Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, Dinos1973 said:

Καλά έχεις πολλά να μάθεις για το πως δουλεύει η αγορά σε κάθε χώρα! Εάν δεν το έχεις καταλάβει η αγορά σε κάθε χώρα δουλεύει διαφορετικά! Ακόμα και στις ΗΠΑ σε κάθε πολιτεία είναι διαφορετικά! Και οι αγορές δεν θα ακολουθήσουν τα θέλω σου! Θα βρεθείς προ μεγάλων εκπλήξεων! Adaptability to local customs and norms λέγεται, διδάσκεται και στα πανεπιστήμια!

Σωστά. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως μπορούμε να έχουμε άποψη για την κάθε αγορά και πως ενδεχομένως να θέλαμε η πολιτεία να την ρυθμίζει και να την κάνει πιο δίκαιη. Το δίκαιο βέβαια ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά κι έτσι κι εγώ λέω την δική μου αποψη.

Οπότε τα "ω ρε μάνα μου έχεις να μάθεις πολλά" ακούγονται λόγια σοφού γέροντα αλλά δεν προσφέρουν και πολλά στο θέμα.

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Έχει ενδιαφέρον πάντως ότι επιλέγεις να αγνοείς ένα μέρος της πραγματικότητας και θες να δεις τα πράγματα μόνο από την μια πλευρά. Το ότι οι ιδιοκτήτες έχουν την πολυτέλεια να μην πληρώσουν λόγω της κατάστασης της αγοράς εξαναγκάζει κάποιον άλλον να δεχτεί μια υποχρεωτική υπηρεσία.

Γιατί να σου φαίνεται αδιάφορο αυτό; Γιατί ο χρόνος του ιδιοκτήτη έχει αξία και του ενοικιαστή δεν έχει; Προφανώς και γιατί η κατάσταση της αγοράς διαμορφώνει τις συσχετίσεις του ισχυρού και του αδύναμου. Κι εδώ έρχεται η υποχρέωση της πολιτείας να νομοθετήσει και να ελέγξει μερικώς την αγορά.

Εγω δεν αγνοω την πραγματικοτητα, την πραγματικοτητα σου μεταφερω. Μπορεις να ησυχασεις απο ολα  αυτα, μετακομιζοντας στην επαρχια. Περα αυτου και τα δυο μερη λαμβανουν υπηρεσια απο τον μεσιτη, δεν ειναι πρακτικο η  εφαρμοσιμο να το πω αλλιως να ερθει το  κρατος να πει αααα οχι θα πληρωνει τον μεσιτη ο ιδιοκτητης, γιατι πολυ απλα το κοστος του μεσιτη παλι  στον ενοικιαστη θα γυρισει. Με ενοικιο ανεβασμενο κατα 50-100-οσο ναναι ευρω. Οι μεσιτες απλα θα λενε στον ιδιοκτητη ποσο νοικι θες? οκ βαλε και 50 ευρω το μηνα για μενα, και δε θα ασχοληθεις καθολου, θα τρεξω εγω.

για τον ιδιο λογο που 1τμ στη Βουλιαγμενη διπλα στο κυμα κοστιζει τα πολλαπλασια ενος τμ στη Κυψελη, η για τον ιδιο λογο που μια εργατοωρα μηχανικου του ΜΙΤ κοστιζει περισσοτερο απο μια εργατοωρα ανειδικευτου εργατη.

Προσφορα/Ζητηση.

Και δεν ειπε κανεις οτι ο χρονος του ιδιοκτητη εχει αξια ενω του ενοικιαστη οχι. Απλα ο ιδιοκτητης μπορει να ανεβασει  το ενοικιο για να αποζημιωθει για τους 100 χασομερακιδες που θα τον πριξουν, η για τον μεσιτη, ο  ενοικιαστης τι θα κανει για να αποζημιωθει? Θα προσφερει χαμηλοτερο ενοικιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, alefther said:

Εγω δεν αγνοω την πραγματικοτητα, την πραγματικοτητα σου μεταφερω. Μπορεις να ησυχασεις απο ολα  αυτα, μετακομιζοντας στην επαρχια. Περα αυτου και τα δυο μερη λαμβανουν υπηρεσια απο τον μεσιτη, δεν ειναι πρακτικο η  εφαρμοσιμο να το πω αλλιως να ερθει το  κρατος να πει αααα οχι θα πληρωνει τον μεσιτη ο ιδιοκτητης, γιατι πολυ απλα το κοστος του μεσιτη παλι  στον ενοικιαστη θα γυρισει. Με ενοικιο ανεβασμενο κατα 50-100-οσο ναναι ευρω. Οι μεσιτες απλα θα λενε στον ιδιοκτητη ποσο νοικι θες? οκ βαλε και 50 ευρω το μηνα για μενα, και δε θα ασχοληθεις καθολου, θα τρεξω εγω.

για τον ιδιο λογο που 1τμ στη Βουλιαγμενη διπλα στο κυμα κοστιζει τα πολλαπλασια ενος τμ στη Κυψελη, η για τον ιδιο λογο που μια εργατοωρα μηχανικου του ΜΙΤ κοστιζει περισσοτερο απο μια εργατοωρα ανειδικευτου εργατη.

Προσφορα/Ζητηση.

Και δεν ειπε κανεις οτι ο χρονος του ιδιοκτητη εχει αξια ενω του ενοικιαστη οχι. Απλα ο ιδιοκτητης μπορει να ανεβασει  το ενοικιο για να αποζημιωθει για τους 100 χασομερακιδες που θα τον πριξουν, η για τον μεσιτη, ο  ενοικιαστης τι θα κανει για να αποζημιωθει? Θα προσφερει χαμηλοτερο ενοικιο?

Δεν θεωρώ πως η αγορά θα αντιδράσει έτσι σε περίπτωση που επιβληθεί να πληρώνει τον μεσίτη αυτός που τον καλεί. Η θεωρητική αύξηση θα έπρεπε να ήταν 20 ευρώ για να καλυφθεί το μεσιτικό κόστος στον χρόνο ενοικίασης του ακινήτου, αν θεωρήσουμε έναν μέσο όρο 2-3 ετων. Αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν να μην έπαιρναν οι ιδιοκτήτες τόσο αβίαστα την υπηρεσία του μεσίτη επειδή είναι μια τζάμπα ευκολία. Ή ενδεχομένως θα μπορούσε να επιβάλλεται η αμοιβή να μοιράζεται μιας κι όπως λες θεωρητικά παρέχονται κάποιες υπηρεσίες έστω και με το ζόρι. Σε αυτή την περίπτωση η αύξηση που λες θα είχε ακόμα λιγότερο νόημα.

Αυτό που καταλαβαίνω παντως είναι πως υπό την υπάρχουσα κατάσταση, αυτό που έχει νόημα για τον ενοικιαστή είναι να βρίσκει μεσίτη εξαρχής και να τον βάζει να ψάχνει, ώστε να κερδίζει τουλάχιστον λίγο κόπο και χρόνο, μιας και πρόκειται έτσι κι αλλιώς να του σκάσει ένα μίσθωμα. Μην μου πείτε μόνο πως σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώσει διπλά :)

Επεξ/σία από funbreaker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...