Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, dtk-386 said:

Βλέπει ενδιαφερόμενος αγγελία στο ίντερνετ σε site τύπου spitogatos από μεσίτη. Παίρνει τηλέφωνο για να δει το σπίτι. Ο μεσίτης τον πάει στο σπίτι.

8 posts πιο πάνω.

1 hour ago, dtk-386 said:

Γιατί βασικά ο ιδιοκτήτης από την στιγμή που μπορεί να βάλει μια αγγελία μόνος του και αφού τρέχει να το δείξει γιατί να "προσλαμβάνει" έναν τύπο που επιβαρύνει τα ενδιαφερόμενα μέλη με κόστος που μπορεί να αποφευχθεί;;; Γιατί να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά για μια αγγελία;

Θα μαλώσουμε τον ιδιοκτήτη που προσλαμβάνει μεσίτη; Δεν έχει χρόνο, δεν θέλει, δεν μπορεί, φοβάται, πολλοί λόγοι υπάρχουν. Το δυσκολότερο και πιο χρονοβόρο κομμάτι της συγκεκριμένης δουλειάς (ενοίκια μέχρι 700 ευρώ) είναι η αξιολόγηση. Δεκάδες τηλέφωνα και μηνύματα που πρέπει να απαντηθούν. Χρειάζεσαι 1 άτομο για να κάνει μόνο αυτό. Κάποιους τους εγκρίνεις, κάποιους τους απορρίπτεις (οπαδοί της Ρόμα, κατοικίδια, απλοί περίεργοι κ.α.). Αυτούς που εγκρίνεις, πρέπει να τους οργανώσεις, δεν μπορείς να πηγαίνεις 1 ενδιαφερόμενο κάθε φορά, θα βάλεις 3-4 την ίδια μέρα. Αυτά και άλλα πολλά.

Συνεχίστε.

Επεξ/σία από kirileman
  • Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kirileman είπε

8 posts πιο πάνω.

Θα μαλώσουμε τον ιδιοκτήτη που προσλαμβάνει μεσίτη; Δεν έχει χρόνο, δεν θέλει, δεν μπορεί, φοβάται, πολλοί λόγοι υπάρχουν. Το δυσκολότερο και πιο χρονοβόρο κομμάτι της συγκεκριμένης δουλειάς (ενοίκια μέχρι 700 ευρώ)) είναι η αξιολόγηση. Δεκάδες τηλέφωνα και μηνύματα που πρέπει να απαντηθούν. Χρειάζεσαι 1 άτομο για να κάνει μόνο αυτό. Κάποιους τους εγκρίνεις, κάποιους τους απορρίπτεις (οπαδοί της Ρόμα, κατοικίδια, απλοί περίεργοι κ.α.). Αυτούς που εγκρίνεις, πρέπει να τους οργανώσεις, δεν μπορείς να πηγαίνεις 1 ενδιαφερόμενο κάθε φορά, θα βάλεις 3-4 την ίδια μέρα. Αυτά και άλλα πολλά.

Συνεχίστε.

Έχω δει τα posts σου στα διάφορα σχετικά νήματα και μπορώ να πω ότι μου βγάζεις κάτι το πολύ "προσγειωμένο" και ρεαλιστικό. Και συνήθως τεκμηριωμένο

Και δεν θα διαφωνήσω ότι αυτός που δουλεύει πρέπει να πληρώνεται.

Από την δική σου (την επαγγελματική) σκοπιά όμως δεν βλέπεις τίποτα το μεμπτό ή συζητήσιμο στο να μου ζητάει (στους άλλους γιατί εγώ δεν έχω μπλέξει μέχρι τώρα) κάποιος αμοιβή για την αγγελία και όλη τη σχετική μανούρα που κάνει κατ' εντολή του ιδιοκτήτη; (άλλο αν του είχα πει "βρες μου σπίτι")

Οκ, είδα την αγγελία ΤΟΥ ή ΜΟΥ άνοιξε το σπίτι. Αλλά στην πράξη θα το έβλεπα και αν το έκανε ο ιδιοκτήτης ή ο γιος του ή ο μπατζανάκης του. Απλά εκείνος αποφάσισε να γλυτώσει το "χαμαλίκι" (και καλά έκανε) και το ανέθεσε σε κάποιον άλλο. Ε, ας τον πληρώσει.

Σημ. Βέβαια όλα αυτά που συζητάμε είναι τελείως θεωρητικά γιατί πολύ απλά, αν αύριο απαγορευόταν με νόμο το να πληρώσει η πλευρά του ενοικιαστή, πολύ απλά μπορεί να φεσονόταν πάνω στο ενοίκιο

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kirileman είπε

8 posts πιο πάνω.

Εγώ αναφέρομαι στον ιδιοκτήτη. Μπορεί και μόνος του να βάλει μια αγγελία σιγά το δύσκολο πια και να βάλει διεύθυνση αφού ούτως ή άλλως είναι εκεί και δείχνει το σπίτι. Για αυτή την περίπτωση μιλάω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, haris_216 said:

Οκ, είδα την αγγελία ΤΟΥ ή ΜΟΥ άνοιξε το σπίτι.

Δεν χρειάζεται να σου ανοίξει το σπίτι. Μπορεί να σε πάει απλά απέξω και να σου πει "εδώ στον 1ο νοικιάζεται ένα διαμέρισμα. Χτύπα το κουδούνι του 2ου, μίλα με τον ιδιοκτήτη και αν το νοικιάσεις, μου οφείλεις Χ ευρώ." Αυτό και μόνο είναι η Υπόδειξη Ευκαιρίας. Δεν απαιτούνται ενέργειας Διαμεσολάβησης (=βοήθησέ με να τα βρούμε στην τιμή) για να αξιώσει αμοιβή.

19 minutes ago, haris_216 said:

Σημ. Βέβαια όλα αυτά που συζητάμε είναι τελείως θεωρητικά γιατί πολύ απλά, αν αύριο απαγορευόταν με νόμο το να πληρώσει η πλευρά του ενοικιαστή, πολύ απλά μπορεί να φεσονόταν πάνω στο ενοίκιο

Μακάρι. Εννοείται ότι θα έμπαινε καπέλο στην τιμή, έτσι γίνεται παντού. Ο ιδιοκτήτης αφαιρεί τα έξοδά του και βάζει μια κόκκινη γραμμή σε συγκεκριμένη τιμή. Αν αυξηθούν τα έξοδα (πχ διπλάσια μεσιτική αμοιβή), θα ανεβάσει λίγο την κόκκινη γραμμή του. Στην πραγματικότητα, όλοι από τον αγοραστή/μισθωτή πληρώνονται (μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μεσίτες).

16 minutes ago, dtk-386 said:

Εγώ αναφέρομαι στον ιδιοκτήτη. Μπορεί και μόνος του να βάλει μια αγγελία σιγά το δύσκολο πια και να βάλει διεύθυνση αφού ούτως ή άλλως είναι εκεί και δείχνει το σπίτι. Για αυτή την περίπτωση μιλάω.

Ναι, αλλά δεν δίνεις βάση σε αυτά που γράφουμε.

32 minutes ago, kirileman said:

Δεν έχει χρόνο, δεν θέλει, δεν μπορεί, φοβάται, πολλοί λόγοι υπάρχουν.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, dtk-386 said:

Βλέπει ενδιαφερόμενος αγγελία στο ίντερνετ σε site τύπου spitogatos από μεσίτη. Παίρνει τηλέφωνο για να δει το σπίτι. Ο μεσίτης τον πάει στο σπίτι. Του ανοίγει ο ιδιοκτήτης. Μιλάει μαζί με τον ιδιοκτήτη για το ακίνητο και το ενοίκιο. Ο μεσίτης ζητάει για αυτό ένα ενοίκιο.

Πείτε μου γιατί; Γιατί βασικά ο ιδιοκτήτης από την στιγμή που μπορεί να βάλει μια αγγελία μόνος του και αφού τρέχει να το δείξει γιατί να "προσλαμβάνει" έναν τύπο που επιβαρύνει τα ενδιαφερόμενα μέλη με κόστος που μπορεί να αποφευχθεί;;; Γιατί να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά για μια αγγελία;

Τις πιο πολλές φορές δεν τον προσλαμβάνει. Ένα πολύ σύνηθες σενάριο: Είμαι ιδιοκτήτης και βάζω αγγελία. Την ίδια ημέρα μπορεί και την ίδια ώρα χτυπάει το τηλέφωνο από μεσίτες ακινήτων και ζητάνε να σου νοικιάσουν το σπίτι. Τους λέω δεν ενδιαφέρομαι και η απάντηση είναι δεν θα σας στοιχίσει τίποτα, αν σας το νοικιάσω θα πάρω την αμοιβή από τον ενοικιαστή, μπορείτε να διατηρήσετε και την αγγελία σας και αν το νοικιάσετε εσείς δεν θα επιβαρυνθείτε κάτι.

Οι μεσίτες φαντάζομαι έχουν συνδρομές και πληρώνουν κάποια συνδρομή στα site αγγελιών και οι καταχωρήσεις φαινονται πρώτες. Πας μετά εσύ και αντί να δεις την αγγελία μου βρίσκεις τον μεσίτη και πληρώνεις ένα ενοίκιο σαν αμοιβή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν χρειάζεται να σου ανοίξει το σπίτι. Μπορεί να σε πάει απλά απέξω και να σου πει "εδώ στον 1ο νοικιάζεται ένα διαμέρισμα. Χτύπα το κουδούνι του 2ου, μίλα με τον ιδιοκτήτη και αν το νοικιάσεις, μου οφείλεις Χ ευρώ." Αυτό και μόνο είναι η Υπόδειξη Ευκαιρίας. Δεν απαιτούνται ενέργειας Διαμεσολάβησης (=βοήθησέ με να τα βρούμε στην τιμή) για να αξιώσει αμοιβή.

Σοβαρά τώρα; Δηλαδή βλέπω μια αγγελία, δίνουμε ραντεβού στην τάδε οδό, μου λέει ανέβα στον 3ο θα βρεις τον ιδιοκτήτη και αν κλείσω το σπίτι χρωστάω χρήματα στον μεσίτη;

Πες μου ότι κάνεις πλάκα

Επεξ/σία από Neptu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, gakost said:

Οι μεσίτες φαντάζομαι έχουν συνδρομές και πληρώνουν κάποια συνδρομή στα site αγγελιών και οι καταχωρήσεις φαινονται πρώτες.

Ισχύει, αλλά τα portals αγγελιών φροντίζουν για την εικόνα τους και την ικανοποίηση των πελατών τους (αγοραστές/μισθωτές). Οι αλγόριθμοι προωθούν στην 1η σελίδα τις αγγελίες με πλούσιο και ποιοτικό υλικό (περιγραφή, πλήθος φωτογραφιών, βίντεο, 3d κ.α.) και τις VIP φυσικά. Απολύτως λογικό, τι περίμενες; Να βάλουν πρώτη σελίδα αυτό;

Screenshot2025-01-04145402.png.f61cbfd62226846ff2b6435fd46b2c05.png

13 minutes ago, Neptu said:

Σοβαρά τώρα; Δηλαδή βλέπω μια αγγελία, δίνουμε ραντεβού στην τάδε οδό, μου λέει ανέβα στον 3ο θα βρεις τον ιδιοκτήτη και αν κλείσω το σπίτι χρωστάω χρήματα στον μεσίτη;

Πες μου ότι κάνεις πλάκα

Καμία πλάκα. Ονομάζεται Υπόδειξη Ευκαιρίας (πόσες φορές να το γράψω; ) Μπορεί να είναι σπίτι, οικόπεδο, οτιδήποτε. Πληρώνεις για την πληροφορία (αν έχεις υπογράψει τη σχετική εντολή). Στην πραγματικότητα, σπάνια συμβαίνει αυτό, ο μεσίτης συμμετέχει στην υπόδειξη, στις διαπραγματεύσεις κ.α., οπότε κακώς το συζητάμε.

Εννοιολογική διάκριση των όρων μεσολάβηση και υπόδειξη ευκαιρίας (από ένα τυχαίο site δικηγόρου).

...η µεσολάβηση περιλαμβάνει συνήθως κάθε πρόσφορη ενέργεια του µεσίτη για να έλθουν σε επαφή τα ενδιαφερόμενα µέρη µε σκοπό να συνεννοηθούν για την κατάρτιση της σύμβασης και είναι δυνατόν, αλλά δεν απαιτείται, να περιλαμβάνει επιπλέον και την παρακολούθηση από το µεσίτη των συνεννοήσεων των µερών, τη µεταφορά ή γνωστοποίηση των προτεινόμενων από το ένα µέρος στο άλλο όρων ή και τη διαπραγμάτευση των όρων αυτών, ενώ η υπόδειξη ευκαιρίας είναι κάτι λιγότερο από τη µεσολάβηση, διότι µε αυτήν ο μεσίτης ενημερώνει απλώς τον εντολέα του για την ύπαρξη συγκεκριμένης και άγνωστης προηγουμένως σ’ αυτόν δυνατότητας σύναψης της σύμβασης που τον ενδιαφέρει. 

image.gif.7bd5cfbc053ed161d608f363b75b1f68.gif

😁

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kirileman είπε

Στην πραγματικότητα, σπάνια συμβαίνει αυτό, ο μεσίτης συμμετέχει στην υπόδειξη, στις διαπραγματεύσεις κ.α., οπότε κακώς το συζητάμε.

Λογικό να συμβαίνει σπάνια. Δεν έχω ακούσει για μεσίτες να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού.

Οπότε γι αυτό αρκετοί το γράφουν "Μεσίτες μακριά". Είναι κερατιάτικα λεφτά. Εκτός αν έχεις ζητήσει τις υπηρεσίες τους.

Γι αυτό λοιπόν εμφανίζονται σαν τα κοράκια αν πουλάς ή αν νοικιάζεις κάτι. Όπως τα γυφτάκια στο μαρκετ που προσφέρονται να επιστέψουν το καρότσι για να πάρουν το κέρμα.

Δημοσ.

κι εγώ έχω αυτη την απορία

ο μισθωτής για ποιο λόγο να πληρώνει τον μεσίτη ?

είτε του δείξει το σπίτι ο μεσίτης είτε ο ιδιοκτήτης είτε ο γείτονας που μένει από δίπλα είναι ένα και το αυτό

μου φαίνεται ότι είναι μια παπαριά όπως η χρέωση για την εγγραφή σε γυμναστήριο που πληρώναμε πριν μερικά χρόνια και κάποια στιγμή η κοινωνία θα το ξεπεράσει  

μπορεί όμως κάποιος να μας διαφωτίσει τι ισχύει νομικά επι του θέματος ?

Δημοσ.
6 minutes ago, Neptu said:

Λογικό να συμβαίνει σπάνια. Δεν έχω ακούσει για μεσίτες να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού.

Οπότε γι αυτό αρκετοί το γράφουν "Μεσίτες μακριά". Είναι κερατιάτικα λεφτά. Εκτός αν έχεις ζητήσει τις υπηρεσίες τους.

Γι αυτό λοιπόν εμφανίζονται σαν τα κοράκια αν πουλάς ή αν νοικιάζεις κάτι. Όπως τα γυφτάκια στο μαρκετ που προσφέρονται να επιστέψουν το καρότσι για να πάρουν το κέρμα.

Έτσι ακριβώς.
Απάτη στη Ραφήνα: Έπαιρνε προκαταβολές για ενοικίαση σπιτιού και... εξαφανιζόταν | Κοινωνία | ANT1News
Μαρούσι: Συνελήφθη 49χρονος για απάτη με ενοίκια σπιτιών - Έπαιρνε προκαταβολές και μετά εξαφανιζόταν
Έτσι δρούσε ο απατεώνας που ενοικίαζε σπίτια χωρίς να του ανήκουν για να παίρνει προκαταβολές - Η κομπίνα και το "πλούσιο" παρελθόν του
Μεγάλη απάτη σε κτήμα στο Κορωπί - «Με πίεζε πολύ να της καταβάλω όλο το ποσό» - ΤΑ ΝΕΑ
Γλυφάδα: Απατεώνες έπαιρναν προκαταβολές για πωλήσεις ακινήτων | HuffPost Greece ΚΟΙΝΩΝΙΑ
syrostoday.gr - Επικαιρότητα - Μύκονος: Απατεώνας έταζε σπίτια «όνειρο», έπαιρνε τις προκαταβολές και εξαφανιζόταν

Δημοσ.

Μιας και μιλάμε για μεσίτες θα σας πω ένα πραγματικό γεγονός που έτυχε σε γνωστό μου.

Βρήκε σπίτι το οποίο είχαν αναρτημένο πάνω από 20 γραφεία σε όλη Αττική. Ο πωλητής του έλεγε ότι πριν την προκαταβολή δεν το βγάζει από το μεσιτικό, ωστόσο όταν πήρε την προκαταβολή το έβγαλε μόνο από το συγκεκριμένο μεσιτικό που το βρήκε ο αγοραστής. Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεν ασχολείται γιατί λέει ότι τα μισά δεν τα έχει βάλει ο ίδιος, ενώ τα άλλα μισά δεν τον ενδιαφέρει και έτσι και αλλιώς, όπως ισχυρίζεται, οι αγγελίες αποσύρονται όταν ολοκληρωθεί η αγορά.

Παίρνει ο φίλος μου τηλέφωνο να το βγάλει αυτός και του λένε ότι μόνο αυτός που τους έδωσε το ακίνητο μπορεί να κάνει ανάκληση της ανάθεσης.

Εν συντομία έχουν μείνει ότι ο πωλητής δεν κάνει τίποτα, ενώ ο φίλος μου ζητάει να αποσυρθούν όλες οι αγγελίες πριν ολοκληρωθεί η αγορά. Βέβαια, επειδή αυτό συνεχίζεται εδώ και λίγους μήνες το πιο πιθανό είναι να προχωρήσει στην αγορά και να μην ξανασχοληθεί. Το θέμα είναι πιο είναι το σωστό ή εάν έχει κάποιο νόημα.

ΥΓ. Ο συγκεκριμένος μεσίτης όντως βοήθησε στην αγοραπωλησία γιατί συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την τιμή.

Δημοσ.

Δεν είμαι μεσίτης, μηχανικός είμαι, αλλά αυτό που κάνει ο μεσίτης είναι να επιταχύνει την αγοραπωλησία, η την ενοικίαση, τουλάχιστον αυτό πουλάει. Γ αυτό θα πάρει τηλ και για αυτό θα πληρωθεί. Θα μου πεις σιγά την υπηρεσία, αλλά είναι πολύς κόσμος που δεν θέλει να ασχοληθεί, οπότε αναθέτει όλη τη διαδικασία σε μεσίτη. Κ μπορεί να μην είναι ποιος ξέρει τί υπηρεσία (εκτός αν κάνει αναρτήσεις με φωτό, παρουσίαση με βίντεο κτλ), αλλά ειναι χρόνος και ο χρόνος είναι χρήμα. Οπότε πρέπει να πληρωθεί. Κάθε εργασία που ξοδεύει κάποιος χρόνο πρέπει να πληρώνεται... Αυτά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Duxe είπε

Δεν είμαι μεσίτης, μηχανικός είμαι, αλλά αυτό που κάνει ο μεσίτης είναι να επιταχύνει την αγοραπωλησία, η την ενοικίαση, τουλάχιστον αυτό πουλάει. Γ αυτό θα πάρει τηλ και για αυτό θα πληρωθεί. Θα μου πεις σιγά την υπηρεσία, αλλά είναι πολύς κόσμος που δεν θέλει να ασχοληθεί, οπότε αναθέτει όλη τη διαδικασία σε μεσίτη. Κ μπορεί να μην είναι ποιος ξέρει τί υπηρεσία (εκτός αν κάνει αναρτήσεις με φωτό, παρουσίαση με βίντεο κτλ), αλλά ειναι χρόνος και ο χρόνος είναι χρήμα. Οπότε πρέπει να πληρωθεί. Κάθε εργασία που ξοδεύει κάποιος χρόνο πρέπει να πληρώνεται... Αυτά.

Φυσικά και να πληρωθεί για την εργασία του.To ζήτημα είναι ποιος τον προσέλαβε τον μεσίτη να κάνει την εργασία.Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής που απάντησε σε μια αγγελία;

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να μην πληρώσει ο φίλος είναι αν ο υποτιθέμενος μεσίτης δουλεύει "μαύρα". Απλά του ζητάει απόδειξη και αν δεν μπορεί να εκδώσει νόμιμη, δεν έχει καμία υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε ποσού.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, Ukforthemoment said:

Φυσικά και να πληρωθεί για την εργασία του.To ζήτημα είναι ποιος τον προσέλαβε τον μεσίτη να κάνει την εργασία.Ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής που απάντησε σε μια αγγελία;

Και οι δύο πληρώνουν. Το ξέρω επειδή η συζυγος νοικιάζει 2 σπίτια. Εξάλλου και στην πώληση το ίδιο ισχύει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...