agnostos13 Δημοσ. Κυριακή στις 07:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:21 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, funbreaker είπε Μα γι αυτό μπήκα εδώ, για να μάθω αν είναι δικό μου λάθος ότι μου φαίνεται παράλογος αυτός ο τρόπος συναλλαγής. Δηλαδή να επικοινωνείς σε μια αγγελία, να μην σου λένε ότι υπάρχει κόστος μεσολάβησης και πόσο είναι και να στο λένε στο παρά 5 αφού σε έχουν βάλει να δώσεις σε αυτούς την εγγύηση του σπιτιού. Αν αυτό είναι οκ, δεν έχω πρόβλημα να το δεχτώ και να παραδεχτώ πως εγώ είμαι ο άσχετος. Συνεχίζει όμως να μου φαίνεται εξαπάτηση. Για να μου ζήτησε τα στοιχεία λογικά θα το ετοιμάσει αυτός, αν κι εγώ δεν του ζήτησα αυτή την υπηρεσία, έχω λογιστή. Δεν μου είπε πότε τα θέλει. Μου έγραψε στο βαιμπερ ένα κατεβατό με τα στοιχεία που χρειάζεται κι στο τέλος είπε πως η μεσιτική αμοιβή είναι ένα μίσθωμα. Βρήκα 2-3 σε λιγότερο από τις 5 μέρες. Το αν με βολεύει ο τρόπος που είπες είναι κάτι που εγώ ξέρω καλύτερα από σένα. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που αγνοείς και ασκείς εκτός θέματος κριτική. Αυτό που θα έπρεπε να μου απαντήσεις, μιας και υπερασπίζεσαι τον μεσίτη, είναι αν είναι έντιμο και νομιμο να μου ζητάει αμοιβή χωρίς εντολή υπόδειξης και χωρίς να μου το έχει πει εξαρχής εκβιάζοντας με έμμεσα να μην προχωρήσει η διαδικασία γιατί δεν έχω τα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών και ενώ παράλληλα έχει πάρει ένα μίσθωμα από εμένα για να το δώσει στους ιδιοκτήτες. Η διαδικασία ήταν προβληματική από την αρχή, όπως έγραψαν και οι άλλοι. Θεωρητικά εφόσον δεν έχεις υπογράψει το προσύμφωνο με το μεσίτη μπορείς να αρνηθείς την αμοιβή. Πρακτικά είναι εξαιτετικά δύσκολο να δεχτεί ο ιδιοκτήτης να πληρώσει αυτός αντί για εσένα ή να δεχτεί ο μεσίτης να μη πληρωθεί. Το πιθανότερο αν αρνηθείς είναι να μη προχωρήσει η διαδικασία καθώς μη ξεχνάς οτι εγγύηση έχει λάβει ο μεσίτης άρα μπορεί να μην τη δώσει ποτέ στον ιδιοκτήτη και αυτός εν τέλη να το δώσει αλλού, σε αυτό το σενάριο να εύχεσαι να πάρεις τα λεφτά πίσω κάποια στιγμή. Επεξ/σία Κυριακή στις 07:23 μμ από agnostos13 1
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 10:34 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:34 μμ (επεξεργασμένο) 11 hours ago, Dinos1973 said: Με βάση αυτά που γράφετε, εάν θα μείνετε μόνιμα στην χώρα, έχετε πολλά να μάθετε, και θα σας συμβούλευα ευγενικά να τα μάθετε γρήγορα, πολλά από αυτά θα τα βρείτε σε ανάλογα θέματα στο forum! Πράγματι, έχω πολλά να μάθω για να επιβιώσω στην Κολομβία της Ευρώπης. Ελπίζω να καταφέρουμε να την ξανακάνουμε κανονική χώρα. 11 hours ago, kirileman said: Οκ. Είναι ξεκάθαρο το πώς πρέπει να κινηθείς. Αφού το σπίτι σου κάνει και εφόσον μπορείς να πληρώσεις τη μεσιτική του αμοιβή, προχωράς αναγκαστικά με τους ρυθμούς του,. Συναντιέστε με τον ιδιοκτήτη, υπογράφετε αφού διαβάσεις καλά το μισθωτήριο (ζήτα από τον μεσίτη να στο στείλει μια μέρα πριν βρεθείτε για να το διαβάσεις*) και την ημέρα της υπογραφής του μισθωτηρίου, πληρώνεις τα υπόλοιπα (την αμοιβή του μεσίτη και το 1ο μίσθωμα στον ιδιοκτήτη, αφού υποτίθεται ότι έχεις ήδη καταβάλει την εγγύηση). Ζήτα απόδειξη από τον μεσίτη και αν τελικά σου κόψει και είναι στην Αθήνα, μπες εδώ, δες αν είναι μέλος (μην εκπλαγείς αν στην απόδειξη εμφανίζονται τα στοιχεία άλλου μεσίτη από αυτόν που γνώρισες) και τράβα μια καταγγελία. *1 Φθορές/βλάβες από συνήθη χρήση: πληρώνει ο ιδιοκτήτης. Φθορές/βλάβες από κακή χρήση: πληρώνεις εσύ. *2 Αν αφήνει ηλεκτρικές συσκευές, συμπεριλαμβάνονται στο μίσθιο ή στις αφήνει δώρο και αν χαλάσουν χάλασαν, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να τις αντικαταστήσει; Ας το δει ο δικηγόρος σου (ο οποίος πρέπει φυσικά να πληρωθεί). Συμφωνώ πως δεν με παίρνει να κάνω φασαρία τώρα γιατί κατά 99% θα χάσω το σπίτι. Υπάρχει αντίστοιχη λίστα για Θεσσαλονίκη; Επίσης αν βάλει όνομα άλλου μεσίτη είναι παράνομο; Από την καταγγελία τί προσδοκώ; Υπάρχει περίπτωση κάποιας δικαίωσης ή θα μπω σε μια περιπέτεια που δεν θα μου προσφέρει τίποτα; 10 hours ago, xp-user said: Μεσιτικη αμοιβη πληρωνουν ΚΑΙ ΟΙ 2....εφοσον ο μεσιτης ειναι νομιμος επαγγελματιας και εχετε υπογραψει εντολη αναθεσης ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ....Αν το εχετε υπογραψει και δεν τον πληρωσετε παει Δικαστικα και τα παιρνει με τοκο συν τα Δικαστικα εξοδα. Δεν υπογράψαμε τίποτα αλλά όπως είπα με εξαναγκάζει έμμεσα να τον πληρώσω για να μην χάσω το σπίτι και γιατί κρατάει τα 500 της εγγύησης. 9 hours ago, Thatsall said: Προφανώς γράφοντας εδω και ζητώντας την γνώμη των μελών, πήρατε πολλές και διαφορετικές απαντήσεις, καθώς και δίκαιη και άδικη κριτική. Πολλοί σας εξήγησαν ότι δεν ειστε υποχρεωμένος να πληρώσετε, πήρατε και συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην διαδικασία. Να θυμάστε ότι εσείς επικοινωνείτε και με την δική σας εκδοχή της ιστορίας κρίνεστε. Ισως αν έγραφε και ο μεσίτης εδώ να παρουσίαζε πολύ διαφορετική εικόνα απο αυτή που εσείς έχετε! Εχετε δίκιο ότι η ευθύνη για την ενημέρωση του πελάτη για την διαδικασία είναι ευθύνη του επαγγελματία. Προσωπικά η μόνη ευθύνη που σας καταλογίζω είναι ότι αφού τελικά ανοίγει η συζήτηση περι αμοιβής, εσείς δεν θέτετε τις ενστάσεις σας και καταθέτετε τα χρήματα. Αρα το συμπέρασμα οποιουδήποτε αντικειμενικού παρατηρητή, είναι ότι συμφωνήσατε.. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να καταλάβετε ότι ενώ η αυτοκριτική σας είναι εύστοχη, η εικόνα που έχετε για τον μεσίτη είναι εντελώς λάθος. Βάση της περιγραφής σας είναι ενας κατσαπλιάς που ενώ είχε την ευκαιρία να κλεισει την δουλειά του βάζοντας σας να υπογράψετε όταν ξεκινήσατε την διαπραγμάτευση, εφαρμόζει τακτικές που μόνο προβλήματα μπορεί να του δημιουργήσουν. Ειναι δεδομένο ότι καμία μεσιτική αμοιβή δεν πληρώνεται πριν την σύναψη του μισθωτηρίου και ότι απαξ και δεν υπάρχει εντολή, δεν δικαιούται κανένας να διεκδικεί αμοιβή. Ήταν πράγματι πολύ εποικοδομητική για μενα η συζήτηση εδώ και έμαθα πολλά από τα υπόλοιπα μέλη, με εξαίρεση το μέλος που ήρθε και με έβριζε. Φυσικά και κρίνομαι με βάση αυτά που εγώ λέω και ο μεσίτης μπορεί να έλεγε άλλα, αλλά έτσι είναι όλες οι συζητήσεις. Ως προς αυτό που λέτε ότι η μόνη ευθύνη που μου καταλογίζετε είναι πως κατέθεσα τα χρήματα ενώ είχε ήδη ανοίξει η συζήτηση περί αμοιβής απαντώ πως δεν είναι έτσι: Μου ζήτησε την εγγύηση για να κλείσω το σπίτι και να κατεβάσει τις αγγελίες την ίδια μέρα που κάναμε την κοινή συνάντηση με τους ιδιοκτήτες και είπα ότι ενδιαφέρομαι. Την μεσιτική αμοιβή μου την ζήτησε μια εβδομάδα μετά όταν του ζήτησα στοιχεία επικοινωνίας των ιδιοκτητών κι αυτός μου ανταπάντησε ότι θα βρεθούμε όλοι μαζί, ταυτόχρονα ζήτησε όλα μου τα στοιχεία για το συμβόλαιο και μου έσκασε και το μυστικό για την μεσιτική αμοιβή. Και πράγματι αυτό που λέτε για τον μεσίτη είναι σωστό: Αν ήταν τίμιος και ξεκάθαρος από την αρχή θα ήμουν ενημερωμένος και μάλλον θα τον πλήρωνα χωρίς να κλαίγομαι όπως τώρα που με ξάφνιασε. 9 hours ago, kirileman said: ^Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για παραμεσίτη χωρίς άδεια, άρα τι να του δώσει να υπογράψει; Ούτε κάρτα δεν θα έχει. Δεν ξέρω. Έχει μέχρι και LinkedIn και εκεί γράφει πως δουλεύει σε ένα μεσιτικό. Ψάχνοντας βρήκα πως ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού αυτού είναι ο δικαιούχος του λογαριασμού που έβαλα την εγγύηση. 8 hours ago, Thatsall said: Απο την περιγραφή του TS προκύπτει ότι απάντησε σε αγγελία μεσιτικού και κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό του γραφείου. Ακόμα και αν ήταν προσωπικός λογαριασμός δεν μπορώ να υποθέσω ότι δεν κατάλαβε ότι έκανε κατάθεση στον λογαριασμό του ίδιου ανθρώπου με τον οποίον μιλούσε. Σωστά, κατέθεσα τα χρήματα στον λογαριασμό του γραφείου όπου δουλεύει / συνεργάζεται. 8 hours ago, kage said: καιρος ιδιοκτητες/ ενοικιαστες /αγοραστες να μαθουν τα βασικα...οταν καποιοι σας βαφτιζουν την επιδειξη ενος σπιτιου σε συμβαση μεσιτειας θα χασουν κ οι 2 μεριες κ θα κερδισει ο μεσιτης.. οποιος υπογραφει χαρτια στο ποδι οταν παει να δει το σπιτι ειναι αξιος της μοιρας του κ σιγουρα δεν ειναι η πρωτη μλκ π εχει κανει στην ζωη του δεν υπογραφεις στο πεζοδρομιο.. τον στελνεις στο καλο κ χτυπας 2-3 κουδουνια γειτονων κ θα βρεις τον ιδιοκτητη..δεν το βρηκες ετσι? βρες εναν συμβολαιογραφο/δικηγορο να τα βρει απο υποθηκοφυλακειο/κτηματολογιο. οι ιδιοι ,οι ιδιοκτητες πρεπει να εχουν ετοιμη συμβαση μεσιτειας δηλ.προς τους μεσιτες τους οτι δεν δικαιουνται να ζητανε οποιαδηποτε μεσιτεια/διαχειριστικα εξοδα απο τυχον αγοραστη/ενοικιαστη... υπαρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα Εμένα μου φαίνεται άδικο να προσλαμβάνει ο ιδιοκτήτης μεσίτη επειδή βαριέται να απαντάει στα τηλέφωνα κι αυτή την υπηρεσία να την πληρώνει ο ενοικιαστής που δεν ωφελείται σε τίποτα. Δεν φτάνει που τα ενοίκια έχουν πάει στον θεό, επιβαρύνουν τους ενοικιαστές και με έξοδα μεσιτιας επειδή οι ιδιοκτήτες βαριουνται ή δεν έχουν χρόνο. Γι αυτό είπα πως υπάρχει νομικό κενό. Στο εξωτερικό δεν συμβαίνει αυτό, τουλάχιστον εκεί που ήμουν εγώ. 7 hours ago, zio10 said: Αυτό το τελευταίο που λες δεν είναι απόλυτο. Έχω κάνει αρκετές συναλλαγές με μεσίτες από όλες τις πιθανές πλευρές και κάτα βάση μια χαρά με έχουν εξυπηρετήσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς. Γιατί να πληρώσει κάποιον ένα επαγγελματία που προσέλαβε κάποιος άλλος; Δηλαδή να πληρώσω και τον γιατρό του ιδιοκτήτη αν αυτός αποφασίσει να το βάλει στα έξοδα ενοικίασης του σπιτιού; 7 hours ago, kirileman said: Δυστυχώς, αυτό από μόνο του δεν σημαίνει πολλά. Υπάρχουν μεσιτικά γραφεία που απασχολούν συνεργάτες χωρίς μεσιτική άδεια. Βέβαια, έχουν εντολές με τα στοιχεία και τη σφραγίδα του γραφείου, αλλά το γεγονός ότι ο εν λόγω μεσίτης δεν έδωσε εντολή υπόδειξης στο ts, δημιουργεί υποψίες. Υποψία ότι μπορεί πχ να επιχειρεί να εισπράξει ο ίδιος όλη την αμοιβή, χωρίς να δώσει το αναλογούν ποσό στο γραφείο του και άλλα πολλά που ας τα αφήσουμε για άλλη φορά. Ναι αλλά μου είπε πως θα μου δώσει απόδειξη ή και τιμολόγιο αν θέλω για την μεσιτική αμοιβή. Άρα υποθέτω πως θα βάλει τα στοιχεία του γραφείου. Σε αυτή την περίπτωση είναι νόμιμος; 5 hours ago, uesugi1989 said: Αυτό ακριβώς. Αν βρεις τον ιδιοκτήτη έτσι, χαζός δεν είναι, θέλει να γλιτώσει και αυτός τα μεσιτικά. Ή έστω, αν έχει αποκλειστικά ανάθεση, να λάβει ένα μέρος των μεσιτικά που θα γλιτώσεις εσύ. Έχεις κολλήσει ο φίλος μεσίτης από πάνω για την " υπόδειξη ευκαιρίας " ( lol! ). Ελληνικά ξέρουμε και αυτό το οποίο πληρώνει ο ενοικιαστής/αγοραστής δεν είναι ΥΠΟΔΕΙΞΗ ευκαιρίας, είναι απλά ΕΠΙΔΕΙΞΗ. Η ίδια δουλειά θα γινόταν για τον αγοραστή/ενοικιαστή αν του έδειχνε το σπίτι ο ιδιοκτήτης η η μάνα του κτλ. Μιλάμε πάντα για τον ενοικιαστή/αγοραστή που θα φάει τα μάτια του στον σπιτογατο και στην ΧΕ, αυτός ο οποίος έπιασε μεσίτη και του είπε " θέλω ακίνητο με τα χαρακτηριστικά αυτά, βρες μου γιατί δεν έχω χρόνο να ψάχνω " προφανώς και πρέπει να τον πληρώσει. Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε paper trail τουλάχιστον με το κοράκι να ζητάει να πληρωθεί μαύρα και μετά καταγγελία. Σωστά τα λες. Μπορείς να γίνεις πιο σαφής με την πρόταση σου για paper trail του κορακιού; Μου έχει πει πάντως πως θα μου δώσει απόδειξη. 4 hours ago, agrimi_pontios said: Αν ησουν απο ελλαδα οποιον και να ρωτουσες θα σου ελεγε πως αμα βρεις σπιτι ή οτιδηποτε θα παρει μεσιτικη αμοιβη. Εγω σε 4 σπιτια ενα ενοικιο εδωσα. Οι περισσοτεροι δεν ασχολουνφαι μονοι τους γιατι ολη μερα θα ειναι στο τηλεφωνο. Οι μισοι θα παρουν τηλ να κανουν παζαρια και θα τους γειωσει. Οι αλλοι θα κλεισπυν ραντεβου και δεν θα πανε κτλ. Δεν ειμαι υπερ των μεσιτων ιδιως σε θεσσαλονικη και αθηνα που τα ενοικια ειναι ενας μισθος. Αλλα ετυχε να εχω εναν γνωστο που ηθελε να νοικιασει σπιτι και ενα μηνα μονο το εδειχνε. Βαλε τα εξοδα και τον χρονο του. Μετα πηγε σε μεσιτικο και σε μια εβδομαδα νοικιαστηκε. Εψαχνα κι εγω χωρις μεσιταδικο αλλα ο σπιτογατος και καποια αλλα δεν τα θυμαμαι ειναι πολυ μπροστα. Εγω αν εψαχνα τωρα σπιτι θα πηγαινα σε 5 μεσιτες θα τους ελεγα σε ποια περιοχη θελω θα εδειχναν και αν κατι με αρεζε θα πηγαινα να το δω. Τωρα οσον αφορα την πληρωμη σε ολους απο το 2005 εως και το 2017 τελευταια φορα ζηταω αποδειξη. Δεν πληρωσα κανεναν χωρις αποδειξη αλλα δεν ζητησα και σκοντο. Τα τελευταια χρονια οι επαγγελματιες φορολογουνται περιπου με βαση τις κλιμακες 30% ε αμα βγαλεις πανω απο 50000 καθαρα δωσε και 20000 στην εφορια. Αλλιως κανε εξοδα να κηνειτε η αγορα. Ναι αλλά τις υπηρεσίες του μεσίτη τις απολαμβάνει ο ιδιοκτήτης οπότε γιατί να τον πληρώσω εγώ; Αν είναι έτσι να πληρώσω και το γυμναστήριο του ιδιοκτήτη επειδή έτσι του κάπνισε. Επεξ/σία Κυριακή στις 10:54 μμ από funbreaker
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:03 μμ 26 minutes ago, funbreaker said: Υπάρχει αντίστοιχη λίστα για Θεσσαλονίκη; Επίσης αν βάλει όνομα άλλου μεσίτη είναι παράνομο; Από την καταγγελία τί προσδοκώ; Υπάρχει περίπτωση κάποιας δικαίωσης ή θα μπω σε μια περιπέτεια που δεν θα μου προσφέρει τίποτα; Δεν βρίσκω κάτι. Στείλε μου σε pm τα στοιχεία του να δω κάτι.
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:18 μμ 14 minutes ago, kirileman said: Δεν βρίσκω κάτι. Στείλε μου σε pm τα στοιχεία του να δω κάτι. Σου έστειλα, ευχαριστώ!
kirileman Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:26 μμ (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, funbreaker said: Σου έστειλα, ευχαριστώ! Άρα μάλλον δεν είναι παραμεσίτης (δε σε ρωτάω καν μήπως κάποια στιγμή υπέγραψες εντολή υπόδειξης και το ξέχασες ή δεν πήρες αντίγραφο...). Μην κάνεις τίποτα, νοίκιασε το σπίτι, κλείδωσε το θέμα και πάμε για άλλα. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:27 μμ από kirileman
funbreaker Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:36 μμ 9 ώρες πριν, kirileman είπε Άρα μάλλον δεν είναι παραμεσίτης (δε σε ρωτάω καν μήπως κάποια στιγμή υπέγραψες εντολή υπόδειξης και το ξέχασες ή δεν πήρες αντίγραφο...). Μην κάνεις τίποτα, νοίκιασε το σπίτι, κλείδωσε το θέμα και πάμε για άλλα. Δεν υπέγραψα, είμαι σίγουρος:) Ευχαριστώ. ---------------------------------------------------------------------------------- Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες στο θέμα με ιδιαίτερη μνεία στον kirileman που η συμβολή του ήταν καθοριστική και ήταν εξαιρετικά εύστοχος και βοηθητικός.
God1833 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:02 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:02 πμ Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Υπάρχουν και μεσίτες που είναι επαγγελματίες και σωστοί στην δουλειά τους. Καταρχάς έπρεπε να υπογράψεις μεσιτική εντολή μόλις είδες το ακίνητο γιατί έτσι θα ήσουν κατοχυρωμένος ότι έχεις να κάνεις με μεσίτη και όχι με τσαρλατσανο. Κατά δεύτερον ο μεσίτης είναι επάγγελμα. Πληρώνει διαφημίσεις, μετακινήσεις, τηλέφωνα κλπ. Κάνει 50 ραντεβού και στο τέλος το νοικιάζει ένας από όλους αυτούς και έχει χάσει τόσες εργατοώρες. Είναι και αυτό επάγγελμα όπως και όλα τα υπόλοιπα. Αν είναι τσαρλατανος μην του δώσεις φράγκο δεν μπορεί να σε πάει νομικά αφού δεν έχεις υπογράψει κάποιο χαρτί και δεν σε είχε ενημερώσει εξαρχής για την αμοιβή του. Αν όμως είναι αληθινός μεσίτης ζητησε του τιμολόγιο και όχι απόδειξη. Αυτά.
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 πμ 39 minutes ago, God1833 said: Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά. Μην τα ισοπεδώνουμε ολα. Υπάρχουν και μεσίτες που είναι επαγγελματίες και σωστοί στην δουλειά τους. Καταρχάς έπρεπε να υπογράψεις μεσιτική εντολή μόλις είδες το ακίνητο γιατί έτσι θα ήσουν κατοχυρωμένος ότι έχεις να κάνεις με μεσίτη και όχι με τσαρλατσανο. Κατά δεύτερον ο μεσίτης είναι επάγγελμα. Πληρώνει διαφημίσεις, μετακινήσεις, τηλέφωνα κλπ. Κάνει 50 ραντεβού και στο τέλος το νοικιάζει ένας από όλους αυτούς και έχει χάσει τόσες εργατοώρες. Είναι και αυτό επάγγελμα όπως και όλα τα υπόλοιπα. Αν είναι τσαρλατανος μην του δώσεις φράγκο δεν μπορεί να σε πάει νομικά αφού δεν έχεις υπογράψει κάποιο χαρτί και δεν σε είχε ενημερώσει εξαρχής για την αμοιβή του. Αν όμως είναι αληθινός μεσίτης ζητησε του τιμολόγιο και όχι απόδειξη. Αυτά. Σε κάθε κλάδο υπάρχουν καλοί και κακοί. Για τον συγκεκριμένο που δεν τήρησε τις διαδικασίες του επαγγέλματός του, το βάρος της ευθύνης πέφτει πρώτα στον επαγγελματία και μετά στον ανενημέρωτο πελάτη. Γιατί να ζητήσω τιμολόγιο αντί για απόδειξη;
kalmik Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ (επεξεργασμένο) Ως ιδιώτης απλή απόδειξη παίρνεις αλλά νόμιμη με όλα τα στοιχεία του μεσιτικού γραφείου δηλ. ΑΦΜ, ΓΕΜΗ διευθύνσεις και τηλέφωνα κλπ. Το τιμολόγιο είναι μεταξύ επαγγελματιών.Αν έχεις την παραμικρή ένδειξη ότι η απόδειξη είναι πλαστή τότε ΣΔΟΕ. Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:56 πμ από kalmik 1
God1833 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ Αν σου δώσει μια κοινή απόδειξη παροχής δεν περνάει στα έξοδα ενώ το τιμολόγιο περνάει κανονικά.
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 12:59 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:59 πμ 4 minutes ago, God1833 said: Αν σου δώσει μια κοινή απόδειξη παροχής δεν περνάει στα έξοδα ενώ το τιμολόγιο περνάει κανονικά. Οκ αλλά αυτό ισχύει για επαγγελματίες.
zio10 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:53 πμ 9 ώρες πριν, funbreaker είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί διαφωνείς. Γιατί να πληρώσει κάποιον ένα επαγγελματία που προσέλαβε κάποιος άλλος; Διαφώνησα στο κομμάτι ότι κανείς δεν έχει θετική γνώμη για τους μεσίτες. Είναι πολύς κόσμος που έχει εξυπηρετηθειμια χαρά. 1
stelios_2809 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:40 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:40 πμ Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια , ως φοιτητές παίρναμε μια εφημερίδα σημειώναμε διαμερίσματα και τα βλέπαμε απευθείας με τους ιδιοκτήτες. Στο εξωτερικό στη συνέχεια για να νοικιάσεις σπιτι συνήθως πήγαινες σε μεσιτικό που δεν πλήρωνες κάτι μεν αλλα τα συμβόλαια ήταν πιο οργανωμένα ( εγγυητές, σαφή αναφορά στο σπίτι, λεπτομερείς όροι κλπ). Περάσαμε και εμείς τηβ αναζητηση πριν 2 χρόνια , μέσα στο κύμα των real estate. Κυρίως μπάχαλο , τα σπίτια που είχαμε τα έβλεπες σε πολλά μεσιτικά ταυτόχρονα κλπ. Πηγαίναμε σε σπίτια και οι μεσίτες αύξαναν μόνοι τους τις τιμες .. δικαιολογώντας ζήτηση λες και είμασταν σε δημοπρασία. Υπήρχε απογοήτευση αλλά μείναμε τυχεροι. Στη πληρωμη προφανώς μαύρα .. οι μεσίτες έλεγαν ότι δεν τους καίνε ιδιαίτερα τα ενοίκια , ότι βγάζουν λεφτά από τις πωλήσεις. Από την άλλη ως επαγγελματίες χαμηλά στανταρ στις περισσότερες περιπτώσεις. απο την άλλη οι ιδιοκτήτες έμαθαν τον εύκολο τρόπο που και αυτός κανίβαλησε την αγορα.
sakks80 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 πμ Ο μεσίτης είναι ο μεσαζωντας που θα σου δείξει και θα νοικιάσει το σπίτι για λογαριασμό άλλου. Εσύ με την σειρά σου αν θές να νοικιάσεις το σπίτι πρέπει να πληρώσεις την υπηρεσία αυτή στον μεσίτη. Αν δεν θές να πληρώσεις πρέπει να βρεις σπίτι από αγγελία ιδιώτη και όχι από μεσιτικό γραφείο. Το ξέρω ότι φαίνονται πολλά τα λεφτά για 10 λεπτά δουλειά που σου δείξε το σπίτι αλλά το σπίτι αυτό μπορεί να το έδειξε σε άλλα 30 άτομα οπότε του πληρώνεις τον χρόνο και το χρήμα σε μετακινήσεις που ξόδεψε δείχνοντας το συγκεκριμένο ακίνητο.
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:13 πμ 4 minutes ago, sakks80 said: Ο μεσίτης είναι ο μεσαζωντας που θα σου δείξει και θα νοικιάσει το σπίτι για λογαριασμό άλλου. Εσύ με την σειρά σου αν θές να νοικιάσεις το σπίτι πρέπει να πληρώσεις την υπηρεσία αυτή στον μεσίτη. Αν δεν θές να πληρώσεις πρέπει να βρεις σπίτι από αγγελία ιδιώτη και όχι από μεσιτικό γραφείο. Το ξέρω ότι φαίνονται πολλά τα λεφτά για 10 λεπτά δουλειά που σου δείξε το σπίτι αλλά το σπίτι αυτό μπορεί να το έδειξε σε άλλα 30 άτομα οπότε του πληρώνεις τον χρόνο και το χρήμα σε μετακινήσεις που ξόδεψε δείχνοντας το συγκεκριμένο ακίνητο. Έχω επαναλάβει πολλές φορές σε αυτό το νήμα πως αυτό που με πειράζει είναι πως τις υπηρεσίες που λες δεν τις απολαμβάνει ο ενοικιαστής αλλά ο ιδιοκτήτης. Με την ίδια ακριβώς λογική θα έπρεπε ο ενοικιαστής να πληρώσει και το γυμναστήριο του ιδιοκτήτη αν αυτός το ζητήσει. Αυτή η γελοιοτητα αμφιβάλλω αν γίνεται σε άλλες χώρες. Ο πολίτης εδώ είναι απροστάτευτος σε κάθε του δραστηριότητα, ακόμα και στην ενοικίαση σπιτιού. Θεωρώ πως πέραν της χαμηλής προσφοράς και υψηλής ζήτησης κατοικιών, ένας ακόμη μικρότερος παράγοντας των υψηλών τιμών ενοικίασης είναι και η καθιέρωση της μεσιτείας, καθώς εξασφαλίζει περισσότερο τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη παρά του ενοικιαστή κι έτσι οι ενοικιαστές έχουν πολύ λιγότερες δυνατότητες να διαπραγματευτούν και να ρίξουν τις τιμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα