Fan Δημοσ. Σάββατο στις 07:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:16 μμ 2 ώρες πριν, kirileman είπε Δεν είναι υπέροχες οι απλές εντολές; 🙂 Οι αγγελίες αποσύρονται όταν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης (συνήθως όταν πέσει το καπάρο και το απαιτήσει ο αγοραστής) ή όταν οι μεσίτες μάθουν ότι πουλήθηκε. Ισχύει. Οπότε υπάρχει λύση να βγάλουν την αγγελία τα μεσιτικά αν δεν τους πάρει ο πωλητής ή θα πρέπει ο αγοραστής, μετά την αγοραπωλησία, να παίρνει ένα ένα όλα τα γραφεία και να κάνει ότι ενδιαφέρεται και αυτά να καλούνε τον πρώην ιδιοκτήτη και να τους λέει ότι το πούλησε; Και εάν θα το βγάζουν μετά βέβαια.
funbreaker Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:00 μμ 18 hours ago, greekfragma said: Καλά κρασιά αν δεν έχεις υπογράψει. Εξαρτάσαι από τον ιδιοκτήτη και μόνο από αυτόν και πως θα χειριστεί το θέμα της μεσιτικής αμοιβής. Να σε υποχρεώσει δε μπορεί χωρίς υπογραφή, αλλά μπορεί άνετα να δώσει το σπίτι στον επόμενο. Επομένως καλώς ρώτησα γιατί βρωμάει εξαρχής. Συνέχισε να ψάχνεις γιατί αυτό που νομίζεις ότι νοικιασες παίζει και να μην υπάρχει αύριο και να δωθεί αλλού. Έγραψα ότι με πήγε στον ιδιοκτήτη και είδα το σπίτι και πλήρωσα την εγγύηση. 17 hours ago, Thatsall said: Συγνώμη, αλλά απο τα γραπτά σας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα: Ειδατε ενα σπιτι με κάποιον που σας δήλωσε μεσίτης, δεν υπογράψατε κάποιο έγγραφο, πιστέψατε ότι εκπροσωπεί το ακίνητο απλώς επειδή είχε κλειδί..? Τον πιστέψατε αρκετά για να διαπραγματευτείτε μαζί του για το ακίνητο και τον εμπιστευτήκατε αρκετά για να του δώσετε χρήματα όταν συμφωνήσατε!! Edit: Μόλις διάβασα σε ένα σχόλιο σας οτι είδατε το σπίτι μαζί με τον ιδιοκτήτη και τον μεσίτη! Αρα όταν ενδιαφερθήκατε για το ακίνητο ενημερώσατε τον μεσίτη αλλά και τον δεχθήκατε ως μεσολαβητή.. Δεν διαπραγματευτήκατε με τον ιδιοκτήτη.. Γράφετε για πουστιά.. Σας εξαπάτησε? Σας είπε κάτι για να σας παραπλανήσει? Σας εκβίασε ? Σας απείλησε?? Ζητήσατε να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη? Οταν σας είπε ότι θα σας δώσει απόδειξη τι καταλάβατε ότι εννοούσε? Γιατί προφανώς δεν κάνατε συζήτηση επ αυτού.. Πήρατε κάποια απόδειξη ότι του δώσατε χρήματα και για ποιόν σκοπό? Κατα τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θεωρήσατε ότι έχετε μπροστά σας έναν εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη που αντίστοιχα με έναν θυρωρό ή επιστάτη, είχε σταλει για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του εκμισθωτή? Δεν είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε μεσιτική αμοιβή, όμως είναι σίγουρο ότι δεν την έχετε ήδη πληρώσει? Θέλετε απάντηση στα ερωτήματά σας ένα προς ένα; Γιατί τα περισσότερα απαντιούνται από μόνα τους από την αρχική περιγραφή της κατάστασης και τα ερωτήματα έχουν ρητορικό χαρακτήρα για να υποδηλώσουν την στάση σας Σερ. Εν ολίγοις: Είδα μια αγγελία και όταν τηλεφώνησα βγήκε μεσίτης. Μου είπε που να πάω και τι ώρα κι εκεί ήταν ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης μαζί και μου έδειξαν το σπίτι. Μου άρεσε και το έκλεισα επί τόπου. Μέχρι αυτό το σημείο ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. Δεν το βλέπω και πολύ έντιμο όλο αυτό. 7 hours ago, txcellas said: Κάποιοι παραπονιέστε για τα έξοδα μεσιτη σε σπίτι με ενοικίαση. Να δείτε το πάρτι στην αγορά. Σχεδόν 10k ζητάνε για σπίτι κοντά στα 280k. Γμστ... 7 hours ago, Neptu said: το να ανθέσω εγώ σε μεσίτη να μου βρει ένα σπίτι βάση κάποιον κριτηρίων επειδή εγώ δεν έχω χρόνο το καταλαβαίνω. Πρέπει να πληρωθεί. Το ίδιο κι αν του αναθέσω να μου νοικιάσει το σπίτι επειδή εγώ μένω στην άλλη άκρη της ελλάδας και δε γίνεται να πηγαίνω και να το δείχνω στους ενδιαφερόμενους. Αλλά το να βλέπω μια αγγελία, να πηγαίνω να βλέπω το σπίτι, να το κλείνω και να μου λέει.. ωραία δώσε και σε εμένα 500-600€ επειδή στο έδειξα, δε ξέρω πως θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θέλω να πιστεύω ότι οι σοβαροί μεσίτες δε λειτουργούν έτσι. δεν είχα ποτέ καμια σχέση με μεσίτη αλλά έχω διαβάσει πολλές αναφορές στο φορουμ. Και δε νομίζω να υπάρχει κάποια θετική Ακριβώς αυτό. 7 hours ago, dtk-386 said: Βλέπει ενδιαφερόμενος αγγελία στο ίντερνετ σε site τύπου spitogatos από μεσίτη. Παίρνει τηλέφωνο για να δει το σπίτι. Ο μεσίτης τον πάει στο σπίτι. Του ανοίγει ο ιδιοκτήτης. Μιλάει μαζί με τον ιδιοκτήτη για το ακίνητο και το ενοίκιο. Ο μεσίτης ζητάει για αυτό ένα ενοίκιο. Πείτε μου γιατί; Γιατί βασικά ο ιδιοκτήτης από την στιγμή που μπορεί να βάλει μια αγγελία μόνος του και αφού τρέχει να το δείξει γιατί να "προσλαμβάνει" έναν τύπο που επιβαρύνει τα ενδιαφερόμενα μέλη με κόστος που μπορεί να αποφευχθεί;;; Γιατί να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά για μια αγγελία; Έλα ντε.
greekfragma Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:06 μμ Just now, funbreaker said: ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. 5 σελίδες άνθρωπέ μου πέρασαν και αδυνατείς να δώσεις μια απλή απάντηση επιπέδου γυμνασίου. η κατάθεση έγινε στο λογαριασμό του μεσίτη. ΩΡΑΙΑ! ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ εσύ με αυτή τη κατάθεση τι χαρτί έχεις στα χέρια σου; ή δεν έχεις τίποτα; έχεις υπογράψει κάτι; πήρες μια απόδειξη πληρωμής; ή απλά έκανες μια κατάθεση σε έναν αριθμό τράπεζας που σου είπανε και από εκεί και πέρα τίποτα; 5 σελίδες ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
funbreaker Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:29 μμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, greekfragma said: 5 σελίδες άνθρωπέ μου πέρασαν και αδυνατείς να δώσεις μια απλή απάντηση επιπέδου γυμνασίου. η κατάθεση έγινε στο λογαριασμό του μεσίτη. ΩΡΑΙΑ! ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ εσύ με αυτή τη κατάθεση τι χαρτί έχεις στα χέρια σου; ή δεν έχεις τίποτα; έχεις υπογράψει κάτι; πήρες μια απόδειξη πληρωμής; ή απλά έκανες μια κατάθεση σε έναν αριθμό τράπεζας που σου είπανε και από εκεί και πέρα τίποτα; 5 σελίδες ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Καταρχάς χρειάζεσαι αυτό αν τρελαίνεσαι έτσι για μια συζήτηση σε ένα φόρουμ. Χαλάρωσε λίγο, ζούμε έτσι κι αλλιώς σε μια καθημερινή ένταση, δεν χρειάζεται να είμαστε στην τσίτα κι εδώ. Ως προς το ερώτημά σου, η απάντηση είναι πως δεν έχω απόδειξη πέρα από την τραπεζική κατάθεση που έγραψα την αιτιολογία. Αυτό όμως δεν με προβλημάτισε καθώς πήγα σε ένα σπίτι και συνάντησα μια οικογένεια μαζί με τον μεσίτη και ο μεσίτης έχει σελίδα στο ίντερνετ με ονοματεπώνυμο κτλ οπότε η φάση φαίνεται σχετικά safe. Φυσικά και μπορεί να είναι απάτη αλλά δίνω μικρή πιθανότητα και ο λόγος που κινήθηκα έτσι γρήγορα χωρίς πολλές δικλείδες ήταν πως βιαζομουν για προσωπικούς λόγους. Όταν του έκανα την κατάθεση δεν ήμουν καν Ελλάδα. Επιπλέον είσαι εκτός θέματος γιατί εγώ άλλο θίγω στο νήμα, πως μουφαίνεται παράλογο να τον πληρώσω για την μεσολάβηση. Ελπίζω τώρα να είσαι καλυμμένος και πιο ήρεμος. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:58 μμ από funbreaker 3
greekfragma Δημοσ. Σάββατο στις 09:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:42 μμ ακόμα ένας κουκουρούκου μανταλάκια ενήλικας που δε ξέρει να εξασφαλίσει με ωριμότητα μια συναλλαγή για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το να κλείσει ένα σπίτι. το αντιμετωπίζεις με την ίδια σοβαρότητα που θα πλήρωνες μια τσίχλα στο περίπτερο. άσε εμένα στο ψυχολογικά μου και ας συνεχίσει το νήμα και η συζήτηση. αφού εσύ είσαι χαλαρός και δε σκας αν θα χάσεις τα λεφτά της προκαταβολής στον μεσίτη - το σπίτι και απλά κλαίγεσαι αν η διαδικασία μεσιτικής διαμεσολάβησης σου φαίνεται πορνείο σε μια βαλκανική χώρα επιπέδου Κολομβίας, εμένα τι να με νοιάξει περαιτέρω. μια χαρά θα κοιμηθώ το βράδυ. ο μόνος λόγος που συμμετέχω είναι για να επιβεβαιώσω πόσοι αντιμετωπίζετε σοβαρά ζητήματα, με τέτοια αφέλεια και προχειρότητα. ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του. καλή συνέχεια.
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 09:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 09:56 μμ (επεξεργασμένο) 57 minutes ago, funbreaker said: Έγραψα ότι με πήγε στον ιδιοκτήτη και είδα το σπίτι και πλήρωσα την εγγύηση. Θέλετε απάντηση στα ερωτήματά σας ένα προς ένα; Γιατί τα περισσότερα απαντιούνται από μόνα τους από την αρχική περιγραφή της κατάστασης και τα ερωτήματα έχουν ρητορικό χαρακτήρα για να υποδηλώσουν την στάση σας Σερ. Εν ολίγοις: Είδα μια αγγελία και όταν τηλεφώνησα βγήκε μεσίτης. Μου είπε που να πάω και τι ώρα κι εκεί ήταν ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης μαζί και μου έδειξαν το σπίτι. Μου άρεσε και το έκλεισα επί τόπου. Μέχρι αυτό το σημείο ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. Δεν το βλέπω και πολύ έντιμο όλο αυτό. Γμστ... Ακριβώς αυτό. Έλα ντε. Είναι όοοοοολο λάθος! 😛 Δε δίνουμε την εγγύηση στον μεσίτη. Ούτε προκαταβολή. Ούτε το μίσθωμα για να το δώσει εκείνος στον ιδιοκτήτη. Τίποτα δεν του δίνουμε. Μόνο την μεσιτική αμοιβή για την οποία έχουμε υπογράψει. Και αυτή όταν τελειώσει η δουλειά, όχι νωρίτερα. Δεν έχουμε υπογράψει εντολή υπόδειξης (γιατί είναι παραμεσίτης); Ζητάμε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και όταν βρεθούμε, κανονίζουμε τα πάντα μαζί του. Άλλος ένα παραμεσίτης που μαγαρίζει το επάγγελμα. Και εσείς που πάτε να νοικιάσετε/αγοράσετε, λίγη προσοχή (για να μην πω σοβαρότητα) δεν βλάπτει, έτσι; Γιατί μετά μπαίνετε στα φόρα και εξαπολύετε μύδρους. Επεξ/σία Σάββατο στις 09:58 μμ από kirileman 4
agnostos13 Δημοσ. Σάββατο στις 11:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:10 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, hln3 είπε Ο μεσίτης κάνει κάποιο έλεγχο ότι το σπίτι που προωθεί ανήκει όντως σε εκείνον που του ανέθεσε την εντολή; Αν όχι, τότε πως σε διασφαλίζει από τέτοιες απάτες; Μόνο ο εαυτός σου σε διασφαλίζει… Εκτός αν μιλάμε για μεσίτη εμπιστοσύνης σου και όχι κάποιος τυχαίος. Άλλωστε «μεσίτης» μπορεί να είναι απλά κάποιος ξάδερφος-φίλος του ιδιοκτήτη που θέλει να τον βοηθήσει να ολοκληρώσει την ενοικίαση/πώληση (με το αζημίωτο). Κατ’ εμέ θα έπρεπε να αναγράφεται στην αγγελία η μεσιτική αμοιβή εφόσον υπάρχει αλλά με τη ζούγκλα που επικρατεί στο real estate ο καθένας ζητάει ότι του καπνίσει οπότε και οι μεσίτες είναι μόνο το κερασάκι στη τούρτα! Επεξ/σία Σάββατο στις 11:12 μμ από agnostos13
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:02 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, greekfragma said: ακόμα ένας κουκουρούκου μανταλάκια ενήλικας που δε ξέρει να εξασφαλίσει με ωριμότητα μια συναλλαγή για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως το να κλείσει ένα σπίτι. το αντιμετωπίζεις με την ίδια σοβαρότητα που θα πλήρωνες μια τσίχλα στο περίπτερο. άσε εμένα στο ψυχολογικά μου και ας συνεχίσει το νήμα και η συζήτηση. αφού εσύ είσαι χαλαρός και δε σκας αν θα χάσεις τα λεφτά της προκαταβολής στον μεσίτη - το σπίτι και απλά κλαίγεσαι αν η διαδικασία μεσιτικής διαμεσολάβησης σου φαίνεται πορνείο σε μια βαλκανική χώρα επιπέδου Κολομβίας, εμένα τι να με νοιάξει περαιτέρω. μια χαρά θα κοιμηθώ το βράδυ. ο μόνος λόγος που συμμετέχω είναι για να επιβεβαιώσω πόσοι αντιμετωπίζετε σοβαρά ζητήματα, με τέτοια αφέλεια και προχειρότητα. ο καθένας πορεύεται με τις επιλογές του. καλή συνέχεια. Τράβα και μην ξεχάσεις το λινκ μου, το χρειάζεσαι πραγματικά. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:20 πμ από funbreaker 1
mooo Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:11 πμ (επεξεργασμένο) Το βασικό πρόβλημα με τους μεσίτες δεν είναι ποιος τους πληρώνει αλλά το ότι ζητάν 1 ενοίκιο για κάτι που αξίζει το πολύ €50-100 (ίσως να λέω και πολλά) Επεξ/σία Κυριακή στις 12:15 πμ από mooo 1
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 12:15 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:15 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, kirileman said: Είναι όοοοοολο λάθος! 😛 Δε δίνουμε την εγγύηση στον μεσίτη. Ούτε προκαταβολή. Ούτε το μίσθωμα για να το δώσει εκείνος στον ιδιοκτήτη. Τίποτα δεν του δίνουμε. Μόνο την μεσιτική αμοιβή για την οποία έχουμε υπογράψει. Και αυτή όταν τελειώσει η δουλειά, όχι νωρίτερα. Δεν έχουμε υπογράψει εντολή υπόδειξης (γιατί είναι παραμεσίτης); Ζητάμε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη και όταν βρεθούμε, κανονίζουμε τα πάντα μαζί του. Άλλος ένα παραμεσίτης που μαγαρίζει το επάγγελμα. Και εσείς που πάτε να νοικιάσετε/αγοράσετε, λίγη προσοχή (για να μην πω σοβαρότητα) δεν βλάπτει, έτσι; Γιατί μετά μπαίνετε στα φόρα και εξαπολύετε μύδρους. Ήρθα από το εξωτερικό για 5 μέρες στην Ελλάδα και έπρεπε να βρω σπίτι στα γρήγορα πριν ξαναφύγω. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω νομοθεσία ή να αναπτύξω στρατηγική αντιμετώπισης απατεώνων μεσιτών. Επιπλέον στην περιοχή που έψαχνα οι επιλογές ήταν δραματικά περιορισμένες. Επίσης δεν είχα εμπειρία από ενοικιάσεις, μεσίτες και τέτοια πράγματα. Επί της ουσίας τώρα με τις δεδομένες συνθήκες και τα λάθη που ήδη έχω κάνει: Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσει η ενοικίαση του σπιτιού χωρίς κανένα εμπόδιο, γιατί απλά δεν έχω την χρονική πολυτέλεια για περιπέτειες. Πέρα από αυτό, έχω κάποιο έρεισμα για να αποφύγω να πληρώσω τα κερατιάτικα ή να τα μειώσω ή έστω να του πω μετά το επιτυχές πέρας της διαδικασίας ότι θα τον καταγγείλω γιατί έκανε κάτι παράνομο; Επεξ/σία Κυριακή στις 12:34 πμ από funbreaker
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:36 πμ 15 minutes ago, funbreaker said: Ήρθα από το εξωτερικό για 5 μέρες στην Ελλάδα και έπρεπε να βρω σπίτι στα γρήγορα πριν ξαναφύγω. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω νομοθεσία ή να αναπτύξω στρατηγική αντιμετώπισης απατεώνων μεσιτών. Επιπλέον στην περιοχή που έψαχνα οι επιλογές ήταν δραματικά περιορισμένες. Επίσης δεν είχα εμπειρία από ενοικιάσεις, μεσίτες και τέτοια πράγματα. Σε σένα απαντάω γιατί μιλάς καλοπροαίρετα, όχι σαν τον από πάνω με την περίοδο που ψάχνει να κράξει ότι του φαίνεται λάθος για να βελτιώσει τον κόσμο. Επί της ουσίας τώρα με τις δεδομένες συνθήκες και τα λάθη που ήδη έχω κάνει: Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσει η ενοικίαση του σπιτιού χωρίς κανένα εμπόδιο, γιατί απλά δεν έχω την χρονική πολυτέλεια για περιπέτειες. Πέρα από αυτό, έχω κάποιο έρεισμα για να αποφύγω να πληρώσω τα κερατιάτικα ή να τα μειώσω ή έστω να του πω μετά το επιτυχές πέρας της διαδικασίας ότι θα τον καταγγείλω γιατί έκανε κάτι παράνομο; Πού έχετε μείνει αυτή τη στιγμή; Θα βρεθείτε με τον ιδιοκτήτη να υπογράψετε; Υποτίθεται ότι έχεις δώσει προκαταβολή ίση με ένα μίσθωμα;
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 12:47 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:47 πμ 8 minutes ago, kirileman said: Πού έχετε μείνει αυτή τη στιγμή; Θα βρεθείτε με τον ιδιοκτήτη να υπογράψετε; Υποτίθεται ότι έχεις δώσει προκαταβολή ίση με ένα μίσθωμα; Θα βρεθώ άμεσα με τον ιδιοκτήτη και τον μεσίτη για να κανονίσουμε πότε θα υπογράψουμε. Έχω δώσει στον μεσίτη ένα μίσθωμα για την εγγύηση του σπιτιού + όλα μου τα στοιχεία που θα χρειαστούν για τα χαρτιά.
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 12:49 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:49 πμ 3 hours ago, funbreaker said: Έγραψα ότι με πήγε στον ιδιοκτήτη και είδα το σπίτι και πλήρωσα την εγγύηση. Θέλετε απάντηση στα ερωτήματά σας ένα προς ένα; Γιατί τα περισσότερα απαντιούνται από μόνα τους από την αρχική περιγραφή της κατάστασης και τα ερωτήματα έχουν ρητορικό χαρακτήρα για να υποδηλώσουν την στάση σας Σερ. Εν ολίγοις: Είδα μια αγγελία και όταν τηλεφώνησα βγήκε μεσίτης. Μου είπε που να πάω και τι ώρα κι εκεί ήταν ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης μαζί και μου έδειξαν το σπίτι. Μου άρεσε και το έκλεισα επί τόπου. Μέχρι αυτό το σημείο ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. Δεν το βλέπω και πολύ έντιμο όλο αυτό. Γμστ... Ακριβώς αυτό. Έλα ντε. 3 hours ago, funbreaker said: Έγραψα ότι με πήγε στον ιδιοκτήτη και είδα το σπίτι και πλήρωσα την εγγύηση. Θέλετε απάντηση στα ερωτήματά σας ένα προς ένα; Γιατί τα περισσότερα απαντιούνται από μόνα τους από την αρχική περιγραφή της κατάστασης και τα ερωτήματα έχουν ρητορικό χαρακτήρα για να υποδηλώσουν την στάση σας Σερ. Εν ολίγοις: Είδα μια αγγελία και όταν τηλεφώνησα βγήκε μεσίτης. Μου είπε που να πάω και τι ώρα κι εκεί ήταν ο ιδιοκτήτης και ο μεσίτης μαζί και μου έδειξαν το σπίτι. Μου άρεσε και το έκλεισα επί τόπου. Μέχρι αυτό το σημείο ο μεσίτης δεν με είχε ενημερώσει ότι θέλει αμοιβή επειδή μου είπε τόπο και χρόνο συνάντησης με τον ιδιοκτήτη. Όταν μπήκαμε στα διαδικαστικά για να κλείσω το σπίτι, μου έδωσε έναν λογαριασμό τράπεζας για να βάλω την εγγύηση. Την επόμενη μέρα μου είπε ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στην εταιρεία του και θα δώσει αυτός τα λεφτά στον ιδιοκτήτη (άρα με έκανε έμμεσα να δώσω λεφτά σε αυτόν σε περίπτωση που φέρω αντίρρηση αργότερα). Την ίδια μέρα επίσης μου είπε ότι θέλει κι αυτός ένα ενοίκιο για τα μεσιτικά κερατιάτικα. Δεν το βλέπω και πολύ έντιμο όλο αυτό. Γμστ... Ακριβώς αυτό. Έλα ντε. Δεν είναι κακό να πείτε ότι έχετε άγνοια τι δουλειά κάνει ο μεσίτης και πως αμοίβεται; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε συναλλαγές με μεσίτη για την ενοικίαση ή πώληση ακινήτου! Αλλά το να επιμένεις ότι εξαπατηθήκατε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχετε άγνοια είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας! 35 minutes ago, funbreaker said: Ήρθα από το εξωτερικό για 5 μέρες στην Ελλάδα και έπρεπε να βρω σπίτι στα γρήγορα πριν ξαναφύγω. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω νομοθεσία ή να αναπτύξω στρατηγική αντιμετώπισης απατεώνων μεσιτών. Επιπλέον στην περιοχή που έψαχνα οι επιλογές ήταν δραματικά περιορισμένες. Επίσης δεν είχα εμπειρία από ενοικιάσεις, μεσίτες και τέτοια πράγματα. Επί της ουσίας τώρα με τις δεδομένες συνθήκες και τα λάθη που ήδη έχω κάνει: Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσει η ενοικίαση του σπιτιού χωρίς κανένα εμπόδιο, γιατί απλά δεν έχω την χρονική πολυτέλεια για περιπέτειες. Πέρα από αυτό, έχω κάποιο έρεισμα για να αποφύγω να πληρώσω τα κερατιάτικα ή να τα μειώσω ή έστω να του πω μετά το επιτυχές πέρας της διαδικασίας ότι θα τον καταγγείλω γιατί έκανε κάτι παράνομο; Επιμένετε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι δεν γνωρίζετε! Δεν εξαπατηθήκατε!!! Αυτός είναι ο ρόλος του μεσίτη και έτσι αμοίβεται! 2
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 12:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:54 πμ 4 minutes ago, funbreaker said: Θα βρεθώ άμεσα με τον ιδιοκτήτη και τον μεσίτη για να κανονίσουμε πότε θα υπογράψουμε. Έχω δώσει στον μεσίτη ένα μίσθωμα για την εγγύηση του σπιτιού + όλα μου τα στοιχεία που θα χρειαστούν για τα χαρτιά. Άρα υποτίθεται ότι θα ετοιμάσει αυτός το μισθωτήριο; Πότε ζητάει εκείνος να πληρωθεί την αμοιβή του; Την ημέρα που θα βρεθείτε να υπογράψετε ή νωρίτερα; 6 minutes ago, Dinos1973 said: Δεν είναι κακό να πείτε ότι έχετε άγνοια τι δουλειά κάνει ο μεσίτης και πως αμοίβεται; Είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχετε συναλλαγές με μεσίτη για την ενοικίαση ή πώληση ακινήτου! Αλλά το να επιμένεις ότι εξαπατηθήκατε ενώ είναι ξεκάθαρο ότι έχετε άγνοια είναι πραγματικά εκτός πραγματικότητας! Δεν υπέγραψαν εντολή υπόδειξης και τώρα του ζητάει αμοιβή. Δεν το λες και τίμιο. 2
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 πμ 40 minutes ago, funbreaker said: Ήρθα από το εξωτερικό για 5 μέρες στην Ελλάδα και έπρεπε να βρω σπίτι στα γρήγορα πριν ξαναφύγω. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω νομοθεσία ή να αναπτύξω στρατηγική αντιμετώπισης απατεώνων μεσιτών. Επιπλέον στην περιοχή που έψαχνα οι επιλογές ήταν δραματικά περιορισμένες. Επίσης δεν είχα εμπειρία από ενοικιάσεις, μεσίτες και τέτοια πράγματα. Επί της ουσίας τώρα με τις δεδομένες συνθήκες και τα λάθη που ήδη έχω κάνει: Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσει η ενοικίαση του σπιτιού χωρίς κανένα εμπόδιο, γιατί απλά δεν έχω την χρονική πολυτέλεια για περιπέτειες. Πέρα από αυτό, έχω κάποιο έρεισμα για να αποφύγω να πληρώσω τα κερατιάτικα ή να τα μειώσω ή έστω να του πω μετά το επιτυχές πέρας της διαδικασίας ότι θα τον καταγγείλω γιατί έκανε κάτι παράνομο; 40 minutes ago, funbreaker said: Ήρθα από το εξωτερικό για 5 μέρες στην Ελλάδα και έπρεπε να βρω σπίτι στα γρήγορα πριν ξαναφύγω. Δεν είχα τον χρόνο να διαβάσω νομοθεσία ή να αναπτύξω στρατηγική αντιμετώπισης απατεώνων μεσιτών. Επιπλέον στην περιοχή που έψαχνα οι επιλογές ήταν δραματικά περιορισμένες. Επίσης δεν είχα εμπειρία από ενοικιάσεις, μεσίτες και τέτοια πράγματα. Επί της ουσίας τώρα με τις δεδομένες συνθήκες και τα λάθη που ήδη έχω κάνει: Προτεραιότητά μου είναι να προχωρήσει η ενοικίαση του σπιτιού χωρίς κανένα εμπόδιο, γιατί απλά δεν έχω την χρονική πολυτέλεια για περιπέτειες. Πέρα από αυτό, έχω κάποιο έρεισμα για να αποφύγω να πληρώσω τα κερατιάτικα ή να τα μειώσω ή έστω να του πω μετά το επιτυχές πέρας της διαδικασίας ότι θα τον καταγγείλω γιατί έκανε κάτι παράνομο; Σε 5 ημέρες δεν βρίσκεις σπίτι ούτε στην ποιο οργανωμένη αγορά του κόσμου!!! Υπάρχουν εταιρίες που μισθώνεις από ημέρες μέχρις μήνες επιπλωμένα και έχεις όλο το χρόνο διαθέσιμο για να κάνεις την έρευνα σου για ακίνητο!!! Δείχνετε μεγάλη επιπολαιότητα για ένα το σημαντικό θέμα!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα