popopo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Έχω εγκαταστήσει ανιχνευτή καπνού/CO στο σαλόνι όπου υπάρχει και τζάκι. Ήθελα γνώμες για το εάν είναι καλή η θέση του, βάσει τους πως εξαπλώνεται ο καπνός σε πιθανή πυρκαγιά. Παραθέτω σκαρίφημα. Όλη η οροφή του σαλονιού είναι ενιαία. Στις θέσεις που έχω σημειώσει με μπλέ υπάρχει "εμπόδιο" η τοιχοποιία πάνω από τις αντίστοιχες εσωτερικές πόρτες, ενώ ο ανιχνευτής είναι στη θέση με το κόκκινο αστέρι.
basilis_k6 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου εμενα μου φαινεται σωστη τοποθετηση. τι ανιχνευτη εχεις? με πορτες κλειστες αργει πολυ να παρει "μυρωδια" οτι εχεις φωτια. αν εχεις μεγαλο σπιτι βαλε 2ο προς τα δωματια αν κλείνεις γενικα πορτες.
alefther Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου η εισοδος/εξοδος που ειναι? Το σημαντικο (εκτος αν ζεις σε μονοκατοικια ΚΑΙ μπορεις να πηδηξεις απο τα παραθυρα ειναι να μπορουν οι ενοικοι να διαφυγουν σε περιπτωση πυρκαγιας, οχι να βαραει ο ανιχνευτης για να τους ενημερωσει οτι εχουν εγκλωβιστει στα δωματια. 1
popopo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Οι εσωτερικές πόρτες είναι πάντα ανοικτές. Είχα έναν αυτόνομο (μόνο ήχο) και τον αντικατέστησα με αυτόν. 1 minute ago, alefther said: η εισοδος/εξοδος που ειναι? Το σημαντικο (εκτος αν ζεις σε μονοκατοικια ΚΑΙ μπορεις να πηδηξεις απο τα παραθυρα ειναι να μπορουν οι ενοικοι να διαφυγουν σε περιπτωση πυρκαγιας, οχι να βαραει ο ανιχνευτης για να τους ενημερωσει οτι εχουν εγκλωβιστει στα δωματια. Ενημέρωσα το σκαρίφημα:
nvel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Η θέση είναι λάθος, οι ανιχνευτές καπνού τοποθετούνται πιο κεντρικά στους χώρους και όχι κοντά σε τοίχους ενώ οι ανιχνευτές CO δεν τοποθετούνται σε οροφή.
popopo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 3 minutes ago, nvel said: ...ενώ οι ανιχνευτές CO δεν τοποθετούνται σε οροφή. Γενικώς αυτό ήξερα αλλά ψάχνωντας βρήκα (μεταξύ άλλων αναφορών) και αυτήν: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21536403/
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Taβάνι και πιο κοντά στο τζάκι.Είναι πολύ μακρυά εκεί που τον έχεις βάλει, Βάλε και άλλον στην κουζίνα ,γενικά βάλε και άλλους.Φτηνοί είναι και κρατάνε χρόνια οι μπαταρίες τους. Και να τους τεστάρεις κάθε μήνα/δίμηνο. Για την κουζίνα καλό είναι να έχεις και μια πυρίμαχη κουβέρτα . Αχρείαστα να είναι. 1
konandrio Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Εγώ τους βάζω ακριβώς στο σημείο που θεωρώ επικίνδυνο για να χτυπήσει όσο ποιο άμεσα γίνεται.
popopo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 7 minutes ago, Ukforthemoment said: Taβάνι και πιο κοντά στο τζάκι.Είναι πολύ μακρυά εκεί που τον έχεις βάλει, Βάλε και άλλον στην κουζίνα ,γενικά βάλε και άλλους.Φτηνοί είναι και κρατάνε χρόνια οι μπαταρίες τους. Και να τους τεστάρεις κάθε μήνα/δίμηνο. Για την κουζίνα καλό είναι να έχεις και μια πυρίμαχη κουβέρτα . Αχρείαστα να είναι. Σκεφτόμουν μήπως λίγο πιο μακριά στο ταβάνι από τη πιθανη εστία φωτιάς, κινειται οριζόντια ο καπνός, γρηγορότερα και ψηλότερα. Στη κουζίνα έχω άλλον ανιχνευτή (μόνο καπνού) + κουβέρτα. Επίσης υπάρχει πυροσβεστήρας σκόνης 6kg στο χωλ. 1
nvel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 42 λεπτά πριν, popopo είπε Γενικώς αυτό ήξερα αλλά ψάχνωντας βρήκα (μεταξύ άλλων αναφορών) και αυτήν: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21536403/ Ο σκοπός είναι να μην το αναπνεύσεις οπότε η θέση του πρέπει να είναι στη ζώνη αναπνοής
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, popopo είπε Σκεφτόμουν μήπως λίγο πιο μακριά στο ταβάνι από τη πιθανη εστία φωτιάς, κινειται οριζόντια ο καπνός, γρηγορότερα και ψηλότερα. Στη κουζίνα έχω άλλον ανιχνευτή (μόνο καπνού) + κουβέρτα. Επίσης υπάρχει πυροσβεστήρας σκόνης 6kg στο χωλ. Αναρωτιέμαι αν πάρεις την πυροσβεστική να τους τοποθετήσει τι απάντηση θα δώσουν. Εδώ Αγγλία ειναι εργασία που την κάνουν αφιλοκερδώς ,μάλιστα εγκαθιστουν δωρεάν δικούς τους ανιχνευτές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα