Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Καταλαβαίνεις ότι ο παραγωγός και ο publisher βάζουν κάποια όρια στις παραχωρήσεις που θέλουν να κάνουν στο visual quality. Αλλιώς για ποιον άλλον λόγο να μην θέλουν να πουλήσουν σε περισσότερο κόσμο. Είμαι περίεργος να ακούσω;

Εγώ θα σου δείξω απλώς τα Specs μεταξύ του PS5 και του XBOX Series S. (Δεν βάζω το X γιατί εκεί είναι ακόμα δυνατότερο και δεν εχει νοημα σύγκρισης.)

Οπότε δες το εσυ και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Σκέψου λοιπον εφόσον το τρέχει το PS5 σε 1440p/60FPS. Αν τελικά το Series S θα είχε πρόβλημα να το παίξει με τα ίδια γραφικά και εφέ σε μια χαμηλότερη ανάλυση 1080p.

Εγω σαν καχύποπτος λεω πως απλώς το παιχνίδι έχει συμφωνία αποκλειστικότητας με τη Sony στα κρυφά και θα βγει 365 μέρες μετά την PS5 εκδοση.

image.png.994af7875cdfa968e3e7fda2a2a8fae9.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Οι developers φταίνε για το πόσο γρήγορα πρέπει να βγει ένα παιχνίδι ή ο publisher; Επίσης έχει δει πολλούς devs σε video game εταιρείες να τεμπελιάζουν, γιατί από τι ξέρω τους σκίζουν. Επίσης σίχαμα το UE5; Πρέπει δηλαδή να ανακαλύπτει η κάθε εταιρεία τον τροχό από την αρχή; Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μία δικιά σου engine και να φτάσεις στο επίπεδο του UE5; Ο σκοπός που οι υπάρχουν οι game engines είναι για να επιτρέπουν πιο γρήγορο development για πιο ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ παιχνίδια. Αυτό προφανώς θα γίνει εις βάρος της ταχύτητας. Για αυτό χρειαζόμαστε πιο γρήγορους υπολογιστές. Δεν γίνεται πια οι προγραμματιστές να προγραμματίζουν σε assembly. Θες πολύπλοκο παιχνίδι με τρομερά effects και γραφικά; Το θες σε λογικό κόστος; Το θες γρήγορα; Πρέπει να γίνει σε game engine έτοιμη. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις upscaler. Κάποιος έχει αποκτήσει λοιπόν εξειδίκευση πάνω σε αυτά (epic, nvidia) και το πουλάει στους άλλους. Έτσι γίνεται σε κάθε τομέα της παραγωγής άσχετα με τα παιχνίδια. Φυσικά και σε κάποια παιχνίδια θα μπορούσε να γίνει καλύτερο optimization. Αλλά δεν είναι απλά μία λέξη. Μπορεί η dev team να μην έχει την τεχνογνωσία να το κάνει και να πρέπει να χάσει πάρα πολύ χρόνο. Μπορεί επίσης το budget να μην το επιτρέπει. Μπορεί να είναι optimized και ο κάθε άσχετος να κρίνει ότι δεν είναι optimized γιατί κρίνει μόνο από τα γραφικα χωρίς να ξέρει τι άλλοι υπολογισμοί χρειάζονται να γίνουν στο παιχνίδι. Γενικά όλοι έχουν άποψη αλλά για να έχεις γνώμη πρέπει να είσαι educated πάνω στο θέμα. Ναι είμαι developer για αυτό με βλέπεις και έγινα triggered. Γιατί βαρέθηκα να ακούω πως οι devs τεμπελιάζουν.

Εσύ τι δουλειά κάνεις αν επιτρέπεται που λες πως τεμπελιάζουν οι developers;

Θα πρέπει άρα για να σχολιάσει , να έχει άποψη ή γνώμη κανείς για το οτιδήποτε και πρέπει το εξασκεί κιόλας το επάγγελμα ? Άρα δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το αν ένα κινητό είναι ακριβό ή καλό , ένα αμάξι κλπ ?

Σεβαστό που είσαι προγραμματιστής και γνωρίζεις περισσότερα στο θέμα απο εμάς που δεν είμαστε αλλά :

1. Δεν ξέρουμε το επίπεδο σου άρα μπορεί να είσαι τεμπέλης ή άσχετος μπορεί να είσαι και απο τους καλύτερους και να εργάζεσαι σε κάποια τεράστια εταιρία.Ρωτάς τον άλλον ποια είναι η δουλειά του να δούμε αν τεμπελιάζει...με ποιο κριτήριο θα δούμε αν όλοι μας τεμπελιάζουμε ? Πως θα αποδείξεις οτι εσυ δεν ?

2. Γιατί να πρέπει ο απλός άνθρωπος να μπεί στην διαδικασία να μάθει προγραμματισμό ? ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι υπολογισμοί τρέχουν στο background που λές, ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ενδιαφέρει να μάθει τι γίνετε στο background. Όπως όταν αγοράζω κινητό δεν κάθομαι να σκεφτώ αν το συναρμολόγησαν στα βάθη της Κίνας παιδιά για 1€ την ημέρα , αν τα ανταλλακτικά κοστίζουν 300€ στην εταιρία και με χρεώνει 1.500€ κλπ έτσι δεν θα κάτσω να σκεφτώ τι έκανε ή δεν έκανε ο κάθε developer.

Το αποτέλεσμα μπορεί να το κρίνει ο καθένας gamer χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού με τον απλό τρόπο που ξέρουμε χρόνια, με τα μάτια. Αν το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι το τέλειο/καλύτερο και ταυτόχρονα υπάρχουν παιχνίδια με ομορφότερα γραφικά , μεγαλύτερους κόσμους κλπ που τρέχουν απροβλημάτιστα τότε οι developers φταίνε. Σαν τελικό αποδέκτη δεν με ενδιαφέρει αν ο publisher τους ζόρισε , αν δεν έφτανε το budget κλπ κλπ Σιγά μην κάτσω να φορτώνομαι τα προβλήματα του καθενός όποτε αγοράζω κάτι. Δίνω 60-70€ απαιτώ να παίζει καλά , δουλειά σου είναι να βρείς τον τρόπο. Στην τελική αν θεωρείς πως δεν βγαίνει η δουλειά σε Χ χρονικό διάστημα ξέρω γω , μην αναλάβεις ? Εμένα αν με προσλάβει κάποιος να του κάνω μια σιδηροκατασκευή και την θέλει σε 2 εβδομάδες και ξέρω πως δεν μπορώ να την παραδώσω σε 2 εβδομάδες δεν θα αναλάβω τη δουλειά , όχι θα αναλάβω και στις 10 μέρες να του πω ξέρεις τι δεν προλαβαίνω τελικά θέλω 3 βδομάδες , περισσότερα χρήματα ή να σου φέρω την κατασκευή μισοτελειωμένη.......Αν οι developers είναι ανίκανοι να υπολογίσουν πόσο χρόνο θέλει μια δουλειά και την αναλαμβάνουν βλέποντας και κάνοντας είναι και αυτό δικό σας πρόβλημα όχι δικό μας..

Όταν βγάζεις ένα προιόν φαντάζομαι στο τέλος δεν αφήνεις τον πελάτη να παζαρέψει την τιμή. Γιατί λοιπόν εμείς να παζαρεύουμε την ποιότητα ?

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, apostolis81 είπε

Ρε παιδιά εδω βγήκε το Witcher 3 στο switch, τι μαλακιες λένε ? Ας πουν απλά ότι δεν θέλουν να κάνουν optimization, τόσο απλά...

Κοίτα, είναι μικρή εταιρία. Αν και συμφωνώ μαζί σου.. Μπορεί όντως να μην έχει πόρους για κάτι τέτοιο. Εμένα η ένστασή μου είναι οτι εξαρχής ξέρεις το hardware. Φτιάχνεις ένα τίτλο που έχεις θέσει στόχο στους επενδυτές της εταιρίας σου οτι θα βγει σε PC, PS5, XBOX S/X

Είναι απλώς αντιεπαγγελματικό να δεσμεύεσαι για κάτι δημόσια και να μην το υλοποιείς. Στην τελική μπορείς κάποιος άνθρωπος να το είχε δει στο trailer, να διάβασε οτι θα βγει στο Series S και να αγόρασε το μηχάνημα μονο και μονο γι αυτό.

Είναι Α-Σ-Τ-Ε-Ι-Ο να αναφέρεται (αν ισχύει τελικά και δεν είναι κάτι άλλο από πίσω) πως δεν μπορούμε να το βγάλουμε σε μια κονσόλα που ξέραμε εξ αρχής τα spec της.

Επεξ/σία από Volga
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Θα πρέπει άρα για να σχολιάσει , να έχει άποψη ή γνώμη κανείς για το οτιδήποτε και πρέπει το εξασκεί κιόλας το επάγγελμα ? Άρα δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το αν ένα κινητό είναι ακριβό ή καλό , ένα αμάξι κλπ ?

Σεβαστό που είσαι προγραμματιστής και γνωρίζεις περισσότερα στο θέμα απο εμάς που δεν είμαστε αλλά :

1. Δεν ξέρουμε το επίπεδο σου άρα μπορεί να είσαι τεμπέλης ή άσχετος μπορεί να είσαι και απο τους καλύτερους και να εργάζεσαι σε κάποια τεράστια εταιρία.Ρωτάς τον άλλον ποια είναι η δουλειά του να δούμε αν τεμπελιάζει...με ποιο κριτήριο θα δούμε αν όλοι μας τεμπελιάζουμε ? Πως θα αποδείξεις οτι εσυ δεν ?

2. Γιατί να πρέπει ο απλός άνθρωπος να μπεί στην διαδικασία να μάθει προγραμματισμό ? ο κόσμος κρίνει εκ του αποτελέσματος. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι υπολογισμοί τρέχουν στο background που λές, ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ενδιαφέρει να μάθει τι γίνετε στο background. Όπως όταν αγοράζω κινητό δεν κάθομαι να σκεφτώ αν το συναρμολόγησαν στα βάθη της Κίνας παιδιά για 1€ την ημέρα , αν τα ανταλλακτικά κοστίζουν 300€ στην εταιρία και με χρεώνει 1.500€ κλπ έτσι δεν θα κάτσω να σκεφτώ τι έκανε ή δεν έκανε ο κάθε developer.

Το αποτέλεσμα μπορεί να το κρίνει ο καθένας gamer χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού με τον απλό τρόπο που ξέρουμε χρόνια, με τα μάτια. Αν το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι το τέλειο/καλύτερο και ταυτόχρονα υπάρχουν παιχνίδια με ομορφότερα γραφικά , μεγαλύτερους κόσμους κλπ που τρέχουν απροβλημάτιστα τότε οι developers φταίνε. Σαν τελικό αποδέκτη δεν με ενδιαφέρει αν ο publisher τους ζόρισε , αν δεν έφτανε το budget κλπ κλπ Σιγά μην κάτσω να φορτώνομαι τα προβλήματα του καθενός όποτε αγοράζω κάτι. Δίνω 60-70€ απαιτώ να παίζει καλά , δουλειά σου είναι να βρείς τον τρόπο. Στην τελική αν θεωρείς πως δεν βγαίνει η δουλειά σε Χ χρονικό διάστημα ξέρω γω , μην αναλάβεις ? Εμένα αν με προσλάβει κάποιος να του κάνω μια σιδηροκατασκευή και την θέλει σε 2 εβδομάδες και ξέρω πως δεν μπορώ να την παραδώσω σε 2 εβδομάδες δεν θα αναλάβω τη δουλειά , όχι θα αναλάβω και στις 10 μέρες να του πω ξέρεις τι δεν προλαβαίνω τελικά θέλω 3 βδομάδες , περισσότερα χρήματα ή να σου φέρω την κατασκευή μισοτελειωμένη.......Αν οι developers είναι ανίκανοι να υπολογίσουν πόσο χρόνο θέλει μια δουλειά και την αναλαμβάνουν βλέποντας και κάνοντας είναι και αυτό δικό σας πρόβλημα όχι δικό μας..

Όταν βγάζεις ένα προιόν φαντάζομαι στο τέλος δεν αφήνεις τον πελάτη να παζαρέψει την τιμή. Γιατί λοιπόν εμείς να παζαρεύουμε την ποιότητα ?

Αν εγώ πάρω ένα προϊόν και δεν μου αρέσει κάτι θα κατηγορήσω την εταιρεία και όχι τους εργαζόμενους. Για να κατηγορήσω τους εργαζόμενους θα πρέπει να έχω καλύτερη γνώση των πραγμάτων. Τόσο απλά σου απαντώ στο περιττό σεντόνι που έγραψες γιατι φαίνεται πολύ ξεκάθαρα αυτό που σου λέω.

1 ώρα πριν, Volga είπε

Εγώ θα σου δείξω απλώς τα Specs μεταξύ του PS5 και του XBOX Series S. (Δεν βάζω το X γιατί εκεί είναι ακόμα δυνατότερο και δεν εχει νοημα σύγκρισης.)

Οπότε δες το εσυ και βγάλε τα συμπεράσματά σου. Σκέψου λοιπον εφόσον το τρέχει το PS5 σε 1440p/60FPS. Αν τελικά το Series S θα είχε πρόβλημα να το παίξει με τα ίδια γραφικά και εφέ σε μια χαμηλότερη ανάλυση 1080p.

Εγω σαν καχύποπτος λεω πως απλώς το παιχνίδι έχει συμφωνία αποκλειστικότητας με τη Sony στα κρυφά και θα βγει 365 μέρες μετά την PS5 εκδοση.

image.png.994af7875cdfa968e3e7fda2a2a8fae9.png

Αυτά είναι τα specs της CPU. Της GPU που είναι η ΤΕΡΆΣΤΙΑ διαφορά, λείπουν Έβγαλες και συμπέρασμα συνομωσίας κιόλας πάνω στην έλλειψη βασικών γνώσεων.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Αυτά είναι τα specs της CPU. Της GPU που είναι η ΤΕΡΆΣΤΙΑ διαφορά, λείπουν Έβγαλες και συμπέρασμα συνομωσίας κιόλας πάνω στην έλλειψη βασικών γνώσεων.

Ορίστε και η GPU. Ίδια τεχνολογία chipset με μειωμένο clock και badwidth.

Εφόσον ασχολείσαι γνωρίζεις οτι το 1440p χρειάζεται σχεδόν διπλάσια απόδοση για το σύστημα σε σχέση με τα 1080p. και εγώ δεν λέω καν για 1080p! Μπορούν να πέσουν στα 720p και νομίζω καταλαβαίνεις τι διαφορά στα textures Και μονο... δε θα βάλω καν τo gpu unload στην εξίσωση. Αλλά να α δεχθώ όλα αυτά λοιπον.  Το μηχανημα ξαναλέω το ξέρεις εξ αρχης πριν καν ξεκινησει ο 3D art designer να φτιάχνει τα μοντέλα των εχθρών... δεν υπάρχει καμια δικαιολογία.

image.png.067260a75956328a46c572eef7adb472.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Volga είπε

Ορίστε και η GPU. Ίδια τεχνολογία chipset με μειωμένο clock και badwidth.

Εφόσον ασχολείσαι γνωρίζεις οτι το 1440p χρειάζεται σχεδόν διπλάσια απόδοση για το σύστημα σε σχέση με τα 1080p. και εγώ δεν λέω καν για 1080p! Μπορούν να πέσουν στα 720p και νομίζω καταλαβαίνεις τι διαφορά στα textures Και μονο... δε θα βάλω καν τo gpu unload στην εξίσωση. Αλλά να α δεχθώ όλα αυτά λοιπον.  Το μηχανημα ξαναλέω το ξέρεις εξ αρχης πριν καν ξεκινησει ο 3D art designer να φτιάχνει τα μοντέλα των εχθρών... δεν υπάρχει καμια δικαιολογία.

image.png.067260a75956328a46c572eef7adb472.png

Πάλι δείχνεις την έλλειψη (βασικών) γνώσεων πάνω στο θέμα που σε οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα και υποθέσεις συνωμοσιολογίας.

Η διαφορά της ταχύτητας είναι υπερδιπλάσια. Τα specs που έβαλες δεν έχουν το πιο  σημαντικό τα cores. Στα βάζω εγώ. 

image.png.4a2b83e7629fe57402a50c4b678a18c0.png

image.png.6d4f0dc177d037296cf74cd0b487bf68.png

Δες εδώ τα αναλυτικά specs για ps5  AMD Playstation 5 GPU Specs | TechPowerUp GPU Database

Και εδώ για xbox AMD Xbox One S GPU Specs | TechPowerUp GPU Database

Και σε ένα νούμερο, για να στο κάνω πιο απλό, είναι 4 teraflops το series x και 10.3 to ps5. Δηλαδή 2.5 φορές ταχύτητερο. Όχι 2 αλλά 2.5

3 ώρες πριν, polaki είπε

Τί εννοείς ότι δεν θα έπρεπε να στοχεύει σε 1080p, δεν το πιάνω.

Είναι μια κονσόλα με συγκεκριμένα specs που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό. Το κοινό αυτό έχει αποδεχτεί τα 1080p.

Αν βγει μια console σε raspberry pie πχ για την αγορά της υποσαχάριας Αφρικής και παρέχει μέχρι 720p που είναι το κακό;

Γιατί τόσο εκείνος όσο και όλοι οι υπόλοιποι αποτυγχάνουν να καταλάβουν ότι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ των προγραμματιστών αυτών ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ να ασχοληθούν όσο χρόνο χρειάζεται για το optimization.

Οι πιθανότητες είναι απλά να είναι παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί μια εταιρία και το ποιος κάνει κουμάντο. Αστους.

Όπως τα λες. Μου είναι αδιανόητο ακόμη και για νεαρές ηλικίες να φαντάζονται τέτοια πράγμα. Αλλά βλέπω και άλλους που ξέρω πως είναι μεγαλύτεροι, ότι δεν έχουν ιδέα.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, nikos032 said:

underclock την CPU

Για τους Intel ήταν αυτή η λύση τότε και όντως είχαν θέμα επειδή ήταν pushαρισμενα ως το τέρμα. (13/14η γενιά)

ΚΟΥΦΑΡΙ S 💀 Οι τσιπηδες - 10G of shared memory. Ε προφανώς. Άρα μένουν κάτω από 8GB free (7.5 πιθανόν). Δεν τρέχεις πλέον με τέτοια μνήμη ούτε μισό παιχνίδι επιπέδου Wukong στο pc (έτσι άργησε και το BG3 με χειρότερα γραφικά κιόλας + αφαίρεσαν ολόκληρο coop feature).

Ύπνο του 'πονηρού' και οι δύο εταιρείες. Price drop δεν έχουμε δει officially 4.5+ χρόνια στην αγορά τα μηχανήματα. Το S έπρεπε ήδη να έχει μόνιμα κάτω από 190€. Με τη μεγαλύτερη κονσόλα (Series X) να τείνει προς τα <399

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Πάλι δείχνεις την έλλειψη (βασικών) γνώσεων πάνω στο θέμα που σε οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα και υποθέσεις συνωμοσιολογίας.

Η διαφορά της ταχύτητας είναι υπερδιπλάσια. Τα specs που έβαλες δεν έχουν το πιο  σημαντικό τα cores. Στα βάζω εγώ. 

image.png.4a2b83e7629fe57402a50c4b678a18c0.png

image.png.6d4f0dc177d037296cf74cd0b487bf68.png

Δες εδώ τα αναλυτικά specs για ps5  AMD Playstation 5 GPU Specs | TechPowerUp GPU Database

Και εδώ για xbox AMD Xbox One S GPU Specs | TechPowerUp GPU Database

Και σε ένα νούμερο, για να στο κάνω πιο απλό, είναι 4 teraflops το series x και 10.3 to ps5. Δηλαδή 2.5 φορές ταχύτητερο. Όχι 2 αλλά 2.5

Όπως τα λες. Μου είναι αδιανόητο ακόμη και για νεαρές ηλικίες να φαντάζονται τέτοια πράγμα. Αλλά βλέπω και άλλους που ξέρω πως είναι μεγαλύτεροι, ότι δεν έχουν ιδέα.

Γνωρίζω άπειρες εταιρίες που θα κανανε παπάδες με αυτό το build. Απλως να πούμε οτι το Hogwarts Legacy παίζει στο Switch σε χαμηλότερη ανάλυση και με χειρότερα γραφικά. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια φίλε μου :)  
image.png.6d4f0dc177d037296cf74cd0b487bf

Δημοσ.
4 ώρες πριν, polaki είπε

Τί εννοείς ότι δεν θα έπρεπε να στοχεύει σε 1080p, δεν το πιάνω.

Είναι μια κονσόλα με συγκεκριμένα specs που στοχεύει σε συγκεκριμένο κοινό. Το κοινό αυτό έχει αποδεχτεί τα 1080p.

Αν βγει μια console σε raspberry pie πχ για την αγορά της υποσαχάριας Αφρικής και παρέχει μέχρι 720p που είναι το κακό;

Γιατί τόσο εκείνος όσο και όλοι οι υπόλοιποι αποτυγχάνουν να καταλάβουν ότι η ΔΙΟΙΚΗΣΗ των προγραμματιστών αυτών ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ να ασχοληθούν όσο χρόνο χρειάζεται για το optimization.

Οι πιθανότητες είναι απλά να είναι παιδάκια που δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί μια εταιρία και το ποιος κάνει κουμάντο. Αστους.

Σίγουρα δεν φταινε μονο αυτοι, φταίει και το κοινο με τα χαμηλα standards 

Δημοσ.
9 minutes ago, XarisArgy said:

Σίγουρα δεν φταινε μονο αυτοι, φταίει και το κοινο με τα χαμηλα standards 

Αν αυτές είναι συνειδητά οι ανάγκες τους δεν μπορούμε να πούμε ότι «φταίνε».

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, polaki είπε

Αν αυτές είναι συνειδητά οι ανάγκες τους δεν μπορούμε να πούμε ότι «φταίνε».

Οι αναγκες τους ειναι τα ψευτο1080p και τα 720p? Τα περισσοτερα κινητα εχουν καλυτερη αναλυση πλεον. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Volga είπε

Γνωρίζω άπειρες εταιρίες που θα κανανε παπάδες με αυτό το build. Απλως να πούμε οτι το Hogwarts Legacy παίζει στο Switch σε χαμηλότερη ανάλυση και με χειρότερα γραφικά. Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια φίλε μου :)  
image.png.6d4f0dc177d037296cf74cd0b487bf

Έθεσες ένα επιχείρημα πως δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε επιδόσεις τα δύο μηχανήματα και ότι επειδή είσαι καχύποπτος θεώρησες ότι είναι άλλοι λόγοι. Δεν απάντησες όμως κάτι πάνω σε αυτό.

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
3 minutes ago, XarisArgy said:

Οι αναγκες τους ειναι τα ψευτο1080p και τα 720p? Τα περισσοτερα κινητα εχουν καλυτερη αναλυση πλεον. 

Δεν θα κρίνω εγώ τις ανάγκες τους, αν ένας πατέρας που δεν έχει καθόλου οικονομική άνεση ας πούμε θέλει να πάρει κάτι οικονομικό στο νεαρό ηλικιακά παιδί του επειδή μπορεί να έχουν και 32άρα αρχαία τηλεόραση, είναι μια λύση. 

Προσωπικά κρίνοντας, δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης κονσόλας, και δεν ήξερα μέχρι σήμερα ότι η Microsoft θεωρεί απαραίτητο για την κυκλοφορία ενός game το να βγει ΚΑΙ στο χρέπι το S που είναι πετσοκομένο next-gen σε σχέση με το προηγούμενο.

Είναι θέμα χρόνου να συμβαίνει αυτό όλο και περισσότερο στα καινούρια games, που ανεβαίνουν οι απαιτήσεις τους σε hardware. Ουσιαστικά ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ σε έναν game developer να αναγκαστεί να κάνει το παιχνίδι του να λειτουργεί και σε χειρότερο hardware. Μα έτσι όμως αν το software house δεν θέλει να αναλώσει τις εργατοώρες για να το κάνει optimize για το ΧΡΕΠΙ, θα καταλήξουμε όλο και περισσότερα games να αυτο-αποκλείονται απτο XBOX..

Πώς είναι δυνατόν να επιβάλεις το να μένει πίσω στις εξελίξεις το gaming κοινό σου? 

Αν και έχω το Χ, που εδώ και 2 χρόνια δεν έχω ακουμπήσει (εξαιρείται το Diablo4), πραγματικά θα χαρώ να ΜΗΝ ασχολούνται τα software houses με το Χbox μόνο και μόνο λόγω αυτού του εξαναγκασμού ώστε να το εγκαταλείψει το κοινό της. Απίστευτη βλακεία της Microsoft. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, polaki είπε

Δεν θα κρίνω εγώ τις ανάγκες τους, αν ένας πατέρας που δεν έχει καθόλου οικονομική άνεση ας πούμε θέλει να πάρει κάτι οικονομικό στο νεαρό ηλικιακά παιδί του επειδή μπορεί να έχουν και 32άρα αρχαία τηλεόραση, είναι μια λύση. 

Προσωπικά κρίνοντας, δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο ύπαρξης της συγκεκριμένης κονσόλας, και δεν ήξερα μέχρι σήμερα ότι η Microsoft θεωρεί απαραίτητο για την κυκλοφορία ενός game το να βγει ΚΑΙ στο χρέπι το S που είναι πετσοκομένο next-gen σε σχέση με το προηγούμενο.

Είναι θέμα χρόνου να συμβαίνει αυτό όλο και περισσότερο στα καινούρια games, που ανεβαίνουν οι απαιτήσεις τους σε hardware. Ουσιαστικά ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ σε έναν game developer να αναγκαστεί να κάνει το παιχνίδι του να λειτουργεί και σε χειρότερο hardware. Μα έτσι όμως αν το software house δεν θέλει να αναλώσει τις εργατοώρες για να το κάνει optimize για το ΧΡΕΠΙ, θα καταλήξουμε όλο και περισσότερα games να αυτο-αποκλείονται απτο XBOX..

Πώς είναι δυνατόν να επιβάλεις το να μένει πίσω στις εξελίξεις το gaming κοινό σου? 

Αν και έχω το Χ, που εδώ και 2 χρόνια δεν έχω ακουμπήσει (εξαιρείται το Diablo4), πραγματικά θα χαρώ να ΜΗΝ ασχολούνται τα software houses με το Χbox μόνο και μόνο λόγω αυτού του εξαναγκασμού ώστε να το εγκαταλείψει το κοινό της. Απίστευτη βλακεία της Microsoft. 

Ούτε εγώ το ήξερα και το θεωρώ απαράδεκτο να περιορίζει έτσι τις εταιρείες .Πάλι καλά που δεν τους αναγκάζει να παίζουν σε Xbox one.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν ξερω. Εγω παντως που παιζω σε PC μπορω να καταλαβω πως εχει τεμπελιασει πολυ το development πλεον οσον αφορα το optimization.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...