SciManiac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω ένα Samsung Galaxy A55 στο οποίο χρησιμοποιώ την λειτουργία «Προστασία μπαταρίας» για να σταματάει την φόρτιση στο 80%. Ωστόσο παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα σταματάει στο 79%. Αν και δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, ήθελα να ρωτήσω και εδώ για να σιγουρευτώ εάν πρόκειται για κάποιο bug ή έτσι είναι το φυσιολογικό. Έχω την εντύπωση ότι το παλιό μου Samsung (M21 που είχε όριο 85%) δεν είχε τέτοιο θέμα. 1
filip123go Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 3 minutes ago, SciManiac said: Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω ένα Samsung Galaxy A55 στο οποίο χρησιμοποιώ την λειτουργία «Προστασία μπαταρίας» για να σταματάει την φόρτιση στο 80%. Ωστόσο παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα σταματάει στο 79%. Αν και δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, ήθελα να ρωτήσω και εδώ για να σιγουρευτώ εάν πρόκειται για κάποιο bug ή έτσι είναι το φυσιολογικό. Έχω την εντύπωση ότι το παλιό μου Samsung (M21 που είχε όριο 85%) δεν είχε τέτοιο θέμα. Τώρα που το λες, νομίζω το έχω παρατηρήσει και εγώ σε s24u. Βασικά λέει ότι έφτασε 80% αλλά σχεδόν αμέσως μόλις βγάζω τον φορτιστή, πέφτει στο 79%. 1
stark Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, SciManiac said: Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω ένα Samsung Galaxy A55 στο οποίο χρησιμοποιώ την λειτουργία «Προστασία μπαταρίας» για να σταματάει την φόρτιση στο 80%. Ωστόσο παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα σταματάει στο 79%. Αν και δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, ήθελα να ρωτήσω και εδώ για να σιγουρευτώ εάν πρόκειται για κάποιο bug ή έτσι είναι το φυσιολογικό. Έχω την εντύπωση ότι το παλιό μου Samsung (M21 που είχε όριο 85%) δεν είχε τέτοιο θέμα. Information και https://forums.androidcentral.com/threads/why-is-this-happening-after-charging.1065055/ Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου από stark 2
Xristaras12 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου κοίτα να χαρείς την συσκευή σου και άσε τις προστασίες μπαταρίες και κουραφέξαλα. Σε 2 χρόνια αααααααααααααααααμα δεις και δεν κρατάει θα πληρώσεις ούτε 50€ να αλλάξεις μια μπαταρία στη συσκευή και καθάρισες. Η μπαταρία είναι αναλώσιμη και ο σκοπός της αυτός είναι. Με την προστασία οκ θα γλυτώσεις 100 κύκλους στο έτος; Να σε βγάλει 2 χρόνια και 5 μήνες πριν την αλλάξεις δηλαδή; anyway, είναι γνωστό θέμα αυτό δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. 3
filip123go Δημοσ. Σάββατο στις 12:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:42 μμ On 02/01/2025 at 19:29, Xristaras12 said: κοίτα να χαρείς την συσκευή σου και άσε τις προστασίες μπαταρίες και κουραφέξαλα. Σε 2 χρόνια αααααααααααααααααμα δεις και δεν κρατάει θα πληρώσεις ούτε 50€ να αλλάξεις μια μπαταρία στη συσκευή και καθάρισες. Η μπαταρία είναι αναλώσιμη και ο σκοπός της αυτός είναι. Με την προστασία οκ θα γλυτώσεις 100 κύκλους στο έτος; Να σε βγάλει 2 χρόνια και 5 μήνες πριν την αλλάξεις δηλαδή; anyway, είναι γνωστό θέμα αυτό δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή αυτή καθ αυτή. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό, για την αλλαγή της μπαταρίας.
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 12:46 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:46 μμ Μόλις τώρα, filip123go είπε Το πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή αυτή καθ αυτή. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό, για την αλλαγή της μπαταρίας. Επαναφορά γίνεται αν η συσκευή ειναι κλειδωμένη γιατί πρέπει να περάσει διαγνωστικό για να μηδενίσει ο μετρητής και τα στατιστικά της μπαταρίας. Αν το δώσεις σε λειτουργία συντήρησης και μπορεί να περαστεί διαγνωστικό θα εισαι οκ. Τώρα αν πχ ο τεχνικός διαπιστώσει κατανάλωση μπαταρίας ενω δεν πρέπει, τότε ναι θα γίνει επαναφορά μήπως έχει βραχυκύκλωμα η πλακέτα και εχει κατανάλωση. 1
filip123go Δημοσ. Σάββατο στις 01:13 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:13 μμ 24 minutes ago, Xristaras12 said: Επαναφορά γίνεται αν η συσκευή ειναι κλειδωμένη γιατί πρέπει να περάσει διαγνωστικό για να μηδενίσει ο μετρητής και τα στατιστικά της μπαταρίας. Αν το δώσεις σε λειτουργία συντήρησης και μπορεί να περαστεί διαγνωστικό θα εισαι οκ. Τώρα αν πχ ο τεχνικός διαπιστώσει κατανάλωση μπαταρίας ενω δεν πρέπει, τότε ναι θα γίνει επαναφορά μήπως έχει βραχυκύκλωμα η πλακέτα και εχει κατανάλωση. Όχι, δεν ισχύει αυτό. Ήθελα να αλλάξω μπαταρία σε galaxy s21 πέρσι το καλοκαίρι κου μου ξεκαθάρισαν από την επίσημη αντιπροσωπεία ότι θα γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Είχα ανοίξει και θέμα εδώ μέσα. (Τους είπα ότι θα παραδωθεί σε λειτουργία συντήρησης, φάνηκε να μην ξέρουν τι είναι, γιατί το αγνόησαν τελείως).
Xristaras12 Δημοσ. Σάββατο στις 01:31 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:31 μμ Επίσημη αντιπροσωπεία δεν είναι 1 μόνο κατάστημα. Είναι πολλά στην Ελλάδα με την αντίστοιχη πιστοποίηση. Μίλησες με κάποιο άλλο και σου είπε τα ίδια; Μεγάλη πιθανότητα να έτυχες σε νέο υπάλληλο. Η λειτουργία συντήρησης είναι γνωστή και μάλιστα στο κατάστημα στην ενεργοποιούν παρουσία σου εφόσον δεν θες να χαθεί τίποτα. Έτσι κ αλλιώς συσκευή με δεδομένα δεν μπαίνει στο σέρβις λόγω GDPR. Είτε θα έμπαινε για σερβις σε συντήρηση είτε μπακάπ και ρισέτ.
aces Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:30 μμ (επεξεργασμένο) Στις 2/1/2025 στις 6:54 ΜΜ, SciManiac είπε Καλησπέρα και καλή χρονιά! Έχω ένα Samsung Galaxy A55 στο οποίο χρησιμοποιώ την λειτουργία «Προστασία μπαταρίας» για να σταματάει την φόρτιση στο 80%. Ωστόσο παρατήρησα ότι στην πραγματικότητα σταματάει στο 79%. Αν και δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, ήθελα να ρωτήσω και εδώ για να σιγουρευτώ εάν πρόκειται για κάποιο bug ή έτσι είναι το φυσιολογικό. Έχω την εντύπωση ότι το παλιό μου Samsung (M21 που είχε όριο 85%) δεν είχε τέτοιο θέμα. Καλή χρονιά Συνήθως έτσι γίνεται. Στα παλιά υπήρχε επιλογή για φόρτιση με όριο όντως στο 85% τώρα πλέον για καλύτερη μακροζωία είναι στο 80%. το ποσοστό που εμφανίζει είναι κατά προσέγγιση κ είναι σύνηθες σε oneUI περιβάλλον. Επεξ/σία Κυριακή στις 12:31 μμ από aces 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα