ZELOMOTH Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, tsofras είπε Άρχισαν να σκάνε μύτη οι πρώτες B850 για παραγγελία https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/1960463/AMD-B850.html?keyphrase=b850&order_by=pricevat&order_dir=asc Τρέξτε να προλάβετε!Εχει pci express 5.0!!!🤣
tsofras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Τρέξτε να προλάβετε!Εχει pci express 5.0!!!🤣 Το θέμα είναι ότι αν έχουν διαφορά 30ε-40ε οι B650 με τις B850 δεν θα τις προτιμήσεις ? Δεν είναι μόνο το PCIe 5.0 , είναι και οι 2 usb c των 40Gb , WiFi7 και ότι άλλο μπορεί να βολέψει στο μέλλον Ας πέσουν τουλάχιστον οι B650 για να πούμε ότι αξίζει αλλιώς με αυτή την διαφορά προσωπικά θα πάω στο φρέσκο
sattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Με μια πρώτη πρόχειρη ματιά συγκρίνοντας τα μοντέλα της Gigabyte: - Gigabyte B650 - Gigabyte B850 Εμένα μου φαίνεται ότι είναι περίπου 50Ε ακριβότερες, προσφέροντας το pcie 5.0 (άχρηστο) και ίσως μερικές παραπάνω θύρες usb3.2 10Mbps και 20Mbps. Δεν είναι 40ΜΒps γιατί αυτό είναι usb4.0 που το κρατάνε για το "τσιπσετ" Β870. Και πάλι άχρηστο στην πράξη είναι γιατί ακόμα και 1-2-3 τέτοιες θύρες και πάλι δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει κανείς, οπότε τι να τις κάνει τις 4-5-6 τέτοιες? Θα μου πεις, πλέον οι προδιαγραφές του Β850 αντιστοιχούν στο "παλιό" Β650Ε που ήταν πιο ακριβό από το απλό Β650 και ίσως και ακριβότερο από το Β850 τώρα. Ίσως. Δηλαδή μιλαμε πάντα για άχρηστα specs. Απλώς αναγκαζουν κάποιον που θα έδινε 150Ε τώρα να δώσει 200Ε και κάποιον που θα έδινε 200Ε τώρα να δώσει 250Ε. Και το μόνο που θα πάρουν είναι ένα νουμερακι παραπάνω στα specs που στην πράξη δεν θα σημαίνει καμμία διαφορά. Οκ, 50Ε δεν ειναι και τραγικό. Σε λίγους μήνες ίσως πέσουν οι τιμές 30-40-50Ε οπότε πάλι στα ίδια θα έρθουμε. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου από sattack 2
tsofras Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, sattack είπε Με μια πρώτη πρόχειρη ματιά συγκρίνοντας τα μοντέλα της Gigabyte: - Gigabyte B650 - Gigabyte B850 Εμένα μου φαίνεται ότι είναι περίπου 50Ε ακριβότερες, προσφέροντας το pcie 5.0 (άχρηστο) και ίσως μερικές παραπάνω θύρες usb3.2 10Mbps και 20Mbps. Δεν είναι 40ΜΒps γιατί αυτό είναι usb4.0 που το κρατάνε για το "τσιπσετ" Β870. Και πάλι άχρηστο στην πράξη είναι γιατί ακόμα και 1-2-3 τέτοιες θύρες και πάλι δεν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει κανείς, οπότε τι να τις κάνει τις 4-5-6 τέτοιες? Θα μου πεις, πλέον οι προδιαγραφές του Β850 αντιστοιχούν στο "παλιό" Β650Ε που ήταν πιο ακριβό από το απλό Β650 και ίσως και ακριβότερο από το Β850 τώρα. Ίσως. Δηλαδή μιλαμε πάντα για άχρηστα specs. Απλώς αναγκαζουν κάποιον που θα έδινε 150Ε τώρα να δώσει 200Ε και κάποιον που θα έδινε 200Ε τώρα να δώσει 250Ε. Και το μόνο που θα πάρουν είναι ένα νουμερακι παραπάνω στα specs που στην πράξη δεν θα σημαίνει καμμία διαφορά. Οκ, 50Ε δεν ειναι και τραγικό. Σε λίγους μήνες ίσως πέσουν οι τιμές 30-40-50Ε οπότε πάλι στα ίδια θα έρθουμε. Συμφωνώ Περίμενα καλύτερες τιμές αλλά είναι ήδη ψηλά B650 / X670 X870 βρίσκεις απο 240 Οπότε αν δεν αλλάξουν οι τιμές στις B650 και να πέσουν και οι B850 δεν βρίσκω λόγο ύπαρξης αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά
sattack Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου Κατά τη γνώμη μου, όποιος δεν ενδιαφέρεται για μεγάλα overclock καλύπτεται απόλυτα από Β650 μεταξύ 150-200Ε το πολύ. Δηλαδή ακόμα και 9800Χ3D και 9950Χ μπορεί να βάλει σε αυτές αν τρέχει στοκ ή έστω μόνο λίγο overclock.
AntonisKo Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Ποσοστά παίρνεις από το b650?? 😂 Πέρα από την πλάκα πολύ σωστή πληροφορία, προσωπικά σε ευχαριστώ πολύ 👍 1
kar10 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Στις 1/1/2025 στις 3:29 ΜΜ, tsofras είπε Εγώ τσίμπησα την Ascrock b650 taichi lite πάντως που είναι τούμπανο για μελλοντική αναβάθμιση σε κάποιον x3D Εξαιρετική επιλογή, πρέπει να είναι η ποιο ολοκληρωμένη πρόταση σε ΑΜ5 σε φυσιολογική τιμή
tsofras Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 18 λεπτά πριν, kar10 είπε Εξαιρετική επιλογή, πρέπει να είναι η ποιο ολοκληρωμένη πρόταση σε ΑΜ5 σε φυσιολογική τιμή Ευχαριστώ αλλά τελικά ακύρωσα και περιμένω να δω τι νέο θα έρθει απο μητρικές και κάρτες γραφικών οκ 315 δεν την λες και φτηνή πάντως άσχετα αν εχει τούμπανο stats
music_lover Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δεν αναφέρθηκε καθόλου το θέμα της onboard κάρτας ήχου. Οι φθηνές μητρικές έχουν alc897 και οι ακριβές alc4080. Δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο διαφέρουν και αν αξίζουν.. 1
sattack Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Ευτυχώς έρχονται νέα logos για τα παντα σχετικά με το USB , υποδοχές, συσκευές, καλώδια. Πχ για τις ταχύτητες των θυρών usb θα λένε όλες αυτο: Και πάλι μπορεί να παραμυθιάζουν κάποιους αγοραστές να πληρώσουν παραπάνω για το 40Gbps, αλλά τουλάχιστον αν κάποιος θέλει λίγο να το ψάξει, μπορει εύκολα να δει ότι δεν έχει συσκευές ούτε για 20Gbps, ούτε καν για 10Gbps.
Vassilis_24 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:17 πμ (επεξεργασμένο) Στις 31/12/2024 στις 8:22 ΜΜ, sattack είπε Να σου πω. Καταρχήν το έγραψα όλο αυτό αναλυτικά, για να μπορούμε να κάνουμε μια εύκολη παραπομπή τώρα που πολλοί θα ρωτάνε, μα δεν είναι καλύτερο να πληρώσω παραπάνω για το καινούριο Β850, δεν είναι καλύτερο το 870? Χρειάζομαι pcie 5.0? κλπ Αλλά αφού ξεκινήσαμε να λέμε και για μοντελα, οκ, ελπίζω να απαντήσουν και άλλοι φίλοι που εχουν πιο πολλή εμπειρία. Για μένα, πιο πολύ ειναι να πει κάποιος που ξέρει ότι πχ αυτή η μητρική δεν είναι καλή για τον τάδε λόγο, παρά να λέμε αυτή είναι η καλή (λες και οι περισσότερες άλλες δεν είναι). Το βασικό είναι να έχουν καλά κυκλώματα τροφοδοσίας, καλά VRM, καλές ψύκτρες πάνω σε αυτά, κλπ. Μετά, διάφοροι λένε ότι οι Asrock είναι καλές στα φθηνά μοντελα. Για τις Gigabyte έχουν γραφτεί κάποιες ψιλοενστάσεις (coil whine κλπ) αλλά δεν νομίζω τίποτα φοβερό. Εγώ έτυχε και πήρα MSI Tomahawk στα 200Ε. Γενικά όπως είπα δεν έχω εμπειρία από συγκεκριμένα μοντέλα, και νομίζω όλες καλές είναι, μέχρι αποδείξεως του εναντίου για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, οπότε ένα οικονομικο μοντέλο που θα με κάλυπτε σε θύρες κλπ θα το έπαιρνα, ή μάλλον θα ρωτούσα εδώ, έχετε κάποια αντίρρηση για το συγκεκριμένο? Ας γράψουν και άλλοι φίλοι τη γνώμη τους. Στο θέμα του ήχου δεν κάνει διαφορά ακριβό από φθηνό μοντέλο; Για τις b650 ενδιαφέρομαι περισσότερο. Τώρα είδα ότι απάντησες πιο μετα. Στις b850 αναφέρουν στις msi και boost 5 για τον ήχο, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει. Το πρόβλημα με τις b650 ήταν οι τιμές που ήταν αρκετά τσιμπημενες. Πίστευα ότι θα διορθωνόταν με τις νέες, αλλά ήρθαν ένα 50ρικο πιο ακριβές, ενώ οι b650 δεν έπεσαν δυστυχώς καθόλου. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:21 πμ από Vassilis_24 1
sattack Δημοσ. Δευτέρα στις 01:40 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 01:40 πμ 17 λεπτά πριν, Vassilis_24 είπε Στο θέμα του ήχου δεν κάνει διαφορά ακριβό από φθηνό μοντέλο; Για τις b650 ενδιαφέρομαι περισσότερο. Τώρα είδα ότι απάντησες πιο μετα. Στις b850 αναφέρουν στις msi και boost 5 για τον ήχο, δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει. Το πρόβλημα με τις b650 ήταν οι τιμές που ήταν αρκετά τσιμπημενες. Πίστευα ότι θα διορθωνόταν με τις νέες, αλλά ήρθαν ένα 50ρικο πιο ακριβές, ενώ οι b650 δεν έπεσαν δυστυχώς καθόλου. Δεν ξερω από τα κυκλωματα του ήχου τι διαφορές υπάρχουν. Εγω τα συνδέω με τα ηχεία και μου αρκεί να παίζουν! Εκτός από επαγγελματίες του ήχου, δεν νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με το θέμα. Τι να σου πω, φοβάμαι ότι θα ξεπούλησαν τα αποθέματα Β650 και θα μείνουν μετά οι ακριβότερες Β850 μόνο. Κατά τη γνώμη μου, μεταξύ 150-200Ε υπάρχουν κάμποσα μοντέλα Β650 απο MSI, Asrock, Gigabyte, που αξίζουν. Βλέπω ότι σε διαφορα εξαρτήματα ανεβαίνουν σιγά σιγά οι τιμές, ίσως επειδή ανεβαίνει το δολάριο, οπότε θα έλεγα όποιος έχει ανάγκη από pc, να μην περιμένει πολύ. Να διαλέξει κάτι. 1
Vassilis_24 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:04 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:04 πμ 22 λεπτά πριν, sattack είπε Δεν ξερω από τα κυκλωματα του ήχου τι διαφορές υπάρχουν. Εγω τα συνδέω με τα ηχεία και μου αρκεί να παίζουν! Εκτός από επαγγελματίες του ήχου, δεν νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με το θέμα. Τι να σου πω, φοβάμαι ότι θα ξεπούλησαν τα αποθέματα Β650 και θα μείνουν μετά οι ακριβότερες Β850 μόνο. Κατά τη γνώμη μου, μεταξύ 150-200Ε υπάρχουν κάμποσα μοντέλα Β650 απο MSI, Asrock, Gigabyte, που αξίζουν. Βλέπω ότι σε διαφορα εξαρτήματα ανεβαίνουν σιγά σιγά οι τιμές, ίσως επειδή ανεβαίνει το δολάριο, οπότε θα έλεγα όποιος έχει ανάγκη από pc, να μην περιμένει πολύ. Να διαλέξει κάτι. Περιμένω την κάρτα γραφικών 9070 να βγει και να πέσει λίγο η αρχική τιμή της, άρα προς Μάρτιο θα πάει η αγορά pc. Μάλλον για την MSI B650M GAMING PLUS WIFI θα παω, είναι στα 160€ και δείχνει η πιο πλήρης σε αυτή την τιμή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα