Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, djkostas84 είπε Αν προχωρήσουμε λίγο αυτό το υποθετικό σενάριο που δημιούργησες και ο αγοραστής σου πει εντάξει αφού δεν θές να γίνει η αγοραπωλησία, στείλε μου τα χρήματα πίσω, να υποθέσουμε πως εσύ θα του στείλεις 100€ ώστε να φτάσουν στον λογαριασμό του τα 95€, σωστά? Εγω θα εκανα τις απαραιτητες ενεργειες ωστε και τα 95 ευρω που ελαβα στο συγκεκριμενο παραδειγμα στον τραπεζικο μου λογαριασμο, να γυρνουσαν ολα πισω μεχρι και το τελευταιο cent στον αγοραστη. Το οτι ο αγοραστης επελεξε να κανει την μεταφορα απο ebanking διαφορετικης τραπεζας πραγμα που δεν ειναι δωρεαν αλλα εχει προμηθεια και αυτη την προμηθεια επελεξε να την χρεωσει σε μενα μονομερως, αυθαιρετα και κουτοπονηρα, εμενα δεν μου δημιουργει καμια υποχρεωση να πληρωσω προμηθεια σε καμια τραπεζα.Η δικια μου υποχρεωση θα ηταν να του γυρισω πισω στον τραπεζικο του λογαρισμο και τα 95 ευρω που ελαβα, το αν θα χρεωνομουν προμηθεια η οχι για αυτη την διαδικασια δεν ειναι δικο του προβλημα ουτε θα επρεπε να τον απασχολει, αυτος τα 95 ευρω που πιστωσε στον τραπεζικο μου λογαριασμο θα τα επαιρνε πισω μεχρι και το τελευταιο cents 26 λεπτά πριν, snot είπε Ειπώθηκε πολλές φορές ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να βρουν τρόπο να μην τους τα τρώει η τράπεζα με τις προμήθειες, δεν διαφωνούμε σε αυτό. Εδώ συζητάμε κάτι άλλο. Τέλος πάντων το θέμα δεν με απασχολεί Καλή Χρονιά σε όλους Oυτε εμενα με απασχολει το θεμα δεν ειναι δικο μου προβλημα, απλα στην συγκεκριμενη περιπτωση μου κανει εντυπωση που καποιοι θεωρουν υποχρεωση αλλου, να πληρωσει το χρηματικο κοστος που προκυπτει απο τις επιλογες καποιου αλλου. Επισης καλη χρονια με υγεια. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Pwpwpw 1
The_Judas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου "ο οτι ο αγοραστης επελεξε να κανει την μεταφορα απο ebanking διαφορετικης τραπεζας πραγμα που δεν ειναι δωρεαν αλλα εχει προμηθεια και αυτη την προμηθεια επελεξε να την χρεωσει σε μενα μονομερως" ειναι θεμα αμοιβαιας συννενοησης. και ο πωλητης οφειλει να δινει επιλογες και οχι να εχει μονο 1 τραπεζα... 1
Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, The_Judas είπε "ο οτι ο αγοραστης επελεξε να κανει την μεταφορα απο ebanking διαφορετικης τραπεζας πραγμα που δεν ειναι δωρεαν αλλα εχει προμηθεια και αυτη την προμηθεια επελεξε να την χρεωσει σε μενα μονομερως" ειναι θεμα αμοιβαιας συννενοησης. και ο πωλητης οφειλει να δινει επιλογες και οχι να εχει μονο 1 τραπεζα... Το εγραψα και παρα πισω οτι εαν εχει συμφωνηθει μεταξυ τον 2 ενδιαφερομενων το κοστος της οποια προμηθειας εκ των προτερων προφανως και ειναι οκ δεν υπαρχει προβλημα, εδω δεν συζηταμε αυτο. Στο συγκεκειμενο νημα , ο ενοικιαστης επελεξε να βαζει το ενοικιο με εμβασμα και αποφασισε μονομερως να χρεωσει την προμηθεια του εμβασματος στον ιδιοκτητη και ο ιδιοκτητης αντεδρασε, αν υπηρχε αμοιβαια συνεννοση δεν θα υπηρχε καν το παρον νημα. Οχι Στο παραπανω παραδειγμα της αγγελιας πωλησης προφανως και αν καποιος βαλει μια αγγελια να πουλησει κατι δεν ειναι υποχρεωμενος να εχει ολες τις τραπεζες. Λεει ο πωλητης στον αγοραστη εχω αυτη την τραπεζα βολευει? Αν για τον ΑΧΨ λογο δεν βολευει τον αγοραστη η τραπεζα του πωλητη, ποιο απο τα 2 θεωρεις λογικο σεναριο Α- Να πει ο αγοραστης οτι δεν τον βολευει αυτη η τραπεζα, οποτε αν δεν βρουνε καποια εναλλακτικη να μην προχωρησουν καθολου στην συναλλαγη η Β- Να πει ο αγοραστης οκ βολευει, να παει να κανει εμβασμα και την οποια προμηθεια να την χρεωσει μονομερως στον πωλητη? Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Pwpwpw
james01gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, The_Judas είπε "ο οτι ο αγοραστης επελεξε να κανει την μεταφορα απο ebanking διαφορετικης τραπεζας πραγμα που δεν ειναι δωρεαν αλλα εχει προμηθεια και αυτη την προμηθεια επελεξε να την χρεωσει σε μενα μονομερως" ειναι θεμα αμοιβαιας συννενοησης. και ο πωλητης οφειλει να δινει επιλογες και οχι να εχει μονο 1 τραπεζα... Υπάρχει μια συνεννόηση για το σε ποια τράπεζα θα μπαίνουν τα χρήματα. Εάν ο ένοικος είχε πρόβλημα θα έπρεπε να το είχε συζητήσει αρχικά. Όταν κάνει μια επιλογή για την βολεψη του πρέπει να αναλαμβάνει και το κόστος της επιλογής αυτής. Έχεις νοικιάσει ποτέ δωμάτιο πχ; Σου δίνουν μια τράπεζα και τέλος να βάλεις προκαταβολή. Εσύ τους βάζεις τα έξοδα shared ή ψάχνεις τρόπο να μην προκύψουν έξοδα σε κανέναν; Έχω κατάστημα και έχω τραπεζικούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες. Σε πληροφορω πως υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τα έξοδα σε βάρος μου καθώς μεταφέρουν τα χρήματα από μια τράπεζα σε αλλη δική μου με αποτέλεσμα να υπάρχουν χρεώσεις. Ε τους παίρνω και τους ζητάω την προμήθεια και τους κακοφαινεται. για κάτι που κοστίζει 20€ τα τρία ευρώ είναι το κέρδος μου. δεν έχει κανένας δικαίωμα να μου το τρώει κάνοντας λάθος επιλογές. Κανένας δεν θέλει να πληρώνει κερατιατικα και όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε και όχι μόνο να κοιτάμε τον εαυτό μας. Και μια ερώτηση προς ολους. Εάν κάτι χαλάσει στο διαμέρισμα πχ θερμοσίφωνας και ο ιδιοκτήτης στείλει στον ενοικιαστή το ποσό των 300€ μέσω τράπεζας για αγορά νεου και του τα στείλει με χρέωση προμήθειας μεταφοράς, ο ενοικιαστής θα βάλει το τριευρω από την τσέπη του; 4
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, tryfos είπε Το πιο χρήσιμο που προέκυψε από το θρεντ είναι ότι οι αληταράδες της alpha έχουν όριο στο iris 50 Ευρώ...Ισχύει αυτό όντως; Η αποθράσυνση και η αλητεία πρέπει να έχουν κάποια όρια, δεν πάει άλλο. Δεν υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό το όριο μέχρι 500 και μάλιστα δωρεάν; 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Εδω τα ΑΜΕΑ στη wolt μου εκαναν καταθεση 2 φορες το μηνα απο Πιστεως και χρεωνομουν 4 ευρω καθε φορα,κοινως 8 ευρω το μηνα και σχεδον 100 ευρω το χρονο. πριν μια βδομαδα,σε 2 διαφορετικες μερες,ειχε οριο 50. By default είναι 50 αλλά αλλάζει μέσα απο τις ρυθμίσεις στα 500.
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, StamTheMan said: Εκει ειναι δικο τους θεμα και δε νομιζω να παιζει σεναριο που θα κανει ο ενοικιαστης 2 καταθεσεις. Όταν λες "είναι δικό τους θέμα"; Σαφώς και υπάρχει τέτοιο σενάριο. Στο λέω από πρώτο χέρι (ως προϊόν κληρονομικής διαδοχής). Ο ενοικιαστης είναι υποχρεωμένος να το κάνει (δύο ή και περισσότερες καταθέσεις). Επίσης, άλλο σενάριο : το ακίνητο ανήκει σε τρία αδέρφια (ως προϊόν εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής). Και αυτό από πρώτο χέρι στο λέω. Τι θα γίνει; Θα τρέχουν τα τρία αδέρφια να ανοίγουν κοινούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες; Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από MauroPaltoudias
poulinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 7 σελιδες θεμα και α.ακομα δεν κλειδωθηκε. β.ακομα τσακωνονται γ. οι μισοι φταις και οι μισοι δεν φταις. δ. ο ts παιζει απλα να τρωει ποπ κορν βλεποντας το ε.σε δυο μηνες θα εχει ανοιχτει νεο θεμα.ο σπιτονοικοκυρης με βγαζει εξω.τι μπορω να κανω για να μην φυγω ινσομνια.δεν με απογοητευει ποτε Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από poulinos 5 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 5 hours ago, StamTheMan said: Εδω τα ΑΜΕΑ στη wolt μου εκαναν καταθεση 2 φορες το μηνα απο Πιστεως και χρεωνομουν 4 ευρω καθε φορα,κοινως 8 ευρω το μηνα και σχεδον 100 ευρω το χρονο. Αυτό συνέβη με ΟΤΑ (Δήμο) σε κατάθεση αμοιβής μελέτης δημοσίου έργου. Ε έγινε μπάχαλο : πήρα τηλέφωνο τον προϊστάμενο της Οικονομικής υπηρεσίας και αφού μου είπε κάτι παραμύθια του τύπου "ε καλά, 3-5€, όταν έρθεις Βόρεια Ελλάδα έλα να σε κεράσω έναν καφέ" (και του απάντησα προφανώς ότι δεν τα δουλεύουμε μαζί και ότι και αυτά τα 3-5€ μπορεί να είναι σημαντικά για κάποιον), έγινε με εντολή του ξεχωριστή κατάθεση της προμήθειας. Οπότε σκέψου ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά.
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 51 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Όταν λες "είναι δικό τους θέμα"; Σαφώς και υπάρχει τέτοιο σενάριο. Στο λέω από πρώτο χέρι (ως προϊόν κληρονομικής διαδοχής). Ο ενοικιαστης είναι υποχρεωμένος να το κάνει (δύο ή και περισσότερες καταθέσεις). Επίσης, άλλο σενάριο : το ακίνητο ανήκει σε τρία αδέρφια (ως προϊόν εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής). Και αυτό από πρώτο χέρι στο λέω. Τι θα γίνει; Θα τρέχουν τα τρία αδέρφια να ανοίγουν κοινούς λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες; Μιλαμε για την εξαιρεση και οχι τον κανονα. Και ναι,θα επρεπε να ανοιξουν κοινους σε ολες τις τραπεζες. Ειδικα αυτοι πρεπει να το κανουν.
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 9 minutes ago, StamTheMan said: Μιλαμε για την εξαιρεση και οχι τον κανονα. Και ναι,θα επρεπε να ανοιξουν κοινους σε ολες τις τραπεζες. Ειδικα αυτοι πρεπει να το κανουν. Εντάξει.
johnnieinlab Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Η λογική στις προμήθειες των εμβασμάτων που στέλνονται με SHAR έχει ως εξής: Ο αποστολέας επιλέγει το ποσό αποστολής στην τράπεζα Α που έχει επιλέξει να τηρεί λογαριασμό και χρεώνεται επιπλέον με τις τυχόν προμήθειες (δεν πληρώνουν όλοι, κάποιοι έχουν πακέτα κτλ) Το ποσό εμβάσματος πιστώνεται ολόκληρο στον δικαιούχο στην τράπεζα Β και στην συνέχεια (αλλά ουσιαστικά ταυτόχρονα) Χρεώνεται ο παραλήπτης με τυχόν έξοδα (που πάλι μπορεί να είναι και μηδενικά) Ο λόγος που έγινε αυτό στον Ευρωπαϊκό χώρο είναι υποτίθεται για να υπάρχει ανταγωνισμός και οι καταναλωτές / δικαιούχοι των λογαριασμών να επιλέγουν την τράπεζα με τις μικρότερες προμήθειες για τις εργασίες που χρησιμοποιούν, ασκώντας μέσω του ανταγωνισμού πίεση στις τράπεζες να φτιάχνουν κατάλληλα προϊόντα. Σε χώρες της δυτικής Ευρώπης γνωρίζω ότι τα έξοδα εμβάσματος είναι εδώ και χρόνια μηδενικά, μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων της ίδιας χώρας. Χρεώνουν όμως πχ έξοδα τήρησης λογαριασμού, την κάρτα, το internet banking κτλ, πράγματα που έχουν έρθει και στην χώρα μας. Το ποιος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα της εισερχόμενης εντολής είναι θέμα συμφωνίας των δύο μερών κυρίως, αλλά θα μπορούσε ο αποστολέας να ισχυριστεί ότι δεν είναι υπεύθυνος που ο παραλήπτης δεν έκανε καλή συμφωνία με την τράπεζά του. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τις προμήθειες των εμπόρων από τις συναλλαγές με κάρτες. Εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα: ο έμπορος χρεώνεται την προμήθεια που έχει συμφωνήσει με την τράπεζα και ο αγοραστής έχει μηδενική προμήθεια (πάλι με συμφωνία - διότι αλλιώς όλοι θα χρησιμοποιούσαν ακόμα μόνο μετρητά ό,που μπορούσαν) 1
sdikr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου On 31/12/2024 at 16:38, panostza said: Αυτό το βασίζεις που; Στην προσωπική σου "παραξενιά/ιδιοτροπία/προτίμηση" ή σε κάτι άλλο; Η καλή τη πίστη είναι το SHA έμβασμα παγκοσμίως. Και ο λόγος που έχει επικρατήσει (στο SWIFT υπάρχει εδώ και δεκαετίες) είναι απλό. Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις με την τράπεζά σου και για αυτό δεν μπορώ να σου στείλω "extra" το ποσό που θα σου κρατήσει. Από εκεί και πέρα προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που το ζητάνε και άλλοι που το εφαρμόζουν για την ηρεμία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αλλά πραγματικά αν πάνε σε δικαστήριο, η κίνηση του λογαριασμου και το γραμμάτιο του εμβάσματος θα δείχνουν ότι στάλθηκαν €700 , από εκεί και πέρα είναι θέμα του κάτοχου του λογαριασμού και της τράπεζάς του. Δηλαδή αν σου νοικιάσω και σου δώσω να μου πιστώνεις με το έμβασμα το λογαριασμό δολαρίων που έχω , θα δεχτείς να πληρώνεις και τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος; Αν σου δώσω λογαριασμό σε μια τράπεζα στην ΕΕ που μπορεί να χρεώνει €10 το εισερχόμενο , θα δεχτείς να τα πληρώνεις; Το θεωρείς δίκαιο; Τέλος από εμένα, καλή πρωτοχρονιά σε όλους, με υγεία. Σκέψου τώρα αυτό να το κάνει ο εργοδότης σου για να σε πληρώσει 1 1
Chachanoulis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) εγω παντως πιστευω οτι ειναι φαουλ της ιδιοκτητριας να ζηταει τα 3 ευρω αυτου του μηνα. ας του ελεγε ομορφα να βρουν μια αλλη λυση ωστε απο δω και εμπρος να μη κανουν μαγκες τις τραπεζες και να τελειωνε εκει το θεμα. δε το λεω απο την αποψη οτι εχει δικιο ή αδικο, απλα μια φορα ας ζημιωνοταν για να πιασει τον νοικαρη με το καλο. ενιγουει, οπως εχουν πει και οι προηγουμενοι υπαρχουν τροποι να πληρωσεις χωρις να πληρωνει κανενας κερατιατικα, ειναι χαζο να επιμεινεις Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Chachanoulis
sdikr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 8 hours ago, tryfos said: Το πιο χρήσιμο που προέκυψε από το θρεντ είναι ότι οι αληταράδες της alpha έχουν όριο στο iris 50 Ευρώ...Ισχύει αυτό όντως; Η αποθράσυνση και η αλητεία πρέπει να έχουν κάποια όρια, δεν πάει άλλο. Δεν υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό το όριο μέχρι 500 και μάλιστα δωρεάν; Δεν ισχύει κάτι τέτοιο Προσθήκη, απο ότι βλέπω έχουν μια υποσημείωση πως χωρίς την χρήση alpha code είναι το όριο 50 ανα συναλλαγή, δεν μου έχει συμβεί καθώς το έχω ενεργό και είναι ενεργό στην συσκευή που κάνω την μεταφορά. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από sdikr
lordvec Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Κουτοπονηριές. Ποντάρει ο νοικάρης ότι δε θα τον πετάξει έξω για τρία ευρώ. Και όμως θα έπρεπε. Να φτιάξει λογαριασμό στην τράπεζα του σπιτονοικοκύρη, ας μεταφέρει με όποιο τρόπο και ότι προμήθεια γουστάρει εκεί τα λεφτά του και μετά να τα δώσει χωρίς προμήθεια. Ή να πάει να τα καταθέσει στο γκισέ. Όλα τα άλλα είναι γυφτιές και κακοπροαίρετα. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις