GREGORYMO Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 8 λεπτά πριν, Neptu είπε δηλαδή για να καταλάβω... Είμαι εγώ μεσίτης, βρίσκω κάποιον που έχει σπίτι προς ενοικίαση και του λέω.. φιλαράκι θα αναλάβω εγώ το σπίτι. Μου λέει οκ (αν μου πει), ανεβάζω μια αγγελία, ενδιαφέρεται ένα θύμα και του ζητάω εξτρά λεφτά για την υπηρεσία (εδώ γελάμε) που του προσφέρω. Έτσι δουλεύει το σύστημα; Αυτός χάνει γιατί ΕΣΥ μόλις ακούσεις για μεσίτη, θα πας σε άλλο σπίτι να ενοικιάσεις 1
VonLoutsos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 19 minutes ago, Neptu said: δηλαδή για να καταλάβω... Είμαι εγώ μεσίτης, βρίσκω κάποιον που έχει σπίτι προς ενοικίαση και του λέω.. φιλαράκι θα αναλάβω εγώ το σπίτι. Μου λέει οκ (αν μου πει), ανεβάζω μια αγγελία, ενδιαφέρεται ένα θύμα και του ζητάω εξτρά λεφτά για την υπηρεσία (εδώ γελάμε) που του προσφέρω. Έτσι δουλεύει το σύστημα; Το βασικό είναι έχω εγώ σπίτι, βαριέμαι να το δείχνω να βγάζω φωτό αγγελίες τηλέφωνα. Μεσίτη ανάλαβε το ακίνητο. Αν το ακίνητο ειναι καλό παίζει την αμοιβή να την πάρει από τον ενοικιαστή, αν όχι είτε πληρώνω εγώ, είτε και οι δύο μισα μισα. Ότι καταφέρει. Αν έχω βάλει αγγελία, με πλησιάζει και λέει να το προμοτάρω και εγώ; Του λες οκ (και εκεί ίσως πρέπει να του πεις πως δεν θα λάβει φράγκο από εσένα) και ανεβάζει και αυτός την αγγελία τουσε διάφορα άλλα site. Αν ψάχνεις σπίτι τότε πας στον μεσιτη του λες θεώ να ειναι ετσι ετσι ετσι και αυτός σου βρίσκει και πάλι ειτε τον πληρώνεις ολόκληρο ειτε μισα μισα με τον ιδιοκτήτη είτε αν ειναι γατος ο μεσίτης παιρνει και από τους δύο. Χοντρικά έτσι είναι.
Ducatista Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Παιδια ο μεσίτης θα σου παρέχει μία υπηρεσία να σου υποδείξει το σπίτι και γενικά με τα χαρτιά κλπ αυτό θα πληρωθεί κανεις δεν δουλεύει τζάμπα αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα κάνει μόνος του άλλωστε πλέον με όλα τα σαιτ που παίζουν είναι σχετικά εύκολο αν έχεις διάθεση να βρίσκεσαι με τον καθένα... τώρα το θεμα είναι ποσα θα πληρωθεί για αυτή την υπηρεσία γιατί αν το ποσό είναι σε λογικά πλαίσια τότε είναι οκ για μενα 2
Fan Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Neptu είπε δηλαδή για να καταλάβω... Είμαι εγώ μεσίτης, βρίσκω κάποιον που έχει σπίτι προς ενοικίαση και του λέω.. φιλαράκι θα αναλάβω εγώ το σπίτι. Μου λέει οκ (αν μου πει), ανεβάζω μια αγγελία, ενδιαφέρεται ένα θύμα και του ζητάω εξτρά λεφτά για την υπηρεσία (εδώ γελάμε) που του προσφέρω. Έτσι δουλεύει το σύστημα; Περίπου ναι. Σου λέει ο μεσίτης ότι θα σου βρω εγώ ενοικιαστή και εσύ δεν θα μου δώσεις τίποτα. Μου έχει συμβεί δύο φορές. Το μόνο κακό που βρίσκω είναι μερικές φορές σε θεωρούν κορόιδο και σου λένε ότι θα το νοικιάσουν σε κάποιον με λίγο μεγαλύτερη τιμή από αυτή που το έχεις βάλει για να σε δελεάσουν. Βέβαια στο τέλος καταλήγεις στην τιμή που το είχες.
funbreaker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, greekfragma said: νοίκιασες σημαίνει υπέγραψες συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη και έγινε η καταχώρηση στο taxis. είσαι σε αυτό το σημείο; ξεκαθάρισε πρώτα αυτό και μετά πάμε και στο επόμενο στάδιο. Είμαι ένα βήμα πριν. Και; 5 hours ago, GREGORYMO said: Όταν επικοινωνήσες με τον μεσίτη ΔΕΝ το ξεκαθαρισατε αυτό? Όχι. Μου το είπε τώρα που είμαστε στο παρά 5. 5 hours ago, kirileman said: Αν υπέγραψες την εντολή υπόδειξης, προβλέπεται κάτι νομικά σε περίπτωση που δεν τον πληρώσεις. Reveal hidden contents Επίσης, γίνεται τέτοιος χαμός με τα ενοίκια, που μαντέψτε ποιος επηρεάζει τον ιδιοκτήτη στην τελική επιλογή μισθωτή... Οπότε, πληρώσέ τον και πες του και ένα μεγάλο ευχαριστώ που γνωμοδότησε υπέρ σου. Δεν υπέγραψα τίποτα. 4 hours ago, Dinos1973 said: Γιατί το διαμέρισμα το βρήκες από την αγγελία του μεσίτη και όχι του ιδιοκτήτη! Προφανώς και ο ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει τίποτα στον μεσίτη εάν είναι στην συμφωνία! Εάν ο μεσίτης προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα! Ο ιδιοκτήτης μπορεί να συμφωνήσει με τον μεσίτη ότι δεν θέλει να πληρώσει μεσιτικά! Εάν νομίζει ο μεσίτης ότι θα το νοικιάσει γρήγορα πολύ πιθανόν να δεχτεί!!!! Μα δεν προσέλαβα τον μεσίτη να μου βρει σπίτι γενικά. Έψαχνα μόνος μου και έχανα τον δικό μου χρόνο και έτυχε να βρω αγγελία που είχε ανεβάσει μεσίτης ο οποίος δεν μου προσέφερε τίποτα απολύτως. 4 hours ago, Skrobo said: Για να αρχίσω, θα πω ότι μισώ τους μεσίτες παραπάνω από τους ταξιτζήδες. Ούτε το 1% δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες. Στο θέμα μας, τι σε ενδιαφέρει τι συμφωνία είχε ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη; Είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εσύ βρήκες αγγελία που ανέβασε ο μεσίτης, στο έδειξε ο μεσίτης, αυτός συνεννοήθηκε με τον ιδιοκτήτη (φαντάζομαι) για να ετοιμάσετε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Εσύ τι συμφωνία έχεις κάνει με τον μεσίτη μας ενδιαφέρει. Όταν σου έλεγε για την τιμή στο σπίτι δεν σου είπε ότι έχει και μεσιτική αμοιβή; Συμφωνώ απόλυτα, είναι η πιο άθλια κατηγορία επαγγελματιών. Δεν έκανα καμία συμφωνία, είπα ότι ενδιαφέρομαι για το σπίτι της αγγελίας και απλά πήρε τηλ τον ιδιοκτήτη και βρεθήκαμε όλοι μαζί. Κάνει δηλαδή τον τηλεφωνικό ενδιάμεσο χωρίς να του το ζητήσω και σήμερα μου ανακοίνωσε ότι θέλει ένα ενοίκιο για μεσιτικά κερατιάτικα. Αν είχα πάει από μόνος μου σε ένα μεσιτικό γραφείο και του λεγα κάνε δουλειά για μένα τότε οκ να τον πληρώσω. 4 hours ago, GREGORYMO said: Λογικα υπέγραψε και εντολή ανάθεσης Όχι. 3 hours ago, zio10 said: Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά αλλά από δική μου εμπειρία τον μεσίτη σε ενοικίαση τον πληρώνει ο ενοικιαστής, όχι ο ιδιοκτήτης. Γιατί, αν δεν τον έχει προσλάβει ο ενοικιαστής; 3 hours ago, Neptu said: Επειδή δεν έχω ιδέα, οπότε μπορεί και να λέω βλακείες, αυτοί οι μεσίτες τι φάση; Δηλαδή ανεβάζουν κάποιες αγγελίες, πάω βλέπω το σπίτι και αν μου κάνει πρέπει να πληρώσω και αυτούς; Τι υπηρεσία παρέχουν; Έχουν γίνει διάφορες αναφορές γι αυτή την κάστα εδώ μέσα και αμφιβάλλω αν έχει βρεθεί 1 να πει καλά λόγια. Δεν προσφέρουν τίποτα. Ίσα ίσα συχνά αποτελούν εμπόδιο. 2 hours ago, Skrobo said: Αυτό ακριβώς που λες: ανεβάζουν τις αγγελίες και σου δείχνουν το σπίτι. Εμένα με φώναξε απλά και μου το έδειξε ο ιδιοκτήτης. Αξίζει αυτό τόσα λεφτά και ειδικά αν δεν τον έχω προσλάβει εγώ; 2 hours ago, VonLoutsos said: Το σωστό είναι πως αυτό που αναζητησε τις υπηρεσίες του μεσίτη αυτός να τον πληρώνει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης, γιατι ο TS δεν του ανάθεσε να του βρει το διαμέρισμα που ήθελε. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τον πληρώνει ο ενοικιαστής (γιατί είτε ειναι καλο το ακίνητο και έχει πει ο μεσίτης στον ιδιοκτήτη πως δεν θέλει από αυτόν αμοιβή), είτε γιατι αν δεν την δώσεις την αμοιβή δεν θα πάρεις το ακίνητο. Ηθικό; Όχι. Έτσι συμβαίνει όμως πολλές φορές. Και πως μπορεί να αποφύγει κανείς αυτό το κλέψιμο; Γιατί περί κλεψίματος πρόκειται. 2 hours ago, Dinos1973 said: 2 hours ago, VonLoutsos said: 2 hours ago, Neptu said: δηλαδή για να καταλάβω... Είμαι εγώ μεσίτης, βρίσκω κάποιον που έχει σπίτι προς ενοικίαση και του λέω.. φιλαράκι θα αναλάβω εγώ το σπίτι. Μου λέει οκ (αν μου πει), ανεβάζω μια αγγελία, ενδιαφέρεται ένα θύμα και του ζητάω εξτρά λεφτά για την υπηρεσία (εδώ γελάμε) που του προσφέρω. Έτσι δουλεύει το σύστημα; Εγώ διακρίνω ένα νομικό κενό και μη προστασία του πολίτη απ' τους γύπες. 1 hour ago, GREGORYMO said: Αυτός χάνει γιατί ΕΣΥ μόλις ακούσεις για μεσίτη, θα πας σε άλλο σπίτι να ενοικιάσεις Εξαρτάται από την διαθεσιμότητα. 1 hour ago, VonLoutsos said: Το βασικό είναι έχω εγώ σπίτι, βαριέμαι να το δείχνω να βγάζω φωτό αγγελίες τηλέφωνα. Μεσίτη ανάλαβε το ακίνητο. Αν το ακίνητο ειναι καλό παίζει την αμοιβή να την πάρει από τον ενοικιαστή, αν όχι είτε πληρώνω εγώ, είτε και οι δύο μισα μισα. Ότι καταφέρει. Αν έχω βάλει αγγελία, με πλησιάζει και λέει να το προμοτάρω και εγώ; Του λες οκ (και εκεί ίσως πρέπει να του πεις πως δεν θα λάβει φράγκο από εσένα) και ανεβάζει και αυτός την αγγελία τουσε διάφορα άλλα site. Αν ψάχνεις σπίτι τότε πας στον μεσιτη του λες θεώ να ειναι ετσι ετσι ετσι και αυτός σου βρίσκει και πάλι ειτε τον πληρώνεις ολόκληρο ειτε μισα μισα με τον ιδιοκτήτη είτε αν ειναι γατος ο μεσίτης παιρνει και από τους δύο. Χοντρικά έτσι είναι. Υπό αυτή την λογική δεν έπρεπε να τον πληρώσω. 1 hour ago, Ducatista said: Παιδια ο μεσίτης θα σου παρέχει μία υπηρεσία να σου υποδείξει το σπίτι και γενικά με τα χαρτιά κλπ αυτό θα πληρωθεί κανεις δεν δουλεύει τζάμπα αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα κάνει μόνος του άλλωστε πλέον με όλα τα σαιτ που παίζουν είναι σχετικά εύκολο αν έχεις διάθεση να βρίσκεσαι με τον καθένα... τώρα το θεμα είναι ποσα θα πληρωθεί για αυτή την υπηρεσία γιατί αν το ποσό είναι σε λογικά πλαίσια τότε είναι οκ για μενα Ένα ενοίκιο για αεριτζήδικες υπηρεσίες δεν είναι λογικό. 39 minutes ago, Fan said: Περίπου ναι. Σου λέει ο μεσίτης ότι θα σου βρω εγώ ενοικιαστή και εσύ δεν θα μου δώσεις τίποτα. Μου έχει συμβεί δύο φορές. Το μόνο κακό που βρίσκω είναι μερικές φορές σε θεωρούν κορόιδο και σου λένε ότι θα το νοικιάσουν σε κάποιον με λίγο μεγαλύτερη τιμή από αυτή που το έχεις βάλει για να σε δελεάσουν. Βέβαια στο τέλος καταλήγεις στην τιμή που το είχες. Οκ καλά όλα αυτά, αλλά εμένα τώρα ο μεσίτης μου ζήτησε ένα ενοίκιο για το τίποτα. Εγώ το σπίτι το θέλω αλλά για να το πάρω θα πρέπει να τα σκάσω στον απατεώνα γιατί δεν έχω στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επίσης έδωσα ήδη την εγγύηση για το σπίτι στον μεσίτη άρα με έχει στο χέρι ακόμη κι αν βρω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από funbreaker 1 1
Ducatista Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, funbreaker είπε Είμαι ένα βήμα πριν. Και; Όχι. Μου το είπε τώρα που είμαστε στο παρά 5. Δεν υπέγραψα τίποτα. Μα δεν προσέλαβα τον μεσίτη να μου βρει σπίτι γενικά. Έψαχνα μόνος μου και έχανα τον δικό μου χρόνο και έτυχε να βρω αγγελία που είχε ανεβάσει μεσίτης ο οποίος δεν μου προσέφερε τίποτα απολύτως. Συμφωνώ απόλυτα, είναι η πιο άθλια κατηγορία επαγγελματιών. Δεν έκανα καμία συμφωνία, είπα ότι ενδιαφέρομαι για το σπίτι της αγγελίας και απλά πήρε τηλ τον ιδιοκτήτη και βρεθήκαμε όλοι μαζί. Κάνει δηλαδή τον τηλεφωνικό ενδιάμεσο χωρίς να του το ζητήσω και σήμερα μου ανακοίνωσε ότι θέλει ένα ενοίκιο για μεσιτικά κερατιάτικα. Αν είχα πάει από μόνος μου σε ένα μεσιτικό γραφείο και του λεγα κάνε δουλειά για μένα τότε οκ να τον πληρώσω. Όχι. Γιατί, αν δεν τον έχει προσλάβει ο ενοικιαστής; Δεν προσφέρουν τίποτα. Ίσα ίσα συχνά αποτελούν εμπόδιο. Εμένα με φώναξε απλά και μου το έδειξε ο ιδιοκτήτης. Αξίζει αυτό τόσα λεφτά και ειδικά αν δεν τον έχω προσλάβει εγώ; Και πως μπορεί να αποφύγει κανείς αυτό το κλέψιμο; Γιατί περί κλεψίματος πρόκειται. Εγώ διακρίνω ένα νομικό κενό και μη προστασία του πολίτη απ' τους γύπες. Εξαρτάται από την διαθεσιμότητα. Υπό αυτή την λογική δεν έπρεπε να τον πληρώσω. Ένα ενοίκιο για αεριτζήδικες υπηρεσίες δεν είναι λογικό. Οκ καλά όλα αυτά, αλλά εμένα τώρα ο μεσίτης μου ζήτησε ένα ενοίκιο για το τίποτα. Εγώ το σπίτι το θέλω αλλά για να το πάρω θα πρέπει να τα σκάσω στον απατεώνα γιατί δεν έχω στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επίσης έδωσα ήδη την εγγύηση για το σπίτι στον μεσίτη άρα με έχει στο χέρι ακόμη κι αν βρω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Αν μιλάμε για 300 400 ευρω είναι αρκετά για να σου ανοίξει το σπίτι να το δεις.. αν πάλι το κανονιζε με τον ιδιοκτήτη και πληρωνε αυτός είναι άλλη ιστορία
kirileman Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 1 hour ago, funbreaker said: Οκ καλά όλα αυτά, αλλά εμένα τώρα ο μεσίτης μου ζήτησε ένα ενοίκιο για το τίποτα. Εγώ το σπίτι το θέλω αλλά για να το πάρω θα πρέπει να τα σκάσω στον απατεώνα γιατί δεν έχω στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Επίσης έδωσα ήδη την εγγύηση για το σπίτι στον μεσίτη άρα με έχει στο χέρι ακόμη κι αν βρω τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Άρθρο 703 ΑΚ και Άρθρο 200 του Ν. 4072/12, υπόδειξη ευκαιρίας. Με άλλα λόγια, εσύ πληροφορήθηκες για το προσφερόμενο προς μίσθωση ακίνητο από τον μεσίτη, από τις ενέργειές του (αγγελίες κ.α.). Συμφώνησες (εγγράφως) να σε οδηγήσει και να σου υποδείξει το ακίνητο έναντι αμοιβής. Αυτή είναι η τυπική διαδικασία (προφανώς υπάρχουν παραμεσίτες χωρίς άδεια που δεν σου δίνουν να υπογράψεις υπόδειξη γιατί δεν μπορούν και προσπαθούν να διασφαλίσουν αμοιβή με άλλους τρόπους). Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, να 'χουμε να πούμε. 1
funbreaker Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 17 minutes ago, Ducatista said: Αν μιλάμε για 300 400 ευρω είναι αρκετά για να σου ανοίξει το σπίτι να το δεις.. αν πάλι το κανονιζε με τον ιδιοκτήτη και πληρωνε αυτός είναι άλλη ιστορία Είναι 500, αλλά και 300 να ήταν, είναι υπέρογκο το ποσό για να ενημερώσει απλά τον ιδιοκτήτη ότι ενδιαφέρομαι. 1 minute ago, kirileman said: Άρθρο 703 ΑΚ και Άρθρο 200 του Ν. 4072/12, υπόδειξη ευκαιρίας. Με άλλα λόγια, εσύ πληροφορήθηκες για το προσφερόμενο προς μίσθωση ακίνητο από τον μεσίτη, από τις ενέργειές του (αγγελίες κ.α.). Συμφώνησες (εγγράφως) να σε οδηγήσει και να σου υποδείξει το ακίνητο έναντι αμοιβής. Αυτή είναι η τυπική διαδικασία (προφανώς υπάρχουν παραμεσίτες χωρίς άδεια που δεν σου δίνουν να υπογράψεις υπόδειξη γιατί δεν μπορούν και προσπαθούν να διασφαλίσουν αμοιβή με άλλους τρόπους). Τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε, να 'χουμε να πούμε. Ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση με νομικές αναφορές και ουσία. Εγώ δεν υπέγραψα χαρτί υπόδειξης όμως μου είπε πως θα μου δώσει απόδειξη άρα θα έχει άδεια. Έκανε βέβαια πουστιά και με έβαλε να δώσω σε αυτόν και όχι στον ιδιοκτήτη την εγγύηση για να με έχει στο χέρι. Δεν με ενημέρωσε όμως πριν βάλω την εγγύηση για το ποσό των κερατιάτικων. Όπως και να χει, δεν βλέπω τρόπο να το γλιτώνω. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, κυρίως νιώθω μαλάκας.
greekfragma Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Καλά κρασιά αν δεν έχεις υπογράψει. Εξαρτάσαι από τον ιδιοκτήτη και μόνο από αυτόν και πως θα χειριστεί το θέμα της μεσιτικής αμοιβής. Να σε υποχρεώσει δε μπορεί χωρίς υπογραφή, αλλά μπορεί άνετα να δώσει το σπίτι στον επόμενο. Επομένως καλώς ρώτησα γιατί βρωμάει εξαρχής. Συνέχισε να ψάχνεις γιατί αυτό που νομίζεις ότι νοικιασες παίζει και να μην υπάρχει αύριο και να δωθεί αλλού.
Thatsall Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, funbreaker said: Είναι 500, αλλά και 300 να ήταν, είναι υπέρογκο το ποσό για να ενημερώσει απλά τον ιδιοκτήτη ότι ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση με νομικές αναφορές και ουσία. Εγώ δεν υπέγραψα χαρτί υπόδειξης όμως μου είπε πως θα μου δώσει απόδειξη άρα θα έχει άδεια. Έκανε βέβαια πουστιά και με έβαλε να δώσω σε αυτόν και όχι στον ιδιοκτήτη την εγγύηση για να με έχει στο χέρι. Δεν με ενημέρωσε όμως πριν βάλω την εγγύηση για το ποσό των κερατιάτικων. Όπως και να χει, δεν βλέπω τρόπο να το γλιτώνω. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, κυρίως νιώθω μαλάκας. Συγνώμη, αλλά απο τα γραπτά σας δημιουργούνται κάποια ερωτήματα: Ειδατε ενα σπιτι με κάποιον που σας δήλωσε μεσίτης, δεν υπογράψατε κάποιο έγγραφο, πιστέψατε ότι εκπροσωπεί το ακίνητο απλώς επειδή είχε κλειδί..? Τον πιστέψατε αρκετά για να διαπραγματευτείτε μαζί του για το ακίνητο και τον εμπιστευτήκατε αρκετά για να του δώσετε χρήματα όταν συμφωνήσατε!! Edit: Μόλις διάβασα σε ένα σχόλιο σας οτι είδατε το σπίτι μαζί με τον ιδιοκτήτη και τον μεσίτη! Αρα όταν ενδιαφερθήκατε για το ακίνητο ενημερώσατε τον μεσίτη αλλά και τον δεχθήκατε ως μεσολαβητή.. Δεν διαπραγματευτήκατε με τον ιδιοκτήτη.. Γράφετε για πουστιά.. Σας εξαπάτησε? Σας είπε κάτι για να σας παραπλανήσει? Σας εκβίασε ? Σας απείλησε?? Ζητήσατε να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη? Οταν σας είπε ότι θα σας δώσει απόδειξη τι καταλάβατε ότι εννοούσε? Γιατί προφανώς δεν κάνατε συζήτηση επ αυτού.. Πήρατε κάποια απόδειξη ότι του δώσατε χρήματα και για ποιόν σκοπό? Κατα τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θεωρήσατε ότι έχετε μπροστά σας έναν εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη που αντίστοιχα με έναν θυρωρό ή επιστάτη, είχε σταλει για να διεκπεραιώσει τις υποχρεώσεις του εκμισθωτή? Δεν είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε μεσιτική αμοιβή, όμως είναι σίγουρο ότι δεν την έχετε ήδη πληρώσει? Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου από Thatsall 1
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, funbreaker είπε Είναι 500, αλλά και 300 να ήταν, είναι υπέρογκο το ποσό για να ενημερώσει απλά τον ιδιοκτήτη ότι ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση με νομικές αναφορές και ουσία. Εγώ δεν υπέγραψα χαρτί υπόδειξης όμως μου είπε πως θα μου δώσει απόδειξη άρα θα έχει άδεια. Έκανε βέβαια πουστιά και με έβαλε να δώσω σε αυτόν και όχι στον ιδιοκτήτη την εγγύηση για να με έχει στο χέρι. Δεν με ενημέρωσε όμως πριν βάλω την εγγύηση για το ποσό των κερατιάτικων. Όπως και να χει, δεν βλέπω τρόπο να το γλιτώνω. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, κυρίως νιώθω μαλάκας. Κερατιατικα, ξεκεραριατικα είναι πασίγνωστο ότι κατά ΒΑΣΗ οι μεσίτες παίρνουν μερίδιο και από τους 2, εκτός αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας.
kirileman Δημοσ. Σάββατο στις 12:04 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:04 μμ (επεξεργασμένο) *Πώς πληρώνονται οι μεσίτες στην Ευρώπη... Δεν τα έχω διασταυρώσει όλα, αλλά παίρνουμε μια ιδέα. * Ένας πίνακας σχετικά με το dual agency (ο ίδιος μεσίτης ή 2 μεσίτες από το ίδιο γραφείο να εκπροσωπούν και τις 2 πλευρές) στην Ευρώπη. Σωστός για την Ελλάδα, οι εντολές βάσει νόμου υποχρεωτικά αναφέρουν ότι ο μεσίτης ενεργεί και για τον αντισυμβαλλόμενο. Ουσιαστικά, θα πρέπει να συμφωνήσει ο πελάτης στον όρο, αλλά κανείς δεν τον προσέχει ή δεν ενδιαφέρεται. Επεξ/σία Σάββατο στις 12:18 μμ από kirileman
txcellas Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:17 μμ Κάποιοι παραπονιέστε για τα έξοδα μεσιτη σε σπίτι με ενοικίαση. Να δείτε το πάρτι στην αγορά. Σχεδόν 10k ζητάνε για σπίτι κοντά στα 280k.
Neptu Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ το να ανθέσω εγώ σε μεσίτη να μου βρει ένα σπίτι βάση κάποιον κριτηρίων επειδή εγώ δεν έχω χρόνο το καταλαβαίνω. Πρέπει να πληρωθεί. Το ίδιο κι αν του αναθέσω να μου νοικιάσει το σπίτι επειδή εγώ μένω στην άλλη άκρη της ελλάδας και δε γίνεται να πηγαίνω και να το δείχνω στους ενδιαφερόμενους. Αλλά το να βλέπω μια αγγελία, να πηγαίνω να βλέπω το σπίτι, να το κλείνω και να μου λέει.. ωραία δώσε και σε εμένα 500-600€ επειδή στο έδειξα, δε ξέρω πως θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω. Θέλω να πιστεύω ότι οι σοβαροί μεσίτες δε λειτουργούν έτσι. δεν είχα ποτέ καμια σχέση με μεσίτη αλλά έχω διαβάσει πολλές αναφορές στο φορουμ. Και δε νομίζω να υπάρχει κάποια θετική 2
dtk-386 Δημοσ. Σάββατο στις 01:44 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:44 μμ Βλέπει ενδιαφερόμενος αγγελία στο ίντερνετ σε site τύπου spitogatos από μεσίτη. Παίρνει τηλέφωνο για να δει το σπίτι. Ο μεσίτης τον πάει στο σπίτι. Του ανοίγει ο ιδιοκτήτης. Μιλάει μαζί με τον ιδιοκτήτη για το ακίνητο και το ενοίκιο. Ο μεσίτης ζητάει για αυτό ένα ενοίκιο. Πείτε μου γιατί; Γιατί βασικά ο ιδιοκτήτης από την στιγμή που μπορεί να βάλει μια αγγελία μόνος του και αφού τρέχει να το δείξει γιατί να "προσλαμβάνει" έναν τύπο που επιβαρύνει τα ενδιαφερόμενα μέλη με κόστος που μπορεί να αποφευχθεί;;; Γιατί να πληρώνει κάποιος τόσα λεφτά για μια αγγελία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα