sakks80 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:01 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:01 πμ 45 λεπτά πριν, funbreaker είπε Έχω επαναλάβει πολλές φορές σε αυτό το νήμα πως αυτό που με πειράζει είναι πως τις υπηρεσίες που λες δεν τις απολαμβάνει ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης. Με την ίδια ακριβώς λογική θα έπρεπε ο ενοικιαστής να πληρώσει και το γυμναστήριο του ιδιοκτήτη αν αυτός το ζητήσει. Αυτή η γελοιοτητα αμφιβάλλω αν γίνεται σε άλλες χώρες. Ο πολίτης εδώ είναι απροστάτευτος σε κάθε του δραστηριότητα, ακόμα και στην ενοικίαση σπιτιού. Θεωρώ πως πέραν της χαμηλής προσφοράς και υψηλής ζήτησης κατοικιών, ένας ακόμη μικρότερος παράγοντας των υψηλών τιμών ενοικίασης είναι και η καθιέρωση της μεσιτείας, καθώς εξασφαλίζει περισσότερο τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη παρά του ενοικιαστή κι έτσι οι ενοικιαστές έχουν πολύ λιγότερες δυνατότητες να διαπραγματευτούν και να ρίξουν τις τιμές. Εσύ απολαμβάνεις τις υπηρεσίες. Γιατί εύκολα και γρήγορα βρίσκεις σπίτι επικοινωνείς με τον μεσίτη σου δείχνει άμεσα το σπίτι και γίνεται η δουλειά σου. Ο ιδιοκτήτης είτε με μεσίτη είτε όχι το σπίτι θα το νοικιάσει κάπου. Οι μεσίτες τους πλευριζουν για να τους νοικιασουν τα σπίτια και τους παρακαλάνε. Είχα βάλει παλιότερα αγγελία να νοικιάσω ένα σπίτι και με το που ανέβηκε σε 5 λεπτά άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνα από μεσιτικά για να τους το δώσω
jobous Δημοσ. Δευτέρα στις 11:22 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:22 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω το "απολαμβάνω τις υπήρεσίες" όταν αναφέρεστε σε ενοικιαστές ή σε ιδιοκτήτες. Να το θέσω ως εξής: Απολαμβάνω τις υπηρεσίες όταν μπω μέσα σε ένα μεσιτικό γραφείο και πω : θέλω να μου βρεις ένα σπίτι με τις παρακάτω προδιαγραφές ή όταν μπω μέσα και σου πω έχω ένα σπίτι ή ότιδήποτε άλλο που θέλω να το νοικιάσω ή να το πουλήσω , βρες μου αγοραστή , ενοικιαστή... Τώρα το κουτοπόνηρο του Έλληνα (μεσίτη) που παίρνει τηλέφωνο όποιον βρει να νοικιάζει σπίτι σε αγγελίες και να του λέει δως μου το και θα σου βρω ενοικιαστή χωρίς να μου δώσεις κάτι και στο τέλος πληρώνει ο ενοικιαστής ένα ποσό στον μεσίτη ή να θέλει να παιρνει μεσιτεία επειδή μου έδειξε ένα σπίτι (για 5 λεπτά μαζί με άλλους 3 για να εξοικονομήσει χρόνο) που το βρήκα σε μια αγγελία (δικιά του). Οι υπηρεσίες πληρώνονται σωστό αλλα οι πραγματικές υπηρεσίες.... Με το ίδιο σκεπτικό θε έπρεπε εγώ που δίνω προσφορές για εγκαταστάσεις Η/Μ να προσθέτω κόστος για όσο χρόνο χρειάστηκε να σπαταλίσω για όλες τις άλλες προσφορές για έργα που τελικά δεν πήρα , σε όλες τις προσφορές που δίνω. Δεν πάει έτσι όμως..... Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:25 πμ από jobous 1
June Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ (επεξεργασμένο) Ο μεσίτης πληρώνεται 1 φορά, από έναν πελάτη και μόνο στο τέλος όταν γίνει η δουλειά. Οι αμοιβές είναι τόσο υψηλές, γιατί ουσιαστικά όταν πληρώνεται, πληρώνεται και ως αποζημίωση για τις εργατοώρες που κατανάλωσε με άλλους πόσους πελάτες για το ίδιο (ή και άλλο ακίνητο) από τους οποίους πήρε 0€. Ένα παράδειγμα για τις ενοικιάσεις. Ας πούμε πως δουλεύει με απλές αναθέσεις, όπως οι περισσότεροι μεσίτες και όχι με αποκλειστικότητες. Εάν εγώ σαν μεσίτης ανέλαβα 10 ακίνητα, έτρεξα σε 10 ραντεβού για το κάθε ακίνητο και τελικά νοίκιασα τα 3 (στην καλύτερη), θα άξιζαν π.χ. οι 100 ώρες εργασίας για να πάρω τελικά (τζίρο) 300€; (αν λέγαμε πως 100€ είναι μία "καλή" αμοιβή για έναν μεσίτη). Με τις τρέχουσες αμοιβές που ισχύουν στον κλάδο, αν μιλάμε για ενοίκια των 500€, όπου δε θα πληρωθεί (κακώς) από τον ιδιοκτήτη, στο ίδιο παράδειγμα ο μεσίτης θα κάνει τζίρο 1.500€ (τα οποία θα μοιραστεί και με το γραφείο στο οποίο εργάζεται, ας πούμε 50/50) και στο τέλος θα πάρει 750€. 7,5€/ώρα δηλαδή. Τζίρο, όχι καθαρό κέρδος. (από τα οποία πρέπει να αφαιρέσει π.χ. ασφαλιστικές εισφορές, καύσιμα, εφορία, πιθανά έξοδα διαφήμισης κλπ) Το να μη πληρώνει μεσιτικά ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλο λάθος, είναι αυτός ο οποίος θα επωφεληθεί περισσότερο από όλους στο deal. Αλλιώς, ας κάτσει μόνος του να βρει πελάτες για το ακίνητό του. Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή, όπως έχουν μειωθεί τα διατιθέμενα ακίνητα για τους πελάτες, δεν έχει και ακίνητα για να βρουν οι μεσίτες, άρα η αναδουλειά αρκετών τους οδηγεί στο να αναλαμβάνουν ακίνητα χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον ιδιοκτήτη, ελπίζοντας ότι θα κλείσουν τη δουλειά και θα πάρουν κάτι από τον αγοραστή/ενοικιαστή. Πολλοί από αυτούς όμως βλέπουν το επάγγελμα αυτό ευκαιριακά, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να αλλάξουν επάγγελμα. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί που μπαίνουν σε αυτό τον κλάδο τα παρατάνε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:30 πμ από June 1
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, sakks80 said: Εσύ απολαμβάνεις τις υπηρεσίες. Γιατί εύκολα και γρήγορα βρίσκεις σπίτι επικοινωνείς με τον μεσίτη σου δείχνει άμεσα το σπίτι και γίνεται η δουλειά σου. Ο ιδιοκτήτης είτε με μεσίτη είτε όχι το σπίτι θα το νοικιάσει κάπου. Οι μεσίτες τους πλευριζουν για να τους νοικιασουν τα σπίτια και τους παρακαλάνε. Είχα βάλει παλιότερα αγγελία να νοικιάσω ένα σπίτι και με το που ανέβηκε σε 5 λεπτά άρχισαν να με παίρνουν τηλέφωνα από μεσιτικά για να τους το δώσω Όχι. Εγώ χάνω τον χρόνο μου ψάχνοντας αγγελίες με τα χαρακτηριστικά που θέλω και παίρνω τηλέφωνα και πάω και βλέπω σπίτια. Δεν απολαμβάνω καμία υπηρεσία απ' τον μεσίτη. Δεν ψάχνει αυτός για μένα. Ο ιδιοκτήτης έχει τον μεσίτη και ούτε κλήσεις δέχεται ούτε στις επισκέψεις πάει αν δεν θέλει. Απολαμβάνει τις υπηρεσίες του μεσίτη. Όπως λες πως ο ιδιοκτήτης με μεσίτη ή χωρίς θα νοικιάσει το σπίτι, έτσι κι εγώ λέω πως ο ενοικιαστής με μεσίτη η χωρίς θα βρει σπίτι, δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί τον ενοικιαστή ο μεσίτης. Οι μεσίτες όπως λες πλευριζουν τους ιδιοκτήτες κι έτσι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες πετυχαίνουν μηδενική μεσιτική αμοιβή και ενώ είναι αυτοί που απολαμβάνουν τις μεσιτικες υπηρεσίες, μεταβιβάζουν το κόστος στους ενοικιαστές που δεν έχουν επιλογές και είναι τα θύματα της όλης υπόθεσης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη στην ψωροκώσταινα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:52 πμ από funbreaker 2
christos_uoa Δημοσ. Δευτέρα στις 12:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:07 μμ Αυτό που θέλουν να σου πουν είναι ότι από τη στιγμή που πήρες τηλέφωνο και ήταν μεσιτικό γραφείο τότε που ουσιαστικά συμφώνησες να σου δείξουν το σπίτι ουσιαστικά ζήτησες την υπηρεσία τους. Και αν εντέλει δεν σου άρεσε το σπίτι ή ήταν ακριβό να είσαι σίγουρος ο μεσίτης θα σου έλεγε οκ πάμε να σου δείξω και κάτι άλλα. Το λάθος για εμένα ήταν όταν στο πρωτο τηλέφωνο δεν σου ξεκαθάρισε ότι είναι μεσιτικό και θέλει αμοιβή. Δυστυχώς πολλοί σε αυτή την θελημενη ασάφεια βασίζονται για να τα πιάσουν από από μπορούν.
alefther Δημοσ. Δευτέρα στις 12:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:07 μμ 22 λεπτά πριν, funbreaker είπε Όχι. Εγώ χάνω τον χρόνο μου ψάχνοντας αγγελίες με τα χαρακτηριστικά που θέλω και παίρνω τηλέφωνα και πάω και βλέπω σπίτια. Δεν απολαμβάνω καμία υπηρεσία απ' τον μεσίτη. Δεν ψάχνει αυτός για μένα. Ο ιδιοκτήτης έχει τον μεσίτη και ούτε κλήσεις δέχεται ούτε στις επισκέψεις πάει αν δεν θέλει. Απολαμβάνει τις υπηρεσίες του μεσίτη. Όπως λες πως ο ιδιοκτήτης με μεσίτη ή χωρίς θα νοικιάσει το σπίτι, έτσι κι εγώ λέω πως ο ενοικιαστής με μεσίτη η χωρίς θα βρει σπίτι, δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί τον ενοικιαστή ο μεσίτης. Οι μεσίτες όπως λες πλευριζουν τους ιδιοκτήτες κι έτσι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες πετυχαίνουν μηδενική μεσιτική αμοιβή και ενώ είναι αυτοί που απολαμβάνουν τις μεσιτικες υπηρεσίες, μεταβιβάζουν το κόστος στους ενοικιαστές που δεν έχουν επιλογές και είναι τα θύματα της όλης υπόθεσης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη στην ψωροκώσταινα. ο ενοικιαστης μπορει να μην νοικιασει σπτι μεσω μεσιτη ... τι αλλη νομικη καλυψη χρειαζεσαι? Δεν ειναι υποχρεωτικο, βρες και νοικιασε απο τον ιδιοκτητη.
Dinos1973 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ 54 minutes ago, jobous said: Καλημέρα. Δεν μπορώ να καταλάβω το "απολαμβάνω τις υπήρεσίες" όταν αναφέρεστε σε ενοικιαστές ή σε ιδιοκτήτες. Να το θέσω ως εξής: Απολαμβάνω τις υπηρεσίες όταν μπω μέσα σε ένα μεσιτικό γραφείο και πω : θέλω να μου βρεις ένα σπίτι με τις παρακάτω προδιαγραφές ή όταν μπω μέσα και σου πω έχω ένα σπίτι ή ότιδήποτε άλλο που θέλω να το νοικιάσω ή να το πουλήσω , βρες μου αγοραστή , ενοικιαστή... Τώρα το κουτοπόνηρο του Έλληνα (μεσίτη) που παίρνει τηλέφωνο όποιον βρει να νοικιάζει σπίτι σε αγγελίες και να του λέει δως μου το και θα σου βρω ενοικιαστή χωρίς να μου δώσεις κάτι και στο τέλος πληρώνει ο ενοικιαστής ένα ποσό στον μεσίτη ή να θέλει να παιρνει μεσιτεία επειδή μου έδειξε ένα σπίτι (για 5 λεπτά μαζί με άλλους 3 για να εξοικονομήσει χρόνο) που το βρήκα σε μια αγγελία (δικιά του). Οι υπηρεσίες πληρώνονται σωστό αλλα οι πραγματικές υπηρεσίες.... Με το ίδιο σκεπτικό θε έπρεπε εγώ που δίνω προσφορές για εγκαταστάσεις Η/Μ να προσθέτω κόστος για όσο χρόνο χρειάστηκε να σπαταλίσω για όλες τις άλλες προσφορές για έργα που τελικά δεν πήρα , σε όλες τις προσφορές που δίνω. Δεν πάει έτσι όμως..... δεν μπήκες στο μεσιτικό γραφείο αλλά στην ιστοσελίδα! Έβαλες φίλτρο που να κάνει αναζητηση μόνο με αγγελίες ιδιώτη?.. μην γράφουμε ότι μας συμφέρει! 36 minutes ago, funbreaker said: Όχι. Εγώ χάνω τον χρόνο μου ψάχνοντας αγγελίες με τα χαρακτηριστικά που θέλω και παίρνω τηλέφωνα και πάω και βλέπω σπίτια. Δεν απολαμβάνω καμία υπηρεσία απ' τον μεσίτη. Δεν ψάχνει αυτός για μένα. Ο ιδιοκτήτης έχει τον μεσίτη και ούτε κλήσεις δέχεται ούτε στις επισκέψεις πάει αν δεν θέλει. Απολαμβάνει τις υπηρεσίες του μεσίτη. Όπως λες πως ο ιδιοκτήτης με μεσίτη ή χωρίς θα νοικιάσει το σπίτι, έτσι κι εγώ λέω πως ο ενοικιαστής με μεσίτη η χωρίς θα βρει σπίτι, δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί τον ενοικιαστή ο μεσίτης. Οι μεσίτες όπως λες πλευριζουν τους ιδιοκτήτες κι έτσι πολλές φορές οι ιδιοκτήτες πετυχαίνουν μηδενική μεσιτική αμοιβή και ενώ είναι αυτοί που απολαμβάνουν τις μεσιτικες υπηρεσίες, μεταβιβάζουν το κόστος στους ενοικιαστές που δεν έχουν επιλογές και είναι τα θύματα της όλης υπόθεσης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει νομική πρόβλεψη στην ψωροκώσταινα. Δηλαδή στην αναζήτησή στα φίλτρα βάζεις αγγελίες από ιδιώτη και σου βγάζει αγγελίες με μεσίτη? Μην κοροϊδευόμαστε πραγματικά! Εάν θέλεις να νοικιάσεις σπίτι χωρίς μεσίτη μόνο από ιδιώτη στις ανάλογες ιστοσελίδες υπάρχουν τα φίλτρα αναζήτησης! Ήμαρτον!
jobous Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 μμ 25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε δεν μπήκες στο μεσιτικό γραφείο αλλά στην ιστοσελίδα! Έβαλες φίλτρο που να κάνει αναζητηση μόνο με αγγελίες ιδιώτη?.. μην γράφουμε ότι μας συμφέρει! Δηλαδή στην αναζήτησή στα φίλτρα βάζεις αγγελίες από ιδιώτη και σου βγάζει αγγελίες με μεσίτη? Μην κοροϊδευόμαστε πραγματικά! Εάν θέλεις να νοικιάσεις σπίτι χωρίς μεσίτη μόνο από ιδιώτη στις ανάλογες ιστοσελίδες υπάρχουν τα φίλτρα αναζήτησης! Ήμαρτον! Όχι δεν μπήκα στην ιστοσελίδα τους μπήκα στην χρυσή ευκαιρία , μπήκα στον σπιτόγατο , μπήκα σε όποια άλλη ιστοσελίδα έχει αγγελίες ακινήτων και έχει βάλει (ο ίδιος) αγγελία..... Αλλα δεν μπήκα στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου.... Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι γράφω ότι με συμφέρει .....
Dinos1973 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:52 μμ 4 minutes ago, jobous said: Όχι δεν μπήκα στην ιστοσελίδα τους μπήκα στην χρυσή ευκαιρία , μπήκα στον σπιτόγατο , μπήκα σε όποια άλλη ιστοσελίδα έχει αγγελίες ακινήτων και έχει βάλει (ο ίδιος) αγγελία..... Αλλα δεν μπήκα στην ιστοσελίδα του μεσιτικού γραφείου.... Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι γράφω ότι με συμφέρει ..... Η αγγελία έγραφε ιδιώτης ή μεσίτης? Η και αυτό δεν το πρόσεξες? Πραγματικά συνεχίστε να εκτίθεστε! 1
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 12:54 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:54 μμ 31 minutes ago, christos_uoa said: Αυτό που θέλουν να σου πουν είναι ότι από τη στιγμή που πήρες τηλέφωνο και ήταν μεσιτικό γραφείο τότε που ουσιαστικά συμφώνησες να σου δείξουν το σπίτι ουσιαστικά ζήτησες την υπηρεσία τους. Και αν εντέλει δεν σου άρεσε το σπίτι ή ήταν ακριβό να είσαι σίγουρος ο μεσίτης θα σου έλεγε οκ πάμε να σου δείξω και κάτι άλλα. Το λάθος για εμένα ήταν όταν στο πρωτο τηλέφωνο δεν σου ξεκαθάρισε ότι είναι μεσιτικό και θέλει αμοιβή. Δυστυχώς πολλοί σε αυτή την θελημενη ασάφεια βασίζονται για να τα πιάσουν από από μπορούν. Καλά από πότε αποτελεί υπηρεσία το να δεις το προϊόν που θα αγοράσεις / ενοικιάσεις; Εγώ τηλεφώνησα σε μια αγγελία για ένα προϊόν που ενοικιάζεται. Επειδή ο ιδιοκτήτης προσέλαβε κάποιον να το δείχνει πρέπει να τον πληρώσω εγώ; Δεν βρίσκω την παραμικρή λογική σε αυτό, απλά το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και μας φαίνεται φυσιολογικό. Αν δεν είχε μεσίτη θα πλήρωνα τον ιδιοκτήτη για τον χρόνο του; Όταν πουλάς κάτι δεν μπορείς να χρεώνεις το κόστος προώθησης του προϊόντος στον πελάτη. Να του πληρώσω και το κόστος της αγγελίας; 31 minutes ago, alefther said: ο ενοικιαστης μπορει να μην νοικιασει σπτι μεσω μεσιτη ... τι αλλη νομικη καλυψη χρειαζεσαι? Δεν ειναι υποχρεωτικο, βρες και νοικιασε απο τον ιδιοκτητη. Η νομική κάλυψη που χρειάζομαι είναι να απαγορεύεται να σου ζητηθεί μεσιτική αμοιβή αν δεν έχεις προσλάβει ο ίδιος τον μεσίτη να ψάξει σπίτι για σένα ή να σου βρει πελάτη. Αλλιώς πέφτεις θύμα εκβιασμού όπως στην περίπτωσή μου, γιατί το 99% των σπιτιών πλέον ενοικιάζονται μέσω μεσίτη και δεν έχεις επιλογές. Ο ιδιοκτήτης την βγάζει τζάμπα κι απολαμβάνει και τις υπηρεσίες και ο ενοικιαστής φορτώνεται το κόστος. 20 minutes ago, Dinos1973 said: δεν μπήκες στο μεσιτικό γραφείο αλλά στην ιστοσελίδα! Έβαλες φίλτρο που να κάνει αναζητηση μόνο με αγγελίες ιδιώτη?.. μην γράφουμε ότι μας συμφέρει! Δηλαδή στην αναζήτησή στα φίλτρα βάζεις αγγελίες από ιδιώτη και σου βγάζει αγγελίες με μεσίτη? Μην κοροϊδευόμαστε πραγματικά! Εάν θέλεις να νοικιάσεις σπίτι χωρίς μεσίτη μόνο από ιδιώτη στις ανάλογες ιστοσελίδες υπάρχουν τα φίλτρα αναζήτησης! Ήμαρτον! Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο φίλτρο. Έψαξα και τώρα στον σπιτογατο και δεν το βλέπω εκτός αν δεν κάνω κάτι σωστά. Όμως και να υπάρχει, τότε είναι που κοροιδευόμαστε: Όπως είπα οι ιδιοκτήτες βολεύονται με τις δωρεάν υπηρεσίες και φορτώνουν το κόστος στον ενοικιαστή. Το 99% των ενοικιάσεων γίνονται με μεσίτη οπότε τί να το κάνω το φίλτρο ακόμα κι αν υπάρχει; Να βρω σπίτι στην Πίνδο; Αυτό που χρειάζεται είναι νομική προστασία για τους ενοικιαστές ώστε να πληρώνουν τον μεσίτη αυτοί που τον προσλαμβάνουν. Και τότε να δούμε αν θα παίρνουν όλοι οι ιδιοκτήτες μεσίτη 2 minutes ago, Dinos1973 said: Η αγγελία έγραφε ιδιώτης ή μεσίτης? Η και αυτό δεν το πρόσεξες? Πραγματικά συνεχίστε να εκτίθεστε! Αυτός που εκτίθεσαι είσαι εσύ που έρχεσαι εδώ και πετάς με αγένεια ένα πυροτέχνημα και με αναγκάζεις να λέω τα ίδια και τα ίδια. Ξαναλέω λοιπόν πως το 99% των αγγελιών ήταν με μεσίτη. Συνηθισμένος από το εξωτερικό δεν μου πέρασε καν απ' το μυαλό ότι θα πληρώσω εγώ κάποιον που προσέλαβε άλλος για να του κάνει την δουλειά. Καθόλη την διαδικασία ο μεσίτης δεν μου είπε τίποτα απολύτως περί αμοιβής και μου έσκασε το μυστικό όταν πλήρωσα την εγγύηση. Εντάξει; Αναρωτιέμαι αν αυτοί που πάτε κόντρα στην λογική είστε ιδιοκτήτες, μεσίτες ή πνεύματα αντιλογίας. 1
Morosana Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 μμ 1 ώρα πριν, June είπε Ο μεσίτης πληρώνεται 1 φορά, από έναν πελάτη και μόνο στο τέλος όταν γίνει η δουλειά. Οι αμοιβές είναι τόσο υψηλές, γιατί ουσιαστικά όταν πληρώνεται, πληρώνεται και ως αποζημίωση για τις εργατοώρες που κατανάλωσε με άλλους πόσους πελάτες για το ίδιο (ή και άλλο ακίνητο) από τους οποίους πήρε 0€. Ένα παράδειγμα για τις ενοικιάσεις. Ας πούμε πως δουλεύει με απλές αναθέσεις, όπως οι περισσότεροι μεσίτες και όχι με αποκλειστικότητες. Εάν εγώ σαν μεσίτης ανέλαβα 10 ακίνητα, έτρεξα σε 10 ραντεβού για το κάθε ακίνητο και τελικά νοίκιασα τα 3 (στην καλύτερη), θα άξιζαν π.χ. οι 100 ώρες εργασίας για να πάρω τελικά (τζίρο) 300€; (αν λέγαμε πως 100€ είναι μία "καλή" αμοιβή για έναν μεσίτη). Με τις τρέχουσες αμοιβές που ισχύουν στον κλάδο, αν μιλάμε για ενοίκια των 500€, όπου δε θα πληρωθεί (κακώς) από τον ιδιοκτήτη, στο ίδιο παράδειγμα ο μεσίτης θα κάνει τζίρο 1.500€ (τα οποία θα μοιραστεί και με το γραφείο στο οποίο εργάζεται, ας πούμε 50/50) και στο τέλος θα πάρει 750€. 7,5€/ώρα δηλαδή. Τζίρο, όχι καθαρό κέρδος. (από τα οποία πρέπει να αφαιρέσει π.χ. ασφαλιστικές εισφορές, καύσιμα, εφορία, πιθανά έξοδα διαφήμισης κλπ) Το να μη πληρώνει μεσιτικά ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλο λάθος, είναι αυτός ο οποίος θα επωφεληθεί περισσότερο από όλους στο deal. Αλλιώς, ας κάτσει μόνος του να βρει πελάτες για το ακίνητό του. Δυστυχώς, στη σημερινή εποχή, όπως έχουν μειωθεί τα διατιθέμενα ακίνητα για τους πελάτες, δεν έχει και ακίνητα για να βρουν οι μεσίτες, άρα η αναδουλειά αρκετών τους οδηγεί στο να αναλαμβάνουν ακίνητα χωρίς μεσιτική αμοιβή από τον ιδιοκτήτη, ελπίζοντας ότι θα κλείσουν τη δουλειά και θα πάρουν κάτι από τον αγοραστή/ενοικιαστή. Πολλοί από αυτούς όμως βλέπουν το επάγγελμα αυτό ευκαιριακά, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να αλλάξουν επάγγελμα. Δεν είναι τυχαίο πως πολλοί που μπαίνουν σε αυτό τον κλάδο τα παρατάνε. Εσείς οι μεσίτες δεν λέτε ότι όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης; Όταν πιέζουν τους πωλητές να πουλήσουν χαμηλότερα για να κλείσει σύντομα η δουλειά προς όφελος τους εκεί δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης; Ας χάσουν και μια φορά ειδικά όταν πρόκειται για λεφτά που δεν τα είχαν και από πριν
jobous Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ 34 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Η αγγελία έγραφε ιδιώτης ή μεσίτης? Η και αυτό δεν το πρόσεξες? Πραγματικά συνεχίστε να εκτίθεστε! Πρώτα από όλα δεν βλέπω να εκτίθεμαι καθόλου (μα καθόλου όμως).... Προσωπικές απόψεις καταγράφουμε επομένως... Αν θες μπορείς να συμφωνήσεις μπορείς και να διαφωνήσεις. Να γράψεις όμως ότι "Πραγματικά συνεχίστε να εκτίθεστε!" !!!!! Και να έγραφε η αγγελία ιδιώτης ή μεσίτης σημαίνει κάτι ??? Δεν σημαίνει (για μένα, με το δικό μου τρόπο σκέψης για να είμαι σαφής). Το σκεπτικό μου το ανέλυσα παραπάνω. Δεύτερον : δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε έχει πιάσει τέτοια τρεμούρα.... Ανήκεις στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο ? Αν ναι να το καταλάβω.
Dinos1973 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:48 μμ 7 minutes ago, jobous said: Πρώτα από όλα δεν βλέπω να εκτίθεμαι καθόλου (μα καθόλου όμως).... Προσωπικές απόψεις καταγράφουμε επομένως... Αν θες μπορείς να συμφωνήσεις μπορείς και να διαφωνήσεις. Να γράψεις όμως ότι "Πραγματικά συνεχίστε να εκτίθεστε!" !!!!! Και να έγραφε η αγγελία ιδιώτης ή μεσίτης σημαίνει κάτι ??? Δεν σημαίνει (για μένα, με το δικό μου τρόπο σκέψης για να είμαι σαφής). Το σκεπτικό μου το ανέλυσα παραπάνω. Δεύτερον : δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε έχει πιάσει τέτοια τρεμούρα.... Ανήκεις στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο ? Αν ναι να το καταλάβω. Δεν με έχει πιάσει καμία τρέμουλα, νοικιάζω ακίνητα σαν ιδιοκτήτης, πάντα ως ιδιώτης ανεβάζω τις αγγελίες. Όσοι μεσίτες με καλούν τους απορρίπτω άμεσα! Επειδή όμως είμαι και ενοικιαστής διότι τα ακίνητα που έχω δεν είναι στην πόλη που εργάζομαι, έχω γνώση πως δουλεύουν οι μεσίτες, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ στις αγγελίες ποιες είναι από ιδιώτη ή μεσίτη! Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ επίσης ότι ο μεσίτης θα λάβει ένα ένοικο ως πληρωμή από τον ενοικιαστή, τι θα λάβει από τον ιδιοκτήτη is not my business! Τώρα εάν ο μεσίτης δεν σου έδωσε να υπογράψεις κάποιο χαρτί αυτό ΔΕΝ είναι λόγος για να αποφύγεις την υποχρέωση σου ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ! Τώρα όλες οι άλλες συζήτησες είναι φιλοσοφικού επίπεδου!
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 02:18 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:18 μμ 26 minutes ago, Dinos1973 said: Δεν με έχει πιάσει καμία τρέμουλα, νοικιάζω ακίνητα σαν ιδιοκτήτης, πάντα ως ιδιώτης ανεβάζω τις αγγελίες. Όσοι μεσίτες με καλούν τους απορρίπτω άμεσα! Επειδή όμως είμαι και ενοικιαστής διότι τα ακίνητα που έχω δεν είναι στην πόλη που εργάζομαι, έχω γνώση πως δουλεύουν οι μεσίτες, είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ στις αγγελίες ποιες είναι από ιδιώτη ή μεσίτη! Είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ επίσης ότι ο μεσίτης θα λάβει ένα ένοικο ως πληρωμή από τον ενοικιαστή, τι θα λάβει από τον ιδιοκτήτη is not my business! Τώρα εάν ο μεσίτης δεν σου έδωσε να υπογράψεις κάποιο χαρτί αυτό ΔΕΝ είναι λόγος για να αποφύγεις την υποχρέωση σου ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ! Τώρα όλες οι άλλες συζήτησες είναι φιλοσοφικού επίπεδου! Από πού προκύπτει πως είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να πληρώσω κάποιον που τον έχει προσλάβει κάποιος άλλος για να του παρέχει υπηρεσίες και ειδικότερα όταν προχωράει τις διαδικασίες χωρίς να ζητήσει τίποτα; Εθιμικό δίκαιο θα μου πεις. Κι εγώ απ' την πλευρά μου θα ξαναπώ ότι δεν οφείλω να ξέρω πως λειτουργεί ο χώρος και ποιο είναι το εθιμικό δίκαιο του κλάδου κι ο επαγγελματίας όφειλε να ενημερώσει. Επιπλέον θεωρώ το εθιμικό αυτό δίκαιο άδικο αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Thatsall Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:28 μμ 1 hour ago, funbreaker said: Καλά από πότε αποτελεί υπηρεσία το να δεις το προϊόν που θα αγοράσεις / ενοικιάσεις; Εγώ τηλεφώνησα σε μια αγγελία για ένα προϊόν που ενοικιάζεται. Επειδή ο ιδιοκτήτης προσέλαβε κάποιον να το δείχνει πρέπει να τον πληρώσω εγώ; Δεν βρίσκω την παραμικρή λογική σε αυτό, απλά το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα και μας φαίνεται φυσιολογικό. Αν δεν είχε μεσίτη θα πλήρωνα τον ιδιοκτήτη για τον χρόνο του; Όταν πουλάς κάτι δεν μπορείς να χρεώνεις το κόστος προώθησης του προϊόντος στον πελάτη. Να του πληρώσω και το κόστος της αγγελίας; Νομίζω ότι πρέπει να κλείσετε το νήμα γιατί όντως εκτίθεστε.. ΣΕ ΟΛΑ τα προϊόντα και υπηρεσίες χρεώνεστε τα κόστη προώθησης, όπως και μεταφοράς, συσκευασίας κλπ. Αν θεωρείτε ότι η Nespresso δεν έχει υπολογίσει την αμοιβή του Κλούνει στο κοστος της κάψουλας και ότι οταν πληρώσετε για ενα VW δεν έχουν υπολογίσει τα έξοδα για τα test-drive αυτοκίνητα, απλά δεν καταλαβαίνετε πως δουλεύει η οικονομία! Στην Ελλάδα μεσιτικά πληρωνουν και οι 2 στις ΗΠΑ πληρώνει μόνο ο ιδιοκτήτης και σίγουρα υπάρχουν χώρες που πληρώνει μόνο ο αγοραστής. Στην πραγματικότητα όμως ολα τα χρηματα σε ολα τα προϊόντα τα πληρώνει ο αγοραστής. Στο παράδειγμα των ακινήτων, όποιος έχει κάνει αγοραπωλησία ξέρει οτι εμπλέκονται μηχανικοί, λογιστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μεσίτες. ΟΛΟΙ αυτοί πληρώνονται απο τα λεφτά του αγοραστη!! Αυτοί που είναι απο την πλευρά του αγοραστή αμεσα και αυτοί που είναι απο την πλευρά του πωλητή έμμεσα, γιατι κάνουν την δουλειά εν όψη της αγοράς. Αν δεν εχει ο ιδιοκτήτης, δίνει προκαταβολή απο τα λεφτά του ο αγοραστής για να γίνουν οι απαραίτητες τακτοποιήσεις, διορθώσεις κλπ. Δεν έχει σημασία λοιπόν «ποιος» γιατί αν τα πλήρωνε μόνο αυτός θα εβαζε μαζί με την εφορία και τον ενφια και τα μεσιτικά στα κοστη και θα προσάρμοζε το ενοίκιο Εσείς ειχατε δικαίως παράπονα με την διαδικασία και τον αντιεπαγγελματισμό του μεσιτικού! Αφήστε το εκεί. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα