Playmo-Bill Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:06 πμ Ποσό που διαθέτουμε : 500-650 ευρω Χρήση υπολογιστή : γραφειου και PES Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: τιποτα το ιδιαιτερο, office μονο. Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Καλαματα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? απο ενα καταστημα κατα προτιμηση Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? απο το καταστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . οχι Καλημερα χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους Νεος εδω και θα ηθελα τη βοηθεια σας για μια συνθεση σταθερου υπολογιστη. Να σας αναφερω οτι ειμαι ασχετος με το θεμα υπολογιστη και αυτη τη στιγμη εχω ενα laptop 5ετιας με i5 και θελω να στησω ενα pc για να παιζω το αγαπημενο μου pes. Παιδια περιμενω τη βοηθεια σας. Ευχαριστω.
sattack Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) Μια ενδεικτική συνθεση από eshop με AM4 5600 + full ATX μητρικη Β550 + 6600 κάρτα γραφικών. Μαζί με τη συναρμολόγηση στα 668Ε αν θες και cooler πιο ήσυχο, αλλιώς με τη στοκ ψύκτρα βγαίνει 642Ε. Φυσικά, με το να χρειάζεσαι μόνο από ένα μαγαζί και συναρμολόγηση θα έχεις κάποιους περιορισμούς. Ο κυριότερος είναι ότι αντί για τροφοδοτικό Corsair bronze 550W θα μπορούσες από αλλού Seasonic gold 550W, αλλά εντάξει, δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, και εκτός Αθηνών σε επαρχιακή πόλη είναι πάντα πιο δύσκολα, οπότε νομίζω είναι καλή περίπτωση το eshop. Κατά τη γνώμη μου, είναι τα ελάχιστα αποδεκτά κομμάτια αυτά, (5600, ΑΤΧ Β550, 6600, δισκος Μ2 4.0 1ΤΒ, corsair τροφοδοτικό έστω και bronze). Αν πας κάπου για λίγο φτηνότερα, θα χάσεις πάρα πολύ σε ποιότητα ή επιδόσεις. Το eshop γράφει ότι εγκαθιστά windows και drivers αν τα συμπεριλάβει στην παραγγελία, αλλα φυσικά ούτε για αστείο δεν θα πληρώσεις 120Ε για αυτο! Παρακάλεσε τους ίσως να σου τα εγκαταστήσουν αυτοί win11 pro χωρίς κωδικούς, (γιατί και καλά έχεις δικούς σου κωδικούς που θα τους βάλεις μετά μόνος σου) και θα σου πω με PM πως να τα ενεργοποιήσεις δωρεάν (μαζί και office 365). Αν σου πουν όχι, εντάξει, δεν είναι και δύσκολο, θα το κάνεις μόνος σου, θα σου πούμε εδώ πως. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:25 μμ από sattack 2
Playmo-Bill Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 08:48 μμ 8 ώρες πριν, sattack είπε Μια ενδεικτική συνθεση από eshop με AM4 5600 + full ATX μητρικη Β550 + 6600 κάρτα γραφικών. Μαζί με τη συναρμολόγηση στα 668Ε αν θες και cooler πιο ήσυχο, αλλιώς με τη στοκ ψύκτρα βγαίνει 642Ε. Φυσικά, με το να χρειάζεσαι μόνο από ένα μαγαζί και συναρμολόγηση θα έχεις κάποιους περιορισμούς. Ο κυριότερος είναι ότι αντί για τροφοδοτικό Corsair bronze 550W θα μπορούσες από αλλού Seasonic gold 550W, αλλά εντάξει, δεν μπορεί κανείς να τα έχει όλα, και εκτός Αθηνών σε επαρχιακή πόλη είναι πάντα πιο δύσκολα, οπότε νομίζω είναι καλή περίπτωση το eshop. Κατά τη γνώμη μου, είναι τα ελάχιστα αποδεκτά κομμάτια αυτά, (5600, ΑΤΧ Β550, 6600, δισκος Μ2 4.0 1ΤΒ, corsair τροφοδοτικό έστω και bronze). Αν πας κάπου για λίγο φτηνότερα, θα χάσεις πάρα πολύ σε ποιότητα ή επιδόσεις. Το eshop γράφει ότι εγκαθιστά windows και drivers αν τα συμπεριλάβει στην παραγγελία, αλλα φυσικά ούτε για αστείο δεν θα πληρώσεις 120Ε για αυτο! Παρακάλεσε τους ίσως να σου τα εγκαταστήσουν αυτοί win11 pro χωρίς κωδικούς, (γιατί και καλά έχεις δικούς σου κωδικούς που θα τους βάλεις μετά μόνος σου) και θα σου πω με PM πως να τα ενεργοποιήσεις δωρεάν (μαζί και office 365). Αν σου πουν όχι, εντάξει, δεν είναι και δύσκολο, θα το κάνεις μόνος σου, θα σου πούμε εδώ πως. Ευχαριστω πολυ φιλε sattack για τη βοηθεια και το χρονο σου, πιστευεις οτι θα με καλυψει για τις επομενες εκδοσεις PES? Μου αρεσει πολυ η συνθεση σου. Επισης θα χρειαστω βοηθεια για την ενεργοποιηση των windows... 1
sattack Δημοσ. Σάββατο στις 08:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:57 μμ (επεξεργασμένο) Το PES δεν πιστεύω ότι είναι πολύ απαιτητικό και η 6600 είναι η καλύτερη κάρτα που χωράει στο budget σου και είναι καλη καρτα. Σίγουρα πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να κόψεις από αλλου για να βάλεις περισσότερα χρηματα για κάρτα. Μόνο να αυξήσεις το budget. Πάντως η προσωπικη μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δυνατοτερη καρτα απο την 6600, ειδικά αν λες μονο PES. Αν κάποιος φίλος έχει υπόψιν κάτι άλλο, ας πει. Για win και office σου στέλνω ένα PM. YΓ. - Φυσικά κουτί μπορείς να διαλέξεις ένα οποιοδήποτε άλλο σου αρέσει, που να χωράει φουλ ATX μητρικη. (Και να έχει και υποδοχές usb στο front panel για να μπορείς να εκμεταλευτεις τις αντίστοιχες συνδέσεις που έχει και αυτή αλλά και όλες οι μητρικές). - νομίζω αυτή η μητρική έχει υποδοχή εσωτερικά για να συνδέσεις καποιος σε front panel κουτιού επιπλέον και υποδοχή USB-C με μεγάλη ταχύτητα 10Mbps. Νομίζω αυτό το κουτί (και ίσως και τα περισσότερα) δεν έχει τέτοια υποδοχή. Τότε μπορεί κάποιος να αγοράσει είτε front panel αντάπτορα (μπαίνει πχ σε μια θέση DVD), είτε ανταπτορα που βγαίνει πίσω σε μια από τις θέσεις επέκτασης (πχ πιο κάτω από την κάρτα γραφικών). Όλα αυτά ΑΝ κάποιος τη χρειαστεί αυτή τη θυρα. - Φυσικά μπορείς να πας με αυτή τη λίστα σε ένα άλλο μαγαζί, αν δεν θέλεις από το eshop. Αλλά τότε προσοχή μη σε τουμπάρουν και σου δώσουν χειρότερα μοντέλα. - Τέλος, ίσως για ελάχιστα ευρώ παραπάνω, να μπορούσες να επιλέξεις έναν-δύο άλλους δίσκους NVMe που έχουν ίσως περισσότερα χρόνια εγγύηση ή που έχουν στη θεωρία δυνατότητα για περισσότερες εγγραφές/σβησίματα στη διάρκεια ζωής τους (Φυσικά όλα αυτά είναι πολύ θεωρητικά, και με οποιοδήποτε εξάρτημα μπορεί να τύχει ατυχία και αστοχία υλικού νωρίτερα....) Αυτοί οι δίσκοι είναι ένας WD μπλε SN580 στα 65Ε και μετά ένας από μια άλλη μάρκα Teamgroup ΜΡ44 (σκέτο, χωρίς L στο τέλος) στα 68Ε. Αν σου έρθει να διαλέξεις οποιονδήποτε από αυτούς, πιστεύω μια χαρά θα είναι. Αλλιώς και o Kingston για μερικά Ε λιγότερα είναι ο απόλυτα φτηνότερος και επίσης μια χαρά. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:53 μμ από sattack 1
bebius Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:36 μμ (επεξεργασμένο) Eιναι overkill η 6600 για το παιχνίδι αυτό: (Όχι ότι πιστεύω ότι αξίζει να μπει κάτι χειρότερο σε GPU σε καινούριο μηχάνημα.) Edit: Σε κοντινά πλάνα πέφτει στα 45-50fps με όλα στα ultra βέβαια. Γενικά από ψηλά η χρήση της κάρτας είναι στο 60-70%. Επεξ/σία Σάββατο στις 10:41 μμ από bebius
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα