funbreaker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Νοίκιασα ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα. Το βρήκα από την πιο γνωστή σελίδα ακινήτων και ήταν αναρτημένο από μεσίτη. Τον μεσίτη προφανώς τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης. Το ερώτημα είναι: υποχρεούμαι κι εγώ να τον πληρώσω ενώ δεν τον προσέλαβα εγώ αλλά απλά βρήκα την ανάρτησή του; Γιατί να τα πάρει από δύο πλευρές και ειδικά γιατί από αυτόν που δεν τον προσέλαβε; Προβλέπεται κάτι νομικά για να γλιτώσω τα κερατιάτικα; 1 11
keleystis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πληρώσεις τον μεσίτη. Αυτό που μπορείς να κάνεις εαν θεωρείς αρκετά τα χρήματα είναι να μιλήσεις στον ιδιοκτήτη μήπως σου ελαττώσει την εγγύηση.
greekfragma Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου νοίκιασες σημαίνει υπέγραψες συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη και έγινε η καταχώρηση στο taxis. είσαι σε αυτό το σημείο; ξεκαθάρισε πρώτα αυτό και μετά πάμε και στο επόμενο στάδιο.
GREGORYMO Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, funbreaker είπε Νοίκιασα ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα. Το βρήκα από την πιο γνωστή σελίδα ακινήτων και ήταν αναρτημένο από μεσίτη. Τον μεσίτη προφανώς τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης. Το ερώτημα είναι: υποχρεούμαι κι εγώ να τον πληρώσω ενώ δεν τον προσέλαβα εγώ αλλά απλά βρήκα την ανάρτησή του; Γιατί να τα πάρει από δύο πλευρές και ειδικά γιατί από αυτόν που δεν τον προσέλαβε; Προβλέπεται κάτι νομικά για να γλιτώσω τα κερατιάτικα; Όταν επικοινωνήσες με τον μεσίτη ΔΕΝ το ξεκαθαρισατε αυτό?
kirileman Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, funbreaker είπε Προβλέπεται κάτι νομικά για να γλιτώσω τα κερατιάτικα; Αν υπέγραψες την εντολή υπόδειξης, προβλέπεται κάτι νομικά σε περίπτωση που δεν τον πληρώσεις. Spoiler Επίσης, γίνεται τέτοιος χαμός με τα ενοίκια, που μαντέψτε ποιος επηρεάζει τον ιδιοκτήτη στην τελική επιλογή μισθωτή... Οπότε, πληρώσέ τον και πες του και ένα μεγάλο ευχαριστώ που γνωμοδότησε υπέρ σου.
Dinos1973 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 3 hours ago, funbreaker said: Νοίκιασα ένα διαμέρισμα στην Ελλάδα. Το βρήκα από την πιο γνωστή σελίδα ακινήτων και ήταν αναρτημένο από μεσίτη. Τον μεσίτη προφανώς τον προσέλαβε ο ιδιοκτήτης. Το ερώτημα είναι: υποχρεούμαι κι εγώ να τον πληρώσω ενώ δεν τον προσέλαβα εγώ αλλά απλά βρήκα την ανάρτησή του; Γιατί να τα πάρει από δύο πλευρές και ειδικά γιατί από αυτόν που δεν τον προσέλαβε; Προβλέπεται κάτι νομικά για να γλιτώσω τα κερατιάτικα; Γιατί το διαμέρισμα το βρήκες από την αγγελία του μεσίτη και όχι του ιδιοκτήτη! Προφανώς και ο ιδιοκτήτης δεν θα πληρώσει τίποτα στον μεσίτη εάν είναι στην συμφωνία! Εάν ο μεσίτης προσεγγίσει τον ιδιοκτήτη για το διαμέρισμα! Ο ιδιοκτήτης μπορεί να συμφωνήσει με τον μεσίτη ότι δεν θέλει να πληρώσει μεσιτικά! Εάν νομίζει ο μεσίτης ότι θα το νοικιάσει γρήγορα πολύ πιθανόν να δεχτεί!!!! 1
Skrobo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 3 hours ago, funbreaker said: Γιατί να τα πάρει από δύο πλευρές και ειδικά γιατί από αυτόν που δεν τον προσέλαβε; Για να αρχίσω, θα πω ότι μισώ τους μεσίτες παραπάνω από τους ταξιτζήδες. Ούτε το 1% δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες. Στο θέμα μας, τι σε ενδιαφέρει τι συμφωνία είχε ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη; Είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εσύ βρήκες αγγελία που ανέβασε ο μεσίτης, στο έδειξε ο μεσίτης, αυτός συνεννοήθηκε με τον ιδιοκτήτη (φαντάζομαι) για να ετοιμάσετε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Εσύ τι συμφωνία έχεις κάνει με τον μεσίτη μας ενδιαφέρει. Όταν σου έλεγε για την τιμή στο σπίτι δεν σου είπε ότι έχει και μεσιτική αμοιβή; 3
GREGORYMO Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, Skrobo είπε Για να αρχίσω, θα πω ότι μισώ τους μεσίτες παραπάνω από τους ταξιτζήδες. Ούτε το 1% δεν είναι σοβαροί επαγγελματίες. Στο θέμα μας, τι σε ενδιαφέρει τι συμφωνία είχε ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη; Είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εσύ βρήκες αγγελία που ανέβασε ο μεσίτης, στο έδειξε ο μεσίτης, αυτός συνεννοήθηκε με τον ιδιοκτήτη (φαντάζομαι) για να ετοιμάσετε τις λεπτομέρειες του συμβολαίου. Εσύ τι συμφωνία έχεις κάνει με τον μεσίτη μας ενδιαφέρει. Όταν σου έλεγε για την τιμή στο σπίτι δεν σου είπε ότι έχει και μεσιτική αμοιβή; Λογικα υπέγραψε και εντολή ανάθεσης 1
zio10 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά αλλά από δική μου εμπειρία τον μεσίτη σε ενοικίαση τον πληρώνει ο ενοικιαστής, όχι ο ιδιοκτήτης. 1
Neptu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Επειδή δεν έχω ιδέα, οπότε μπορεί και να λέω βλακείες, αυτοί οι μεσίτες τι φάση; Δηλαδή ανεβάζουν κάποιες αγγελίες, πάω βλέπω το σπίτι και αν μου κάνει πρέπει να πληρώσω και αυτούς; Τι υπηρεσία παρέχουν; Έχουν γίνει διάφορες αναφορές γι αυτή την κάστα εδώ μέσα και αμφιβάλλω αν έχει βρεθεί 1 να πει καλά λόγια.
Skrobo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 7 minutes ago, Neptu said: Δηλαδή ανεβάζουν κάποιες αγγελίες, πάω βλέπω το σπίτι και αν μου κάνει πρέπει να πληρώσω και αυτούς; Τι υπηρεσία παρέχουν; Αυτό ακριβώς που λες: ανεβάζουν τις αγγελίες και σου δείχνουν το σπίτι.
VonLoutsos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Το σωστό είναι πως αυτό που αναζητησε τις υπηρεσίες του μεσίτη αυτός να τον πληρώνει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης, γιατι ο TS δεν του ανάθεσε να του βρει το διαμέρισμα που ήθελε. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τον πληρώνει ο ενοικιαστής (γιατί είτε ειναι καλο το ακίνητο και έχει πει ο μεσίτης στον ιδιοκτήτη πως δεν θέλει από αυτόν αμοιβή), είτε γιατι αν δεν την δώσεις την αμοιβή δεν θα πάρεις το ακίνητο. Ηθικό; Όχι. Έτσι συμβαίνει όμως πολλές φορές.
Dinos1973 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 22 minutes ago, VonLoutsos said: Το σωστό είναι πως αυτό που αναζητησε τις υπηρεσίες του μεσίτη αυτός να τον πληρώνει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ιδιοκτήτης, γιατι ο TS δεν του ανάθεσε να του βρει το διαμέρισμα που ήθελε. Όμως σε πολλές περιπτώσεις τον πληρώνει ο ενοικιαστής (γιατί είτε ειναι καλο το ακίνητο και έχει πει ο μεσίτης στον ιδιοκτήτη πως δεν θέλει από αυτόν αμοιβή), είτε γιατι αν δεν την δώσεις την αμοιβή δεν θα πάρεις το ακίνητο. Ηθικό; Όχι. Έτσι συμβαίνει όμως πολλές φορές. Και ποιος σου είπε ότι ο ιδιοκτήτης το ανέθεσε σε μεσίτη και όχι ο μεσίτης να το βρήκε;;; Πόσες φορές ίδιωτες ανεβάζουν αγγελία και οι μεσίτες καλούν για να προσφέρουν την υπηρεσία τους; Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν ο ιδιοκτήτης διαπραγματεύτηκε με τον μεσίτη ότι δεν θέλει να πληρώσει αμοιβή και ο μεσίτης θεωρώντας ότι το ακίνητο θα δωθεί γρήγορα και η αμοιβή του ενός ενοικίου από τον ενοικιαστή είναι αρκετή;;; Εσείς εάν έχετε καλό ακίνητο σε λογική τιμή πληρώστε μεσίτες και μην μπείτε σε κόπο να διαπραγματεύεστε! Τώρα εάν είναι σαπάκι, όχι ένα ενοίκιο και δύο μπορεί να ζητήσει ο μεσίτης!!! 2
VonLoutsos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 10 minutes ago, Dinos1973 said: Και ποιος σου είπε ότι ο ιδιοκτήτης το ανέθεσε σε μεσίτη και όχι ο μεσίτης να το βρήκε;;; Πόσες φορές ίδιωτες ανεβάζουν αγγελία και οι μεσίτες καλούν για να προσφέρουν την υπηρεσία τους; Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν ο ιδιοκτήτης διαπραγματεύτηκε με τον μεσίτη ότι δεν θέλει να πληρώσει αμοιβή και ο μεσίτης θεωρώντας ότι το ακίνητο θα δωθεί γρήγορα και η αμοιβή του ενός ενοικίου από τον ενοικιαστή είναι αρκετή;;; Εσείς εάν έχετε καλό ακίνητο σε λογική τιμή πληρώστε μεσίτες και μην μπείτε σε κόπο να διαπραγματεύεστε! Τώρα εάν είναι σαπάκι, όχι ένα ενοίκιο και δύο μπορεί να ζητήσει ο μεσίτης!!! Σωστό και αυτό αλλά και πάλι καταλήγουμε στο οτι ο ενδιαφερόμενος θα πληρώσει την αμοιβή.
Neptu Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου δηλαδή για να καταλάβω... Είμαι εγώ μεσίτης, βρίσκω κάποιον που έχει σπίτι προς ενοικίαση και του λέω.. φιλαράκι θα αναλάβω εγώ το σπίτι. Μου λέει οκ (αν μου πει), ανεβάζω μια αγγελία, ενδιαφέρεται ένα θύμα και του ζητάω εξτρά λεφτά για την υπηρεσία (εδώ γελάμε) που του προσφέρω. Έτσι δουλεύει το σύστημα; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα