MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, StamTheMan said: Το πιο λογικο,αφου και οι 2 εχουν και θα εχουν διατραπεζικες συναλλαγες , πιθανοτατα ολη τους τη ζωη,καλο ειναι να ανοιξουν και οι 2 σε ολες. Έχεις σκεφτεί την περίπτωση οι συνιδιοκτητες να είναι παραπάνω από ένας; Γιατί είναι και αυτό ένα υπαρκτό σενάριο. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από MauroPaltoudias
tryfos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Το πιο χρήσιμο που προέκυψε από το θρεντ είναι ότι οι αληταράδες της alpha έχουν όριο στο iris 50 Ευρώ...Ισχύει αυτό όντως; Η αποθράσυνση και η αλητεία πρέπει να έχουν κάποια όρια, δεν πάει άλλο. Δεν υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό το όριο μέχρι 500 και μάλιστα δωρεάν;
snot Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 5 minutes ago, Pwpwpw said: Οχι. Η τραπεζα κραταει 3 ευρω απο τον ιδιοκτητη επειδη ο τροπος που ο ενοικιαστης επελεξε να καταβαλει το ενοικιο εχει προμηθεια και ο ενοικιαστης επιλεγει αυθαιρετα το κοστος της προμηθειας να το επωμιστει ο ιδιοκτητης. Απο την στιγμη που εχουν συμφωνησει το ποσο του ενοικιο και την τραπεζα της καταβολης, ειναι υποχρεωση του ενοικιαστη να βρει τροπο να φτανει στον λογαριασμο του ιδιοκτητη ολοκληρο το ενοικιο και φυσικα υπαρχουν τροποι δεν ειναι αναγκη να πληρωνει ουτε ο ενας ουτε ο αλλος προμηθεια. Έχω την εντύπωση πως το σκέφτεσαι μονόπλευρα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να γνωρίζει τί χρεώνει η τράπεζα του ιδιοκτήτη στον ιδιοκτήτη. Ας πούμε εγώ έστειλα κάποια x χρήματα στον λογαριασμό μου στην Εθνική από interactive brokers και μου έφτασαν x-y γιατί η Εθνική με χρέωσε y για εισερχόμενο. Να πάω στην interactive brokers να τους ζητήσω όλοκληρο το ποσό;
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Έχεις σκεφτεί την περίπτωση οι συνιδιοκτητες να είναι παραπάνω από ένας; Γιατί είναι και αυτό ένα υπαρκτό σενάριο. Εκει ειναι δικο τους θεμα και δε νομιζω να παιζει σεναριο που θα κανει ο ενοικιαστης 2 καταθεσεις.
dtk-386 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, tryfos είπε Το πιο χρήσιμο που προέκυψε από το θρεντ είναι ότι οι αληταράδες της alpha έχουν όριο στο iris 50 Ευρώ...Ισχύει αυτό όντως; Η αποθράσυνση και η αλητεία πρέπει να έχουν κάποια όρια, δεν πάει άλλο. Δεν υποτίθεται ότι είναι υποχρεωτικό το όριο μέχρι 500 και μάλιστα δωρεάν; 500 έχω στην Α.
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, snot είπε Ας πούμε εγώ έστειλα κάποια x χρήματα στον λογαριασμό μου στην Εθνική από interactive brokers και μου έφτασαν x-y γιατί η Εθνική με χρέωσε y για εισερχόμενο. Να πάω στην interactive brokers να τους ζητήσω όλοκληρο το ποσό; Εδω τα ΑΜΕΑ στη wolt μου εκαναν καταθεση 2 φορες το μηνα απο Πιστεως και χρεωνομουν 4 ευρω καθε φορα,κοινως 8 ευρω το μηνα και σχεδον 100 ευρω το χρονο. 2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε 500 έχω στην Α. πριν μια βδομαδα,σε 2 διαφορετικες μερες,ειχε οριο 50.
Skrobo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 21 minutes ago, Pwpwpw said: Λογικα δεν ειναι αυτα που γραφεις εσυ. Εαν εγω πουλαω για παραδειγμα ενα προιον 100 ευρω και συμφωνησουμε να γινει η πληρωμη του ποσου για παραδειγμα στην πειραιως και εσυ πας και μου κανει την μεταφορα μεσο ebaking αλλη τραπεζας και χρεωσεις σε μενα την οποια προμηθεια και αντι για 100 ευρω δω 95 ευρω για παραδειγμα στον λογαριασμο μου τοτε προφανως δεν προχωρησουμε στην πωληση του προιοντος, εκτος βεβαια αν ολο αυτο με τις προμηθειες εχει συζητηθει απο πριν και τα εχουμε συμφωνησει ετσι , εαν γινει μονομερως εσυ εισαι αυτος που δεν τηρεις την συμφωνια και δεν φτανει σε μενα ολο το ποσο της πωλησης που συμφωνηθηκε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω καμια προμηθεια σε καμια τραπεζα εκτος αν οπως ειπα εχει συφωνηθει κατι τετοιο εξαρχης. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Κανει οτιδήποτε θέλει ΕΚΤΟΣ αν εχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό. Αυτος ειναι και ο λόγος που, οπως εχει γραφτεί ακομα και σε αυτό το thread, οι εμπορικές μισθώσεις αναφέρουν καθαρά οτι το μίσθωμα ειναι Χ+3.6% του χαρτοσήμου. Αν δεν έχετε συμφωνήσει κάτι, ο ενοικιαστής μπορεί να σου φέρει και επιταγή για την πληρωμή. Το αν η τράπεζα σου θα σου χρεώσει 5-10-20 ευρώ για να την καταθέσεις στον λογαριασμό σου, δεν βαραίνει κάπως τον ενοικιαστή. Σκέψου το διαφορετικά: αν υπάρχει δυστοπία και καταθέσει τα λεφτά στο παρακαταθηκών και δανείων, το ταμείο θα σου κρατήσει προμήθεια οταν τελικα πας να πάρεις τα λεφτά. Δεν μπορεί να κάνει κατάθεση Χ+προμήθεια αυτός στο παρακαθηκών για το ενοικιο που ειναι Χ.
Neptu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Απλα βλεπω πολλους να το βλεπουν μονοπλευρα,πιθανοτατα επειδη ειναι σε αναλογη θεση. Πάντα έτσι δε γίνεται σε όλα τα θέματα; Ανάλογα σε ποια πλευρά είναι ο καθένας λέει και τα δικά του. Γνωστός -πρώην υπάλληλος- έβριζε τον εργοδότη και κάθε εργοδότη και όταν έφυγε και άνοιξε ο ίδιος δική του επιχείρηση κάνει ακριβώς τα ίδια καραγκιοζιλίκια. Μισθούς της πλάκας, απλήρωτες υπερωρίες, μαύρα... Απλα μερικοί το έχουν τερματίσει
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, Neptu είπε Ανάλογα σε ποια πλευρά είναι ο καθένας λέει και τα δικά του. Ετσι γινεται παντα. Το κακο ειναι οτι επιμενουν και προσπαθουν να επιβαλουν την αποψη τους,σε ενα θεμα που ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι και οι 2 πλευρες πρεπει να κανουν υποχωρηση.
Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, snot είπε Έχω την εντύπωση πως το σκέφτεσαι μονόπλευρα. Δεν είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής να γνωρίζει τί χρεώνει η τράπεζα του ιδιοκτήτη στον ιδιοκτήτη. Ας πούμε εγώ έστειλα κάποια x χρήματα στον λογαριασμό μου στην Εθνική από interactive brokers και μου έφτασαν x-y γιατί η Εθνική με χρέωσε y για εισερχόμενο. Να πάω στην interactive brokers να τους ζητήσω όλοκληρο το ποσό; Εγω το σκεφτομαι ο μονοπλευρα? Ενοικιαστης-ιδιοκτητης συμφωνησαν να μπαινει το Χ ενοικιο στην Ψ τραπεζα. Ο ενοικιαστης αποφασιζει να καταβαλει το Χ συμφωνηθεν ενοικιο στην Ψ συμφωνηθεν τραπεζα αλλα με τετοιο τροπο που προκυπτει μια Ζ προμηθεια(ενω υπαρχει τροπος χωρις προμηθεια για καμια πλευρα) και αποφασιζει ο ενοικιαστης την Ζ προμηθεια που προκυπτει εξαιτιας δικης του επιλογης, να την χρεωσει μονομερως στον ιδιοκτητη. Ενω υπαρχουν επιλογες να μπει το ποσο στον συμφωνηθεν λογαριασμο χωρις να πληρωσει ουτε η μια ουτε η αλλη πλευρα προμηθεια, το σκεφτομαι εγω μονοπλευρα επειδη ο ενοικιαστης αποφασιζει μονομερως να καταβαλει το ενοικια με τετοιο τροπο που υπαρχει προμηθεια και μαλιστα αποφασιζοντας να χρεωσει την δικια του επιλογη σε αλλουνου πορτοφολι? 1 ώρα πριν, Skrobo είπε Ακριβώς το αντίθετο ισχύει. Κανει οτιδήποτε θέλει ΕΚΤΟΣ αν εχετε συμφωνήσει κάτι διαφορετικό. Αυτος ειναι και ο λόγος που, οπως εχει γραφτεί ακομα και σε αυτό το thread, οι εμπορικές μισθώσεις αναφέρουν καθαρά οτι το μίσθωμα ειναι Χ+3.6% του χαρτοσήμου. Αν δεν έχετε συμφωνήσει κάτι, ο ενοικιαστής μπορεί να σου φέρει και επιταγή για την πληρωμή. Το αν η τράπεζα σου θα σου χρεώσει 5-10-20 ευρώ για να την καταθέσεις στον λογαριασμό σου, δεν βαραίνει κάπως τον ενοικιαστή. Σκέψου το διαφορετικά: αν υπάρχει δυστοπία και καταθέσει τα λεφτά στο παρακαταθηκών και δανείων, το ταμείο θα σου κρατήσει προμήθεια οταν τελικα πας να πάρεις τα λεφτά. Δεν μπορεί να κάνει κατάθεση Χ+προμήθεια αυτός στο παρακαθηκών για το ενοικιο που ειναι Χ. Ο ενοικιαστης κανει κατι διαφορετικο απο αυτο που εχει συμφωνηθει στην συγκεκριμενη περπτωση, καθως εξαιτιας δικιας του επιλογης το συμφωνηθεν ενοικιο δεν καταβαλλεται στον λογαριασμο του ιδιοκτητη οπως ειχε συμφωνηθει. Εχουν συμφωνησει σε ενα χ ποσο ενοικιου στην ψ τραπεζα και ο ενοικιαστης επιλεγει να καταβαλλει το ποσο αυτο με τετοιο τροπο που προκυπτει μια προμηθεια και αποφασιζει μονομερως την προμηθεια της δικης του επιλογης, να την χρεωνει στο πορτοφολι του ιδιοκτητη με αποτελεσμα ο ιδιοκτητης να μην λαμβανει το συμφωνηθεν ενοικιο καθε μηνα. Απο την στιγμη που υπαρχουν τροποι να γινει μια χρηματικη μεταφορα δωρεαν και ο ενοικιαστης αποφασιζει να επιλεξει ενα τροπο που δεν ειναι δωρεαν, θα πρπει να επωμιστει και το κοστος της επιλογης του και οχι να φορτωνει την δικια του επιλογη σε ξενο πορτοφολι. Σε μια διαφορετικη αλλα παρομοια ας πουμε περιπτωση, σε προηγουμενη δουλεια μου, στην συμβαση ειχαμε συμφωνησει ενα συγκεκριμαενο μινιαιο μισθο και στην πρωτη καταβολη του μισθου μου, βλεπω οτι ηταν ο μισθος μου μειον την προμηθεια της τραπεζας. Φυσικα πηγα στο λογιστηριο και παραπονεθηκα καθως δεν πηρα ολοκληρο το συμφωνηθεν μηνιατικο μου εστω και για το αστειο ποσο των 3-4 ευρω αν θυμαμαι σωστα. Απο τον επομενο μηνα το διορθωσαν και την οποια τραπεζικη προμηθεια την χρεωνοταν (φανταζομαι) η εταιρεια, παντως σε εμενα εμπαινει καθε μηνα αυτο ακριβως που ειχαμε συμφωνησει. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Pwpwpw 1 2
dtk-386 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε Εδω τα ΑΜΕΑ στη wolt μου εκαναν καταθεση 2 φορες το μηνα απο Πιστεως και χρεωνομουν 4 ευρω καθε φορα,κοινως 8 ευρω το μηνα και σχεδον 100 ευρω το χρονο. πριν μια βδομαδα,σε 2 διαφορετικες μερες,ειχε οριο 50. Το χρησιμοποιώ ΠΟΛΥ. 100% αυτό που λέω. Ψαχτειτε δεν υπάρχει θέμα 500ευρου ως ορίου. 2
Neptu Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, StamTheMan είπε πριν μια βδομαδα,σε 2 διαφορετικες μερες,ειχε οριο 50. Δε χρησιμοποιώ πλέον τη συγκεκριμένη τράπεζα αλλά όταν το έκανα είχε το όριο των 50€ αλλά απ ότι θυμάμαι ήταν θέμα ρύθμισης. Πως έχουν βάλει τα 900€ ανάληψης στις χρεωστικές. Ε αυτό αλλάζει.
lector Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 40 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Ετσι γινεται παντα. Το κακο ειναι οτι επιμενουν και προσπαθουν να επιβαλουν την αποψη τους,σε ενα θεμα που ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι και οι 2 πλευρες πρεπει να κανουν υποχωρηση. Για την ακριβεια, οι πλευρες ειναι 3, υπαρχει και ο νταβατζης στη μεση. Απλα ο νταβατζης δεν κανει υποχωρησεις, ετσι ειναι και σε οποιον γουσταρει. 1
snot Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 23 minutes ago, Pwpwpw said: Εγω το σκεφτομαι ο μονοπλευρα? Ενοικιαστης-ιδιοκτητης συμφωνησαν να μπαινει το Χ ενοικιο στην Ψ τραπεζα. Ο ενοικιαστης αποφασιζει να καταβαλει το Χ συμφωνηθεν ενοικιο στην Ψ συμφωνηθεν τραπεζα αλλα με τετοιο τροπο που προκυπτει μια Ζ προμηθεια(ενω υπαρχει τροπος χωρις προμηθεια για καμια πλευρα) και αποφασιζει ο ενοικιαστης την Ζ προμηθεια που προκυπτει εξαιτιας δικης του επιλογης, να την χρεωσει μονομερως στον ιδιοκτητη. Ενω υπαρχουν επιλογες να μπει το ποσο στον συμφωνηθεν λογαριασμο χωρις να πληρωσει ουτε η μια ουτε η αλλη πλευρα προμηθεια, το σκεφτομαι εγω μονοπλευρα επειδη ο ενοικιαστης αποφασιζει μονομερως να καταβαλει το ενοικια με τετοιο τροπο που υπαρχει προμηθεια και μαλιστα αποφασιζοντας να χρεωσει την δικια του επιλογη σε αλλουνου πορτοφολι? Ειπώθηκε πολλές φορές ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να βρουν τρόπο να μην τους τα τρώει η τράπεζα με τις προμήθειες, δεν διαφωνούμε σε αυτό. Εδώ συζητάμε κάτι άλλο. Τέλος πάντων το θέμα δεν με απασχολεί Καλή Χρονιά σε όλους
djkostas84 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Pwpwpw είπε Εαν εγω πουλαω για παραδειγμα ενα προιον 100 ευρω και συμφωνησουμε να γινει η πληρωμη του ποσου για παραδειγμα στην πειραιως και εσυ πας και μου κανει την μεταφορα μεσο ebaking αλλη τραπεζας και χρεωσεις σε μενα την οποια προμηθεια και αντι για 100 ευρω δω 95 ευρω για παραδειγμα στον λογαριασμο μου τοτε προφανως δεν προχωρησουμε στην πωληση του προιοντος, εκτος βεβαια αν ολο αυτο με τις προμηθειες εχει συζητηθει απο πριν και τα εχουμε συμφωνησει ετσι , εαν γινει μονομερως εσυ εισαι αυτος που δεν τηρεις την συμφωνια και δεν φτανει σε μενα ολο το ποσο της πωλησης που συμφωνηθηκε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω καμια προμηθεια σε καμια τραπεζα εκτος αν οπως ειπα εχει συφωνηθει κατι τετοιο εξαρχης. Αν προχωρήσουμε λίγο αυτό το υποθετικό σενάριο που δημιούργησες και ο αγοραστής σου πει εντάξει αφού δεν θές να γίνει η αγοραπωλησία, στείλε μου τα χρήματα πίσω, να υποθέσουμε πως εσύ θα του στείλεις 100€ ώστε να φτάσουν στον λογαριασμό του τα 95€, σωστά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις