blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου καλημερα σας. εχω 2 ssd στο pc μου. εχω στον εναν windows.μεχρι τωρα στο bios τον εμφανιζε windows boot manager και το ονομα του δισκου kai nvme και το ονομα του δισκου.αυτος ειναι ο ενας δισκος. τωρα στον αλλο δισκο εβαλα ubuntu για δοκιμη και μετα τον εσβησα. ομως τωρα στον πρωτο δισκο εμφανιζει το windows boot manager και στην δευτερη επιλογη εκει που εγραφε nvme kai to ονομα του δισκου τωρα εμφανιζει ubuntu kai το ονομα του δισκου.βεβαια εγω εχω επιλεγμενο το windows boot manager και μπαινει κανονικα στα windows kai ελενξα και τα partition του δισκου και δεν εχει αλλαξει κατι . απλα μου φαινεται περιεργο γιατι σε ξεχωριστο δισκο εβαλα ubuntu ....για ποιο λογο αλλαξε ονομα ο δισκος με τα windows στο bios;;;; μπορω να το διορθωσω χωρις να κανω φορματ τα windows;;; ελπιζω να μην σας μπερδεψα ετσι οπως τα εγραψα και να καταλαβατε τι θελω να πω. ευχαριστω πολυ προκαταβολικα παιδια.
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Οταν εβαλες το ubuntu , εφτιαξε μια uefi εγγραφη στο uefi partition που μαλλον ηταν και αυτο που χρησιμοποιουν τα windows. Δεν ξερουμε πως ακριβως εγινε η εγκατασταση , οποτε μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε. Κατεβασε καποιο εργαλειο σαν αυτο , βρες την εγγραφη που δεν γουσταρεις και σβηστην. 1
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, mphxths είπε Οταν εβαλες το ubuntu , εφτιαξε μια uefi εγγραφη στο uefi partition που μαλλον ηταν και αυτο που χρησιμοποιουν τα windows. Δεν ξερουμε πως ακριβως εγινε η εγκατασταση , οποτε μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε. Κατεβασε καποιο εργαλειο σαν αυτο , βρες την εγγραφη που δεν γουσταρεις και σβηστην. πως λειτουργει;;απλα σβηνω ολες τις εγγραφες και αφηνω μονο το windows boot manager kai αποθηκευω;
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, blackm76 said: πως λειτουργει;;απλα σβηνω ολες τις εγγραφες και αφηνω μονο το windows boot manager kai αποθηκευω; Ε καλα , μην αρχιζεις και σβηνεις αβερτα. Σβησε την σχετικη με το ubuntu εγγραφη και τελος. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από mphxths
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 10 λεπτά πριν, mphxths είπε Ε καλα , μην αρχιζεις και σβηνεις αβερτα. Σβησε την σχετικη με το ubuntu εγγραφη και τελος. την εσβηαα αλλα δεν αλλαξε κατι.στο bios εξακολουθει ο σκληρος να εχει ονομα ubuntu.κανω κατι λαθος;;; βασικα το σβηνω κανω επανεκκινηση και ξανα εμφανιζετε στο προγραμμα που μου εδειξες φιλε μου.
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 17 minutes ago, blackm76 said: την εσβηαα αλλα δεν αλλαξε κατι.στο bios εξακολουθει ο σκληρος να εχει ονομα ubuntu.κανω κατι λαθος;;; File - save , εκανες εκει στο προγραμμα ?
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου ναι και μετα απο επανεκκινιση ξανα εμφανιζεται.
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 minutes ago, blackm76 said: ναι και μετα απο επανεκκινιση ξανα εμφανιζεται. E τι να σου πω. Δοκιμασε και αυτο που ειναι γνωστο. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από mphxths
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, mphxths είπε E τι να σου πω. Δοκιμασε και αυτο που ειναι γνωστο. θα το δοκιμασω και αυτο αλλα απο οτι βλεπω δεν ειναι δωρεαν.μηπως υπαρχει προγραμμα για λινουξ να βαλω καποια live διανομη για να το διορθωσω;;;
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 17 minutes ago, blackm76 said: θα το δοκιμασω και αυτο αλλα απο οτι βλεπω δεν ειναι δωρεαν.μηπως υπαρχει προγραμμα για λινουξ να βαλω καποια live διανομη για να το διορθωσω;;; Δωρεαν ειναι. Σε λινουξ υπαρχει η εντολη "efibootmgr" , αλλα θα βγαλεις ακρη ?
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, mphxths είπε Δωρεαν ειναι. Σε λινουξ υπαρχει η εντολη "efibootmgr" , αλλα θα βγαλεις ακρη ? οχι δεν θα το ρισκαρω σε λινουξ. παντως στο easybcd που το δοκιμασα δεν μου βγαζει αλλες εγγραφες αλλα στο EFIBootEditor μου βγαζει αλλα αυτη η εγγραφη με το ubuntu δεν αφαιρειτε με τιποτα. δοκιμασα απο το bios με ενεργοποιημενο secure boot kai απενεργοποιημενο μηπως εχει διαφορα αλλα τιποτα. δεν ξερω τι να κανω.
mphxths Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 12 minutes ago, blackm76 said: οχι δεν θα το ρισκαρω σε λινουξ. παντως στο easybcd που το δοκιμασα δεν μου βγαζει αλλες εγγραφες αλλα στο EFIBootEditor μου βγαζει αλλα αυτη η εγγραφη με το ubuntu δεν αφαιρειτε με τιποτα. δοκιμασα απο το bios με ενεργοποιημενο secure boot kai απενεργοποιημενο μηπως εχει διαφορα αλλα τιποτα. δεν ξερω τι να κανω. Και απο το bios πρεπει να μπορεις να την σβησεις. Δηλαδη να την επιλεξεις και να πατησεις καποιο κουμπι π.χ. del . Σε ενα απο τα φορητα μου ετσι το ειχα κανει. Εσβηνα οποιες εγγραφες μενανε μετα απο δοκιμες. Ισως και στο δικο σου bios να μπορει να γινεται.
blackm76 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, mphxths είπε Και απο το bios πρεπει να μπορεις να την σβησεις. Δηλαδη να την επιλεξεις και να πατησεις καποιο κουμπι π.χ. del . Σε ενα απο τα φορητα μου ετσι το ειχα κανει. Εσβηνα οποιες εγγραφες μενανε μετα απο δοκιμες. Ισως και στο δικο σου bios να μπορει να γινεται. μισο λεπτο να δοκιμασω εχω δοκιμασει τα παντα .το σβηνω με διαφορα προγραμματα η απο τερματικο των windows. σβηνετε και μετα απο επανεκκινηση ξανα εμφανιζετε.δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο. αν γνωριζετε κατι αλλο παρακαλω ενημερωστε με γιατι ειμναι ικανος να κανω φορματ για μια καταχωρηση και μονο...χ.αχαχαχ 51 λεπτά πριν, mphxths είπε Και απο το bios πρεπει να μπορεις να την σβησεις. Δηλαδη να την επιλεξεις και να πατησεις καποιο κουμπι π.χ. del . Σε ενα απο τα φορητα μου ετσι το ειχα κανει. Εσβηνα οποιες εγγραφες μενανε μετα απο δοκιμες. Ισως και στο δικο σου bios να μπορει να γινεται. εχω δοκιμασει τα παντα .το σβηνω με διαφορα προγραμματα η απο τερματικο των windows. σβηνετε και μετα απο επανεκκινηση ξανα εμφανιζετε.δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο. αν γνωριζετε κατι αλλο παρακαλω ενημερωστε με γιατι ειμναι ικανος να κανω φορματ για μια καταχωρηση και μονο...χ.αχαχαχ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα