Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα βρε παιδιά καλη χρονιά σε όλους.

Θα με τρελάνουν εκει στην Εθνικη η κοπελίτσα μου τα μασαγε και πεταγε ακυρες λέξεις. Είδα στις κινλησεις του λογαριασμού μου χρέωση 0,06€ και 0,10€ για 2 λογαριασμούς ταμιευτηρίου που έχω. Έχουν αιτιολογία "Χρεωστικοί τόκοι". Και γίνανε 31/12 στις 23,59,59

Έχετε καθόλου εικόνα τι είναι αυτό; η κοπελιτσα μου πεταγε κατι valure σαν λέξη και μετα ό,τι και να έλεγα ελεγε να διαβάσω το προσυμφωνητικο

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yocol είπε

Καλά ρε, 1τη του έτους και πήρες να κάνεις τραμπούκο την κοπελίτσα για 12 σεντς?

κανενα τραμπουκισμό απορία εξέφρασα

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, geomalliv είπε

Έχουν αιτιολογία "Χρεωστικοί τόκοι".

Κι εμένα το ίδιο (0,02€). Δεν το έψαξα αλλά μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, geomalliv είπε

αυτο ισχυε παντα; πρωτηγ φορα βλεπω τετοια χρεωση

Πολλά χρόνια τώρα θυμάμαι που το κάνουνε.

Βέβαια τώρα που κοίταξα στο δικό μου το γράφει αλλιώς αλλά θεωρώ ότι αυτό είναι ειδικά αφού έγινε 23:59:59. Ας το κοιτάξει και κάποιος άλλος για επιβεβαίωση.

Screenshot2025-01-01at20-57-40NBGInternetBanking.png.9a78a49ea9a30f0f849dd2f80d6a71bb.png

Δημοσ.

Εμένα έβαλε 15,10€ κοινόχρηστα ένας ιδιοκτήτης  με iris και λέει διαθέσιμο 15,09€. Ούτε τόκοι ούτε φόρος τόκων. Που πήγε το 1 λεπτό οεο? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, geomalliv είπε

Καλησπέρα βρε παιδιά καλη χρονιά σε όλους.

Θα με τρελάνουν εκει στην Εθνικη η κοπελίτσα μου τα μασαγε και πεταγε ακυρες λέξεις. Είδα στις κινλησεις του λογαριασμού μου χρέωση 0,06€ και 0,10€ για 2 λογαριασμούς ταμιευτηρίου που έχω. Έχουν αιτιολογία "Χρεωστικοί τόκοι". Και γίνανε 31/12 στις 23,59,59

Έχετε καθόλου εικόνα τι είναι αυτό; η κοπελιτσα μου πεταγε κατι valure σαν λέξη και μετα ό,τι και να έλεγα ελεγε να διαβάσω το προσυμφωνητικο

3 ώρες πριν, stathisp είπε

Κι εμένα το ίδιο (0,02€). Δεν το έψαξα αλλά μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση.

Καλή Χρονιά

Καποια στιγμή έκανες ανάληψη σε ποσό  που δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο (πχ  μισθοδοσία που μπαίνει το απόγευμα αλλά είναι διαθέσιμη απο την άλλη ημέρα) και χρεώθηκες με αρνητικούς τόκους....  είναι σαν να δανείστηκες απο την τράπεζα.

Για να γίνει πιο κατανοητό....

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-01 230633.png

Αυτή είναι μια μεταφορά που μου έγινε σήμερα  (1/1/2025), είναι απο την Πειραιώς αλλα το ίδιο ισχύει για όλες τις τράπεζες.... προσοχή λεει αυριανή ημερομηνία (2/1/2025,   την πρώτη εργάσιμη)… 
Αν κάνω ανάληψη  και στον λογαριασμό μου δεν επαρκούν τα χρήματα που υπήρχαν πριν αυτή την μεταφορά που μου έγινε σήμερα, θα χρησιμοποιήσει και χρήματα απο την συγκεκριμένη μεταφορά … αλλά επειδή δεν είναι ακομη δικά μου (ετσι λεει η τράπεζα) θα χρεωθώ με αρνητικούς τόκους που αντιστοιχούν στο ποσό που λείπει. 

Οι αρνητικοί  (χρεωστικοί) τόκοι εκκαθαρίζονται  και τους βλέπεις στις τοκοφόρες ημερομηνίες (συνήθως κάθε εξάμηνο)  και όχι όταν γίνεται η συναλλαγή  

Καμιά σχέση με  φορο τόκων  που αναφέρουν.... εκει γραφει "φορός τόκων"  και όχι "Χρεωστικοί τόκοι"  που είναι η δικιά σου ένδειξη.

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, teot είπε

Καλή Χρονιά

Καποια στιγμή έκανες ανάληψη σε ποσό  που δεν ήταν ακόμη διαθέσιμο (πχ  μισθοδοσία που μπαίνει το απόγευμα αλλά είναι διαθέσιμη απο την άλλη ημέρα) και χρεώθηκες με αρνητικούς τόκους....  είναι σαν να δανείστηκες απο την τράπεζα.

Για να γίνει πιο κατανοητό....

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-01 230633.png

Αυτή είναι μια μεταφορά που μου έγινε σήμερα  (1/1/2025), είναι απο την Πειραιώς αλλα το ίδιο ισχύει για όλες τις τράπεζες.... προσοχή λεει αυριανή ημερομηνία (2/1/2025,   την πρώτη εργάσιμη)… 
Αν κάνω ανάληψη  και στον λογαριασμό μου δεν επαρκούν τα χρήματα που υπήρχαν πριν αυτή την μεταφορά που μου έγινε σήμερα, θα χρησιμοποιήσει και χρήματα απο την συγκεκριμένη μεταφορά … αλλά επειδή δεν είναι ακομη δικά μου (ετσι λεει η τράπεζα) θα χρεωθώ με αρνητικούς τόκους που αντιστοιχούν στο ποσό που λείπει. 

Οι αρνητικοί  (χρεωστικοί) τόκοι εκκαθαρίζονται  και τους βλέπεις στις τοκοφόρες ημερομηνίες (συνήθως κάθε εξάμηνο)  και όχι όταν γίνεται η συναλλαγή  

Καμιά σχέση με  φορο τόκων  που αναφέρουν.... εκει γραφει "φορός τόκων"  και όχι "Χρεωστικοί τόκοι"  που είναι η δικιά σου ένδειξη.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Κατατοπιστικοτατος. Βέβαια σίγουρα θα αφορά κάποια συναλλαγή που δε θυμάμαι καθώς μισθοδοσία έχω στην Πειραιώς, και γενικά καθημερινά συναλλασομαι με revolut και payzy. Ίσως εκεί να έγινε κάπου αυτό που λες.

Δημοσ.

Καλημέρα, και καλή χρονιά. και σε εμένα όντως μου κράτησαν φόρο τόκων αλλά δεν μου έχουν πιστώσει τίποτα. Έχει γίνει σε κανέναν άλλο αυτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι διαφορετικό ο φόρος τόκων και διαφορετικό ο χρεωστικοί τόκοι.

Παίζει ρόλο με της πιστώσεις χρημάτων και με το Valeur που δίνει κάθε έμβασμα - μεταφορά που πιστώνεται. 

Αν κάνεις μεταφορά από Revolut σε Εθνική στης 2/1 που είναι αργία. Θα πιστωθούν στο διαθέσιμο υπόλοιπο τα χρήματα άμεσα αλλά με Valeur 3/1 που είναι η επόμενη εργάσιμη μέρα. Αν τα ξοδέψεις όμως σήμερα θα κάνεις παραβίαση του Valeur που αυτό επιφέρει χρεωστικό επιτόκιο (συνήθως 3-4% περίπου) 

Ενώ σου τα δίνει άμεσα διαθέσιμα τα χρήματα για χρήση στο διαθέσιμο υπόλοιπο δεν μπορείς έμμεσα να τα χρησιμοποιήσεις. 

Επεξ/σία από asdfnikos
Δημοσ.

Αν εξακολουθει να υπάρχει η απορία, γιατί 31/12 και 23:59, οι τράπεζες έχουν τη λεγόμενη "τοκοφόρο ημερομηνία" (αυτό ενοούσε η υπάλληλος με τη λέξη valeur) και μπορούν να χρεώσουν/πιστώσουν λίγο νωρίτερα από την αναμενόμενη μέρα, αν αυτή είναι π.χ. αργία.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι άσχετο σχετικό??Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι προμήθειες των τραπεζών..Η φόρτιση της prepaid δεν ανήκει εκεί?Γιατί φόρτισα σήμερα κ μου ζητάει κανονικά προμήθεια 1€..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Να ρωτήσω κ εγώ κάτι άσχετο σχετικό??Υποτίθεται ότι καταργήθηκαν οι προμήθειες των τραπεζών..Η φόρτιση της prepaid δεν ανήκει εκεί?Γιατί φόρτισα σήμερα κ μου ζητάει κανονικά προμήθεια 1€..

Λογικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακομα η διαδικασία

αν και από ότι θυμάμαι δεν ψηφίστηκε ακόμα, ήταν απλά ανακοίνωση πρόθεσης

Επεξ/σία από DrLo
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...