fanis23gr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Καλημέρα, επειδή έχω αρκετές συσκευές στο δίκτυο μου στο σπίτι όπως nas και κάμερες κινητά υπολογιστες σκέφτομαι όλα αυτά να τα ρίξω σε έναν ρούτερ με wifi η καλώδιο δικτύου. Από εκεί και πέρα με ένα καλώδιο δικτύου να κανω bridge σε ένα ρούτερ που δεν θα μπαίνει κάνει με wifi και θα είναι συνδεδεμένος με την γραμμή για να πάρει ίντερνετ. Το κάνω γιατί συνέχεια μου μπουκωνει το δίκτυο και κάνω επανεκκίνησεις. Θα πιάσει τι λέτε;
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αν έχεις πολλές συσκευές προτίμησε να πάρεις ένα mu-mimo router. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από micos000 1
fanis23gr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Αντί να έχω τον vdsl router της vodafone και ένα δεύτερο λες να βάλω ένα τέτοιο;
micos000 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μπορείς να το έχεις και μόνο του αν μπορέσεις να περάσεις τα voip τηλέφωνα και τις ρυθμίσεις με τη βοήθεια της vodafone. Αλλιώς αυτό θα έχεις σαν switch για να συνδέονται πάνω του όλες οι συσκευές και αυτό θα συνδέεται με καλώδιο με το router της vodafone. Εννοείται ότι το δικό σου θα δουλεύει σε αυτόνομο ip range. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από micos000
Λύση fanis23gr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Μέλος Λύση Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Έγινε σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθεια
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 08:49 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:49 πμ μπορεις να βαλεις κανα fritz που παιζει με vodafone On 03/01/2025 at 08:51, fanis23gr said: Καλημέρα, επειδή έχω αρκετές συσκευές στο δίκτυο μου στο σπίτι όπως nas και κάμερες κινητά υπολογιστες σκέφτομαι όλα αυτά να τα ρίξω σε έναν ρούτερ με wifi η καλώδιο δικτύου. Από εκεί και πέρα με ένα καλώδιο δικτύου να κανω bridge σε ένα ρούτερ που δεν θα μπαίνει κάνει με wifi και θα είναι συνδεδεμένος με την γραμμή για να πάρει ίντερνετ. Το κάνω γιατί συνέχεια μου μπουκωνει το δίκτυο και κάνω επανεκκίνησεις. Θα πιάσει τι λέτε; επισης αποφευγουμε 2 router και βαζουμε απλα access point για να μην εχει 2 nat 1
poulinos Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:46 μμ 10 hours ago, fanis23gr said: Σε ευχαριστώ εναλλακτικα μπορεις απλα να παρεις ενα καλο access point πχ ubiquiti και να τα ριξεις ολα εκειπανω.και μετα το ubiquiti να το δωσεις με ethernet πανω στο router του παροχου 1
csontheline Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες On 03/01/2025 at 08:51, fanis23gr said: Καλημέρα, επειδή έχω αρκετές συσκευές στο δίκτυο μου στο σπίτι όπως nas και κάμερες κινητά υπολογιστες σκέφτομαι όλα αυτά να τα ρίξω σε έναν ρούτερ με wifi η καλώδιο δικτύου. Από εκεί και πέρα με ένα καλώδιο δικτύου να κανω bridge σε ένα ρούτερ που δεν θα μπαίνει κάνει με wifi και θα είναι συνδεδεμένος με την γραμμή για να πάρει ίντερνετ. Το κάνω γιατί συνέχεια μου μπουκωνει το δίκτυο και κάνω επανεκκίνησεις. Θα πιάσει τι λέτε; Λογικά έχεις εσφαλμένη εντύπωση για το τι είναι η κάθε συσκευή. Του παρόχου είναι 3 σε 1 και μάλιστα της κακιάς ώρας. Για να έχεις πρόβλημα με πολλές συσκευές, πιο πιθανό είναι να κολλάει το ασύρματο (σου πρότεινε λύση ο @poulinos), ή το switching (λιγότερο πιθανό το routing). Ιδανικά, αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου (δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο) πας σε router+switch+AP ΜΕΤΑ του παρόχου (βέβαια, ενδέχεται να μπορείς να κουμπώσεις απευθείας στον πάροχο, οπότε να βγάλεις εντελώς έξω του παρόχου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα