sdikr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 1 hour ago, johnnieinlab said: Νομίζω γενικώς συζητάμε τι γίνεται στις περιπτώσεις που το ΥΓ3 δεν ισχύει. Αν ορίζεται ρητά προφανώς και δεν υπάρχει συζήτηση. Ως προς εσένα είναι. Σε πληρώνει για να παίζει διαφημίσεις στα βίντεό σου. Διαχειρίζεται άλλους αλλά εσύ δεν γνωρίζεις στ' αλήθεια ποιος κρύβεται, αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Σε πληρώνει για υπηρεσία που εσύ του παρέχεις. Δεν ήρθε η Google σε εσένα για να σου ζητήσει διαφημίσεις, εσύ πήγες στην Google για να ζητήσεις το προϊόν της 1 hour ago, teot said: Εχω την εντύπωση (απο γνωστούς που πληρώναν έτσι ενοίκιο) οτι πια σε όλα τα αυτόματα μηχανάκια πρέπει να έχεις κάρτα της συγκεκριμένης τράπεζας για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις συναλλαγή. Για να έχεις όμως κάρτα πρέπει να έχεις και λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα. Σε alpha σου δίνει ακόμα την επιλογή να κάνεις συναλλαγή χωρίς κάρτα, δεν ξέρω για άλλες
NeraBlack Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Υπάρχει τρόπος ανέξοδης μεταφοράς και για τους 2,χωρίς να χάσει την βολή του κανένας από τα δύο μέρη. Και γράφετε,και αντιλογείτε,και τσακώνεστε. Για 9 σελίδες. 3 1
GeorgeVP Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Σου απαντώ, με απόλυτη βεβαιότητα, έχοντας συνάψει δεκάδες μισθωτήρια, κι έχοντας διαχειριστεί αρκετές φορές το θέμα στο παρελθόν: Νομικά, εφόσον δεν προβλέπεται διαφορετικά στο μισθωτήριο συμβόλαιο, δεν έχεις καμία υποχρέωση να πληρώνεις την προμήθεια της τράπεζας του ιδιοκτήτη (εκμισθωτή). Όπως, πολύ ορθά έγραψε και κάποιο άλλο μέλος, στην κίνηση του λογαριασμού του εκμισθωτή, αναγράφεται όλο το ποσό που μεταφέρεις (εν προκειμένω, €700) και μετά αφαιρείται η προμήθεια της τράπεζας. Δηλαδή, στο statement θα λέει: 01/01/2025 Inominos | Ενοίκιο Ιανουαρίου 2025 +700,00 € 01/01/2025 προμήθεια/έξοδα -3,50 € Αν έλεγε κατευθείαν +696,50 € (παλαιότερα επέλεγες προμήθειες BEN, δηλαδή του δικαιούχου (beneficiary), κι έφταναν λιγότερα χρήματα, αφού η τράπεζά σου παρακρατούσε τη δική της προμήθεια, πριν την αποστολή), θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι της κατέθεσες λιγότερα. Τώρα, νομικά, είναι αδύνατο, εκτός κι αν, επαναλαμβάνω, υπάρχει σχετική μνεία στο μισθωτήριο. Αυτά, νομικά. Τώρα, αν δεν καταλαβαίνει και επιθυμείς να επωμιστείς το κόστος, για να μην χαλάσετε την σχέση σας, είναι άλλο θέμα. 2
gpapadakis Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Το θέμα λύθηκε από μόνο του. Οι τράπεζες θα ενσωματώσουν σε λίγες μέρες τις νέες οδηγίες της ΕΕ για μειώσεις στις προμήθειες, οπότε το κόστος από τράπεζα σε τράπεζα θα πεσει κάτω απο 1€. Αν υπάρχει η δυνατότητα να έχουν και οι δύο την ίδια τράπεζα, ή να βάλουν iris, ακόμα καλύτερα. 1
johnnieinlab Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 19 ώρες πριν, sdikr είπε Δεν ήρθε η Google σε εσένα για να σου ζητήσει διαφημίσεις, εσύ πήγες στην Google για να ζητήσεις το προϊόν της Κάτι δεν έχεις καταλάβει το ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής μάλλον. Δεν έχει σημασία αν ήρθε πλασιέ στο σπίτι μου ή πήγα εγώ στο μαγαζί. Στο ad sense είμαι εγώ που πληρώνομαι και η Google πληρώνει. Οι ρόλοι είναι σαφείς και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Η Google, λοιπόν, που με πληρώνει, έχει αποφασίσει ότι αναλαμβάνει το κόστος της δικής της πλευράς.
sdikr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου Δημοσ. 3 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 27 minutes ago, johnnieinlab said: Κάτι δεν έχεις καταλάβει το ποιος είναι ο πωλητής και ποιος ο αγοραστής μάλλον. Δεν έχει σημασία αν ήρθε πλασιέ στο σπίτι μου ή πήγα εγώ στο μαγαζί. Στο ad sense είμαι εγώ που πληρώνομαι και η Google πληρώνει. Οι ρόλοι είναι σαφείς και τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες. Η Google, λοιπόν, που με πληρώνει, έχει αποφασίσει ότι αναλαμβάνει το κόστος της δικής της πλευράς. Μάλλον εσύ δεν το έχει καταλάβει, δεν ήρθε η Google να σου πει σε παρακαλώ μπορώ να φέρω το adsense μου σε εσένα, εσύ ζήτησες απο την Google να γίνεις μέλος του προγράμματος, αυτή σου λέει εγώ δεν αναλαμβάνω να σου πληρώσω αυτό που θα σε χρεώσουν για εισερχόμενο Προσθήκη, να στο θέσω αλλιώς, εγώ όταν αγοράζω κάτι απο το πλαίσιο δεν πρέπει να το δηλώσω σαν έσοδο, αυτός που θα λάβει έσοδα απο το adsense θα το κάνει και δεν θα του πληρώσει η google τους φόρους κλπ Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου από sdikr
johnnieinlab Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, sdikr είπε Μάλλον εσύ δεν το έχει καταλάβει, δεν ήρθε η Google να σου πει σε παρακαλώ μπορώ να φέρω το adsense μου σε εσένα, εσύ ζήτησες απο την Google να γίνεις μέλος του προγράμματος, αυτή σου λέει εγώ δεν αναλαμβάνω να σου πληρώσω αυτό που θα σε χρεώσουν για εισερχόμενο Προσθήκη, να στο θέσω αλλιώς, εγώ όταν αγοράζω κάτι απο το πλαίσιο δεν πρέπει να το δηλώσω σαν έσοδο, αυτός που θα λάβει έσοδα απο το adsense θα το κάνει και δεν θα του πληρώσει η google τους φόρους κλπ Δίνεις δυο παραδείγματα που είναι άσχετα, αλλά τα παρουσιάζεις σαν να είναι το ίδιο. Στο ένα είσαι ο αγοραστής στο άλλο ο πωλητής. Η google δεν σε παρακαλάει, όμως το διαφημίζει και θέλει να σε βάλει σε αυτό για να σε έχει δημιουργό, να κονομάει από εσένα και να σου δίνει την προμήθειά σου. Θα μπορούσες να βάλεις κάτι άλλο για να έχεις διαφημιστικά έσοδα, υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Σε αυτή την περίπτωση εισπράττεις εσύ. Στην άλλη εισπράττει το πλαίσιο. Και στις δύο περιπτώσεις αυτός που πληρώνει δεν πληρώνει τα έξοδα του παραλήπτη (είτε η google προς εσένα, είτε εσύ προς το πλαίσιο) Έχω καταλάβει ότι θεωρείς πως αυτός που έχει το πάνω χέρι βάζει τους κανόνες. Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις κοινές πρακτικές σε ό,τι αφορά το θέμα του ενοικίου, ούτε έχει σχέση με το τι ισχύει για τα διατραπεζικά εμβάσματα εντός και εκτός ΕΕ, ούτε ποια είναι η φιλοσοφία της νομοθεσίας.
sdikr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2 hours ago, johnnieinlab said: Δίνεις δυο παραδείγματα που είναι άσχετα, αλλά τα παρουσιάζεις σαν να είναι το ίδιο. Στο ένα είσαι ο αγοραστής στο άλλο ο πωλητής. Η google δεν σε παρακαλάει, όμως το διαφημίζει και θέλει να σε βάλει σε αυτό για να σε έχει δημιουργό, να κονομάει από εσένα και να σου δίνει την προμήθειά σου. Θα μπορούσες να βάλεις κάτι άλλο για να έχεις διαφημιστικά έσοδα, υπάρχουν και άλλες εταιρίες. Σε αυτή την περίπτωση εισπράττεις εσύ. Στην άλλη εισπράττει το πλαίσιο. Και στις δύο περιπτώσεις αυτός που πληρώνει δεν πληρώνει τα έξοδα του παραλήπτη (είτε η google προς εσένα, είτε εσύ προς το πλαίσιο) Έχω καταλάβει ότι θεωρείς πως αυτός που έχει το πάνω χέρι βάζει τους κανόνες. Δεν διαφωνώ, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις κοινές πρακτικές σε ό,τι αφορά το θέμα του ενοικίου, ούτε έχει σχέση με το τι ισχύει για τα διατραπεζικά εμβάσματα εντός και εκτός ΕΕ, ούτε ποια είναι η φιλοσοφία της νομοθεσίας. Το θέμα είναι απλό, εσύ πουλάς κάτι, θέλεις 100 ευρώ, δεν θέλεις 100 ευρώ - 3,5 όπως δεν θα ήθελε και κάποιος τον μισθό του - 3,5 ευρώ. Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει χρέωση για τον παραλήπτη όταν στέλνεις σε άλλη τράπεζα το ξέρεις, εδώ το ξέρουν στην Γερμανία. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο δυνατός ή όχι.
GREGORYMO Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Στις 31/12/2024 στις 1:45 ΜΜ, inominos είπε Παιδιά, Βοηθήστε με γιατί δεν βγάζω άκρη....Πρόσφατα άλλαξα σπίτι και όταν πλήρωσα το ενοίκιο μου λέει η ιδιοκτήτρια πως η τράπεζα της (eurobank) την χρέωσε 3,5€ και μου τα ζητάει να της τα πληρώσω! Αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά....Μέχρι τώρα όλοι είχαν Πειραιώς οπότε όλα καλά. Τώρα η δική μου προμήθεια στην Πειραιώς είναι 70λεπτά, λέω ΟΚ, νορμάλ, αλλά πιστεύετε πως πρέπει να πληρώσω και της ιδιοκτήτριας τα 3.5; Πέρα από την πλάκα, την δικιά σου περίπτωση είδε το κράτος και μειώνει τις προμήθειες από 15 Ιανουαρίου 25. 1
johnnieinlab Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, sdikr είπε Το θέμα είναι απλό, εσύ πουλάς κάτι, θέλεις 100 ευρώ, δεν θέλεις 100 ευρώ - 3,5 όπως δεν θα ήθελε και κάποιος τον μισθό του - 3,5 ευρώ. Το ότι στην Ελλάδα υπάρχει χρέωση για τον παραλήπτη όταν στέλνεις σε άλλη τράπεζα το ξέρεις, εδώ το ξέρουν στην Γερμανία. Δεν έχει να κάνει με το ποιος είναι πιο δυνατός ή όχι. Αυτό βλέπει η ΕΕ και λέει: εσύ που δεν θέλεις 100 - 3,5 ευρώ να διαπραγματευτείς με την τράπεζά σου να μην στα κρατάει. Όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν βγάλει προϊόντα με "δωρεάν" εισερχόμενα εμβάσματα ή πακέτα με μικρότερο κόστος εισερχομένων. Το οποίο σημαίνει πως αυτός που στέλνει τα λεφτά δεν έχει τρόπο να γνωρίζει αν εσύ θα χρεωθείς ή όχι. Μια επιπλέον σημείωση: το να εισπράτεις ενοίκιο είναι μια επενδυτική/επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν περιμένεις να έχεις κόστος είσπραξης καλό είναι να το βάλεις στην τιμή αλλιώς θεώρησέ το κόστος επένδυσης.
sdikr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 41 minutes ago, johnnieinlab said: Αυτό βλέπει η ΕΕ και λέει: εσύ που δεν θέλεις 100 - 3,5 ευρώ να διαπραγματευτείς με την τράπεζά σου να μην στα κρατάει. Όλες οι ελληνικές τράπεζες έχουν βγάλει προϊόντα με "δωρεάν" εισερχόμενα εμβάσματα ή πακέτα με μικρότερο κόστος εισερχομένων. Το οποίο σημαίνει πως αυτός που στέλνει τα λεφτά δεν έχει τρόπο να γνωρίζει αν εσύ θα χρεωθείς ή όχι. Μια επιπλέον σημείωση: το να εισπράτεις ενοίκιο είναι μια επενδυτική/επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν περιμένεις να έχεις κόστος είσπραξης καλό είναι να το βάλεις στην τιμή αλλιώς θεώρησέ το κόστος επένδυσης. And round and round we go! Οπότε λες πως πλέον οι Γερμανοί δεν θα πληρώνουν τα εξτρά στον εργαζόμενο καθώς ξέρουν πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν τρόπους για να μην έχουν εισερχόμενη χρέωση. Θα συμφωνήσω πως μπορείς να βάλεις το κόστος για το εισερχόμενο στην τιμή του ενοικίου, όπως ακριβώς το βάζουν οι επιχειρήσεις για συναλλαγές με κάρτα και όλα τα πάγια.
johnnieinlab Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, sdikr είπε And round and round we go! Οπότε λες πως πλέον οι Γερμανοί δεν θα πληρώνουν τα εξτρά στον εργαζόμενο καθώς ξέρουν πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν τρόπους για να μην έχουν εισερχόμενη χρέωση. Θα συμφωνήσω πως μπορείς να βάλεις το κόστος για το εισερχόμενο στην τιμή του ενοικίου, όπως ακριβώς το βάζουν οι επιχειρήσεις για συναλλαγές με κάρτα και όλα τα πάγια. Προσπαθώ να καταλάβω αν προσπαθείς απλώς να πεις την γνώμη σου με διαφορετικούς τρόπους ή γνωρίζεις πραγματικές περιπτώσεις που μια Γερμανική εταιρία πληρώνει μισθοδοσία υπαλλήλου στην Ελλάδα και προσθέτει στο ποσό την προμήθεια εισερχομένου! Αλλιώς είναι απλώς τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να συμβαίνει, τι θα σου άρεσε, όχι τι ισχύει. Στην τελική όμως το κουράσαμε. Δεν έχει τόση σημασία. Ο καθένας ας βάλει την προμήθεια, ας την διαπραγματευτεί, ας απαιτήσει να του την βάλουν, ας τα στείλει με τα ΚΤΕΛ... Ένα ενοίκιο ήταν, θα έπρεπε να τα βρουν ο ενοικιαστής με τον ιδιοκτήτη ώστε να κοστίζει το λιγότερο δυνατόν και στους δύο!
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 24 minutes ago, johnnieinlab said: Στην τελική όμως το κουράσαμε. Ας μείνουμε σε αυτό. 1
agnostos13 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Δημοσ. 4 Ιανουαρίου Στις 31/12/2024 στις 1:45 ΜΜ, inominos είπε Παιδιά, Βοηθήστε με γιατί δεν βγάζω άκρη....Πρόσφατα άλλαξα σπίτι και όταν πλήρωσα το ενοίκιο μου λέει η ιδιοκτήτρια πως η τράπεζα της (eurobank) την χρέωσε 3,5€ και μου τα ζητάει να της τα πληρώσω! Αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά....Μέχρι τώρα όλοι είχαν Πειραιώς οπότε όλα καλά. Τώρα η δική μου προμήθεια στην Πειραιώς είναι 70λεπτά, λέω ΟΚ, νορμάλ, αλλά πιστεύετε πως πρέπει να πληρώσω και της ιδιοκτήτριας τα 3.5; Η προμήθεια της τράπεζας του αποστολέα είναι έξοδο του αποστολέα και η προμήθεια της τράπεζας του παραλήπτη είναι έξοδο του παραλήπτη. Οπότε όσοι γράφουν οτι ο παραλήπτης εισπράτει μικρότερο ποσό (συνυπολογίζοντας το έξοδο εισερχόμενου εμβάσματος) έχουν μπερδέψει τα αυγά και τα καλάθια. Δεν είσαι υποχρεωμένος να καλύψεις το έξοδο του εισερχόμενου εμβάσματος αρκεί να μην βάλεις και τα έξοδα αποστολής στο παραλήπτη. Όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Τώρα αν θες να χαϊδεύεις αυτιά είναι δικό σου θέμα!
StamTheMan Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Φτανει ρε παιδες. Το εχουμε αναλυσει απο ολες τις πλευρες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις