Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και καλή χρονιά. Εκανα μια φρέσκια εγκατάσταση των windows 10. Δεν είχα ξαναβάλει ξανά στο pc μου, αλλά τα χρησιμοποιώ στην εργασία μου.

Πρόσεξα ότι μου σβήνει εφαρμογές που βάζω, είτε είναι portable είτε με εγκατάσταση. Τρέχουν κανονικά στην αρχή, αλλά μετά γίνεται το παρακάτω(φωτό).

Υποψιαζόμουν τον defenfer αλλά λογικά θα με ενημέρωνε. Anivirus εχω Panda dome. Δεν είναι αυτό, το χρησιμοποιώ χρόνια.

Πάει πουθενά το μυαλό σας;Untitled1.jpg.d1b7186437094f4ba53b02c87934a1d0.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρω εγώ τι να πω. Βλέπω κι αυτό το panda όλα τα exe για ιούς τα περνάει. Και να περάσει κάποιος ιός δεν το πιστεύεις.  Σαν την παροιμία με το βοσκό και το λύκο.

Πάντως τώρα  από χθες δεν μου ξαναέσβησε κάποιο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.
Στις 1/1/2025 στις 10:03 ΜΜ, micos000 είπε

Δεν πρέπει να είναι από το defender αυτό. Μηπως κόλλησες κανέναν ιό;

Για παράδειγμα στο exe. που σβήνει, αν βάλω μπροστά το γράμμα g μου το ανοίγει κανονικά. Πχ εβαλα portable έκδοση το rufus. Μετά από λίγο μου το σβήνει, με αναζήτηση βάζω grufus και μου το ανοίγει κανονικά. Είναι ιός αυτό;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, manos04 είπε

Για παράδειγμα στο exe. που σβήνει, αν βάλω μπροστά το γράμμα g μου το ανοίγει κανονικά. Πχ εβαλα portable έκδοση το rufus. Μετά από λίγο μου το σβήνει, με αναζήτηση βάζω grufus και μου το ανοίγει κανονικά. Είναι ιός αυτό;

Δεν το κατάλαβα αυτό. Που βάζεις το g; Το κάνεις μετονομασία;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν το κατάλαβα αυτό. Που βάζεις το g; Το κάνεις μετονομασία;

Αν δεις επάνω στο qbittorent πχ , το κτυπάς και λέει ότι έχει καταστραφεί. Σε μια αναζήτηση τυχαία που έκανα για να δω που το πάει, μου βγάζει το exe με το g  μπροστά. Το κτυπάω και το ανοίγει κανονικά. Ενώ το άλλο δεν το ανοίγει και λέει ότι καταστράφηκε. Σε μηχανή αναζήτησης βρήκα πολλά αρθρα γι αυτό το γράμμα g μπροστά.

Τέλος πάντων επειδή δεν μ αρεσαν και τα 10 άρια πολύ πολύ, εκανα ένα πειραμα και με τα 7άρια. Τα πέρασα από πάνω για να δω πως πάει. Πέρασα και τα updates και βλέπουμε. Ίσως ήταν προβληματική η έκδοση light που είχα στα 10άρια.  Για χρόνια είχα 8άρια.

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manos04 είπε

Ίσως ήταν προβληματική η έκδοση light που είχα στα 10άρια

Αμάν!

Μα γιατί βάζετε τέτοιες βλακείες και αν το κάνετε γιατί δεν το λέτε όταν έχετε πρόβλημα με το λειτουργικό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω ένα λειτουργικό λίγο ελαφρύ. Έχω παλιό pc. AMD A8-5600 APU with Radeon.6 γιγα ram. Τελευταίο καιρό ότι και να του βάλω βγάζει πρόβλημα με τα windows. Είχα τα 8.1 ωραία γρήγορα. Κάποια στιγμή μια δεν έβλεπε το dvd drive, μια χανόταν η γλώσσα από την γραμμή εργασιών, και άλλα.   Μετά 10άρια είχε άλλα.  Τώρα έβαλα τα 7άρια. Μια χαρά γρήγορα πάνω που τον εφτιαξα με προγράμματα, μετά από κάποια updates, χάθηκε πάλι η γλώσσα από την γραμμή εργασιών. Πως να δουλέψεις χωρίς να βλέπεις την γλώσσα; Και δεν ξέρει κανείς. Πάω για linux μάλλον στο τέλος. Ένας φίλος μου στέλνει ένα mac mini. Θα δοκιμάσω κι αυτό το λειτουργικό. Αν είναι καλό αντίο windows.   Ψάχνω τώρα πως θα βρω την γλώσσα. Και την αλλη φορά προσπάθησα δεν έγινε κάτι. 

Untitled 1.jpg

Untitled 2.jpg

Τώρα με την γλώσσα υπάρχουν πολλά άρθρα στο internet με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Πάντως και τις δύο φορές μετά από update το έπαθα.

Βρήκα κι αυτό.

''ψάχνοντας στο ιντερνέτ κάποιο παρόμοιο πρόβλημα κάπου βρήκα ότι κάποιος κάνει το εξής  γράφει ctfmon.exe  και enter  .το έκανα όντως μου επαναφέρει το εικονίδιο , αλλά όταν κάνω επανεκκίνηση χάνετε πάλι…''

Όντως την επαναφέρει αλλά μετά από επανακίνηση πάλι τα ίδια. 

Επεξ/σία από manos04
Δημοσ.

Κοίτα. κι εγώ είμαι με Α8 6600 με 16gb ram (μέχρι πέρυσι ήταν με 8gb) και πρόσφατα έβαλα μια gtx1060 3gb και εννοείται με ssd. Το είχα με 10άρια από την 1603 και μετά και μετά την αναβάθμιση μνήμης και vga του έβαλα 11άρια (με το hack) και χωρίς έξτρα λογισμικό προστασίας. Δεν είχα, ούτε έχω κανένα πρόβλημα.

Αυτά που λες πρέπει να οφείλονται σε κάτι που βάζεις έξτρα εσύ ή αν χρησιμοποιείς πειραγμένες εκδόσεις των 10 τότε κακώς το κάνεις. Πάντα θα βάζεις το original λειτουργικό απείραχτο. Οπότε στήσε 10 καθαρά και δούλεψε το λίγο χωρίς να βάλεις πολλά έξτρα. Δες πως πάει και πρόσθετε σιγά-σιγά αυτά που θέλεις μέχρι να εντοπίσεις τον ένοχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...