funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 πμ (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Dinos1973 said: Δεν είναι κακό να πείτε ότι έχετε άγνοια τι δουλειά κάνει ο μεσίτης και πως αμοίβεται; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε συναλλαγές με μεσίτη για την ενοικίαση ή πώληση ακινήτου! Αλλά το να επιμένεις ότι εξαπατηθήκατε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχετε άγνοια είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας! Επιμένετε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζετε! Δεν εξαπατηθήκατε!!! Αυτός είναι ο ρόλος του μεσίτη και έτσι αμοίβεται! Μα γι αυτό μπήκα εδώ, για να μάθω αν είναι δικό μου λάθος ότι μου φαίνεται παράλογος αυτός ο τρόπος συναλλαγής. Δηλαδή να επικοινωνείς σε μια αγγελία, να μην σου λένε ότι υπάρχει κόστος μεσολάβησης και πόσο είναι και να στο λένε στο παρά 5 αφού σε έχουν βάλει να δώσεις σε αυτούς την εγγύηση του σπιτιού. Αν αυτό είναι οκ, δεν έχω πρόβλημα να το δεχτώ και να παραδεχτώ πως εγώ είμαι ο άσχετος. Συνεχίζει όμως να μου φαίνεται εξαπάτηση. 15 minutes ago, kirileman said: Άρα υποτίθεται ότι θα ετοιμάσει αυτός το μισθωτήριο; Πότε ζητάει εκείνος να πληρωθεί την αμοιβή του; Την ημέρα που θα βρεθείτε να υπογράψετε ή νωρίτερα; Για να μου ζήτησε τα στοιχεία λογικά θα το ετοιμάσει αυτός, αν κι εγώ δεν του ζήτησα αυτή την υπηρεσία, έχω λογιστή. Δεν μου είπε πότε τα θέλει. Μου έγραψε στο βαιμπερ ένα κατεβατό με τα στοιχεία που χρειάζεται κι στο τέλος είπε πως η μεσιτική αμοιβή είναι ένα μίσθωμα. 12 minutes ago, Dinos1973 said: Σε 5 ημέρες δεν βρίσκεις σπίτι ούτε στην ποιο οργανωμένη αγορά του κόσμου!!! Υπάρχουν εταιρίες που μισθώνεις από ημέρες μέχρις μήνες επιπλωμένα και έχεις όλο το χρόνο διαθέσιμο για να κάνεις την έρευνα σου για ακίνητο!!! Δείχνετε μεγάλη επιπολαιότητα για ένα το σημαντικό θέμα!!! Βρήκα 2-3 σε λιγότερο από τις 5 μέρες. Το αν με βολεύει ο τρόπος που είπες είναι κάτι που εγώ ξέρω καλύτερα από σένα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που αγνοείς και ασκείς εκτός θέματος κριτική. Αυτό που θα έπρεπε να μου απαντήσεις, μιας και υπερασπίζεσαι τον μεσίτη, είναι αν είναι έντιμο και νομιμο να μου ζητάει αμοιβή χωρίς εντολή υπόδειξης και χωρίς να μου το έχει πει εξαρχής εκβιάζοντας με έμμεσα να μην προχωρήσει η διαδικασία γιατί δεν έχω τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών και ενώ παράλληλα έχει πάρει ένα μίσθωμα από εμένα για να το δώσει στους ιδιοκτήτες. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:13 πμ από funbreaker 1
Thatsall Δημοσ. Κυριακή στις 04:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:21 πμ (επεξεργασμένο) 7 hours ago, funbreaker said: Έγραψα ότι με πήγε στον ιδιοκτήτη και είδα το σπίτι και πλήρωσα την εγγύηση. Θέλετε απάντηση στα ερωτήματά σας ένα προς ένα; Γιατί τα περισσότερα απαντιούνται από μόνα τους από την αρχική περιγραφή της κατάστασης και τα ερωτήματα έχουν ρητορικό χαρακτήρα για να υποδηλώσουν την στάση σας Σερ. Εν ολίγοις: Είδα μια αγγελία και όταν τηλεφώνησα βγήκε μεσίτης. Μου είπε που να πάω και τι ώρα κι εκεί ήταν ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης μαζί και μου έδειξαν το σπίτι. Μου άρεσε και το έκλεισα επί τόπου. Μέχρι αυτό το σημείο ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. Δεν το βλέπω και πολύ έντιμο όλο αυτό. Τώρα απαντήθηκαν τα ερωτήματα μου, όπως σας υπέδειξαν και άλλοι εδω μέσα, συμμετείχατε σε μια διαδικασία αλαλούμ την οποία δεν αντιμετωπίσατε με την δέουσα προσοχή. Μου αρέσει που δεν καταλάβατε τι έγινε παρά το ραντεβού στο σπίτι, την διαπραγμάτευση με τον μεσίτη, την κατάθεση σε λογαριασμό εταιρίας και όχι του ιδιοκτήτη και την συζήτηση με τον μεσίτη για την αμοιβή του που δεν κάνατε προφανώς παρά το ότι σας την ζήτησε.. αλλά καταλάβατε την στάση μου απο ένα post! Δεν εχετε υποχρέωση να πληρώσετε τον μεσίτη. Θα έπρεπε να σας έχει ενημερώσει για το κόστος των υπηρεσιών του και να έχετε υπογράψει εντολή. Ελπίζω να έχετε γράψει στους λόγους της κατάθεσης ότι αφορά εγγγύηση για μίσθωση του ακινήτου. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη όπου θα τον ενημερώσετε για την κατάσταση (εχετε συμφωνήσει στο ποσο και την διάρκεια της μίσθωσης και έχετε δωσει την εγγύηση) και να συντάξετε άμεσα μισθωτήριο. Θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι υπάρχει διαφωνία με τον μεσίτη στο θέμα της αμοιβής απο την μεριά σας αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την μίσθωση. Η μεσιτική εταιρία δεν έχει δικαίωμα να κρατάει χρήματα για λογαριασμό πελάτη της, ποσω μάλλον όταν ο καταθέτης δεν είναι πελάτης της. Αν έχει γίνει κατάθεση για λόγους διευκόλυνσης, είναι υποχρεωμένη άμεσα να τα παραδώσει στον δικαιούχο. Απο την στιγμή που καταθέσατε το ποσό έχετε δικαίωμα να απαιτήσετε την άμεση υπογραφή μισθωτηρίου και την απευθείας επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Επεξ/σία Κυριακή στις 04:31 πμ από Thatsall
gakost Δημοσ. Κυριακή στις 05:30 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:30 πμ 10 hours ago, xsterg said: το σωστο ειναι να ξεκαθαριζει τις προθεσεις του ο αλλος απο την αρχη. οταν παει να το δει και απο το τηλεφωνο ακομη ρωτας εαν ειναι ο αλλος μεσιτης η ιδιωτης. ετσι εαν δεν σε ενδιαφερει το να πληρωσεις μεσιτικη αμοιβη αυτοματα αποκλειεις το οικημα. και οχι παμε, το βλεπουμε, μας αρεσει και αρχιζουμε τα εγω δεν πληρωνω μεσιτη κλπ. ξεκαθαρα πραγματα απο την αρχη της σχεσης. Το σωστό είναι στην αγγελία να αναφέρεται Μεσίτης: Προμήθεια Χ, Εγγύηση Ψ. Όχι να χάνεις το χρόνο σου και να σου ξεφουρνιζουν τα έξοδα μετα. 2
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 08:14 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 08:14 πμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Thatsall said: Τώρα απαντήθηκαν τα ερωτήματα μου, όπως σας υπέδειξαν και άλλοι εδω μέσα, συμμετείχατε σε μια διαδικασία αλαλούμ την οποία δεν αντιμετωπίσατε με την δέουσα προσοχή. Μου αρέσει που δεν καταλάβατε τι έγινε παρά το ραντεβού στο σπίτι, την διαπραγμάτευση με τον μεσίτη, την κατάθεση σε λογαριασμό εταιρίας και όχι του ιδιοκτήτη και την συζήτηση με τον μεσίτη για την αμοιβή του που δεν κάνατε προφανώς παρά το ότι σας την ζήτησε.. αλλά καταλάβατε την στάση μου απο ένα post! Δεν εχετε υποχρέωση να πληρώσετε τον μεσίτη. Θα έπρεπε να σας έχει ενημερώσει για το κόστος των υπηρεσιών του και να έχετε υπογράψει εντολή. Ελπίζω να έχετε γράψει στους λόγους της κατάθεσης ότι αφορά εγγγύηση για μίσθωση του ακινήτου. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη όπου θα τον ενημερώσετε για την κατάσταση (εχετε συμφωνήσει στο ποσο και την διάρκεια της μίσθωσης και έχετε δωσει την εγγύηση) και να συντάξετε άμεσα μισθωτήριο. Θα πρέπει να του εξηγήσετε ότι υπάρχει διαφωνία με τον μεσίτη στο θέμα της αμοιβής απο την μεριά σας αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την μίσθωση. Η μεσιτική εταιρία δεν έχει δικαίωμα να κρατάει χρήματα για λογαριασμό πελάτη της, ποσω μάλλον όταν ο καταθέτης δεν είναι πελάτης της. Αν έχει γίνει κατάθεση για λόγους διευκόλυνσης, είναι υποχρεωμένη άμεσα να τα παραδώσει στον δικαιούχο. Απο την στιγμή που καταθέσατε το ποσό έχετε δικαίωμα να απαιτήσετε την άμεση υπογραφή μισθωτηρίου και την απευθείας επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη. Έχουμε εμπεδώσει ότι δεν αντιμετώπισα την διαδικασία με την δέουσα προσοχή λόγω βιασύνης και ασχετοσύνης. Τί εννοείτε πως δεν κατάλαβα τι έγινε στην δεύτερη παράγραφό σας; Όλα αυτά έγιναν σε δύο μέρες. Όταν έγιναν κατάλαβα την τακτική του. Δεν έφυγα γιατί δεν ήθελα να διαλύσω την διαδικασία γιατί για μένα είναι προτεραιότητα να νοικιάσω το σπίτι πράγμα που ξέρει και εκμεταλεύτηκε. Δεν μου δίνει τα στοιχεία των ιδιοκτητών για να μιλήσω μαζί τους άμεσα. Γενικά: Αντιλαμβάνομαι το γεγονός πως δεν έκανα την κατάλληλη έρευνα για το πώς δουλεύει το σύστημα και ποιοι είναι οι κανόνες και οι τακτικές του επαγγέλματος του μεσίτη. π.χ. το έντυπο εντολής υπόδειξης δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δέχομαι αυτή την επίθεση από κάποιους αντί να κατηγορηθεί κυρίως ο κακός επαγγελματίας από την άλλη πλευρά που κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι αυτονόητο για έναν επαγγελματικό κλάδο να ενημερώνει κάποιον για τις διαδικασίες και τα κόστη σε κάποιον νέο του πελάτη; Έπρεπε να μπω στον χώρο έχοντας στο μυαλό μου ότι έχω να κάνω με μια συνομοταξία που οι μισοί είναι απατεώνες; Γιατί αυτό αντιλαμβάνομαι από τις κατηγορίες ότι φταίω εγώ που δεν έκανα έρευνα για τις διαδικασίες. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και η ανάγκη μίσθωσης προέκυψε απότομα, οπότε τα έκανα όλα γρήγορα και αγχωμένα. Επιπλέον, έρχομαι από το εξωτερικό, όπου στην χώρα απ' την οποία έρχομαι όταν απαντάς σε μια αγγελία, ακόμα και μεσίτης να βγει δεν σου ζητάει να τον πληρώσεις μιας και δεν τον προσέλαβες εσύ να σου προωθήσει το σπίτι. Έχω νοικιάσει πολλές φορές σπίτι στο εξωτερικό και ποτέ δεν μου ζητήθηκε το παραμικρό από τους μεσίτες του ιδιοκτήτη, παρότι σε αυτούς πλήρωνα εγγυήσεις και ενοίκια. Υπό αυτά τα δεδομένα συνέβη ότι συνέβη κι αντί ο κακός να είναι ο μεσίτης-γκανστερ της Κολομβίας της Ευρώπης, είναι ο άσχετος πελάτης που δεν φρόντισε να κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα μεσιτείας πριν πάει να νοικιάσει ένα κωλόσπιτο. Μου θυμίζει κάποιους που λένε πως για την ακρίβεια δεν φταίνε τα καρτέλ αλλά οι καταναλωτές που πάνε και αγοράζουν ψωμί χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς. Το ότι κάποιοι από εσάς εδώ μέσα είστε μεσίτες ή έχετε νοικιασει 10 φορές σπίτι στην Ελλάδα και ξέρετε τα κόλπα και τις αδυναμίες του χώρου, δεν σημαίνει πως θα τα ξέρει και κάποιος που έρχεται από ένα διαφορετικό περιβάλλον. Αυτοί είναι που την πατάνε ειδικά όταν βιάζονται. 3 hours ago, gakost said: Το σωστό είναι στην αγγελία να αναφέρεται Μεσίτης: Προμήθεια Χ, Εγγύηση Ψ. Όχι να χάνεις το χρόνο σου και να σου ξεφουρνιζουν τα έξοδα μετα. Το σωστό είναι και στην αγγελία να αναφέρονται και να σου το λέει όταν επικοινωνείς και να υπογράφεις χαρτί όταν σου δείχνει το σπίτι. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως αν αυτά δεν γίνουν, για κάποιους εδώ μέσα αυτός που φταίει είναι ο πελάτης. Επεξ/σία Κυριακή στις 09:11 πμ από funbreaker 3
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 11:24 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:24 πμ 3 hours ago, funbreaker said: Έχουμε εμπεδώσει ότι δεν αντιμετώπισα την διαδικασία με την δέουσα προσοχή λόγω βιασύνης και ασχετοσύνης. Τί εννοείτε πως δεν κατάλαβα τι έγινε στην δεύτερη παράγραφό σας; Όλα αυτά έγιναν σε δύο μέρες. Όταν έγιναν κατάλαβα την τακτική του. Δεν έφυγα γιατί δεν ήθελα να διαλύσω την διαδικασία γιατί για μένα είναι προτεραιότητα να νοικιάσω το σπίτι πράγμα που ξέρει και εκμεταλεύτηκε. Δεν μου δίνει τα στοιχεία των ιδιοκτητών για να μιλήσω μαζί τους άμεσα. Γενικά: Αντιλαμβάνομαι το γεγονός πως δεν έκανα την κατάλληλη έρευνα για το πώς δουλεύει το σύστημα και ποιοι είναι οι κανόνες και οι τακτικές του επαγγέλματος του μεσίτη. π.χ. το έντυπο εντολής υπόδειξης δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δέχομαι αυτή την επίθεση από κάποιους αντί να κατηγορηθεί κυρίως ο κακός επαγγελματίας από την άλλη πλευρά που κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι αυτονόητο για έναν επαγγελματικό κλάδο να ενημερώνει κάποιον για τις διαδικασίες και τα κόστη σε κάποιον νέο του πελάτη; Έπρεπε να μπω στον χώρο έχοντας στο μυαλό μου ότι έχω να κάνω με μια συνομοταξία που οι μισοί είναι απατεώνες; Γιατί αυτό αντιλαμβάνομαι από τις κατηγορίες ότι φταίω εγώ που δεν έκανα έρευνα για τις διαδικασίες. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και η ανάγκη μίσθωσης προέκυψε απότομα, οπότε τα έκανα όλα γρήγορα και αγχωμένα. Επιπλέον, έρχομαι από το εξωτερικό, όπου στην χώρα απ' την οποία έρχομαι όταν απαντάς σε μια αγγελία, ακόμα και μεσίτης να βγει δεν σου ζητάει να τον πληρώσεις μιας και δεν τον προσέλαβες εσύ να σου προωθήσει το σπίτι. Έχω νοικιάσει πολλές φορές σπίτι στο εξωτερικό και ποτέ δεν μου ζητήθηκε το παραμικρό από τους μεσίτες του ιδιοκτήτη, παρότι σε αυτούς πλήρωνα εγγυήσεις και ενοίκια. Υπό αυτά τα δεδομένα συνέβη ότι συνέβη κι αντί ο κακός να είναι ο μεσίτης-γκανστερ της Κολομβίας της Ευρώπης, είναι ο άσχετος πελάτης που δεν φρόντισε να κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα μεσιτείας πριν πάει να νοικιάσει ένα κωλόσπιτο. Μου θυμίζει κάποιους που λένε πως για την ακρίβεια δεν φταίνε τα καρτέλ αλλά οι καταναλωτές που πάνε και αγοράζουν ψωμί χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς. Το ότι κάποιοι από εσάς εδώ μέσα είστε μεσίτες ή έχετε νοικιασει 10 φορές σπίτι στην Ελλάδα και ξέρετε τα κόλπα και τις αδυναμίες του χώρου, δεν σημαίνει πως θα τα ξέρει και κάποιος που έρχεται από ένα διαφορετικό περιβάλλον. Αυτοί είναι που την πατάνε ειδικά όταν βιάζονται. Το σωστό είναι και στην αγγελία να αναφέρονται και να σου το λέει όταν επικοινωνείς και να υπογράφεις χαρτί όταν σου δείχνει το σπίτι. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως αν αυτά δεν γίνουν, για κάποιους εδώ μέσα αυτός που φταίει είναι ο πελάτης. Με βάση αυτά που γράφετε, εάν θα μείνετε μόνιμα στην χώρα, έχετε πολλά να μάθετε, και θα σας συμβούλευα ευγενικά να τα μάθετε γρήγορα, πολλά από αυτά θα τα βρείτε σε ανάλογα θέματα στο forum!
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 11:47 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:47 πμ (επεξεργασμένο) 10 hours ago, funbreaker said: Για να μου ζήτησε τα στοιχεία λογικά θα το ετοιμάσει αυτός, αν κι εγώ δεν του ζήτησα αυτή την υπηρεσία, έχω λογιστή. Δεν μου είπε πότε τα θέλει. Μου έγραψε στο βαιμπερ ένα κατεβατό με τα στοιχεία που χρειάζεται κι στο τέλος είπε πως η μεσιτική αμοιβή είναι ένα μίσθωμα. 3 hours ago, funbreaker said: Δεν έφυγα γιατί δεν ήθελα να διαλύσω την διαδικασία γιατί για μένα είναι προτεραιότητα να νοικιάσω το σπίτι πράγμα που ξέρει και εκμεταλεύτηκε. Δεν μου δίνει τα στοιχεία των ιδιοκτητών για να μιλήσω μαζί τους άμεσα. Οκ. Είναι ξεκάθαρο το πώς πρέπει να κινηθείς. Αφού το σπίτι σου κάνει και εφόσον μπορείς να πληρώσεις τη μεσιτική του αμοιβή, προχωράς αναγκαστικά με τους ρυθμούς του,. Συναντιέστε με τον ιδιοκτήτη, υπογράφετε αφού διαβάσεις καλά το μισθωτήριο (ζήτα από τον μεσίτη να στο στείλει μια μέρα πριν βρεθείτε για να το διαβάσεις*) και την ημέρα της υπογραφής του μισθωτηρίου, πληρώνεις τα υπόλοιπα (την αμοιβή του μεσίτη και το 1ο μίσθωμα στον ιδιοκτήτη, αφού υποτίθεται ότι έχεις ήδη καταβάλει την εγγύηση). Ζήτα απόδειξη από τον μεσίτη και αν τελικά σου κόψει και είναι στην Αθήνα, μπες εδώ, δες αν είναι μέλος (μην εκπλαγείς αν στην απόδειξη εμφανίζονται τα στοιχεία άλλου μεσίτη από αυτόν που γνώρισες) και τράβα μια καταγγελία. *1 Φθορές/βλάβες από συνήθη χρήση: πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Φθορές/βλάβες από κακή χρήση: πληρώνεις εσύ. *2 Αν αφήνει ηλεκτρικές συσκευές, συμπεριλαμβάνονται στο μίσθιο ή στις αφήνει δώρο και αν χαλάσουν χάλασαν, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τις αντικαταστήσει; Ας το δει ο δικηγόρος σου (ο οποίος πρέπει φυσικά να πληρωθεί). Επεξ/σία Κυριακή στις 11:53 πμ από kirileman
xp-user Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:40 μμ Μεσιτικη αμοιβη πληρωνουν ΚΑΙ ΟΙ 2....εφοσον ο μεσιτης ειναι νομιμος επαγγελματιας και εχετε υπογραψει εντολη αναθεσης ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ....Αν το εχετε υπογραψει και δεν τον πληρωσετε παει Δικαστικα και τα παιρνει με τοκο συν τα Δικαστικα εξοδα.
Thatsall Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:09 μμ (επεξεργασμένο) 5 hours ago, funbreaker said: Έχουμε εμπεδώσει ότι δεν αντιμετώπισα την διαδικασία με την δέουσα προσοχή λόγω βιασύνης και ασχετοσύνης. Τί εννοείτε πως δεν κατάλαβα τι έγινε στην δεύτερη παράγραφό σας; Όλα αυτά έγιναν σε δύο μέρες. Όταν έγιναν κατάλαβα την τακτική του. Δεν έφυγα γιατί δεν ήθελα να διαλύσω την διαδικασία γιατί για μένα είναι προτεραιότητα να νοικιάσω το σπίτι πράγμα που ξέρει και εκμεταλεύτηκε. Δεν μου δίνει τα στοιχεία των ιδιοκτητών για να μιλήσω μαζί τους άμεσα. Γενικά: Αντιλαμβάνομαι το γεγονός πως δεν έκανα την κατάλληλη έρευνα για το πώς δουλεύει το σύστημα και ποιοι είναι οι κανόνες και οι τακτικές του επαγγέλματος του μεσίτη. π.χ. το έντυπο εντολής υπόδειξης δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δέχομαι αυτή την επίθεση από κάποιους αντί να κατηγορηθεί κυρίως ο κακός επαγγελματίας από την άλλη πλευρά που κινήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Δεν είναι αυτονόητο για έναν επαγγελματικό κλάδο να ενημερώνει κάποιον για τις διαδικασίες και τα κόστη σε κάποιον νέο του πελάτη; Έπρεπε να μπω στον χώρο έχοντας στο μυαλό μου ότι έχω να κάνω με μια συνομοταξία που οι μισοί είναι απατεώνες; Γιατί αυτό αντιλαμβάνομαι από τις κατηγορίες ότι φταίω εγώ που δεν έκανα έρευνα για τις διαδικασίες. Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και η ανάγκη μίσθωσης προέκυψε απότομα, οπότε τα έκανα όλα γρήγορα και αγχωμένα. Επιπλέον, έρχομαι από το εξωτερικό, όπου στην χώρα απ' την οποία έρχομαι όταν απαντάς σε μια αγγελία, ακόμα και μεσίτης να βγει δεν σου ζητάει να τον πληρώσεις μιας και δεν τον προσέλαβες εσύ να σου προωθήσει το σπίτι. Έχω νοικιάσει πολλές φορές σπίτι στο εξωτερικό και ποτέ δεν μου ζητήθηκε το παραμικρό από τους μεσίτες του ιδιοκτήτη, παρότι σε αυτούς πλήρωνα εγγυήσεις και ενοίκια. Υπό αυτά τα δεδομένα συνέβη ότι συνέβη κι αντί ο κακός να είναι ο μεσίτης-γκανστερ της Κολομβίας της Ευρώπης, είναι ο άσχετος πελάτης που δεν φρόντισε να κάνει ταχύρρυθμα μαθήματα μεσιτείας πριν πάει να νοικιάσει ένα κωλόσπιτο. Μου θυμίζει κάποιους που λένε πως για την ακρίβεια δεν φταίνε τα καρτέλ αλλά οι καταναλωτές που πάνε και αγοράζουν ψωμί χωρίς να κάνουν έρευνα αγοράς. Το ότι κάποιοι από εσάς εδώ μέσα είστε μεσίτες ή έχετε νοικιασει 10 φορές σπίτι στην Ελλάδα και ξέρετε τα κόλπα και τις αδυναμίες του χώρου, δεν σημαίνει πως θα τα ξέρει και κάποιος που έρχεται από ένα διαφορετικό περιβάλλον. Αυτοί είναι που την πατάνε ειδικά όταν βιάζονται. Το σωστό είναι και στην αγγελία να αναφέρονται και να σου το λέει όταν επικοινωνείς και να υπογράφεις χαρτί όταν σου δείχνει το σπίτι. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως αν αυτά δεν γίνουν, για κάποιους εδώ μέσα αυτός που φταίει είναι ο πελάτης. Προφανώς γράφοντας εδω και ζητώντας την γνώμη των μελών, πήρατε πολλές και διαφορετικές απαντήσεις, καθώς και δίκαιη και άδικη κριτική. Πολλοί σας εξήγησαν ότι δεν ειστε υποχρεωμένος να πληρώσετε, πήρατε και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην διαδικασία. Να θυμάστε ότι εσείς επικοινωνείτε και με την δική σας εκδοχή της ιστορίας κρίνεστε. Ισως αν έγραφε και ο μεσίτης εδώ να παρουσίαζε πολύ διαφορετική εικόνα απο αυτή που εσείς έχετε! Εχετε δίκιο ότι η ευθύνη για την ενημέρωση του πελάτη για την διαδικασία είναι ευθύνη του επαγγελματία. Προσωπικά η μόνη ευθύνη που σας καταλογίζω είναι ότι αφού τελικά ανοίγει η συζήτηση περι αμοιβής, εσείς δεν θέτετε τις ενστάσεις σας και καταθέτετε τα χρήματα. Αρα το συμπέρασμα οποιουδήποτε αντικειμενικού παρατηρητή, είναι ότι συμφωνήσατε.. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβετε ότι ενώ η αυτοκριτική σας είναι εύστοχη, η εικόνα που έχετε για τον μεσίτη είναι εντελώς λάθος. Βάση της περιγραφής σας είναι ενας κατσαπλιάς που ενώ είχε την ευκαιρία να κλεισει την δουλειά του βάζοντας σας να υπογράψετε όταν ξεκινήσατε την διαπραγμάτευση, εφαρμόζει τακτικές που μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσουν. Ειναι δεδομένο ότι καμία μεσιτική αμοιβή δεν πληρώνεται πριν την σύναψη του μισθωτηρίου και ότι απαξ και δεν υπάρχει εντολή, δεν δικαιούται κανένας να διεκδικεί αμοιβή. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:27 μμ από Thatsall
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 01:31 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:31 μμ ^Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για παραμεσίτη χωρίς άδεια, άρα τι να του δώσει να υπογράψει; Ούτε κάρτα δεν θα έχει.
Thatsall Δημοσ. Κυριακή στις 02:11 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:11 μμ 34 minutes ago, kirileman said: ^Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για παραμεσίτη χωρίς άδεια, άρα τι να του δώσει να υπογράψει; Ούτε κάρτα δεν θα έχει. Απο την περιγραφή του TS προκύπτει ότι απάντησε σε αγγελία μεσιτικού και κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό του γραφείου. Ακόμα και αν ήταν προσωπικός λογαριασμός δεν μπορώ να υποθέσω ότι δεν κατάλαβε ότι έκανε κατάθεση στον λογαριασμό του ίδιου ανθρώπου με τον οποίον μιλούσε.
kage Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:14 μμ (επεξεργασμένο) καιρος ιδιοκτητες/ ενοικιαστες /αγοραστες να μαθουν τα βασικα...οταν καποιοι σας βαφτιζουν την επιδειξη ενος σπιτιου σε συμβαση μεσιτειας θα χασουν κ οι 2 μεριες κ θα κερδισει ο μεσιτης.. οποιος υπογραφει χαρτια στο ποδι οταν παει να δει το σπιτι ειναι αξιος της μοιρας του κ σιγουρα δεν ειναι η πρωτη μλκ π εχει κανει στην ζωη του δεν υπογραφεις στο πεζοδρομιο.. τον στελνεις στο καλο κ χτυπας 2-3 κουδουνια γειτονων κ θα βρεις τον ιδιοκτητη..δεν το βρηκες ετσι? βρες εναν συμβολαιογραφο/δικηγορο να τα βρει απο υποθηκοφυλακειο/κτηματολογιο. οι ιδιοι ,οι ιδιοκτητες πρεπει να εχουν ετοιμη συμβαση μεσιτειας δηλ.προς τους μεσιτες τους οτι δεν δικαιουνται να ζητανε οποιαδηποτε μεσιτεια/διαχειριστικα εξοδα απο τυχον αγοραστη/ενοικιαστη... υπαρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα Επεξ/σία Κυριακή στις 04:21 μμ από kage
zio10 Δημοσ. Κυριακή στις 03:09 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:09 μμ Στις 4/1/2025 στις 1:43 ΜΜ, Neptu είπε το να ανθέσω εγώ σε μεσίτη να μου βρει ένα σπίτι βάση κάποιον κριτηρίων επειδή εγώ δεν έχω χρόνο το καταλαβαίνω. Πρέπει να πληρωθεί. Το ίδιο κι αν του αναθέσω να μου νοικιάσει το σπίτι επειδή εγώ μένω στην άλλη άκρη της ελλάδας και δε γίνεται να πηγαίνω και να το δείχνω στους ενδιαφερόμενους. Αλλά το να βλέπω μια αγγελία, να πηγαίνω να βλέπω το σπίτι, να το κλείνω και να μου λέει.. ωραία δώσε και σε εμένα 500-600€ επειδή στο έδειξα, δε ξέρω πως θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θέλω να πιστεύω ότι οι σοβαροί μεσίτες δε λειτουργούν έτσι. δεν είχα ποτέ καμια σχέση με μεσίτη αλλά έχω διαβάσει πολλές αναφορές στο φορουμ. Και δε νομίζω να υπάρχει κάποια θετική Αυτό το τελευταίο που λες δεν είναι απόλυτο. Έχω κάνει αρκετές συναλλαγές με μεσίτες από όλες τις πιθανές πλευρές και κάτα βάση μια χαρά με έχουν εξυπηρετήσει.
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 03:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:40 μμ 1 hour ago, Thatsall said: Απο την περιγραφή του TS προκύπτει ότι απάντησε σε αγγελία μεσιτικού Δυστυχώς, αυτό από μόνο του δεν σημαίνει πολλά. Υπάρχουν μεσιτικά γραφεία που απασχολούν συνεργάτες χωρίς μεσιτική άδεια. Βέβαια, έχουν εντολές με τα στοιχεία και τη σφραγίδα του γραφείου, αλλά το γεγονός ότι ο εν λόγω μεσίτης δεν έδωσε εντολή υπόδειξης στο ts, δημιουργεί υποψίες. Υποψία ότι μπορεί πχ να επιχειρεί να εισπράξει ο ίδιος όλη την αμοιβή, χωρίς να δώσει το αναλογούν ποσό στο γραφείο του και άλλα πολλά που ας τα αφήσουμε για άλλη φορά.
uesugi1989 Δημοσ. Κυριακή στις 05:52 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:52 μμ 3 hours ago, kage said: καιρος ιδιοκτητες/ ενοικιαστες /αγοραστες να μαθουν τα βασικα...οταν καποιοι σας βαφτιζουν την επιδειξη ενος σπιτιου σε συμβαση μεσιτειας θα χασουν κ οι 2 μεριες κ θα κερδισει ο μεσιτης.. οποιος υπογραφει χαρτια στο ποδι οταν παει να δει το σπιτι ειναι αξιος της μοιρας του κ σιγουρα δεν ειναι η πρωτη μλκ π εχει κανει στην ζωη του δεν υπογραφεις στο πεζοδρομιο.. τον στελνεις στο καλο κ χτυπας 2-3 κουδουνια γειτονων κ θα βρεις τον ιδιοκτητη..δεν το βρηκες ετσι? βρες εναν συμβολαιογραφο/δικηγορο να τα βρει απο υποθηκοφυλακειο/κτηματολογιο. οι ιδιοι ,οι ιδιοκτητες πρεπει να εχουν ετοιμη συμβαση μεσιτειας δηλ.προς τους μεσιτες τους οτι δεν δικαιουνται να ζητανε οποιαδηποτε μεσιτεια/διαχειριστικα εξοδα απο τυχον αγοραστη/ενοικιαστη... υπαρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα Αυτό ακριβώς. Αν βρεις τον ιδιοκτήτη έτσι, χαζός δεν είναι, θέλει να γλιτώσει και αυτός τα μεσιτικά. Ή έστω, αν έχει αποκλειστικά ανάθεση, να λάβει ένα μέρος των μεσιτικά που θα γλιτώσεις εσύ. Έχεις κολλήσει ο φίλος μεσίτης από πάνω για την " υπόδειξη ευκαιρίας " ( lol! ). Ελληνικά ξέρουμε και αυτό το οποίο πληρώνει ο ενοικιαστής/αγοραστής δεν είναι ΥΠΟΔΕΙΞΗ ευκαιρίας, είναι απλά ΕΠΙΔΕΙΞΗ. Η ίδια δουλειά θα γινόταν για τον αγοραστή/ενοικιαστή αν του έδειχνε το σπίτι ο ιδιοκτήτης η η μάνα του κτλ. Μιλάμε πάντα για τον ενοικιαστή/αγοραστή που θα φάει τα μάτια του στον σπιτογατο και στην ΧΕ, αυτός ο οποίος έπιασε μεσίτη και του είπε " θέλω ακίνητο με τα χαρακτηριστικά αυτά, βρες μου γιατί δεν έχω χρόνο να ψάχνω " προφανώς και πρέπει να τον πληρώσει. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε paper trail τουλάχιστον με το κοράκι να ζητάει να πληρωθεί μαύρα και μετά καταγγελία.
agrimi_pontios Δημοσ. Κυριακή στις 05:54 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:54 μμ Αν ησουν απο ελλαδα οποιον και να ρωτουσες θα σου ελεγε πως αμα βρεις σπιτι ή οτιδηποτε θα παρει μεσιτικη αμοιβη. Εγω σε 4 σπιτια ενα ενοικιο εδωσα. Οι περισσοτεροι δεν ασχολουνφαι μονοι τους γιατι ολη μερα θα ειναι στο τηλεφωνο. Οι μισοι θα παρουν τηλ να κανουν παζαρια και θα τους γειωσει. Οι αλλοι θα κλεισπυν ραντεβου και δεν θα πανε κτλ. Δεν ειμαι υπερ των μεσιτων ιδιως σε θεσσαλονικη και αθηνα που τα ενοικια ειναι ενας μισθος. Αλλα ετυχε να εχω εναν γνωστο που ηθελε να νοικιασει σπιτι και ενα μηνα μονο το εδειχνε. Βαλε τα εξοδα και τον χρονο του. Μετα πηγε σε μεσιτικο και σε μια εβδομαδα νοικιαστηκε. Εψαχνα κι εγω χωρις μεσιταδικο αλλα ο σπιτογατος και καποια αλλα δεν τα θυμαμαι ειναι πολυ μπροστα. Εγω αν εψαχνα τωρα σπιτι θα πηγαινα σε 5 μεσιτες θα τους ελεγα σε ποια περιοχη θελω θα εδειχναν και αν κατι με αρεζε θα πηγαινα να το δω. Τωρα οσον αφορα την πληρωμη σε ολους απο το 2005 εως και το 2017 τελευταια φορα ζηταω αποδειξη. Δεν πληρωσα κανεναν χωρις αποδειξη αλλα δεν ζητησα και σκοντο. Τα τελευταια χρονια οι επαγγελματιες φορολογουνται περιπου με βαση τις κλιμακες 30% ε αμα βγαλεις πανω απο 50000 καθαρα δωσε και 20000 στην εφορια. Αλλιως κανε εξοδα να κηνειτε η αγορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα