Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, teot είπε

Καλή Χρονιά

Καποια στιγμή έκανες ανάληψη σε ποσό  που δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο (πχ  μισθοδοσία που μπαίνει το απόγευμα αλλά είναι διαθέσιμη απο την άλλη ημέρα) και χρεώθηκες με αρνητικούς τόκους....  είναι σαν να δανείστηκες απο την τράπεζα.

Για να γίνει πιο κατανοητό....

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-01 230633.png

Αυτή είναι μια μεταφορά που μου έγινε σήμερα  (1/1/2025), είναι απο την Πειραιώς αλλα το ίδιο ισχύει για όλες τις τράπεζες.... προσοχή λεει αυριανή ημερομηνία (2/1/2025,   την πρώτη εργάσιμη)… 
Αν κάνω ανάληψη  και στον λογαριασμό μου δεν επαρκούν τα χρήματα που υπήρχαν πριν αυτή την μεταφορά που μου έγινε σήμερα, θα χρησιμοποιήσει και χρήματα απο την συγκεκριμένη μεταφορά … αλλά επειδή δεν είναι ακομη δικά μου (ετσι λεει η τράπεζα) θα χρεωθώ με αρνητικούς τόκους που αντιστοιχούν στο ποσό που λείπει. 

Οι αρνητικοί  (χρεωστικοί) τόκοι εκκαθαρίζονται  και τους βλέπεις στις τοκοφόρες ημερομηνίες (συνήθως κάθε εξάμηνο)  και όχι όταν γίνεται η συναλλαγή  

Επειδη το ειδα κι εγω (στην alpha), και ειναι η πρωτη φορα που το βλεπω εδω και μια δεκαετια σε τραπεζικο λογαριασμο μου, και ηθελα να ρωτησω το ιδιο.. δεκτη η εξηγηση σου, αλλα προσωπικα ολες μου οι πιστωσεις ηταν την ιδια μερα και ποτε δεν εκανα καποια αναληψη χωρις να εχω πλεονασμα υπολοιπου. Τωρα αν ετυχε καποιο ΣΚ να εκανα διπλη μεταφορα με την alpha ενδιαμεσο οκ ισως, αλλα ειναι λιγο παραξενο να μην εχει ξανατυχει ποτε τοσα χρονια. Και φαινεται και απο τις απαντησεις οτι οι περισσοτεροι δε το γνωριζαν επισης καν. Κι επειδη οι πιστωτικοι μου τοκοι ηταν 30 λεπτα, μειον 5 λεπτα ο φορος, και οι χρεωστικοι τοκοι ηταν επισης 30 λεπτα, δηλαδη ουσιαστικα κρατας μισθοδοτικο λογαριασμο στην τραπεζα τους, και αντι να σου δινουν εστω τα φραγκοδιφραγκα της πλακας που δινουν ως επιτοκιο, βγαινεις και ζημιωμενος απο τοκους απο πανω.. Ευτελες και αδιαφορο το ποσό ατομικα μεν, αλλα ε σου κανει τραγικη εντυπωση, και μαλλον μοιαζει σαν καποιο νεο κολπακι των τραπεζων κλασικα.

Επεξ/σία από petrox21
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Καλημέρα, και καλή χρονιά. και σε εμένα όντως μου κράτησαν φόρο τόκων αλλά δεν μου έχουν πιστώσει τίποτα. Έχει γίνει σε κανέναν άλλο αυτό?

Σε μένα. Μου κράτησαν 1 ολόκληρο λεπτό με αιτιολογία χρεωστικοί τόκοι. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε από την τράπεζα για την πληρωμή του στεγαστικού δανείου και μόνο. Ούτε λεπτό δεν έχει μέσα. Εγώ τον έκανα να δέχεται με iris που μου βάζει τα κοινόχρηστα ένας ένοικος. Εχθές μου έβαλε 15,10€ και λέει διαθέσιμο 15,09€. Κράτησαν 1 λεπτό οι τσιπηδες. 

10 ώρες πριν, sotiris123 είπε

Καλημέρα, και καλή χρονιά. και σε εμένα όντως μου κράτησαν φόρο τόκων αλλά δεν μου έχουν πιστώσει τίποτα. Έχει γίνει σε κανέναν άλλο αυτό?

Σε μένα. Μου κράτησαν 1 ολόκληρο λεπτό με αιτιολογία χρεωστικοί τόκοι. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε από την τράπεζα για την πληρωμή του στεγαστικού δανείου και μόνο. Ούτε λεπτό δεν έχει μέσα. Εγώ τον έκανα να δέχεται με iris που μου βάζει τα κοινόχρηστα ένας ένοικος. Εχθές μου έβαλε 15,10€ και λέει διαθέσιμο 15,09€. Κράτησαν 1 λεπτό οι τσιπηδες. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Πανος999 είπε

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι άσχετο σχετικό??Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι προμήθειες των τραπεζών..Η φόρτιση της prepaid δεν ανήκει εκεί?Γιατί φόρτισα σήμερα κ μου ζητάει κανονικά προμήθεια 1€..

Από 15 Ιανουαρίου 25

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, petrox21 είπε

Επειδη το ειδα κι εγω (στην alpha), και ειναι η πρωτη φορα που το βλεπω εδω και μια δεκαετια σε τραπεζικο λογαριασμο μου, και ηθελα να ρωτησω το ιδιο.. δεκτη η εξηγηση σου, αλλα προσωπικα ολες μου οι πιστωσεις ηταν την ιδια μερα και ποτε δεν εκανα καποια αναληψη χωρις να εχω πλεονασμα υπολοιπου. Τωρα αν ετυχε καποιο ΣΚ να εκανα διπλη μεταφορα με την alpha ενδιαμεσο οκ ισως, αλλα ειναι λιγο παραξενο να μην εχει ξανατυχει ποτε τοσα χρονια. Και φαινεται και απο τις απαντησεις οτι οι περισσοτεροι δε το γνωριζαν επισης καν. Κι επειδη οι πιστωτικοι μου τοκοι ηταν 30 λεπτα, μειον 5 λεπτα ο φορος, και οι χρεωστικοι τοκοι ηταν επισης 30 λεπτα, δηλαδη ουσιαστικα κρατας μισθοδοτικο λογαριασμο στην τραπεζα τους, και αντι να σου δινουν εστω τα φραγκοδιφραγκα της πλακας που δινουν ως επιτοκιο, βγαινεις και ζημιωμενος απο τοκους απο πανω.. Ευτελες και αδιαφορο το ποσό ατομικα μεν, αλλα ε σου κανει τραγικη εντυπωση, και μαλλον μοιαζει σαν καποιο νεο κολπακι των τραπεζων κλασικα.

Τα Σαββατοκύριακα είναι  προβληματικές ημέρες  που ανεβάζουν τους χρεωστικούς τόκους  γιατί η τράπεζα θα χρεώσει για 2 η 3 ημέρες.... επίσης προβληματικές είναι οι αργίες τω Χριστουγέννων ειδικά αν πέφτουν μαζί με Σαββατοκύριακο  και το Πάσχα  που μια κατάθεση/μεταφορά που θα γίνει την Μ Πέμπτη εχει   valeur  την τρίτη μέρα του Πάσχα.... και προσοχή αυτό ισχύει και για το Σαββατοκύριακο που είναι το ορθόδοξο Πάσχα  αλλά και για το Σαββατοκύριακο που είναι το Καθολικό.

Εγώ το μάθημα των χρεωστικών τόκων το έμαθα  πριν καμιά 20αρια χρόνια   και το είχα πληρώσει πολύ πιο ακριβά....  γιατί τότε οι τόκοι καταθέσεων τρέχαν 10...12..14%(κάπου εκεί) με συνέπεια το επιτόκιο δανεισμού που χρέωνε η τράπεζα να είναι αρκετά πιο πάνω συν κάποιος φόρος που υπήρχε τότε  και έμπαινε  στους τόκους που προέρχονταν απο δανεισμό (δανεισμό το βλέπει η τράπεζα  και το κράτος).... είχα χρεωθεί αν θυμάμαι καλά κοντα  στα 10 ευρώ.... και επειδή σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς το ποσό μου φαίνονταν αρκετά αυξημένο  και ζήτησα να μου εξηγήσουν πώς προκύπτει .... μου είπαν ότι πρέπει να γίνει αίτημα  να μου το δώσουν αναλυτικά  αλλά με κόστος κάπου στα 30 ευρώ.... και δεν το προχώρησα.  

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κατι ασχετο, αλλα ενω στην Eurobank βλεπω κανονικα κινησεις τοκων, στην Πειραιως ακομα τιποτα. 

Προφανώς δεν υπάρχουν τόκοι για τον συγκεκριμένο λογαριασμό .... 

Στις 31/12 τους έβαλε η Πειραιώς

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Κατι ασχετο, αλλα ενω στην Eurobank βλεπω κανονικα κινησεις τοκων, στην Πειραιως ακομα τιποτα. 

Εμένα εμφανίστηκαν σήμερα, η Πειραιώς θυμάμαι αργεί να τους πιστώσει γενικά.

Δημοσ.

Στη συζυγο επισης χρεωθηκαν απο εθνικη , μερικα λεπτα ως χρεωστικοι τοκοι , αντιθετα η eurobank που ειναι large, μου πιστωσε 0.01€ ως πιστωτικο τοκο !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σχετικά με τις μειώσεις των χρεώσεων στις συναλλαγές (πληρωμές εμβάσματα φορτίσεις κλπ) ο νόμος ψηφίστηκε αλλά οι αναγκαίες αλλαγές στα συστήματα των τραπεζών θα γινουν εντος Ιανουαριου. (και οπως καταλαβαινετε οι τράπεζες  δεν βιαζονται ιδιαίτερα..)

Ευτυχώς τόκους λαμβάνουμε από Revolut γιατι αν περιμέναμε απο τις Ελληνικές τράπεζες...

Επεξ/σία από prometheas
Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 3:50 ΜΜ, Πανος999 είπε

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι άσχετο σχετικό??Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι προμήθειες των τραπεζών..

δεν εχει τεθει ακομα σε εφαρμογη

Στις 2/1/2025 στις 10:31 ΜΜ, notist είπε

Δηλαδη επαθες τεραστια οικονομικη καταστροφη

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/1/2025 στις 3:50 ΜΜ, Πανος999 είπε

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι άσχετο σχετικό??Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι προμήθειες των τραπεζών..Η φόρτιση της prepaid δεν ανήκει εκεί?Γιατί φόρτισα σήμερα κ μου ζητάει κανονικά προμήθεια 1€..

Από τις 20/01 διάβασα σήμερα θα ισχύσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

δεν εχει τεθει ακομα σε εφαρμογη

Δηλαδη επαθες τεραστια οικονομικη καταστροφη

Εσύ αυτό κατάλαβες? Γεμίσαμε εξυπνακηδες εδώ μέσα. Αλλά από username φιτσουλας τι να ακούσεις. 

Επεξ/σία από notist
Δημοσ.
3 ώρες πριν, notist είπε

Εσύ αυτό κατάλαβες? Γεμίσαμε εξυπνακηδες εδώ μέσα. Αλλά από username φιτσουλας τι να ακούσεις. 

Μη ξεχνας οτι κανω και εγχειρησεις πανω απο τα ρουχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...