Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, goapad είπε

Α ναι; δν το ήξερα , τότε ποιος ο λόγος ας πούμε για το Apple intelligence να μην τρέχει δεν έχω καταλάβει τις διαφορές γιατί το ένα να επιτρέπεται ενώ το άλλο όχι ; 
όποιος ξέρει έχει καταλάβει ας διαφωτίσει 

Έχω την αίσθηση ότι είναι θέμα του gdpr ως εξής: σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού, το εδαφικό πεδίο εφαρμογής του είναι τόσο σε υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ όσο και σε τρίτους (εκτός ΕΕ) όταν όταν η επεξεργασία λαμβάνει χώρα εντός της Ένωσης. Η Google έχει θυγατρική σε κάθε χώρα, άρα δεν τίθεται κάποιο ζήτημα, καθώς πχ η google.gr υπάγεται αυτόματα στον Κανονισμό ως έχουσα έδρα στην Ελλάδα. Από την άλλη, η Apple δεν έχει θυγατρικές αλλά retail stores (υποκαταστήματα), οπότε πάμε στην δεύτερη περίπτωση (τρίτοι εκτός ΕΕ).  Η καθυστέρηση λοιπόν εισαγωγής του apple intelligence στην έχει να κάνει νομίζω με την προσαρμογή  της apple στον gdpr. 

Στιγμιότυπο_5-1-2025_171955_www.apple.com.jpeg

• Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Lazmour είπε

Έχω την αίσθηση ότι είναι θέμα του gdpr ως εξής: σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού, το εδαφικό πεδίο εφαρμογής του είναι τόσο σε υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ όσο και σε τρίτους (εκτός ΕΕ) όταν όταν η επεξεργασία λαμβάνει χώρα εντός της Ένωσης. Η Google έχει θυγατρική σε κάθε χώρα, άρα δεν τίθεται κάποιο ζήτημα, καθώς πχ η google.gr υπάγεται αυτόματα στον Κανονισμό ως έχουσα έδρα στην Ελλάδα. Από την άλλη, η Apple δεν έχει θυγατρικές αλλά retail stores (υποκαταστήματα), οπότε πάμε στην δεύτερη περίπτωση (τρίτοι εκτός ΕΕ).  Η καθυστέρηση λοιπόν εισαγωγής του apple intelligence στην έχει να κάνει νομίζω με την προσαρμογή  της apple στον gdpr. 

Στιγμιότυπο_5-1-2025_171955_www.apple.com.jpeg

Δεν έχει σχέση με το GDPR. Ο λόγος είναι το DMA και είναι επιλογή της Apple. Από ότι λέει θα το δώσει σε iPhone & iPad τον Απρίλιο. Η επίσημη αιτιολόγηση της Apple είναι επειδή πρέπει να υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ τρίτων AI αυτό θα επηρεάσει το Privacy. Δεν ξέρω αν έχει έρθει σε κάποια συμφωνία ώστε να υλοποιήσει μια ενδιάμεση λύση  τον Απρίλιο ή απλά υποχωρεί για να μην χάσει πελάτες.

Στο MacOS πάντως είναι ήδη διαθέσιμο και εντός ΕΕ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...