Προς το περιεχόμενο

Αναποφάσιστος περί mid-range συσκευής

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Payne83,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 

-Ιδανικα μέχρι 500€

2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; 

- Αρκεί να είναι επίσημος μεταπωλητής

3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; 

-Το ίδιο με πριν

4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές;

Καινούργιες

5) Μέγεθος οθόνης;

Μέχρι 6,7 ιντσες

7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών;

Μας ενδιαφέρει

8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία;

Μας ενδιαφέρει

9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό;

Αρκεί να μην είναι Xiaomi (χωρίς να απορρίπτεται εντελώς η περίπτωση της Poco) 

10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; 

Φωτογραφίες, social media, σερφαρισμα

Καλησπέρα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά στην ομάδα, να σας πω κοντολογίς το τι ψάχνω. Είχα δοκιμάσει iPhone, δεν μου έκανε και γύρισα σε android, συγκεκριμένα σε Xiaomi (το Redmi Note 13 Pro Plus συγκεκριμένα) και όντας απηυδισμένος, ξαναγύρισα σε iPhone. Διαπιστώνω όμως ότι τελικά το iPhone δεν μου κάνει, καλό, χρυσό μεν αλλά, η αυτονομία της μπαταρίας (τώρα τις γιορτές το αντιλήφθηκα πιο έντονα, μιλάμε για απλό μοντέλο, όχι pro max η plus), είναι αρκετά απωθητικός παράγοντας και σκέφτομαι να επιστρέψω με μια αξιοπρεπή android πρόταση στο γνώριμο στρατόπεδο. 

Όντας απογοητευμένος από Xiaomi, σίγουρα απορρίπτεται από τις προτάσεις, με ένα ερωτηματικό για Poco για τα οποία,  λόγω λογισμικού, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. 

Εναλλακτικές που έχω κατά νου και στη συνέχεια θα πω δυο λόγια για την καθεμία. Σημειωτέον ότι πρόκειται για μάρκες με τις οποίες δεν είχα ποτέ επαφή στο παρελθόν και λέω να δώσω μια ευκαιρία συνεπώς, για αυτό το λόγο, απορρίπτεται οτιδήποτε σε Samsung, όχι βέβαια ότι είμαι και εντελώς αφοριστικός, θέλω όμως να δοκιμάσω κάτι άλλο. 

Τα δύο φαβορί είναι: 

OnePlus Nord 4

Η πρώτη μου επιλογή και φαίνεται και η επικρατέστερη. Μου αρέσει ιδιαίτερα η κατασκευή, το λογισμικό, οι επιδόσεις, όπως λένε η αυτονομία, κάπου λίγο βέβαια με κρατάει πίσω το θέμα κάμερα, οι απόψεις κάπως διίστανται και επίσης, το ότι δεν είναι αδιάβροχο, θα είναι βέβαια σε θήκη επομένως, δεν με απασχολεί τόσο το τελευταίο. Σημειωτέον ότι αν το επιλέξω, στρέφομαι στη μικρή έκδοση με τα 256 GB που πωλείται στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, δε βρίσκω λόγο να στραφω στη μεγαλύτερη. Επίσης, σκέφτομαι μήπως είναι υπερβολή να έχω τόση έξτρα "ιπποδύναμη" αν σκεφτούμε τη χρήση που κάνω, παρόλα αυτά, είναι futureproof θαρρώ χάριν αυτού

Motorola Edge 50 Fusion

Μετά την προσφορά στη black Friday το έβαλα στο μάτι, ειδικά στο Marshmallow Blue χρώμα μου φαίνεται πανέμορφο. Απ' όσο έχω καταλάβει, πρόκειται για μια πολύ καλή all rounder πρόταση, ιδανική για τη χρήση που κάνω. 

Μερικές εναλλακτικές προτάσεις:

Motorola Edge 50 Neo

Φημίζεται για τις φωτογραφικές του ικανότητες, μου αρέσει το μέγεθος του, μερικά από τα χρώματα του, παρόλα αυτά, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τον Mediatek επεξεργαστή και για την αυτονομία της μπαταρίας, λόγω του μεγέθους της. 

Poco X6 Pro η Poco F6 Pro

Ειδικά το δεύτερο, διαβάζω ότι έχει πολύ καλές φωτογραφικές ικανότητες, το πρώτο το έχω απλά ως προσιτή εναλλακτική, το δεύτερο όμως μου κάνει περισσότερο το κλικ. Τι με φρενάρει; Η εμπειρία με το HyperOS που είχα στο Redmi, ίσως βέβαια επειδή τα Poco φημίζονται για τις επιδόσεις, ίσως ειναι πιο στρωμένα και επίσης, το F6 Pro, φοράει Snapdragon αν δεν απατωμαι ενώ το Redmi, φορούσε Mediatek, όπως και ένα Xiaomi που είχα παλαιότερα και αμφότερα, είχαν σκαλώματα μετά από λίγο καιρό. Λέω μήπως με Snapdragon δεν υπάρχουν σκαλώματα, αν δεν είναι θέμα του λογισμικού φυσικά. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι και σε θέμα αυτονομίας υπολείπεται. 

Realme GT6

Με ανταλλαγή παλαιότερης συσκευής μου, βγαίνει γύρω στα 550€ και απ' όσο έχω καταλάβει, είναι μια επίσης ολοκληρωμένη πρόταση, εχει επιδόσεις, καλή αυτονομία και έχω κατά νου καλά σχόλια για την κάμερα, δεν μου φαίνεται να έχει κάποιο ελάττωμα που να το καθιστά deal breaker, ίσως λίγο ο αδιάφορος σχεδιασμός σε σχέση με τα υπόλοιπα. 

Θα ήθελα γνώμη από κατόχους των παραπάνω συσκευών η γενικότερα γνώμες που θα διευκολύνουν την απόφαση μου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! 

Δημοσ.

Το Honor θα το κοιτάξω, πωλείται από κάποια μεγάλη αλυσίδα η είναι μόνο από ιντερνετικά μαγαζιά; Σκέφτομαι τα της εγγύησης αν τυχόν χρειαστεί. 

Realme & Poco τα αφαιρώ από τις επιλογές μου. Καλό, χρυσό το Realme, σε σχεδιασμό όμως, δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, μου θυμίζει πάρα πολύ το Redmi Note 13 Pro Plus και επίσης, πολύ πλαστικούρα μου φαίνεται σε αίσθηση, μπορεί σε θέμα χαρακτηριστικών να είναι δυνατό, δεν με συγκινεί όμως ιδιαίτερα σε αίσθηση. 

Poco F6 Pro, σε θέμα αυτονομίας φαίνεται να με καλύπτει, σε κατασκευή και σχεδίαση μου αρέσει, το λογισμικό όμως, είναι ανασταλτικός παράγοντας και οι κάμερες, δε φημίζονται για τις ικανότητες τους και από τα όσα είδα, θα συμφωνήσω. 

Παραμένουμε στο OnePlus ανάμεσα στις επιλογές, η κατασκευή του μου αρέσει (Realme & OnePlus τα έχω περιεργαστεί από κοντά σε κατάστημα), σε δοκιμές που είδα, οι κάμερες του μου φαίνονται ικανοποιητικές, οι σελφι δεν με πολυαπασχολούν για τις οποίες πολλοί το θάβουν, σε αυτονομία φαίνεται ότι με καλύπτει επίσης. 

Παραμένουν στην εξίσωση και τα Motorola, το Edge 50 Fusion συγκεκριμένα, το Neo λόγω Mediatek του ρίχνω άκυρο, έχω κακό προηγούμενο. 

Φευγαλέα, σκέφτομαι να ρίξω μια ματιά και προς Samsung μεριά, δεν ξέρω βέβαια αν είναι να δω κάτι τύπου Α55, S23 η S24 FE, με ανταλλαγή, τα δύο τελευταία έρχονται στα γύρω στα 500€, τι λέτε; 

• Like 1
Δημοσ.

Από όλα αυτά το realme gt6 έχει την καλύτερη αυτονομία και κάμερα και επιδόσεις. Είναι στα πάντα καλύτερο. Τρομερές διαφορές; Σίγουρα όχι. Είναι διακριτά καλύτερο στα πάντα, σίγουρα ναι. Δε ξέρω πού κολλάς στο "σχεδιασμό", δλδ πόσο διαφορετικά είναι εμφανισιακά τα υπόλοιπα που σου αρέσουν;

• Like 2
Δημοσ.

Περιμένεις το X7 pro βγαίνει σε λίγες μέρες. Κινηταρα για ακόμα μια φορά από xiaomi λογικά θα έρθει κάτω από 400 και θα είναι πολύ δυνατό σε όλα του. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχεδόν ίδια συζήτηση εδώ 

Για εμένα προσωπικά πας στο Xiaomi 14T.

Είναι το μόνο που σε φωτογραφίες είναι καλύτερο και με διαφορά από όσα έχουν ακουστεί.

Μετά από εκεί και πέρα υπάρχουν τα Motorola , Realme,Oppo, OnePlus ,εκεί θα πας για καθαρό λειτουργικό για επεξεργαστή κλπ αλλά όχι για φωτογραφίες.

Εάν θες κάτι από αυτά κοιτάς και το motorola edge 50 pro.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 2
Δημοσ.

Honor 200 Pro. To ειδα απο κοντά στο γερμανό και εκτός από πολύ όμορφο τηλέφωνο, έχει το καλύτερο πορτρέτο απ όλα όσα ανεφέρθηκαν ακόμη και από το honor magic 6 pro, δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thechosennone είπε

Honor 200 Pro. To ειδα απο κοντά στο γερμανό και εκτός από πολύ όμορφο τηλέφωνο, έχει το καλύτερο πορτρέτο απ όλα όσα ανεφέρθηκαν ακόμη και από το honor magic 6 pro, δεν ξέρω πως το κατάφεραν αυτο.

Δεν είναι λόγος αυτός για να πάρει κάποιος το συγκεκριμένο.

Παρόλα αυτά σαν κινητό με καθαρό λειτουργικό ας το κοιτάξει.

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 10:50 ΠΜ, afentiko είπε

Από όλα αυτά το realme gt6 έχει την καλύτερη αυτονομία και κάμερα και επιδόσεις. Είναι στα πάντα καλύτερο. Τρομερές διαφορές; Σίγουρα όχι. Είναι διακριτά καλύτερο στα πάντα, σίγουρα ναι. Δε ξέρω πού κολλάς στο "σχεδιασμό", δλδ πόσο διαφορετικά είναι εμφανισιακά τα υπόλοιπα που σου αρέσουν;

Δεν ξέρω, ίσως δεν με ενθουσιάζει επειδή είναι πολύ καλό σε όλα, χωρίς να ξεχωρίζει κάπου. Δεν έχει αυτό το κάτι, είναι κάπως κρυμμένα τα χαρίσματα και δεν μου πάει καρδιά να σκάσω τόσα λεφτά, δεν με εμπνέει. 

Στις 2/1/2025 στις 11:01 ΠΜ, Arkin είπε

Περιμένεις το X7 pro βγαίνει σε λίγες μέρες. Κινηταρα για ακόμα μια φορά από xiaomi λογικά θα έρθει κάτω από 400 και θα είναι πολύ δυνατό σε όλα του. 

Στις 2/1/2025 στις 11:48 ΠΜ, GATE123 είπε

Σχεδόν ίδια συζήτηση εδώ 

Για εμένα προσωπικά πας στο Xiaomi 14T.

Είναι το μόνο που σε φωτογραφίες είναι καλύτερο και με διαφορά από όσα έχουν ακουστεί.

Μετά από εκεί και πέρα υπάρχουν τα Motorola , Realme,Oppo, OnePlus ,εκεί θα πας για καθαρό λειτουργικό για επεξεργαστή κλπ αλλά όχι για φωτογραφίες.

Εάν θες κάτι από αυτά κοιτάς και το motorola edge 50 pro.

Για Xiaomi δεν είμαι και πολύ φαν στο να ξαναδοκιμάσω βέβαια λόγω κακού προηγούμενου, σε σύγκριση με Redmi, για την κανονική σειρά και για τα Poco, έχω την αίσθηση ότι τα καταφέρνουν καλύτερα σε θέμα λογισμικού. 

Στις 2/1/2025 στις 1:23 ΜΜ, Thechosennone είπε

19 ώρες πριν, Fotia είπε

To honor δεν έχει  ευκολο λογισμικό .Πρέπει να το δει κανένας πριν αν το βολευει ,όπως και όλα που αναφέρθηκαν.

Από το λίγο που το έψαξα, φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν καταλαβαίνω όμως αυτά που λέτε περί λογισμικού. Ξέρω ότι ήταν ενιαία εταιρεία με τη Huawei, εχουν χωρίσει πλέον και απ' όσο ξέρω, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν Android ως λογισμικό. Τι το ιδιαίτερο υπάρχει δεν έχει εύκολο λειτουργικό; 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsimisdel είπε

Δεν ξέρω, ίσως δεν με ενθουσιάζει επειδή είναι πολύ καλό σε όλα, χωρίς να ξεχωρίζει κάπου. Δεν έχει αυτό το κάτι, είναι κάπως κρυμμένα τα χαρίσματα και δεν μου πάει καρδιά να σκάσω τόσα λεφτά, δεν με εμπνέει. 

Για Xiaomi δεν είμαι και πολύ φαν στο να ξαναδοκιμάσω βέβαια λόγω κακού προηγούμενου, σε σύγκριση με Redmi, για την κανονική σειρά και για τα Poco, έχω την αίσθηση ότι τα καταφέρνουν καλύτερα σε θέμα λογισμικού. 

Από το λίγο που το έψαξα, φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση, δεν καταλαβαίνω όμως αυτά που λέτε περί λογισμικού. Ξέρω ότι ήταν ενιαία εταιρεία με τη Huawei, εχουν χωρίσει πλέον και απ' όσο ξέρω, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν Android ως λογισμικό. Τι το ιδιαίτερο υπάρχει δεν έχει εύκολο λειτουργικό; 

Τιποτα...θεμα συνηθειας ειναι.

Ειναι παντως καλυτερο αποτωνχιαομι/ποκο με κολληματα,διαφημισεις και αλλα.

• Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, tsimisdel said:

Τι το ιδιαίτερο υπάρχει δεν έχει εύκολο λειτουργικό; 

Aν το έχει ο Γερμανός όπως αναφέρθηκε ,πήγαινε να το δεις κάπου συγκριτικά με τα άλλα κινητά που αναφέρθηκαν.

Δεν έχει να κάνει με το Αndroid ,αλλά με το UI και παραμέτρους σε λειτουργίες .

• Like 1
Δημοσ.

Σε μεγάλες αλυσίδες δεν είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο, αυτό κατάλαβα μετά από σύντομη έρευνα που έκανα, είναι διαθέσιμο μέσω skroutz μόνο. 

Από δοκιμές και σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο βέβαια, μου φαίνεται μια άκρως δυνατή πρόταση. Απ' όσο κατάλαβα βέβαια, δεν έχει θήκη και φορτιστή το κουτί, αυτό διορθώνεται βέβαια και θέλω να ρωτήσω. Η ταχεία φόρτιση, υφίσταται μόνο με ανταπτορα Honor/Huawei η με οποιονδήποτε ταχυφορτιστή; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...