GREGORYMO Δημοσ. Σάββατο στις 04:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:07 μμ 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Φυσικά και να πληρωθεί για την εργασία του.To ζήτημα είναι ποιος τον προσέλαβε τον μεσίτη να κάνει την εργασία.Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής που απάντησε σε μια αγγελία; Η κότα έκανε το αυγό η το αυγό την κότα? Αν καταλήξουμε ότι είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, ΑΥΤΑ τα έξοδα θα τα μεταφέρει στην πώληση η ΟΧΙ? 1 λεπτό πριν, cumulus είπε Και οι δύο πληρώνουν. Το ξέρω επειδή η συζυγος νοικιάζει 2 σπίτια. Εξάλλου και στην πώληση το ίδιο ισχύει. Στην ενοικίαση, πολλοί μεσίτες ΔΕΝ παίρνουν μια από τον ιδιοκτήτη. Μόνο το 1 πχ ενοίκιο από τον ενοικιαστή
Duxe Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ Το ποιος υποχρεούται να πληρώσει με βάση το Νόμο, μπορεί να το ξέρει καλύτερα ένας δικηγόρος. Από κει και πέρα, όλα είναι θέμα συνεννόησης και καλύτερα συνεννόησης με τον πωλητή. Πόσο είναι η αμοιβή? Ο πωλητής τι συνεννοήθηκε όταν ανέθεσε την εργασία στο μεσίτη? Ότι θα το πληρώσει εκείνος η ο ενοικιαστής? Άσε το μεσίτη και συνενοησου με τον πωλητή. Κ προφανώς δε θα τα διπλό πληρώσετε. Η ο ένας η ο άλλος, η μισα μισά.
baspav Δημοσ. Σάββατο στις 04:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:13 μμ Η λογική λέει ότι πληρώνει όποιος προσλαμβάνει. Το να πάρω ως ενδιαφερόμενος τηλ, να πέσω σε μεσίτη (και να μην το ξέρω) να με πάει, να μου το δείξει ο ιδιοκτήτης, να συμφωνήσω και πριν την υπογραφή να μου λέει "μεσιτικά 1 ενοίκιο" είναι το λιγότερο εξαπάτηση. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 04:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:16 μμ Με αυτά που διαβάζω τότε και ο σπιτόγατος με την ΧΕ μπορεί να ζητήσουν μερίδιο απο την συναλλαγή. 1
Neptu Δημοσ. Σάββατο στις 04:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:26 μμ 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Με αυτά που διαβάζω τότε και ο σπιτόγατος με την ΧΕ μπορεί να ζητήσουν μερίδιο απο την συναλλαγή. Θεωρητικά τότε και ο υπάλληλος του μαρκετ μπορεί να ζητήσει προμήθεια αν τον ρωτήσω που είναι τα στραγάλια και μου δείξει. Υπόδειξη ευκαιρίας. Στην πράξη όμως όπως είπε και ο @kirileman αυτό γίνεται αν πέσει υπογραφή. Αν δε πέσει μπορεί ο μεσίτης να πάρει.... 11 λεπτά πριν, baspav είπε Η λογική λέει ότι πληρώνει όποιος προσλαμβάνει. Το να πάρω ως ενδιαφερόμενος τηλ, να πέσω σε μεσίτη (και να μην το ξέρω) να με πάει, να μου το δείξει ο ιδιοκτήτης, να συμφωνήσω και πριν την υπογραφή να μου λέει "μεσιτικά 1 ενοίκιο" είναι το λιγότερο εξαπάτηση. άρα σε αυτή την περίπτωση του δίνεις 3 ενοίκια και άστον να τραγουδάει
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Fan said: Βρήκε σπίτι το οποίο είχαν αναρτημένο πάνω από 20 γραφεία σε όλη Αττική. Ο πωλητής του έλεγε ότι πριν την προκαταβολή δεν το βγάζει από το μεσιτικό, ωστόσο όταν πήρε την προκαταβολή το έβγαλε μόνο από το συγκεκριμένο μεσιτικό που το βρήκε ο αγοραστής. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεν ασχολείται γιατί λέει ότι τα μισά δεν τα έχει βάλει ο ίδιος, ενώ τα άλλα μισά δεν τον ενδιαφέρει και έτσι και αλλιώς, όπως ισχυρίζεται, οι αγγελίες αποσύρονται όταν ολοκληρωθεί η αγορά. Δεν είναι υπέροχες οι απλές εντολές; 🙂 Οι αγγελίες αποσύρονται όταν το ζητήσει ο ιδιοκτήτης (συνήθως όταν πέσει το καπάρο και το απαιτήσει ο αγοραστής) ή όταν οι μεσίτες μάθουν ότι πουλήθηκε. 1 hour ago, Fan said: Παίρνει ο φίλος μου τηλέφωνο να το βγάλει αυτός και του λένε ότι μόνο αυτός που τους έδωσε το ακίνητο μπορεί να κάνει ανάκληση της ανάθεσης. Ισχύει. 1 hour ago, Duxe said: Το ποιος υποχρεούται να πληρώσει με βάση το Νόμο, μπορεί να το ξέρει καλύτερα ένας δικηγόρος. Από κει και πέρα, όλα είναι θέμα συνεννόησης και καλύτερα συνεννόησης με τον πωλητή. Πόσο είναι η αμοιβή? Ο πωλητής τι συνεννοήθηκε όταν ανέθεσε την εργασία στο μεσίτη? Ότι θα το πληρώσει εκείνος η ο ενοικιαστής? Άσε το μεσίτη και συνενοησου με τον πωλητή. Κ προφανώς δε θα τα διπλό πληρώσετε. Η ο ένας η ο άλλος, η μισα μισά. Τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύουν. Καμία συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη δεν οφείλει να κάνει ο αγοραστής/μισθωτής για τη μεσιτική αμοιβή. Το τι έχουν συμφωνήσει ιδιοκτήτης+μεσίτης είναι δική τους υπόθεση και δεν αφορά τον αγοραστή/μισθωτή. Όπως δεν αφορά τον ιδιοκτήτη τι συμφωνία έχουν κάνει αγοραστής/ενοικιαστής+μεσίτης. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, κακώς ορισμένοι τα μπλέκουν. Σε μια μίσθωση στην Ελλάδα μπορεί να πληρώσει μεσιτική αμοιβή μόνο ο ιδιοκτήτης, μόνο ο ενοικιαστής ή και οι 2. 43 minutes ago, Neptu said: Θεωρητικά τότε και ο υπάλληλος του μαρκετ μπορεί να ζητήσει προμήθεια αν τον ρωτήσω που είναι τα στραγάλια και μου δείξει. Υπόδειξη ευκαιρίας. Συμβαίνει στα ακίνητα, συνήθως όχι από υπαλλήλους μάρκετ, αλλά από θυρωρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μανάβηδες, περιπτεράδες, προποτζήδες, αρτοποιούς και διάφορους καφενόβιους συνταξιούχους και έχει όνομα. Παραμεσιτεία λέγεται. 🙂 Επεξ/σία Σάββατο στις 05:11 μμ από kirileman 2
Chachanoulis Δημοσ. Σάββατο στις 05:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:05 μμ τζαμπα το συζητατε, υπαρχουν λιγα σπιτια και πολλοι ανθρωποι που δε θελουν να κοιμηθουν σε χαρτοκουτο, οποτε οι μεσιτες κοβουν και ραβουν και σε οποιον αρεσει. αντικειμενικα οποιος προσλαμβανει πρεπει να πληρωνει, αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να δεχτει κανενας ιδιοκτητης τα ποσα που θελουν οι μεσιτες, οποτε εχουν βρει το κολπο να χρεωνουν τον ενοικιαστη. στη τελικη τι θα κανει οποιος δεν εχει δικο του σπιτι, θα μεινει στο δρομο?
dtk-386 Δημοσ. Σάββατο στις 05:25 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:25 μμ 1 ώρα πριν, baspav είπε Η λογική λέει ότι πληρώνει όποιος προσλαμβάνει. Το να πάρω ως ενδιαφερόμενος τηλ, να πέσω σε μεσίτη (και να μην το ξέρω) να με πάει, να μου το δείξει ο ιδιοκτήτης, να συμφωνήσω και πριν την υπογραφή να μου λέει "μεσιτικά 1 ενοίκιο" είναι το λιγότερο εξαπάτηση. Aυτο λέω πιο πάνω αλλά για κάποιους θεωρείται εργασία και μάλιστα με παχυλή αμοιβή.......
dbrillis Δημοσ. Σάββατο στις 05:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:26 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, kirileman είπε *Πώς πληρώνονται οι μεσίτες στην Ευρώπη... Δεν τα έχω διασταυρώσει όλα, αλλά παίρνουμε μια ιδέα. * Ένας πίνακας σχετικά με το dual agency (ο ίδιος μεσίτης ή 2 μεσίτες από το ίδιο γραφείο να εκπροσωπούν και τις 2 πλευρές) στην Ευρώπη. Σωστός για την Ελλάδα, οι εντολές βάσει νόμου υποχρεωτικά αναφέρουν ότι ο μεσίτης ενεργεί και για τον αντισυμβαλλόμενο. Ουσιαστικά, θα πρέπει να συμφωνήσει ο πελάτης στον όρο, αλλά κανείς δεν τον προσέχει ή δεν ενδιαφέρεται. Για την Ολλανδία δεν ισχύει, δεν ισχύει οπως φαίνεται σε αυτό το πινακακι τουλάχιστον. Αν εγω ψάχνω για σπιτι να αγοράσω και ο ιδιοκτήτης εχει το σπίτι μέσω μεσίτη εγω που ψαχνω για σπίτι ακομα και από τη σελίδα του μεσιτη να το είδα δεν πληρώνω τον μεσιτη. Τον πληρώνει αυτος που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του, ο πωλητής, εκτός αν αναφέρεται αλλιως. Για παράδειγμα υπάρχει μεσιτικό που το βαζει ο πωλητής αλλα το πληρωνει ο αγοραστής αλλα ειναι ξεκάθαρο οτι ο αγοραστής πρέπει να επωμιστει το κόστος. Για την ακρίβεια ειναι και παράνομο σε σπίτι για ενοικίαση να πληρωσει τον μεσιτη ο υποψήφιος ενοικιαστής αν δεν τον έχει βάλει αυτός. Φυσικα αν εγω παω σε μεσίτη και του πω θέλω αυτο αυτο και αυτό, βρες μου σπίτι να νοικιασω/αγορασω, και μου βρει ε, τον πληρώνω. Περιττό να γραψω τι μαφία ειναι το ολο κυκλωμα (στην Ολλανδία) μεσιτες <-> οικονομικοί σύμβουλοι <-> τραπεζες με μόνο θυμα τον αγοραστή. Επεξ/σία Σάββατο στις 05:26 μμ από dbrillis
hln3 Δημοσ. Σάββατο στις 05:34 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:34 μμ 2 ώρες πριν, kirileman είπε Έτσι ακριβώς. Απάτη στη Ραφήνα: Έπαιρνε προκαταβολές για ενοικίαση σπιτιού και... εξαφανιζόταν | Κοινωνία | ANT1News Μαρούσι: Συνελήφθη 49χρονος για απάτη με ενοίκια σπιτιών - Έπαιρνε προκαταβολές και μετά εξαφανιζόταν Έτσι δρούσε ο απατεώνας που ενοικίαζε σπίτια χωρίς να του ανήκουν για να παίρνει προκαταβολές - Η κομπίνα και το "πλούσιο" παρελθόν του Μεγάλη απάτη σε κτήμα στο Κορωπί - «Με πίεζε πολύ να της καταβάλω όλο το ποσό» - ΤΑ ΝΕΑ Γλυφάδα: Απατεώνες έπαιρναν προκαταβολές για πωλήσεις ακινήτων | HuffPost Greece ΚΟΙΝΩΝΙΑ syrostoday.gr - Επικαιρότητα - Μύκονος: Απατεώνας έταζε σπίτια «όνειρο», έπαιρνε τις προκαταβολές και εξαφανιζόταν Ο μεσίτης κάνει κάποιο έλεγχο ότι το σπίτι που προωθεί ανήκει όντως σε εκείνον που του ανέθεσε την εντολή; Αν όχι, τότε πως σε διασφαλίζει από τέτοιες απάτες;
oreco5 Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:48 μμ Το πρόβλημα εδώ είναι ότι έχεις δώσει λεφτά !!! Στην θέση σού δεν θα τα έδινα,δεν ξέρεις καν τον λόγο που τα έδωσες Ζήτα τα λεφτά σού και πήγαινε παρακάτω, έτσι και αλλιώς σίγουρα θα υπάρξει θέμα αργότερα, Ότι ξεκινάει στραβά θα συνεχίσει να πηγαίνει στραβά
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 06:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:19 μμ (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, hln3 said: Ο μεσίτης κάνει κάποιο έλεγχο ότι το σπίτι που προωθεί ανήκει όντως σε εκείνον που του ανέθεσε την εντολή; Αν όχι, τότε πως σε διασφαλίζει από τέτοιες απάτες; Ναι, ζητάει τον τίτλο ιδιοκτησίας και την ταυτότητα εκείνου που του δίνει την ανάθεση. Πρωτίστως για τον ίδιο, όχι για εσένα. Για να είναι σίγουρος α) τι πουλάει/νοικιάζει και β) ότι αυτός που του υπογράφει την ανάθεση είναι και ο ιδιοκτήτης. Διαφορετικά, κινδυνεύει να έχει στα χέρια του μια ανάθεση χωρίς αξία και πιθανότατα να μην πληρωθεί. Επίσης, μετά τα πρόσφατα πρόστιμα, ζητάει πλέον και αντίγραφο του ΠΕΑ. Χωρίς ΠΕΑ αγγελία δεν ανεβαίνει. 1 hour ago, dbrillis said: Για την Ολλανδία δεν ισχύει, δεν ισχύει οπως φαίνεται σε αυτό το πινακακι τουλάχιστον. Αν εγω ψάχνω για σπιτι να αγοράσω και ο ιδιοκτήτης εχει το σπίτι μέσω μεσίτη εγω που ψαχνω για σπίτι ακομα και από τη σελίδα του μεσιτη να το είδα δεν πληρώνω τον μεσιτη. Τον πληρώνει αυτος που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του, Προφανώς γι' αυτό γράφει YES - YES και όχι 50% - 50%. Στον επόμενο πίνακα φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν επιτρέπεται το dual agency, άρα πληρώνει μόνος ο ένας από τους δύο (ή ο καθένας τον μεσίτη του στην περίπτωση συνεργασίας μεσιτών, ο πωλητής τον μεσίτη στον οποίο ανέθεσε την πώληση και ο αγοραστής τον μεσίτη στον οποίο ανέθεσε την εύρεση). Επεξ/σία Σάββατο στις 06:26 μμ από kirileman 1
xsterg Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:43 μμ το σωστο ειναι να ξεκαθαριζει τις προθεσεις του ο αλλος απο την αρχη. οταν παει να το δει και απο το τηλεφωνο ακομη ρωτας εαν ειναι ο αλλος μεσιτης η ιδιωτης. ετσι εαν δεν σε ενδιαφερει το να πληρωσεις μεσιτικη αμοιβη αυτοματα αποκλειεις το οικημα. και οχι παμε, το βλεπουμε, μας αρεσει και αρχιζουμε τα εγω δεν πληρωνω μεσιτη κλπ. ξεκαθαρα πραγματα απο την αρχη της σχεσης. 1
mechpanos Δημοσ. Σάββατο στις 06:48 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:48 μμ Ισχύει ότι έχει συμφωνηθεί. Μπορεί μόνο από τον πωλητή, μόνο από τον ενοικιαστή ή και από τους δύο. 1
kostakis81 Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:54 μμ ρε μαγκες οι μεσιτες βαζουν το χρονο και την μανουρα που ασχολουντε απο ιδιωκτητες πο βαριουντε . και πρεπει να πληρωθουν ... κανουν ομωσ και κατι αλλο καταπτηστο .. πανε και ξεκολανε τα ενοικιαζετε απο τησ κολονες τησ δεη την νυχτα ... εναν τον ειχα πιασει και τον εβρισα μισ φορα .. μου ειπε αφοπλιστικα οτι οι κολωνεσ τησ δεη μου χαλανε την δουλεια... τι μπορεισ να πεις οταν ο αλλος το βλεπει ετσι ? θεωρει την περιουσια σου τσιφλικη του... το σωστο θα ηταν να εχει και καποια ευθηνη ο μεσιτης μετα και οχι δεν σε ειδα δεν σε ξερω ... δηλαδη να κανει ελεγχο του πελατη που προτεινει , αν βγει σκαρτος να πληρωνει κατι και αυτος που προτεινε σκαρτο πραγμα κλπ οχι μονα ζυγα δικα μας ετσι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα