Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, StamTheMan είπε Πριν 5 μερες παντως,εκανα αποστολη με IRIS και μου εβγαλε οριο 50 ευρω. Την επομενη μερα που δοκιμασα ειχε παλι 50 ευρω οριο. Απο αλφα. Φιλη που εχει λογαρισμο στην αλφα οντως εχει οριο 50 ευρω στο iris ενω πειραιως και εθνικη που εχω εγω και το τσεκαρα εχει ορια τα 500 για μεταφορα μεσο Iris. Δεν ξερβ γιατι συμβαινει μου εκανε και μενα εντυπωση, δεν ξερω αν υπαρχει τροπος ειτε απο ebanking ειτε τηλεφωνικα να αυξηθει το οριο 7 ώρες πριν, snot είπε Εμένα πάντως μου φαίνεται αδιανόητο να είναι ο ενοικιαστής υπεύθυνος για αυτό που χρεώνει τον ιδιοκτήτη η τράπεζά του. Ο ενοικιαστης ειναι υποχρεωμενος να καταβαλει ολοκληρο το αντιτιμο του ενοικιου που εχει συμφωνηθει στον ιδιοκτητη. Εαν εχουν διαφορετικες τραπεζες και δεν θελει ο ενοικιαστης να χρεωνεται εξ ολοκληρου το εμβασμα τοτε ας μην κανει μεταφορα μεσο ebanking, μπορει να παει στο μηχανημα της τραπεζας που εχουν συμφωνησει να μπαινει το ενοικιο και να κανει εκει καταθεση τα χρηματα, αυτο δεν εχει προμηθεια απο την τραπεζα, η να συννενοηθουν αν εχουν καποια κοινη τραπεζα ωστε να μπαινει εκει το ενοικιο και η μεταφορα με ebanking να ειναι χωρις προμηθεια. Σε καθε περιπτωση πρπει να το συζητησουν και να βρουν λυση, δεν ειναι σωστο καθε μηνα να χρεωνεται ο ιδιοκτητης τα εξοδα της προμηθειας, εκτος αν εχει συμφωνηθει κατι τετοιο και δεν εχει αντιρρηση. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Pwpwpw 2
george200-13 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, G.bar είπε Εγώ πάντως είχα πουλήσει ένα κινητό εδώ μέσα και ο αγοραστής μου έβαλε το ποσό από διαφορετική τράπεζα με δική μου χρέωση και φυσικά δεν έστειλα το τηλέφωνο εάν δεν έβαζε ολόκληρο το ποσό. Επισης πληρώνω το ενοίκιο μου σε διαφορετική τράπεζα από του εκμισθωτή και φυσικά χρεώνομαι τα της μεταφοράς. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική με την οποία πρέπει ο πωλητής/εκμισθωτής κτλ να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του αγοραστή/μισθωτη. Πουλάω κάτι… θέλω το ποσό ακέραιο. Αγοράζω κάτι.. στέλνω το ποσό ακέραιο. Οτιδήποτε άλλο χαλάει την συμφωνία. Θα μου πεσουν τα μαλλια με αυτα που διαβαζω εδω μεσα. Αν θες να πληρωθεις για την προμηθεια που κραταει η τραπεζα ΣΟΥ σε ΕΣΕΝΑ ας βαλεις τα 3,5€ στην τιμη πωλησης του προιοντος σου και οποιος θελει αγοραζει end of story. Δεν με ενδιαφερει εμενα τι τραπεζα εχεις ή τι συμφωνιες εχεις με την τραπεζα σου. Το ιδιο και με τα ενοικια. Διαβαζα παραπανω για εναν δικηγορο που ελεγε οτι δεν ειναι νομιμο να στελνει ο ενοικιαστης το ενοικιο χωρις να εχει πληρωσει τα εξοδα του ιδιοκτητη προς την τραπεζα του lol. Δηλαδη θα με παει ο ιδοκτητης στο δικαστηριο και εγω θα φερω τα statements της τραπεζας μου που θα αναγραφει ακριβως το ποσο που πληρωνω στον ιδιοκτητη -ουτε cent παρακατω, ο ιδιοκτητης θα φερει το statement της τραπεζας του που θα γραφει οτι παιρνει ακριβως το ποσο που εστειλα και οτι μετα η τραπεζα του παιρνει την ταδε προμηθεια (ενας τριτος στην προκειμενη περιπτωση) και ο δικαστης θα με δικασει....... Anyway, και εγω ενοικιαστης ειμαι και πληρωνω τις προμηθεις και των δυο. Το οτι το κανω εγω ομως επειδη δεν θελω να χαλασω τις σχεσεις με τον ιδιοκτητη και επειδη ζουμε σε χρονια που η ενοικιαση κατοικιας ειναι γριφος δυσκολος (aka οι ιδοκτητες σε πατανε στο λαιμο οπου σε πετυχουν) δεν σημαινει οτι ειναι και λογικο. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από george200-13 3 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, Pwpwpw said: Σε καθε περιπτωση δεν ειναι σωστο καθε μηνα να χρεωνεται ο ιδιοκτητης τα εξοδα της προμηθειας, εκτος αν εχει συμφωνηθει κατι τετοιο και δεν εχει αντιρρηση. Ακριβώς αυτό. Στην τελική υπάρχει ένα ενοίκιο πχ 100€. Έστω ότι λαμβάνει 97€. Τα 3€/μηνιαίως που χάνει από την κράτηση της τράπεζας, φορολογούνται κανονικά, σαν να τα λαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Άρα στο τέλος του έτους, δεν θα έχει λάβει 36€ και συν τοις άλλοις, θα φορολογηθεί και 36€x0.15=5.4€ (το παράδειγμα αφορά στην κατώτατη κλίμακα φορολογίας ενοικίου). Προφανώς και το ποσό δεν είναι κάτι φοβερό, πλην όμως, δεν φταίει και σε τίποτα να τα βάζει από την τσέπη του. Τρόποι υπάρχουν, όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω : το μηχάνημα της τράπεζας, χωρίς προμήθεια. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από MauroPaltoudias 1 1
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, george200-13 είπε Το οτι το κανω εγω ομως επειδη δεν θελω να χαλασω τις σχεσεις με τον ιδιοκτητη και επειδη ζουμε σε χρονια που η ενοικιαση κατοικιας ειναι γριφος δυσκολος (aka οι ιδοκτητες σε πατανε στο λαιμο οπου σε πετυχουν) δεν σημαινει οτι ειναι και λογικο. Λογικο ειναι,αλλα δεν ειναι σωστο.
snot Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 12 minutes ago, Pwpwpw said: Ο ενοικιαστης ειναι υποχρεωμενος να καταβαλει ολοκληρο το αντιτιμο του ενοικιου που εχει συμφωνηθει στον ιδιοκτητη. Εαν εχουν διαφορετικες τραπεζες και δεν θελει ο ενοικιαστης να χρεωνεται εξ ολοκληρου το εμβασμα τοτε ας μην κανει μεταφορα μεσο ebanking, μπορει να παει στο μηχανημα της τραπεζας που εχουν συμφωνησει να μπαινει το ενοικιου και να κανει εκει καταθεση τα χρηματα, αυτο δεν εχει προμηθεια απο την τραπεζα, η να συννενοηθουν αν εχουν καποια κοινη τραπεζα ωστε να μπαινει εκει το ενοικιο και η μεταφορα με ebanking να ειναι χωρις προμηθεια. Μα ο ενοικιαστής καταβάλει ολόκληρο το αντίτιμο. Η τράπεζα του ιδιοκτήτη μετά χρεώνει στον ιδιοκτήτη 3 ευρώ για εισερχόμενο έμβασμα Τέλος πάντων προφανώς και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην τους τρώει τα 3 ευρώ η τράπεζα. IRIS ή κατάθεση σε κατάστημα οι εύκολες λύσεις Πάντως -στην περίπτωση που δεν αναφέρει κάτι το συμβόλαιο- βρίσκω εξωφρενικό το να είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να πληρώνει την τράπεζα του ιδιοκτήτη. 2
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Προφανώς και το ποσό δεν είναι κάτι φοβερό, πλην όμως, δεν φταίει και σε τίποτα να τα βάζει από την τσέπη του. Και γιατι να τα βαζει ο ενοικιαστης;
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Just now, StamTheMan said: Και γιατι να τα βαζει ο ενοικιαστης; Μα δεν είπε κανείς να τα βάλει ο ενοικιαστης : 4 minutes ago, MauroPaltoudias said: Τρόποι υπάρχουν, όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω : το μηχάνημα της τράπεζας, χωρίς προμήθεια.
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ακριβώς αυτό. Στην τελική υπάρχει ένα ενοίκιο πχ 100€. Έστω ότι λαμβάνει 97€. Τα 3€/μηνιαίως που χάνει από την κράτηση της τράπεζας, φορολογούνται κανονικά, σαν να τα λαμβάνει ο ιδιοκτήτης. Άρα στο τέλος του έτους, δεν θα έχει λάβει 36€ και συν τοις άλλοις, θα φορολογηθεί και 36€x0.15=5.4€ (το παράδειγμα αφορά στην κατώτατη κλίμακα φορολογίας ενοικίου). Προφανώς και το ποσό δεν είναι κάτι φοβερό, πλην όμως, δεν φταίει και σε τίποτα να τα βάζει από την τσέπη του. Τρόποι υπάρχουν, όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω : το μηχάνημα της τράπεζας, χωρίς προμήθεια. Eurobank είναι η τράπεζα του ιδιοκτήτη.Μηπως ο ενοικιαστής να πληρώνει και τα 0,60€ τον μήνα που ζητάει η τράπεζα για να διατηρεί τον λογαριασμό; 1
Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, george200-13 είπε δεν σημαινει οτι ειναι και λογικο. Λογικα δεν ειναι αυτα που γραφεις εσυ. Εαν εγω πουλαω για παραδειγμα ενα προιον 100 ευρω και συμφωνησουμε να γινει η πληρωμη του ποσου για παραδειγμα στην πειραιως και εσυ πας και μου κανει την μεταφορα μεσο ebaking αλλη τραπεζας και χρεωσεις σε μενα την οποια προμηθεια και αντι για 100 ευρω δω 95 ευρω για παραδειγμα στον λογαριασμο μου τοτε προφανως δεν προχωρησουμε στην πωληση του προιοντος, εκτος βεβαια αν ολο αυτο με τις προμηθειες εχει συζητηθει απο πριν και τα εχουμε συμφωνησει ετσι , εαν γινει μονομερως εσυ εισαι αυτος που δεν τηρεις την συμφωνια και δεν φτανει σε μενα ολο το ποσο της πωλησης που συμφωνηθηκε, δεν ειμαι υποχρεωμενος να πληρωσω καμια προμηθεια σε καμια τραπεζα εκτος αν οπως ειπα εχει συφωνηθει κατι τετοιο εξαρχης. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Pwpwpw 3
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Just now, Ukforthemoment said: Eurobank είναι η τράπεζα του ιδιοκτήτη.Μηπως ο ενοικιαστής να πληρώνει και τα 0,60€ τον μήνα που ζητάει η τράπεζα για να διατηρεί τον λογαριασμό; 5 minutes ago, MauroPaltoudias said: Τρόποι υπάρχουν, όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω : το μηχάνημα της τράπεζας, χωρίς προμήθεια. Όχι ε;
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Προφανώς και το ποσό δεν είναι κάτι φοβερό, πλην όμως, δεν φταίει και σε τίποτα να τα βάζει από την τσέπη του. 2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Όχι ε;
MauroPaltoudias Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Just now, Ukforthemoment said: Σε τι απαντάς ακριβώς; Ήμουν σαφής : υπάρχουν λύσεις χωρίς προμήθεια. 1
Pwpwpw Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2 λεπτά πριν, snot είπε Μα ο ενοικιαστής καταβάλει ολόκληρο το αντίτιμο. Η τράπεζα του ιδιοκτήτη μετά χρεώνει στον ιδιοκτήτη 3 ευρώ για εισερχόμενο έμβασμα Τέλος πάντων προφανώς και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην τους τρώει τα 3 ευρώ η τράπεζα. IRIS ή κατάθεση σε κατάστημα οι εύκολες λύσεις Πάντως -στην περίπτωση που δεν αναφέρει κάτι το συμβόλαιο- βρίσκω εξωφρενικό το να είναι υποχρέωση του ενοικιαστή να πληρώνει την τράπεζα του ιδιοκτήτη. Οχι. Η τραπεζα κραταει 3 ευρω απο τον ιδιοκτητη επειδη ο τροπος που ο ενοικιαστης επελεξε να καταβαλει το ενοικιο εχει προμηθεια και ο ενοικιαστης επιλεγει αυθαιρετα το κοστος της προμηθειας να το επωμιστει ο ιδιοκτητης. Απο την στιγμη που εχουν συμφωνησει το ποσο του ενοικιο και την τραπεζα της καταβολης, ειναι υποχρεωση του ενοικιαστη να βρει τροπο να φτανει στον λογαριασμο του ιδιοκτητη ολοκληρο το ενοικιο και φυσικα υπαρχουν τροποι δεν ειναι αναγκη να πληρωνει ουτε ο ενας ουτε ο αλλος προμηθεια. 4
tzavardin Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Όχι ε; Μην ασχολείσαι, πέρα από το ότι μπερδεύουν την έννοια έμπορος και εκμισθωτής (ενω υπαρχει διαφορετικη νομοθεσια για τις αντιστοιχες συναλλαγές), πέρα από το ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η τράπεζα τους χρεώνει κερατιάτικα μεταφορών για το online κομμάτι, ακριβώς γιατί η απλή κατάθεση σε λογαριασμό γίνεται στον φυσικό χώρο της τραπεζας του κατοχου του λογαριασμού, φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν και ελληνικά. Μην χάνεις το χρόνο σου. 2 2
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Μα δεν είπε κανείς να τα βάλει ο ενοικιαστης : Απλα βλεπω πολλους να το βλεπουν μονοπλευρα,πιθανοτατα επειδη ειναι σε αναλογη θεση. Το IRIS ειχε βαλει ορια αυτες τις μερες,ισως να ηταν προσωρινο,ισως οχι. Στη χειροτερη τα βαζουν μισα μισα,αλλα υπαρχουν καλυτερες λυσεις πιο πριν. Η πιο ξεκαθαρη,ειναι να ανοιξει ενας λογαριασμο. Το πιο λογικο,αφου και οι 2 εχουν και θα εχουν διατραπεζικες συναλλαγες , πιθανοτατα ολη τους τη ζωη,καλο ειναι να ανοιξουν και οι 2 σε ολες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις