Andri3 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Σκέφτομαι να εισάγω αυτοκίνητο από Γαλλική δημοπρασία στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να τα βάλω κάτω, ώστε να καταλάβω εάν αυτό είναι εφικτό. Το συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει carte grise(αν έχω καταλάβει καλά είναι η δική μας άδεια κυκλοφορίας). Εάν είχε, τα πράγματα θα ήταν πολυ εύκολα για εισαγωγή, αλλά μπορεί να εκδοθεί από κάποιον που έχει την Γαλλική υπηκοότητα. Εδώ κι εδώ βέβαια αναφέρει ότι μπορεί να εκδοθεί από τον οποιονδήποτε με την διεύθυνση του ξενοδοχείου διαμονής. Προσωπικά θα ήθελα να το κατεβάσω οδηγόντας, αλλά μάλλον ακόμη και με Carte Grise(CG) θα έιχα θέμα σε ενδοιάμεσες χώρες. Οπότε καταλήγω στην μεταφορική. Ένας μεταφορέας που είχα εποικινωνία ανέφερε πως δεν χρειάζεται το συγκεκριμένο έγγραφο. Αυτά που θα χρειαστούν για επιτυχή εκτελωνισμό είναι 1) προηγούμενη άδεια(CG) του πωλητή, 2) τιμολόγιο αγοράς από πλειστηριασμό, 3) δελτίο μεταφοράς (από τον ίδιο) 4) ΔΑΟ πριν τα σύνορα Προμαχώνα. Στη συνέχεια, όλα αυτά στον εκτελωνιστή και το αμάξι θα είναι οκ από πλευρά εισαγωγής. Να αναφέρω ωστόσο ότι το όχημα διαθέτει FIV, το οπόιο σίγουρα κάπου βοηθάει. Απόσπασμα μεταφρασμένο από Γαλλικό site σχετικά με το FIV: Είναι έγγραφο που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο συνοψίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Δεν επιτρέπει την κίνηση του οχήματος. Το 1 δεν γνωρίζω ακόμη αν υφίσταται, το οποίο είναι προαπαιτούμενο και για την άδεια κυκλοφορίας. Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει κάτι παρόμοιο και μπορεί να διαλευκάνει την υπόθεση; Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Andri3
bill_zaf Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Χρειαζεσαι άδεια, ασχέτως σε τι ονομα θα ειναι απο την στιγμη που θα χεις τιμολόγιο πωλησης στο ονομα σου, το coc (certificate of conformity) , τιμολογιο φυσικα και το ξενο δελτιο κτεο να βρίσκεται σε ισχύ (εαν απαιτείται ηλικιακά απο το οχημα) To fiv δεν ειναι coc ,δηλαδη πιστοποιητικό συμμόρφωσης Σου επισυνάπτω μια γαλλική αδεια να δεις πως ειναι Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου από bill_zaf
Andri3 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Άδεια δεν υπάρχει, μόνο το fiche d'identification(FIV). Οπότε δε μπορώ να προχωρήσω. Αρκετόι Γάλλοι μεταφορείς, με κάποιες άκρες, μου ανέφεραν ότι μπορούν να βγάλουν νέα άδεια στο ονομά μου, αλλά το αποφεύγω καθώς δεν νιώθω εμπιστοσύνη στο όλο εγχείρημα και εν τέλει βρεθώ με ένα αμάξι όπου θα μπορούσα να πουλήσω αποκλειστικά στην Γαλλική αγορά. Σε γαλλικό forum όπου ειδικεύεται σε τέτοιου είδους θέματα μου ανέφεραν τα εξής: (τα παραθέτω για πλήρη καταγραφή των πληροφοριών που συνέλεξα) - Με FIV μπορείς να το εξάγεις από Γαλλία, απλά δεν επιτρέπεται να το οδηγήσεις. Ίσως σε κάποια άλλα κράτη να υπάρχει διαφορετική νομοθεσία όσον αφορά την ταξινόμηση και να μην απαιτείται η άδεια. - Νέα άδεια(carte grise) μπορείς να βγάλεις μόνο με Γαλλική υπηκοότητα, ασχέτως εάν σε κάποια site αφήνουν να εννόείται ότι μπορεί ο καθένας.
vamvakoolas Δημοσ. 6 Ιανουαρίου Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 8 hours ago, Andri3 said: Άδεια δεν υπάρχει, μόνο το fiche d'identification(FIV). Οπότε δε μπορώ να προχωρήσω. Αρκετόι Γάλλοι μεταφορείς, με κάποιες άκρες, μου ανέφεραν ότι μπορούν να βγάλουν νέα άδεια στο ονομά μου, αλλά το αποφεύγω καθώς δεν νιώθω εμπιστοσύνη στο όλο εγχείρημα και εν τέλει βρεθώ με ένα αμάξι όπου θα μπορούσα να πουλήσω αποκλειστικά στην Γαλλική αγορά. Σε γαλλικό forum όπου ειδικεύεται σε τέτοιου είδους θέματα μου ανέφεραν τα εξής: (τα παραθέτω για πλήρη καταγραφή των πληροφοριών που συνέλεξα) - Με FIV μπορείς να το εξάγεις από Γαλλία, απλά δεν επιτρέπεται να το οδηγήσεις. Ίσως σε κάποια άλλα κράτη να υπάρχει διαφορετική νομοθεσία όσον αφορά την ταξινόμηση και να μην απαιτείται η άδεια. - Νέα άδεια(carte grise) μπορείς να βγάλεις μόνο με Γαλλική υπηκοότητα, ασχέτως εάν σε κάποια site αφήνουν να εννόείται ότι μπορεί ο καθένας. εγω δε θα ασχολομουν με το συγκεκριμμενο ιχ. Για να μην εχει αδεια πολλα παιζουν (π.χ να ειναι απο αλλη χωρα, να πηγαινει να το αποσυρει αλλα τωρα σκεφτηκε να το πουλησει κτλ). Αν εσυ εχεις κολλησει και το θες τοσο πολυ, υπαρχουν διεκπαιρεωτες που με ενα μικρο ποσο (100-200 ευρ) σου βγαζουν τοσο νεα αδεια οσο και να στο περασουν ΚΤΕΟ.
bill_zaf Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Δημοσ. 7 Ιανουαρίου Στις 6/1/2025 στις 8:37 ΠΜ, vamvakoolas είπε εγω δε θα ασχολομουν με το συγκεκριμμενο ιχ. Για να μην εχει αδεια πολλα παιζουν (π.χ να ειναι απο αλλη χωρα, να πηγαινει να το αποσυρει αλλα τωρα σκεφτηκε να το πουλησει κτλ). Αν εσυ εχεις κολλησει και το θες τοσο πολυ, υπαρχουν διεκπαιρεωτες που με ενα μικρο ποσο (100-200 ευρ) σου βγαζουν τοσο νεα αδεια οσο και να στο περασουν ΚΤΕΟ. Εδω στην Ελλάδα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα