Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νέα κρίση ασφαλείας πλήττει το Path of Exile 2, καθώς πολλοί παίκτες αναφέρουν ότι χάνουν τον εξοπλισμό τους λόγω χάκερ.

Σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας έχει εμφανιστεί στο Path of Exile 2, με πολλούς παίκτες να αναφέρουν απώλεια του εξοπλισμού τους εξαιτίας χάκερ, σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές στο επίσημο φόρουμ του παιχνιδιού, στο Reddit και στις κριτικές στο Steam. Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς πραγματοποιούνται αυτές οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις αναφορές παικτών, ακόμη και όσοι άλλαξαν τους κωδικούς πρόσβασης του email και του Steam λογαριασμού τους λίγες μέρες πριν, έπεσαν θύματα της επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αιτήματα επαλήθευσης Steam 2FA υποδεικνύει είτε κάποιο κενό ασφαλείας στους servers του παιχνιδιού είτε κάποια μορφή υποκλοπής συνεδρίας.

Η Grinding Gear Games, η εταιρεία ανάπτυξης του Path of Exile 2, δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα περιστατικά, με εξαίρεση ένα σχόλιο της ομάδας υποστήριξης στο φόρουμ που συμβουλεύει τους παίκτες να επικοινωνήσουν μέσω email. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παίκτες που προσπάθησαν να αναφέρουν τους χάκερ στην υποστήριξη, είδαν τους λογαριασμούς τους να κλειδώνονται.

Παρότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις συνδέονται με συναλλαγές πραγματικών χρημάτων ή τρίτες εφαρμογές overlay, πολλά θύματα στο φόρουμ του παιχνιδιού διαψεύδουν αυτή τη θεωρία. Προς το παρόν, φαίνεται πως οι παίκτες έχουν ελάχιστες ελπίδες να ανακτήσουν τον χαμένο εξοπλισμό τους, καθώς η προσθήκη σπάνιων αντικειμένων στην οικονομία του παιχνιδιού θα μπορούσε να διαταράξει την ισορροπία του.

Αν και το Path of Exile 2 βρίσκεται ακόμη σε πρώιμη πρόσβαση, το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν πληρώσει για να συμμετάσχουν σε αυτή τη φάση καθιστά εύλογη την απαίτησή τους για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων ασφαλείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

please, explain!! τι σημαίνει απώλεια εξοπλισμού; Δηλαδή ξυπνάω το πρωί και το PC μου λείπει από το γραφείο μου; Τι μας κρύβετε;; 

• Like 3
  • Confused 1
  • Haha 22
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, antirix024 είπε

please, explain!! τι σημαίνει απώλεια εξοπλισμού; Δηλαδή ξυπνάω το πρωί και το PC μου λείπει από το γραφείο μου; Τι μας κρύβετε;; 

Απο όσο καταλαβαίνω εννοεί εξοπλισμό (gear)του παίκτη. Δηλαδή για παράδειγμα ένα σπάνιο όπλο ή πανοπλία. Για αυτό ίσως να λένε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να τους επιστραφεί, διότι ενδεχομένως δεν έχουν τη δυνατότητα να διασταυρώσουν πως όντως υπήρχε στην κατοχή των παικτών και χάθηκε κτλ. Δύσκολη υπόθεση και άντε βγάλε άκρη.

• Like 2
Δημοσ.

Άντε να έχεις βάλει και λεφτά για τον εξοπλισμό.. 

Είχα ακούσει ότι σε ένα παιχνίδι δεν θυμάμαι πιο, κάθε φορά που εσκαγε ενημέρωση, έπρεπε να τα ξανά αγοράσεις όσα προνόμια/εξοπλισμό είχες ήδη. 

Προσωπικά μόνο pubg και τζάμπα παίζω. 

Δημοσ.

Εδώ λέμε ότι δεν αξίζει να αγοράζει κανείς κανένα game day one μέχρι να λυθούν τα πρώτα bugs, που για κάποιο λόγο πάντα υπάρχουν, και παρολαυτα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για ένα incomplete game σε alpha φάση;

Ε, ίσως πλέον να μην το ξανακάνουν. 🤭

• Like 1
Δημοσ.

Είναι για οσους παίζουν και στο steam? Ή μονο για το client της GGG? Χακαραν ολο το λογαριασμο του Steam για να μπουν μονο στο poe2 και να κλέψουν τα αντικειμενα? Παντως καποια αντικειμενα κοστιζουν πολλα χιλιαρικα ευρώ.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Έλα, πες μας τώρα ότι ήταν ειρωνικές ερωτήσεις, γιατί θα αρχίσουν τώρα τα σχόλια να εξηγούν τον εξοπλισμό 🤣😂🤣😂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, polaki είπε

Εδώ λέμε ότι δεν αξίζει να αγοράζει κανείς κανένα game day one μέχρι να λυθούν τα πρώτα bugs, που για κάποιο λόγο πάντα υπάρχουν, και παρολαυτα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν για ένα incomplete game σε alpha φάση;

Ε, ίσως πλέον να μην το ξανακάνουν. 🤭

Το game υποτιθεται θα ειναι free to play on release. Οποτε τωρα ειναι απλά supporters pack αυτο που πληρωνεις και για να παρει το κλειδι να παιξεις early access. Τα προβληματα ειναι αναμενομενα, bugs κτλπ , skill balances etc. Οπως το poe 1.  Αλλα αυτο με το χακαρισμα ειναι αρκετα περιεργο και ανησυχητικό . Βλεπουν πχ στο trade site της GGG ποιος ανεβαζει ακριβα αντικειμενα και τον στοχευουν μετα και του χακαρουν τον λογαριασμο ετσι απλα? Δηλαδη εμας δεν μας χακαρουν, οχι επειδη δεν μπορουν , αλλα επειδη δεν εχουμε κατι αξιας? Ετσι απλα ουτε 2fa ουτε τιποτα.

Δημοσ.

Το να εργάζεσαι ως Beta Tester στην καθε εταιρία ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών αμισθί και ταυτόχρονα να τους ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ κιολας ειναι ενα νεο level βλακειας κατα την γνωμη μου...

Σε αυτο το σταδιο οτι και να παθεις εισαι αξιος της μοιρας σου...

story-of-my-cc-work-life.gif

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

"Σύμφωνα με τις αναφορές παικτών, ακόμη και όσοι άλλαξαν τους κωδικούς πρόσβασης του email και του Steam λογαριασμού τους λίγες μέρες πριν, έπεσαν θύματα της επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αιτήματα επαλήθευσης Steam 2FA υποδεικνύει είτε κάποιο κενό ασφαλείας στους servers του παιχνιδιού είτε κάποια μορφή υποκλοπής συνεδρίας."

Αυτό το έπαθα και εγώ πρόσφατα με το steam account, είχα 2fa και μου κλέψαν τον λογαριασμό,νόμιζα οτι κάποιο λάθος θα είχα κάνει,αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός αποσύνδεσα όλες τις συσκευές που σχετίζονταν με τον λογαριασμό και μόλις μπήκα απο άλλο υπολογιστή δεν ζήτησε 2fa αλλά μπήκε κανονικά!.

Κάτι δεν πάει καλά με το 2fa.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι το παιχνίδι που πολλοί παράτησαν το Diablo 4 για να παίξουν. Όταν κάτι είναι καινούριο έχει τόσα bugs που δεν αξίζει ακόμα και αν είναι δωρεάν. Εδω στη Blizzard ακόμα πολεμάνε να διορθώσουν τα bugs μετά από τόσα χρόνια(κάπου στον 1,5 χρόνο για την ακρίβεια).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cpc464 είπε

"Σύμφωνα με τις αναφορές παικτών, ακόμη και όσοι άλλαξαν τους κωδικούς πρόσβασης του email και του Steam λογαριασμού τους λίγες μέρες πριν, έπεσαν θύματα της επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν υπήρξαν αιτήματα επαλήθευσης Steam 2FA υποδεικνύει είτε κάποιο κενό ασφαλείας στους servers του παιχνιδιού είτε κάποια μορφή υποκλοπής συνεδρίας."

Αυτό το έπαθα και εγώ πρόσφατα με το steam account, είχα 2fa και μου κλέψαν τον λογαριασμό,νόμιζα οτι κάποιο λάθος θα είχα κάνει,αποκαταστάθηκε ο λογαριασμός αποσύνδεσα όλες τις συσκευές που σχετίζονταν με τον λογαριασμό και μόλις μπήκα απο άλλο υπολογιστή δεν ζήτησε 2fa αλλά μπήκε κανονικά!.

Κάτι δεν πάει καλά με το 2fa.

Αυτο ειναι που με προβληματίζει περισσότερο και οχι για τη αντικειμενα απο καποιο παιχνιδι. Ειναι προβλημα μονο του steam για παράδειγμα ή γενικα ειμαστε εκτεθειμενοι σε ενα targeted attack?

Τωρα σχόλια του τύπου ο κόσμος χάνεται και το γατί χτενιζεται, είναι τελειως άκυρα.
Οσο για το να μας αποκαλει βλακες καποιος επειδη στηριζουμε μια εταιρεία που ειναι τοπ στο χώρο του arpg (και f2p ), δεν χρειαζετε να πω κατι περισσοτερο και δεν ειναι σωστο να τον χαρακτηρίσω μερες που ειναι και καίγετε και κόσμος 😆.

Εντωμεταξύ όποιος φίλος μου με ρωτούσε για να αγοράσει το poe 2  σε early access , του έλεγα κάθετα όχι. Και ειναι λογικο , εφοσον ξερω οτι θα εχει bugs και δεν ειναι ολοκληρωμενο. Αλλά πανε και το αγοραζουν όπως και να έχει.Στην αρχη γουστάρουν το παιχνίδι αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και η γκρίνια για τα bugs 🤣

Και ένα τελευταίο, ο καθένας μπορει να σχολιάζει ότι θέλει. Γιαυτο και μπαινω περισσοτερο σε διαφορα sites και φόρουμ. Για να διαβαζω την σαχλαμαρα του καθενός, μαζι και την δικια μου αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, antirix024 είπε

Έπεσέν μου το helmet.

• Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...