Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τον Ποπάυ στα εμφυτεύματα (βλέπε inoculation Α - Α) κατά του κοβιδ, με άψογη ορθογραφία και σωστή ελληνική σύνταξη... Εφόσον η "άποψη" έχει καταντήσει συνώνυμο της ...(ακούσιας και εκούσιας αποβολής αερίων), αυτές είναι οι παρενέργειες. Καλή χρονιά!

ΥΓ1: Πιστεύω πως 50 χρόνια είναι αρκετά για να αρθεί η πατέντα ενός κόμικ... Αν και εδώ μιλάμε για κάποια επεισόδια! Σοβαρά τώρα; Τι ἐστί άρση πατέντας;

ΥΓ2: Επειδή εργάζομαι στον ευρύτερο τομέα της ανάπτυξης φαρμάκων και της έρευνας, προφανώς δεν έχω δικαίωμα να εκφράζομαι (θα πέσει κλαυσίγελος), καθώς οι "αντι-αριστεροί" φαίνεται να προτιμούν μια "κομμουνιστική" προσέγγιση σε συγκεκριμένα πεδία εξειδίκευσης, παρότι οι ίδιοι είναι αδαείς (το πρώτο Α, το δεύτερο όπως το σκεφτεί κανείς), ώστε να μπορούν να εκφέρουν και να επιβάλλουν τη δική τους άποψη... Όλα αυτά το 2025! Μετά από τόσα μαθήματα! ΕΥΓΕ!

Επεξ/σία από rearshooter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, malakudi είπε

Αντίστοιχα και τα derived works, τι πάει να πει ανταγωνίζονται το πρωτότυπο; Και τι έγινε που το ανταγωνίζονται; Παίρνουν μία ιδέα Χ και την πηγαίνουν παρακάτω. Καμία αντιγραφή. 

Ωραία, αν εσύ δημιουργήσεις μια ταινία με κόστος 200εκ ευρώ, ας έρθω εγώ μετά να αντιγράψω το 99% της ταινίας και να αλλάξω δύο τρεις λεπτομέρειες στο εναπομείναν 1% και να την πουλάω μετά στους ίδιους κινηματογράφους λέγοντας ότι δεν είναι αντιγραφή, είναι derived work. Προφανώς αυτό ανταγωνίζεται τι αρχικό έργο. Ο νόμος σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό τμήμα της ταινίας για σκοπούς κριτικής και σάτιρας (fair use), αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα για τα 95 χρόνια που είναι το copyright term για επιχειρήσεις συμφωνώ ότι είναι πολύ μεγάλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το κόνσεπτ της ιδέας του να προστατεύεται το κάθε έργο από derivative works για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
18 hours ago, tzotzo said:

https://www.bmj.com/content/385/bmj.q1285?utm_source=chatgpt.com

Αυτό ακριβώς έκανε η Gilead, και το πλήρωσε ακριβά. Όπως ακριβά το πλήρωσαν και οι ασθενείς της.

Εδώ είμαστε. Η επιτομή της ελεύθερης αγοράς.

Το είδε κανείς ολόκληρο? Έχει βάση? Φαίνεται ενδιαφέρον. Αλλά δεν θέλω να χαλάσω 1.5 ώρα αν είναι ό,τι να 'ναι. Δεν βγάζει νόημα γιατί πχ θα είχε πρώτη πρώτη θέμα η google

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Argonaute said:

Google is your friend. 

Μονο μια απορια μου δημιουργηθηκε απο ολο αυτο το εσμο. Το 1800 που το βρηκες? Εγω ηξερα πως ο καπιταλισμος και οι κανονες της οικονομιας υπαρχουν εδω και χιλιαδες χρονια και ειχαν ηδη διατυπωθει απο τους αρχαιους ελληνες οπως σχεδον τα παντα. 

φανταζομαι θα ξερεις για να το λες εκτος και αν αυτο ειναι απο τις γνωσεις «τις αυτονοητες». Μονο μην απαντησεις παλι σαν μανταμ σουσου για google. Προσπαθησε λιγο να υπερασπιστεις τα βλακωδη επιχειρηματα που διατυπωσες. Μην νομιζει ο κοσμος οτι απλως μυρικαζεις κομματικη γραμμη.  

7 minutes ago, JimGer said:

Το είδε κανείς ολόκληρο? Έχει βάση? Φαίνεται ενδιαφέρον. Αλλά δεν θέλω να χαλάσω 1.5 ώρα αν είναι ό,τι να 'ναι. Δεν βγάζει νόημα γιατί πχ θα είχε πρώτη πρώτη θέμα η google

Το ειδα εγω και εχασα το χρονο μου. Πραγματικα χασιμο χρονου. 
ναι οντως στις ΗΠΑ γπαρχουν παρα πολλες μυνησεις για παραβιαση πατεντων και πολλες μικρες εταιριες ζουν απο αυτο. Και στις ασφαλειες το ιδιο γινεται δικηγοροι ζουν απο φεικ ατυχηματα. Ή ψευτικους δημητηριασμους απο γιαουρτια. Τι σημαινει αυτο ακριβως ? Να καταργησουμε τις ασφαλιστικες? Κλασσικο clickbait video μιαμισης ωρας που δεν καταληγει πουθενα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kurkosdr είπε

Ωραία, αν εσύ δημιουργήσεις μια ταινία με κόστος 200εκ ευρώ, ας έρθω εγώ μετά να αντιγράψω το 99% της ταινίας και να αλλάξω δύο τρεις λεπτομέρειες στο εναπομείναν 1% και να την πουλάω μετά στους ίδιους κινηματογράφους λέγοντας ότι δεν είναι αντιγραφή, είναι derived work. Προφανώς αυτό ανταγωνίζεται τι αρχικό έργο. Ο νόμος σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό τμήμα της ταινίας για σκοπούς κριτικής και σάτιρας (fair use), αλλά μέχρι εκεί.

Τώρα για τα 95 χρόνια που είναι το copyright term για επιχειρήσεις συμφωνώ ότι είναι πολύ μεγάλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το κόνσεπτ της ιδέας του να προστατεύεται το κάθε έργο από derivative works για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Ποιος μίλησε για αντιγραφή; Μπορώ να κάνω μία ταινία Star Wars από το μηδέν; Θα έχει τζεντάι, force, διαστημόπλοια, ίσως κάποια ίδια ονόματα πλανητών, ίσως αναφορές στους Skywalker. Δε θα χρησιμοποιήσω ούτε ένα καρέ από τις ταινίες που υπάρχουν, δε θα χρησιμοποιήσω ούτε καν ένα ίδιο κομμάτι σεναρίου, ούτε τη μουσική φυσικά. Μπορώ; Όχι δε μπορώ. Είναι το έργο μου κάτι τελείως καινούριο; Είναι. Δε μπορώ γιατί οι νόμοι είναι υπερβολικά αυστηροί με τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν τα κέρδη συγκεκριμένων εταιρειών. Γιατί αυτές οι εταιρείες εκτός από τις ταινίες θέλουν να πουλάνε κουκλάκια τζεντάι, φωτόσπαθα και εγώ δε ξέρω τι άλλο.

Πνευματική ιδιοκτησία μόνο για δημιουργούς, μη μεταβιβάσιμη σε νομικά πρόσωπα, και με περιορισμένη χρονική διάρκεια. Τα 28+28 ήταν ήδη πολλά, τα 95 είναι γελοιότητα.

Επεξ/σία από malakudi
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dieksodo είπε

Ελα ντε. να μην μπορει ο σιρινακης να φτιαχνει μια τσοντα ξερωγω με τζενται και φωτοσπαθα και να πηγαινει ο λουκας και να του κανει μηνυση οτι του γ@μ@ει την ιδεα. Γιατι κυριε?

Θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να το κάνει. Πάρτε για παράδειγμα τη ταινία θρίλερ με το Winnie σαν χαρακτήρα. Έχει καμία σχέση αυτή η ταινία με το γνωστό Winnie the Poo; Όχι. Όμως δε μπορούσε να γίνει μέχρι πρόσφατα - έληξαν τα δικαιώματα το 2022. Που ήταν το πρόβλημα να έβγαινε νωρίτερα, αφού είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Δε μπορεί η ιδέα του φωτόσπαθου και των Τζεντάι, το όνομα Winnie για ένα αρκουδάκι, γενικότερα κάθε ιδέα, να ειναι copyrighted. Η υλοποίηση της ιδέας, ναι, να προστατεύεται. Που μπαίνει το όριο όμως;

Αλλά ΟΚ εσύ δε καταλαβαίνεις τη διαφορά ιδέας και trademark, αυτά είναι ψηλά γράμματα, τι νόημα έχει να συζητάμε;

Δημοσ.
15 minutes ago, malakudi said:

Θα έπρεπε να έχει δικαίωμα να το κάνει. Πάρτε για παράδειγμα τη ταινία θρίλερ με το Winnie σαν χαρακτήρα. Έχει καμία σχέση αυτή η ταινία με το γνωστό Winnie the Poo; Όχι. Όμως δε μπορούσε να γίνει μέχρι πρόσφατα - έληξαν τα δικαιώματα το 2022. Που ήταν το πρόβλημα να έβγαινε νωρίτερα, αφού είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Δε μπορεί η ιδέα του φωτόσπαθου και των Τζεντάι, το όνομα Winnie για ένα αρκουδάκι, γενικότερα κάθε ιδέα, να ειναι copyrighted. Η υλοποίηση της ιδέας, ναι, να προστατεύεται. Που μπαίνει το όριο όμως;

Αλλά ΟΚ εσύ δε καταλαβαίνεις τη διαφορά ιδέας και trademark, αυτά είναι ψηλά γράμματα, τι νόημα έχει να συζητάμε;

Νομιζω αυτο το αποφασιζει ο δημιουργος οχι εσυ. Ειδικα αν χρησιμοποιεις τα φωτοσπαθα και τους τζενται για να αποκομισεις κερδος και οχι για σατιρα τυπου rig and morty

το προιον προκυπτει απο την ιδεα. 

Δημοσ.
3 hours ago, dieksodo said:

Μονο μια απορια μου δημιουργηθηκε απο ολο αυτο το εσμο. Το 1800 που το βρηκες? Εγω ηξερα πως ο καπιταλισμος και οι κανονες της οικονομιας υπαρχουν εδω και χιλιαδες χρονια και ειχαν ηδη διατυπωθει απο τους αρχαιους ελληνες οπως σχεδον τα παντα. 

Παρότι είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ δεν έχεις ούτε την στοιχειώδη αντίληψη να γκουγκλαρεις "how old is capitalism"

Πάρτο μασημένη τροφή.

https://chatgpt.com/share/67781fd9-609c-8000-b162-88d02e4158e3

4 hours ago, JimGer said:

Εάν σε ενδιαφέρει τι γίνεται στον κόσμο ναι έχει νόημα. Επίσης μπορείς και να το ακούσεις σαν ποντκαστ. Δεν χρειάζεται να το βλέπεις απαραιτητα

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, tzotzo said:

Παρότι είμαστε σε τεχνολογικό φόρουμ δεν έχεις ούτε την στοιχειώδη αντίληψη να γκουγκλαρεις "how old is capitalism"

Πάρτο μασημένη τροφή.

https://chatgpt.com/share/67781fd9-609c-8000-b162-88d02e4158e3

Μην το απαντας σε μενα. Στον αλλο απαντα να το διαβασει που λεει για 1800

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, dieksodo said:

Μην το απαντας σε μενα. Στον αλλο απαντα να το διαβασει που λεει για 1800

Γιατί επιμένεις ρε μπαγασα.

Screenshot_2025-01-03-20-32-54-458_com.brave.browser.jpg

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 1
Δημοσ.
23 minutes ago, dieksodo said:

εγω προτιμω την ερμηνεια που δινουν οι ιδιοι οι καπιταλιστες

Παρέθεσε την αν θες.

23 minutes ago, dieksodo said:

Προφανως καποιοι προτιμουν την 3 η και 4η ερμηνεια

Δεν την προτιμάει κανένας, ή θες να μας πεις ότι το chatgpt το έχει βαφτίσει ο Μαρξ.

Δεν λέει καν βασικές αρχές, λέει ρίζες και αναφέρει ΚΑΠΟΙΕΣ από τις πρακτικές του καπιταλισμού του τύπου ανταλλάσσω προϊόντα.

Καλό θα είναι να μην ξεφτιλιζεται δημόσια.

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Καλό θα είναι να μην ξεφτιλιζεται δημόσια.

Είναι απίθανο το πώς προσπαθεί να διαστρεβλώσει γεγονότα που είναι μπροστά στα μάτια του, γραμμένα με πηγές και αυτούσιες παραθέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...