελτιστοποίηση λογισμικού και η χρήση ενεργειακά αποδοτικών εξαρτημάτων έχουν φτάσει στα όριά τους, καθιστώντας την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μπαταριών απαραίτητη για μελλοντικές βελτιώσεις στην αυτονομία των συσκευών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μακαρι.ολο ακουμε μεγαλυτερες μπαταριες αλλα τιποτα.μπας και δουμε να παιζουν 2 ημερες χωρις φορτιση.

βεβαια μαζι παιζει να δουμε και καμια τιμη 2000 ευρω

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 15
Δημοσ.

«Στους περιορισμούς χώρου των premium συσκευών τους». Μα κανείς δεν ζήτησε να κάνουν τα κινητά όλο και πιο λεπτά μεγαλύτερη αυτονομία στις μπαταρίες ζητάμε! Παλιότερα η Samsung λέγεται ότι πειραματιζόταν και με γραφένιο. Θα περάσει καιρός μέχρι να δούμε νέας τεχνολογίας μπαταρίες σε Κορεάτες και Αμερικανούς. 

• Like 15
  • Thanks 1
Δημοσ.

Όλες οι εταιρίες έχουν κάνει συμφωνία ώστε να ανεβάσουν την χωρητικότητα σταδιακά..έτσι ώστε να υπάρχει αγορά των προϊόντων..σκεφτείτε μια εταιρεία να πάει κόντρα κ να βγάλει πχ μια μπαταρία που να διαρκεί 5 μέρες χωρίς να το φορτίζεις.. 

Όλοι θα στραφουν σε εκείνο το κινητό κ θα τελειώσουν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες με αυτήν την κίνηση..

Πιστεύω υπάρχει η τεχνολογία αυτή, απλά δεν την βγάζουν κ το πάνε ομαλά κάθε χρόνο κ από λίγο, ώστε να έχουν να δικαιολογίσουν το ποσό που ζητάνε κ μάλιστα κάθε χρόνο κ πιο υψηλό 

• Like 7
  • Thanks 2
  • Confused 2
  • Haha 2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, panathatube είπε

Μα κανείς δεν ζήτησε να κάνουν τα κινητά όλο και πιο λεπτά μεγαλύτερη αυτονομία στις μπαταρίες ζητάμε

Ναι γιατί τα κινητά "γκουμούτσες" όλοι τα αγαπάνε γιατί θα έχουν και μεγάλη χωρητικότητα....

• Like 2
Δημοσ.

Πιο όριο…η Apple ακόμα βάζει τις χαμηλότερες σε χωρητικότητα μπαταρίες,ενώ τα Android σε ίδιο μέγεθος τηλέφωνα έχουν πολύ μεγαλύτερες ( τουλάχιστον στις προδιαγραφές τους )

• Like 4
Δημοσ.

σίγουρα , η τεχνολογία μπαταριών έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλους τομείς που έχουν αναπτυχθεί εντυπωσιακά , η φυσική έχει κάποιους νόμους που δύσκολα μπορούν να ξεπεραστούν , πόση ενέργεια μπορεί να χωρέσει σε μια τόσο μικρή σε όγκο μπαταρία όπως είναι αυτή του κινητού ? θα πρέπει να αυξήσεις τον όγκο της μπαταρίας και να μειώσεις τον όγκο του υπόλοιπου hardwear.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά ένα xperia 5 έχω που έχει 5χιλιαρη μπαταρία, πώς γίνεται μια παντόφλα να μην έχει ήδη 6-7 χιλιάδες με την ίδια τεχνολογία;;

• Like 1
Δημοσ.

Δύσκολα θα δούμε στο κοντινό μέλλον αυτονομίες πάνω από 2 ημέρες σε κανονική χρήση. Μόλις δουν ότι μπήκανε πιο εξελιγμένες μπαταρίες θα τα φορτώσουν με τεχνολογίες AI και ό,τι άλλο μπορούν, που θα τρέχουν στο background και θα ξεζουμίζουν πάλι τις μπαταρίες. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς και θέλουμε πιο λεπτά κινητά!

Θέλω να το βάζω στην τσέπη του τζιν και να μη φαίνεται καν! Θέλω να βγει foldable και στο πάχος (διπλωμένο) να είναι όσο τα σημερινά flagships!! Θέλω σε 15 χρόνια τα "κινητά" να είναι όπως τα devices στο The Expanse, ένα λεπτό κομμάτι γυαλί και τίποτα άλλο!!!

Ευτυχώς που οι πραγματικοί πρωτοπόροι δεν ακούν τον καταναλωτή... Αλλιώς θα προσπαθούσαμε να κάνουμε τη φωτιά από ξύλα να κρατάει περισσότερο και τα άλογα να έχουν μεγαλύτερο διασκελισμό. Αντί αυτών έχουμε ηλεκτρισμό και αυτοκίνητα!

Επεξ/σία από mernides
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 minutes ago, mernides said:

Προφανώς και θέλουμε πιο λεπτά κινητά!

Θέλω να το βάζω στην τσέπη του τζιν και να μη φαίνεται καν! Θέλω να βγει foldable και στο πάχος (διπλωμένο) να είναι όσο τα σημερινά flagships!! Θέλω σε 15 χρόνια τα "κινητά" να είναι όπως τα devices στο The Expanse, ένα λεπτό κομμάτι γυαλί και τίποτα άλλο!!!

Ευτυχώς που οι πραγματικοί πρωτοπόροι δεν ακούν τον καταναλωτή... Αλλιώς θα προσπαθούσαμε να κάνουμε τη φωτιά από ξύλα να κρατάει περισσότερο και τα άλογα να έχουν μεγαλύτερο διασκελισμό. Αντί αυτών έχουμε ηλεκτρισμό και αυτοκίνητα!

Ας ξεκινησουμε απο τα βασικα. Ποιο κινητο -περα απο 3-4 μοντελα σε ολη την αγορα- χωραει σε τσεπη τζιν πλεον? Εκτος και αν εισαι 2.10 σε υψος.

• Like 1
Δημοσ.

Εμενα παλι το παχος ειναι οκ , και εχω το Α55 που ειναι απο τα χοντρα (+ θηκη) 

Χιλιες φορες να κρατησει τις ιδιες διαστασεις και να αυξηθει η χωρητικοτητα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...