Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, sdikr είπε

Σκέψου τώρα αυτό να το κάνει ο εργοδότης σου για να σε πληρώσει

Οι εντολές μισθοδοσίας εντός Ελλάδας είναι ανέξοδες, μαζί με επιδόματα κτλ. Έχουν ένδειξη SALA, εφόσον ο εργοδότης τις έχει δημιουργήσει σωστά. Οπότε μην γενικεύουμε παραθέτοντας παραδείγματα ή υποθέσεις που δεν ισχύουν

• Like 3
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, johnnieinlab said:

Οι εντολές μισθοδοσίας εντός Ελλάδας είναι ανέξοδες, μαζί με επιδόματα κτλ. Έχουν ένδειξη SALA, εφόσον ο εργοδότης τις έχει δημιουργήσει σωστά. Οπότε μην γενικεύουμε παραθέτοντας παραδείγματα ή υποθέσεις που

δεν ισχύουν

Δεν είδα να σε πειράζουν οι υποθέσεις του μηνύματος που απαντάω βέβαια αλλά οκ

Ναι οι εντολές έχουν αυτή την ένδειξη και η επιχείρηση πληρώνει στην τράπεζα για αυτή την υπηρεσία,  αλλά είπαμε να το κάνει όπως αναφέρει, απο τράπεζα του εξωτερικού, γιατί όχι και εκτός ΕΕ μέσω swift

προσθήκη, τονίζω ξανά το οτι το κόστος το πληρώνει η επιχείρηση

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

οπως ειπαν οι προηγουμενοι, δωστης τα. και σε καθε μελλοντικη δαπανη που επιβαρυνει τον ιδιοκτητη να τα αφαιρεις αντιστοιχα απο το ενοικιο στο ακεραιο και εσυ.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, sdikr είπε

Δεν είδα να σε πειράζουν οι υποθέσεις του μηνύματος που απαντάω βέβαια αλλά οκ

Ναι οι εντολές έχουν αυτή την ένδειξη και η επιχείρηση πληρώνει στην τράπεζα για αυτή την υπηρεσία,  αλλά είπαμε να το κάνει όπως αναφέρει, απο τράπεζα του εξωτερικού, γιατί όχι και εκτός ΕΕ μέσω swift

προσθήκη, τονίζω ξανά το οτι το κόστος το πληρώνει η επιχείρηση

Παραμένουν κάπως παρατραβηγμένες υποθέσεις. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχει υποχρέωση να υπάρχει κάποια νομική οντότητα τοπικά για να σε πληρώνει, οπότε μου φαίνεται δύσκολο η μισθοδοσία να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και να είναι νόμιμη. Έχω φίλους που εργάζονται έτσι σε πολυεθνικές. Επίσης, το Swift πλέον έχει (αν και για κάποιους όχι ακόμα) γυρίσει σε xml μηνύματα που υποστηρίζουν την ένδειξη SALA.

Ένα άλλο βασικό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα εμβάσματα είναι ότι η ένδειξη DEBT δεν υποστηρίζεται πλέον στο SEPA! Την κατήργησαν για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στις προμήθειες εισερχομένων (εκεί που ο πελάτης έχει την δύναμη να πιέσει την δική του τράπεζα)
Στην Ελλάδα έχουμε επινοήσει -μέσω της ΔΙΑΣ- την ένδειξη /FOC/ (free of charge) και ενώ στέλνονται μηνύματα με ένδειξη εξόδων SHAR στην πραγματικότητα οδηγούν σε ανέξοδη πίστωση. (κάτι τέτοιο γίνεται και στα IRIS 24/7)

Αν πληρώνεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, τότε το κόστος πάει στα έξοδα της ατομικής σου επιχείρισης, ως λειτουργικό κόστος (άρα όπως γίνεται με τους εμπόρους που πληρώνουν προμήθεια κάθε φορά που πωλούν με χρέωση κάρτας)

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται με συζήτηση και προσπάθεια εύρεσης λύσης, βέλτιστης για τον αποστολέα και παραλήπτη.

ΥΓ: Άλλη "ελληνική" ιδέα είναι, αν ο εντολέας είναι πχ στην Γερμανία, να έχεις κάνει συμφωνία για ενέξοδα εισερχόμενα και να του λες ψέματα ώστε να κονομάς έξτρα 3.5 ευρώ αύξηση μισθού το μήνα! :)

Δημοσ.
3 hours ago, johnnieinlab said:

Παραμένουν κάπως παρατραβηγμένες υποθέσεις. Σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ υπάρχει υποχρέωση να υπάρχει κάποια νομική οντότητα τοπικά για να σε πληρώνει, οπότε μου φαίνεται δύσκολο η μισθοδοσία να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και να είναι νόμιμη. Έχω φίλους που εργάζονται έτσι σε πολυεθνικές. Επίσης, το Swift πλέον έχει (αν και για κάποιους όχι ακόμα) γυρίσει σε xml μηνύματα που υποστηρίζουν την ένδειξη SALA.

Ένα άλλο βασικό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα εμβάσματα είναι ότι η ένδειξη DEBT δεν υποστηρίζεται πλέον στο SEPA! Την κατήργησαν για να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός στις προμήθειες εισερχομένων (εκεί που ο πελάτης έχει την δύναμη να πιέσει την δική του τράπεζα)
Στην Ελλάδα έχουμε επινοήσει -μέσω της ΔΙΑΣ- την ένδειξη /FOC/ (free of charge) και ενώ στέλνονται μηνύματα με ένδειξη εξόδων SHAR στην πραγματικότητα οδηγούν σε ανέξοδη πίστωση. (κάτι τέτοιο γίνεται και στα IRIS 24/7)

Αν πληρώνεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας, τότε το κόστος πάει στα έξοδα της ατομικής σου επιχείρισης, ως λειτουργικό κόστος (άρα όπως γίνεται με τους εμπόρους που πληρώνουν προμήθεια κάθε φορά που πωλούν με χρέωση κάρτας)

Σε κάθε περίπτωση, τέτοια ζητήματα αντιμετωπίζονται με συζήτηση και προσπάθεια εύρεσης λύσης, βέλτιστης για τον αποστολέα και παραλήπτη.

ΥΓ: Άλλη "ελληνική" ιδέα είναι, αν ο εντολέας είναι πχ στην Γερμανία, να έχεις κάνει συμφωνία για ενέξοδα εισερχόμενα και να του λες ψέματα ώστε να κονομάς έξτρα 3.5 ευρώ αύξηση μισθού το μήνα! :)

Είναι τραβηγμένα,    ας κρατήσουμε το ότι ο εργοδότης απο την Γερμανία όταν σε πληρώνει βάζει εξτρά τα 3,5 ευρώ για να πάρεις όλο το πόσο του μισθού, όπως ακριβώς ζητάει στην εδώ περίπτωση αυτός που παρέχει το σπίτι για μια συμφωνημένη τιμή, θα μπορούσε απο την αρχή να το κάνει όπως το κάνουν οι επιχειρήσεις με την κάρτα που το βάζει μέσα στην τιμή (καθώς και όλα τα υπόλοιπα πάγια), τα κόστη αυτά τα πληρώνει αυτός που θα καταναλώσει,  στο σπίτι αυτός που μένει στο σπίτι,  ο εργοδότης που του παρέχεις εργασία κοκ 

Ο σπιτονοικοκύρης του παρέχει όλες τις πληροφορίες, πόσο, λογαριασμός και τράπεζα,  μπορείς να πας στα αυτόματα μηχανάκια της τράπεζας, μπορείς να πας (σε κάποιες περιπτώσεις) σε ΑΤΜ,   αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χάσεις χρόνο ώστε να πας στην ούρα στα αυτόματα για να πληρώσεις.

Δεν μπορείς έτσι στο ξεκάρφωτο να επιλέξεις να στείλεις λεφτά μέσω iris καθώς ο κάθε ένας μας έχει ενα όριο στο iris μπορεί,  σίγουρα θέλει συνεννόηση και όχι  "εσύ τα έστειλες δεν του χρωστάς τίποτα"

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sdikr said:

Ο σπιτονοικοκύρης του παρέχει όλες τις πληροφορίες, πόσο, λογαριασμός και τράπεζα,  μπορείς να πας στα αυτόματα μηχανάκια της τράπεζας, μπορείς να πας (σε κάποιες περιπτώσεις) σε ΑΤΜ,   αλλά αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χάσεις χρόνο ώστε να πας στην ούρα στα αυτόματα για να πληρώσεις.

Α μπράβο. Απλώς δεν έχει αναφερθεί ανοιχτά από κάποιον, μέχρι στιγμής.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Είναι τραβηγμένα,    ας κρατήσουμε το ότι ο εργοδότης απο την Γερμανία όταν σε πληρώνει βάζει εξτρά τα 3,5 ευρώ για να πάρεις όλο το πόσο του μισθού, όπως ακριβώς ζητάει στην εδώ περίπτωση αυτός που παρέχει το σπίτι για μια συμφωνημένη τιμή, θα μπορούσε απο την αρχή να το κάνει όπως το κάνουν οι επιχειρήσεις με την κάρτα που το βάζει μέσα στην τιμή (καθώς και όλα τα υπόλοιπα πάγια), τα κόστη αυτά τα πληρώνει αυτός που θα καταναλώσει,  στο σπίτι αυτός που μένει στο σπίτι,  ο εργοδότης που του παρέχεις εργασία κοκ 

Δεν μπορείς έτσι στο ξεκάρφωτο να επιλέξεις να στείλεις λεφτά μέσω iris καθώς ο κάθε ένας μας έχει ενα όριο στο iris μπορεί,  σίγουρα θέλει συνεννόηση και όχι  "εσύ τα έστειλες δεν του χρωστάς τίποτα"

Δεν συμφωνώ ότι το κόστος το πληρώνει αυτός που θα καταναλώσει από την στιγμή που η τιμή είναι ίδια ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής.

Το google ad sense για παράδειγμα κάνει σαφές ότι η συμφωνία εν περιέχει τυχόν έξοδα παραλήπτη. Με λίγα λόγια σου λέει "διαπραγματεύσου με την τράπεζά σου αν σου κακοφάνηκε που σε χρέωσε"

image.png.6276c718355fc57eeab7e484d2ed1cd2.png

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συζητάμε σε σελίδες επί σελίδων για κάτι που δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε: 

1. Ο ιδιοκτήτης (εκμισθωτής) και ο ενοικιαστής (μισθωτής) έχουν κάνει μία συμφωνία: ο εκμισθωτής παραχωρεί ένα ακίνητο στον μισθωτή (μονοκατοικία/διαμέρισμα/χωράφι/whatever)  και ο μισθωτής πληρώνει ένα Χ ποσό ως αντίτιμο της παραχώρησης αυτής.

2. Αυτό το Χ ποσό είναι αυτό που πρέπει να εισπράττει ο εκμισθωτής κάθε μήνα. Τέλος. Οτιδήποτε λιγότερο από το Χ ποσό, θεωρείται μη προσήκουσα καταβολή - σε απλά ελληνικά, δεν έχει τηρηθεί η μεταξύ τους συμφωνία. 

3. Αν έχει συμφωνηθεί ότι ο μισθωτής θα δίνει αυτό το ποσό μετρητά στα χέρια του εκμισθωτή και θα λαμβάνει χειρόγραφη απόδειξη, ο εκμισθωτής θα λαμβάνει αυτό το Χ ποσό. 
Αν έχει συμφωνηθεί ότι μισθωτής θα καταβάλει το αντίτιμο σε τραπεζικό λογαριασμό (ο οποίος είναι εκ των προτέρων γνωστός στον μισθωτή άρα είναι γνωστό και σε ποια τράπεζα τηρείται), ο εκμισθωτής θα πρέπει να λαμβάνει αυτό το Χ ποσό.

4. Αν ο μισθωτής  επιλέγει να στείλει τα μετρητά με ταχυδρομικό περιστέρι και το περιστέρι του κοστίζει κάτι, αυτό το κόστος είναι αδιάφορο για τον εκμισθωτή. Ο εκμισθωτής πρέπει να λάβει το Χ ποσό. 

ΥΓ1: Δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή του μισθώματος σε τραπεζικό λογαριασμό. Ούτε για την αστική μίσθωση κατοικίας (τους ιδιώτες) ούτε για την επαγγελματική μίσθωση (τους επαγγελματίες). Απλώς στην επαγγελματική μίσθωση, η μη καταβολή του μισθώματος σε τραπεζικό λογαριασμό δεν 'περνάει' ως δαπάνη. 

ΥΓ2: Αρκετές φορές, το μίσθωμα μπαίνει κατευθείαν σε λογαριασμό όχι του εκμισθωτή αλλά τρίτου (π.χ. τράπεζας) γιατί εξυπηρετείται δάνειο. Η μη προσήκουσα καταβολή δόσης δανείου θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες για τον εκμισθωτή... 

ΥΓ3: Σε σύγχρονα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (όχι αυτά του περιπτέρου) ορίζεται ρητά ότι για οποιοδήποτε κόστος συναλλαγής αφορά την καταβολή του μισθώματος, βαρύνεται ο μισθωτής. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες... 

• Like 5
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 hour ago, johnnieinlab said:

Δεν συμφωνώ ότι το κόστος το πληρώνει αυτός που θα καταναλώσει από την στιγμή που η τιμή είναι ίδια ανεξαρτήτως του τρόπου πληρωμής.

Το google ad sense για παράδειγμα κάνει σαφές ότι η συμφωνία εν περιέχει τυχόν έξοδα παραλήπτη. Με λίγα λόγια σου λέει "διαπραγματεύσου με την τράπεζά σου αν σου κακοφάνηκε που σε χρέωσε"

image.png.6276c718355fc57eeab7e484d2ed1cd2.png

Στο adsense  μάντεψε ποιος κάνει την κατανάλωση,  δεν είναι η google

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, paredwse είπε

3. Αν έχει συμφωνηθεί ότι ο μισθωτής θα δίνει αυτό το ποσό μετρητά στα χέρια του εκμισθωτή και θα λαμβάνει χειρόγραφη απόδειξη, ο εκμισθωτής θα λαμβάνει αυτό το Χ ποσό. 

ΥΓ3: Σε σύγχρονα ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (όχι αυτά του περιπτέρου) ορίζεται ρητά ότι για οποιοδήποτε κόστος συναλλαγής αφορά την καταβολή του μισθώματος, βαρύνεται ο μισθωτής. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και παρερμηνείες... 

Από περιέργεια και μόνο αναφέρεται κάπου σε αυτά τα σύγχρονα συμφωνητικά ότι αν συμφωνηθεί πληρωμή στο χέρι τότε  που θα λαμβάνει χώρα η συναλλαγή? γιατί αν ο εκμισθωτής μένει στο Πόρτο Ράφτη και ο μισθωτής έχει νοικιάσει στου Ζωγράφου υπάρχει θέμα. 

Δημοσ.

Παραθέτω παράδειγμα που μου έχει τύχει γιατί είμαι περίεργος να δω τις απόψεις σας με αυτά που διαβάζω παραπάνω

νοικιαζω και πληρώνω το νοίκι (600) από eurobank σε eurobank (πάντα 1η του μηνός)

ο ιδιοκτήτης ξαφνικά μου ζητάει να τα βάζω σε ρεβολουτ επειδή τον βολεύει

Το από eurobank σε Revolut  με χρεώνει εμένα κάτι ψιλά τύπου 1€, δεν έχω ιδέα αν χρεώνει κ αυτόν και τι του φτάνει.

εγω εκεί πρέπει 

α. Να 599 + 1 και ότι φτάσει ?
Β. Να βάζω 600 + 1 και ότι φτάσει
γ. Να τον καλέσω για να δω τι του φτάνει άμα στείλω 600 (πχ 580) και έπειτα να βάζω 620 ? 

Δημοσ.

Πριν χρόνια είχα κλείσει κατάλυμα και πλήρωσα την διαμονή σε διαφορετική τράπεζα από αυτή που έστειλα , Πειραιώς η Εθνική είχα τότε δεν θυμάμαι πάνε χρόνια , αυτό που θυμάμαι όμως λίγο πριν την πληρωμή μου ζήταγε η τράπεζα αν θέλω να αναλάβω ολόκληρο το κόστος του εμβάσματος ο ίδιος η μισά μισά (50% εγώ και 50% ο παραλήπτης.)

Υπάρχει ακόμα αυτή δυνατότητα ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, paredwse είπε

Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί συζητάμε σε σελίδες επί σελίδων για κάτι που δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε: 

Νομίζω γενικώς συζητάμε τι γίνεται στις περιπτώσεις που το ΥΓ3 δεν ισχύει. Αν ορίζεται ρητά προφανώς και δεν υπάρχει συζήτηση.

2 ώρες πριν, sdikr είπε

Στο adsense  μάντεψε ποιος κάνει την κατανάλωση,  δεν είναι η google

Ως προς εσένα είναι. Σε πληρώνει για να παίζει διαφημίσεις στα βίντεό σου. Διαχειρίζεται άλλους αλλά εσύ δεν γνωρίζεις στ' αλήθεια ποιος κρύβεται, αλλά δεν σε ενδιαφέρει. Σε πληρώνει για υπηρεσία που εσύ του παρέχεις.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sdikr είπε

Εχω την εντύπωση  (απο γνωστούς που πληρώναν έτσι ενοίκιο) οτι πια σε όλα τα αυτόματα μηχανάκια πρέπει να έχεις κάρτα της συγκεκριμένης τράπεζας για να μπορέσεις να πραγματοποιήσεις συναλλαγή. Για να έχεις όμως κάρτα πρέπει να έχεις και λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kotsoz είπε

Παραθέτω παράδειγμα που μου έχει τύχει γιατί είμαι περίεργος να δω τις απόψεις σας με αυτά που διαβάζω παραπάνω

νοικιαζω και πληρώνω το νοίκι (600) από eurobank σε eurobank (πάντα 1η του μηνός)

ο ιδιοκτήτης ξαφνικά μου ζητάει να τα βάζω σε ρεβολουτ επειδή τον βολεύει

Το από eurobank σε Revolut  με χρεώνει εμένα κάτι ψιλά τύπου 1€, δεν έχω ιδέα αν χρεώνει κ αυτόν και τι του φτάνει.

εγω εκεί πρέπει 

α. Να 599 + 1 και ότι φτάσει ?
Β. Να βάζω 600 + 1 και ότι φτάσει
γ. Να τον καλέσω για να δω τι του φτάνει άμα στείλω 600 (πχ 580) και έπειτα να βάζω 620 ? 

Και γιατί δε τα στέλνει ο ίδιος σε revolut από τον λογαριασμο του; Για να μη χρεωθεί το 1,2€; (τόσο χρεώνει η eurobank)

Στη revolut δε μπορείς να κάνεις top up με κάρτα; Έχει κάποιο μηνιαίο όριο;

Η revolut δε χρεώνει εισερχόμενα, αν στείλεις 600€, θα λάβει 600€. Κι εσύ θα χρεωθείς 601,2€.

Το θέμα είναι γιατί να τα χρεωθείς εσύ επειδή έτσι γουστάρει αυτός;

Αν αύριο σου δώσει τράπεζα USA θα χρεωθείς 17€; (Κάπου τόσο νομίζω χρεώνουν)

Θεωρώ, σύμφωνα με αυτά που λέει και ο @paredwse ότι από τη στιγμή που ο λογαριασμός δεν ήταν από την αρχή γνωστός και στον άλλαξε μετά, άνετα μπορείς να του πεις 600-1,2, πάρε 598,8€ αφού θέλεις στη revolut.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...