Niko09 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Στην εργασια μου θελουν να μας κανουν την διαδικασια για ν αποκτησουμε αδεια κλαρκ.Ηθελα να ρωτησω αν μετα ειναι υποχρεωμενοι να μας δηλωσουν την ειδικοτητα ή οχι. Καλη χρονια με υγεια
greekfragma Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου βάση νομοθεσίας φυσικά και είναι υποχρεωμένοι. σκέψου να σε βάλουν χειριστή κλαρκ και να προκληθεί εργατικό ατύχημα και να φαίνεται χειριστής κάποιος που δεν ειναι δηλωμένος στη θέση. και συ και η εταιρία θα εύχεστε να είχατε δηλώσει κανονικά και τυπικά τα πάντα. το θέμα που ρωτάς ποιό είναι; σου είπαν οτι δε θα σε δηλώσουν; ζήτησες εσύ και αρνήθηκαν; πρόσεχε καλά γιατί στη στραβή θα βρεθείς μπλεγμένος.
Niko09 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε βάση νομοθεσίας φυσικά και είναι υποχρεωμένοι. σκέψου να σε βάλουν χειριστή κλαρκ και να προκληθεί εργατικό ατύχημα και να φαίνεται χειριστής κάποιος που δεν ειναι δηλωμένος στη θέση. και συ και η εταιρία θα εύχεστε να είχατε δηλώσει κανονικά και τυπικά τα πάντα. το θέμα που ρωτάς ποιό είναι; σου είπαν οτι δε θα σε δηλώσουν; ζήτησες εσύ και αρνήθηκαν; πρόσεχε καλά γιατί στη στραβή θα βρεθείς μπλεγμένος. Το θεμα ειναι οταν βγαλω διπλωμα αν ειναι υποχρεωμενοι να με δηλωσουν με αυτη την ειδικοτητα και οχι εργατοτεχνιτη οπως ειμαι δηλωμενος τωρα Δεν το συζητησα αυτο το ζητημα γιατι μου το ειπαν μολις χθες
elio_1 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου https://pkm.gov.gr/wp-content/uploads/2023/04/2022_02_23_Οδηγός-1-Χειριστές-Μηχανημάτων-Έργου.pdf 1
greekfragma Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 minute ago, Niko09 said: Το θεμα ειναι οταν βγαλω διπλωμα αν ειναι υποχρεωμενοι να με δηλωσουν με αυτη την ειδικοτητα και οχι εργατοτεχνιτη οπως ειμαι δηλωμενος τωρα Δεν το συζητησα αυτο το ζητημα γιατι μου το ειπαν μολις χθες στο απάντησα. είναι υποχρεωμένοι. μίλα με εργατολόγο. ανάλογα τη θέση και τη σύμβαση μπορεί να πρέπει να υπογράψεις αναθεωρημένα χαρτιά με την εταιρία. Just now, elio_1 said: https://pkm.gov.gr/wp-content/uploads/2023/04/2022_02_23_Οδηγός-1-Χειριστές-Μηχανημάτων-Έργου.pdf εδώ αναλυτικά όλα.
Skrobo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 13 minutes ago, Niko09 said: Το θεμα ειναι οταν βγαλω διπλωμα αν ειναι υποχρεωμενοι να με δηλωσουν με αυτη την ειδικοτητα και οχι εργατοτεχνιτη οπως ειμαι δηλωμενος τωρα Δεν το συζητησα αυτο το ζητημα γιατι μου το ειπαν μολις χθες Αν δουλεύεις σε αυτό το αντικείμενο, φυσικά και είναι υποχρεωμένοι. Αν δεν χρησιμοποιείς κλαρκ στην δουλειά σου, όχι.
Niko09 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 27 λεπτά πριν, greekfragma είπε στο απάντησα. είναι υποχρεωμένοι. μίλα με εργατολόγο. ανάλογα τη θέση και τη σύμβαση μπορεί να πρέπει να υπογράψεις αναθεωρημένα χαρτιά με την εταιρία. εδώ αναλυτικά όλα. Κάτι άλλο.Επειδη ολοι χρησιμοποιούμε κλάρκ όταν πάρω την άδεια και δεν μου δηλώσουν την ειδικότητα μπορώ να αρνηθώ την χρήση;Μπορούν να μου αλλάξουν ειδικότητα και ν αρνηθώ;
greekfragma Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 9 hours ago, Niko09 said: Κάτι άλλο.Επειδη ολοι χρησιμοποιούμε κλάρκ όταν πάρω την άδεια και δεν μου δηλώσουν την ειδικότητα μπορώ να αρνηθώ την χρήση;Μπορούν να μου αλλάξουν ειδικότητα και ν αρνηθώ; δηλαδή εμμέσως μας λες οτι μέχρι τώρα χειριζόσουν ένα κλαρκ χωρίς άδεια; οκ 🤣
james01gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 29 λεπτά πριν, greekfragma είπε δηλαδή εμμέσως μας λες οτι μέχρι τώρα χειριζόσουν ένα κλαρκ χωρίς άδεια; οκ 🤣 Συνήθως έτσι γίνεται. Στο Ελλαδισταν δεν υπάρχει σχολή για να μάθεις να οδηγάς κλαρκ. Άδεια χειρισμού παίρνεις όταν συμπληρώσεις συγκεκριμενες ώρες μαθητείας κάτω από έναν χειριστή κλαρκ. Οι ώρες είναι ανάλογες με τον τύπο του οχηματος. Η άδεια αναβαθμίζεται για μεγαλύτερα μηχανήματα ανάλογα με την εμπειρια. Για να πάρει άδεια ο φίλος πρέπει κάποιος να υπογραψει πως χειριζόταν κλαρκ υπό την επίβλεψη του. Μετά παιρνει την άδεια και εγγράφεται στο σωματείο. Αυτός είναι ο δρόμος που υπάρχει αυτην την στιγμή.εαν έχεις άλλον υπόψιν σου μπορείς να τον μοιραστείς γιατί δεν τον γνωρίζω. 2
bloodraven Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Το επαγγελμα του χειρηστή εχει ανοιξει πλέον, μπορείς να πας σε ενα ΙΕΚ και μετα απο νομιζω 70ωρες και 650~700€ λιγοτερα)να λαβεις αδεια χειρηστή εως 2,5Tn. Εαν θελεις αδεια για ανυψωτικα με μεγαλυτερη ιπποδυναμη, πρεπει η εταιρία που εργαζεσαι να σε δηλωσει βοηθό χειρηστή , να κανεις εναρξη επαγγελματος στην διευθυνση βιομηχανιας και μετα απο καμποσο καιρο (αναλογα των σπουδων σου ) να συμετεχεις σε εξετάσεις για να λαβεις την πολυποθητη αδεια χειρηστή ανυψωτικού μηχανηματος.( η προυπηρεσία που χρειαζεσαι αποδικνίεται με τα ενσυμα που λαμβανεις) Για να εργαστεις τωρα ειται ως χειρηστης είται ως βοηθός χειρηστή , πρεπει ο εργοδοτης να σε εχει δηλωσε και με αυτή την ειδικότητα, (η συμβαση σου θα ειναι η μονο χεριστή ή χειριστη και εργατοτεχνίτη μαζί, !!! προσοχή οι ωρες που εργαζεσαι πανω στο ανυψωτικό θα πρεπει να δηλωνωνται προς το λογιστήριο σας για να λαμβανεις τα αναλογα ενσημα!!! , Εαν ανεβαινεις πανω σε ανυψωτικό οπως ειπαν και πιο πανω θα πρεπει να εχεις και την αναλογη συμβαση (φυσικά και αδεια χειρησμου).. 1
phanispal Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Εγώ είμαι στη διαδικασία (αν και όχι για κλαρκ), και δεν έχω ακούσει κάπου ότι έχει ανοίξει το επάγγελμα. Θες 300 ένσημα ή 100 αν έχεις πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού και 50 αν εισαι από ΕΜΠ. Για ΙΕΚ δε γνωρίζω κάτι.
moure Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, phanispal είπε Εγώ είμαι στη διαδικασία (αν και όχι για κλαρκ), και δεν έχω ακούσει κάπου ότι έχει ανοίξει το επάγγελμα. Θες 300 ένσημα ή 100 αν έχεις πτυχίο μηχανολόγου μηχανικού και 50 αν εισαι από ΕΜΠ. Για ΙΕΚ δε γνωρίζω κάτι. Για τι μηχανήματα θα βγάλεις δίπλωμα?
moure Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Δημοσ. 2 Ιανουαρίου Καλά κάνεις,υπάρχει μεγάλη ζήτηση και οι μισθοί έχουν αυξηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα