Conan2046 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, chrisgav είπε Επισης κατι που εγραψα και κανεις δεν μπηκε στον κοπο να σχολιασει. Ο νομος υποχρεωνει την πληρωμη σε τραπεζικο λογαριασμο. Δεν ειναι επιλογη του ενοικιαστή. Θεωρω οτι δεν το βλεπει σχεδον κανεις αντικειμενικα. Εγω αντιλαμβανομαι οτι ουτε ο ιδιοκτητης φταιει σε κατι να παιρνει λιγοτερα χρηματα απο το αντιτιμο που συμφωνηθηκε αλλα δεν ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο αδικο πραγμα που συμβαινει σε αυτη τη χωρα. Πότε ψηφίστηκε τέτοιος νόμος για ιδιώτες; 2
thanos_sy Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Πολύ απλά πληρώνεις το ενοίκιο από ίδια τράπεζα. Συνήθως όλοι έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες. Βέβαια μπορείς να το παίξεις σκληρός, όπως αναφέρουν και κάποιοι εξυπνάκηδες, όταν στην λήξη του συμβολαίου δεις μια αύξηση, που εγώ εάν ήμουν ο ιδιοκτήτης θα την έκανα άνετα για να καλύψω και την εξυπνάδα του ενοικιαστή! Είτε η ιδιοκτήτρια απλά αυξάνει το ενοίκιο να συμπεριλαμβάνει και τους εξυπνάκηδες που θα τις λένε να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του ενοικιαστή γιατί έτσι βολεύει τον ενοικιαστή! Ενοικιαστές υπάρχουν άφθονοι, διαμερίσματα σε λογικές τιμές δεν υπάρχουν, οπότε λίγο λογική δεν βλάπτει! Τι ακριβώς είναι αυτά που λες, θα κάνει αύξηση επειδή θα ζητήσει ο ενοικιαστής μια εξυπηρέτηση; Μπορεί ενοικιαστές να υπάρχουν άπειροι, αξιόπιστοι όχι όμως και τόσοι. Είμαι ιδιοκτήτης και νοικιάζω και ξέρω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να έχω εγώ λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες, παρά να αναγκάζω τον κάθε άνθρωπο να ανοίγει λογαριασμό σε τράπεζα που δεν πληρώνεται ή δεν διατηρεί χρήματα. Άλλωστε ο ίδιος λες ότι όλοι έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες 😂 . Και δεν είναι θέμα βολέματος απλά να εξυπηρετήσεις κάποιον που σου δίνει τα λεφτά του. Δε λέω κάτι παράλογο θεωρώ, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Κάνεις αύξηση για να καλύψεις την εξυπνάδα του ενοικιαστή; Αυτό και αν είναι λογικό που λες.😂 Χαλαρώστε λίγο, ούτε σκληροί χρειάζεται να το παίζουμε ούτε τίποτα. Αλλά μάλλον είσαι ή πιτσιρικάς ή άπειρος. It's ok. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από thanos_sy 1
StamTheMan Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, chrisgav είπε Επισης κατι που εγραψα και κανεις δεν μπηκε στον κοπο να σχολιασει. Ο νομος υποχρεωνει την πληρωμη σε τραπεζικο λογαριασμο. Οχι,δεν τον υποχρεωνει. Μονο επαγγελματιες. 8 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Στειλτα με IRIS να τελειώσει η υπόθεση Πριν 5 μερες παντως,εκανα αποστολη με IRIS και μου εβγαλε οριο 50 ευρω. Την επομενη μερα που δοκιμασα ειχε παλι 50 ευρω οριο. Απο αλφα.
snot Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Εμένα πάντως μου φαίνεται αδιανόητο να είναι ο ενοικιαστής υπεύθυνος για αυτό που χρεώνει τον ιδιοκτήτη η τράπεζά του. Στο μυαλό μου είναι σαν να έχει συμφωνηθεί ένα ποσό και μετά ο ιδιοκτήτης να πει κοίτα πρέπει να μου βάλεις και +20% γιατί μου τα κρατάει το κράτος φόρους Στην δουλειά μου πάντα στέλνουμε εμβάσματα με κοινά έξοδα και 2-3ς φορές έχει γίνει μόνο θέμα 1
driverpit Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, snot είπε Στο μυαλό μου είναι σαν να έχει συμφωνηθεί ένα ποσό και μετά ο ιδιοκτήτης να πει κοίτα πρέπει να μου βάλεις και +20% γιατί μου τα κρατάει το κράτος φόρους Καλήμερα σε όλους καλή χρονιά με υγεία γιατί παλαιοτέρα τι γινότανε με το χαρτόσημο 3.6% ο ενοικιαστής το πλήρωνε όταν δεν υπάρχει κράτος του όρους ενοικίασης τούς διαμορφώνει η ιδιοκτησία στην Ελλάδα ο ενοικιαστής είναι απροστάτευτος και στην ανάγκη του για στέγη δέχεται αδιαμαρτύρητα την κάθε παράλογη απαίτηση του ιδιοκτήτη. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από driverpit 1
tzavardin Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, panostza είπε Αυτό το βασίζεις που; Στην προσωπική σου "παραξενιά/ιδιοτροπία/προτίμηση" ή σε κάτι άλλο; Η καλή τη πίστη είναι το SHA έμβασμα παγκοσμίως. Και ο λόγος που έχει επικρατήσει (στο SWIFT υπάρχει εδώ και δεκαετίες) είναι απλό. Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις με την τράπεζά σου και για αυτό δεν μπορώ να σου στείλω "extra" το ποσό που θα σου κρατήσει. Από εκεί και πέρα προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που το ζητάνε και άλλοι που το εφαρμόζουν για την ηρεμία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αλλά πραγματικά αν πάνε σε δικαστήριο, η κίνηση του λογαριασμου και το γραμμάτιο του εμβάσματος θα δείχνουν ότι στάλθηκαν €700 , από εκεί και πέρα είναι θέμα του κάτοχου του λογαριασμού και της τράπεζάς του. Δηλαδή αν σου νοικιάσω και σου δώσω να μου πιστώνεις με το έμβασμα το λογαριασμό δολαρίων που έχω , θα δεχτείς να πληρώνεις και τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος; Αν σου δώσω λογαριασμό σε μια τράπεζα στην ΕΕ που μπορεί να χρεώνει €10 το εισερχόμενο , θα δεχτείς να τα πληρώνεις; Το θεωρείς δίκαιο; Τέλος από εμένα, καλή πρωτοχρονιά σε όλους, με υγεία. Στο δικαστήριο θα διαβάσουν το συμβόλαιο. Το έχεις διαβάσει το συμβόλαιο αυτών των δυο συμβαλλομενων, που πάντα αναφέρει τον τρόπο εξόφλησης; Να σου δώσω και ένα hint ακόμα; Τα περισσότερα συμβόλαια στην Ελλαδα αναφέρουν ακόμα τρόπο πληρωμής μετρητά και απόδειξη εξόφλησης. 2
james01gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, snot είπε Εμένα πάντως μου φαίνεται αδιανόητο να είναι ο ενοικιαστής υπεύθυνος για αυτό που χρεώνει τον ιδιοκτήτη η τράπεζά του. Στο μυαλό μου είναι σαν να έχει συμφωνηθεί ένα ποσό και μετά ο ιδιοκτήτης να πει κοίτα πρέπει να μου βάλεις και +20% γιατί μου τα κρατάει το κράτος φόρους Στην δουλειά μου πάντα στέλνουμε εμβάσματα με κοινά έξοδα και 2-3ς φορές έχει γίνει μόνο θέμα Όταν πληρώνεις σε επαγγελματίες τότε τα έξοδα τραπεζών εκπίπτουν και επαγγελματικά είναι κοινή πρακτική το shared στις πληρωμές μιας και οι περισσότεροι δεν έχουν όλες τις τράπεζες. Μπορείς να αγοράσεις κάτι με κατάθεση και να βάλεις τα έξοδα shared; Πιστεύεις στο στείλουν; Το ενοίκιο πρέπει να αποδίδεται ολόκληρο. Εάν υπάρχουν προμήθειες, τότε πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Μπορείς να πηγαίνεις στην τράπεζα και να τα βάζεις στο μηχάνημα. Μπορείς να τα στέλνεις με iris. Τρόποι υπάρχουν. Εάν κάποιος δεν θέλει άλλο κομμάτι. Πάντως για κανέναν δεν είναι δίκαιο όταν υπάρχει μια τιμή σε κάτι να πληρώνεται κάτι λιγότερο από την τιμή αυτή. Αλλιώς θα είχε διαφορετική τιμή ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής. Spoiler και για αυτόν τον λόγο οι επαγγελματίες παραπονιούνται για τις χρεώσεις στις τράπεζες. Γιατί πρόκειται για καπέλο επί του τζίρου τους και στις κάρτες και στις τραπεζικές μεταφορές. 9 ώρες πριν, thanos_sy είπε Τι ακριβώς είναι αυτά που λες, θα κάνει αύξηση επειδή θα ζητήσει ο ενοικιαστής μια εξυπηρέτηση; Μπορεί ενοικιαστές να υπάρχουν άπειροι, αξιόπιστοι όχι όμως και τόσοι. Είμαι ιδιοκτήτης και νοικιάζω και ξέρω ότι είναι πολύ πιο εύκολο να έχω εγώ λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες, παρά να αναγκάζω τον κάθε άνθρωπο να ανοίγει λογαριασμό σε τράπεζα που δεν πληρώνεται ή δεν διατηρεί χρήματα. Άλλωστε ο ίδιος λες ότι όλοι έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες 😂 . Και δεν είναι θέμα βολέματος απλά να εξυπηρετήσεις κάποιον που σου δίνει τα λεφτά του. Δε λέω κάτι παράλογο θεωρώ, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Κάνεις αύξηση για να καλύψεις την εξυπνάδα του ενοικιαστή; Αυτό και αν είναι λογικό που λες.😂 Χαλαρώστε λίγο, ούτε σκληροί χρειάζεται να το παίζουμε ούτε τίποτα. Αλλά μάλλον είσαι ή πιτσιρικάς ή άπειρος. It's ok. Δλδ θα πας να ανοίξεις νέο λογαριασμό σε τράπεζα που δεν έχεις, να πληρώνεις έξοδα τήρησης λογαριασμού, έκδοσης κάρτας κτλ για να γλυτώσεις τα 3 ευρώ της προμήθειας τον μήνα; Ακριβότερα θα σου έρθει στο τέλος. 2
tzavardin Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, james01gr είπε Το ενοίκιο πρέπει να αποδίδεται ολόκληρο. Εάν υπάρχουν προμήθειες, τότε πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Μπορείς να πηγαίνεις στην τράπεζα και να τα βάζεις στο μηχάνημα. Μπορείς να τα στέλνεις με iris. Απόκρυψη περιεχομένων Αυτή είναι και η απάντηση για τα συμβόλαια που ΔΕΝ αναφέρουν πληρωμή με μετρητά και απόδειξη εξόφλησης, αλλά αναφέρουν ρητά κατάθεση στην τράπεζα του εκμισθωτή. Το νταβατζιλικι προμήθειας του καρτέλ των τραπεζών δικαιολογείται νομικά καθώς η online κατάθεση και γενικά οι συναλλαγές online μεταξύ ιδιωτών παρουσιάζεται ως bonus εξυπηρέτηση από τις τράπεζες στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που υπάρχει το μηχάνημα κατάθεσης στις τράπεζες και ακόμα κι αν δεν λειτουργεί αυτό ο γκισές, όλα τα επιχειρήματα που ακούστηκαν παραπάνω περί συναλλάγματος και τραπεζών με προμήθεια 10 και 50 ευρώ και δε συμμαζευεται εκπίπτουν. Όσοι παρακίνησανε το φίλο να πάει να τσακωθεί χρονιάρες μέρες με την εκμισθώτριά του αναφέροντας νομοθεσίες που υποχρεώνουν για online συναλλαγές, για νομική υποχρέωση του εκμισθωτή να παίρνει έξοδο 3μισι το μήνα (125 ευρώ στην τριετία), χωρίς να του πουν να δει το συμβόλαιό του, είναι ανεύθυνοι τουλάχιστον. 1
dtk-386 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 8 ώρες πριν, StamTheMan είπε Οχι,δεν τον υποχρεωνει. Μονο επαγγελματιες. Πριν 5 μερες παντως,εκανα αποστολη με IRIS και μου εβγαλε οριο 50 ευρω. Την επομενη μερα που δοκιμασα ειχε παλι 50 ευρω οριο. Απο αλφα. Μπες στις ρυθμίσεις του iris και άλλαξε τα ημερήσια όρια αδερφέ. Το όριο είναι το 500 ευρώ. Στανταρακι. Ps έχω alpha αλλά δεν παίζει ρόλο ισχύει για όλες τις τράπεζες.
Skrobo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Καλή σας χρόνια. Δεν θα κουράσω: Α) η πληρωμή ενοικίου ΔΕΝ είναι υποχρεωτικο να γίνεται μέσω τράπεζας, ούτε για ιδιώτες αλλά ούτε για επαγγελματικές χρήσεις. Στην τελευταία περίπτωση, αν δεν επιλεγεί η εξόφληση με τράπεζα δεν εκπίπτει η δαπάνη του ενοικίου. Β) το κόστος εισερχόμενου εμβάσματος είναι ξεχωριστό από το κόστος αποστολής εμβάσματος, τάδε εφη Τράπεζα της Ελλάδος. Μετά την πληρωμή, ο λογαριασμός του ιδιοκτήτη θα έχει δύο κινήσεις: Κατάθεση Χ και Κρατήσεις Υ. Εσύ έχεις υποχρέωση να πληρώσεις το Χ. Αυτό αναφέρεται στο συμβόλαιο, αυτό θα γράφει η απόδειξη που θα πάρεις από την τράπεζα, αυτό γράφει και η αναλυτική που θα λάβει ο ιδιοκτήτης από την δικιά του. Δεν υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα. 1
thanos_sy Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, james01gr είπε Όταν πληρώνεις σε επαγγελματίες τότε τα έξοδα τραπεζών εκπίπτουν και επαγγελματικά είναι κοινή πρακτική το shared στις πληρωμές μιας και οι περισσότεροι δεν έχουν όλες τις τράπεζες. Μπορείς να αγοράσεις κάτι με κατάθεση και να βάλεις τα έξοδα shared; Πιστεύεις στο στείλουν; Το ενοίκιο πρέπει να αποδίδεται ολόκληρο. Εάν υπάρχουν προμήθειες, τότε πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος. Μπορείς να πηγαίνεις στην τράπεζα και να τα βάζεις στο μηχάνημα. Μπορείς να τα στέλνεις με iris. Τρόποι υπάρχουν. Εάν κάποιος δεν θέλει άλλο κομμάτι. Πάντως για κανέναν δεν είναι δίκαιο όταν υπάρχει μια τιμή σε κάτι να πληρώνεται κάτι λιγότερο από την τιμή αυτή. Αλλιώς θα είχε διαφορετική τιμή ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου και για αυτόν τον λόγο οι επαγγελματίες παραπονιούνται για τις χρεώσεις στις τράπεζες. Γιατί πρόκειται για καπέλο επί του τζίρου τους και στις κάρτες και στις τραπεζικές μεταφορές. Δλδ θα πας να ανοίξεις νέο λογαριασμό σε τράπεζα που δεν έχεις, να πληρώνεις έξοδα τήρησης λογαριασμού, έκδοσης κάρτας κτλ για να γλυτώσεις τα 3 ευρώ της προμήθειας τον μήνα; Ακριβότερα θα σου έρθει στο τέλος. Εγώ φταίω που άνοιξα διάλογο στο ινσόμνια😂. Η κάρτα κοστίζει 5 ολόκληρα ευρώ και την πληρώνεις 1 φορά. Το έξοδα τήρησης λογαριασμού δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Τέλος πάντων, ο καθένας έχει την άποψη του. Έτσι και αλλιώς μιλάνε όλοι, άσχετοι φυσικά οι περισσότεροι, ή έφηβοι. Εδώ ο φίλος πιο πάνω λέει ότι έχει όριο 50 το iris. Τέλος πάντων, καλή χρονιά παιδιά με υγεία. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από thanos_sy
G.bar Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Εγώ πάντως είχα πουλήσει ένα κινητό εδώ μέσα και ο αγοραστής μου έβαλε το ποσό από διαφορετική τράπεζα με δική μου χρέωση και φυσικά δεν έστειλα το τηλέφωνο εάν δεν έβαζε ολόκληρο το ποσό. Επισης πληρώνω το ενοίκιο μου σε διαφορετική τράπεζα από του εκμισθωτή και φυσικά χρεώνομαι τα της μεταφοράς. Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική με την οποία πρέπει ο πωλητής/εκμισθωτής κτλ να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του αγοραστή/μισθωτη. Πουλάω κάτι… θέλω το ποσό ακέραιο. Αγοράζω κάτι.. στέλνω το ποσό ακέραιο. Οτιδήποτε άλλο χαλάει την συμφωνία. 3
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Οπως δεν σου λέει να αφαιρέσεις τα δικά σου έξοδα δεν πρέπει να πληρώσεις και τα δικά της. Ας κάνει ένας απο τους δυο σας κίνηση να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του άλλου.
Skrobo Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, Ukforthemoment said: Οπως δεν σου λέει να αφαιρέσεις τα δικά σου έξοδα δεν πρέπει να πληρώσεις και τα δικά της. Ας κάνει ένας απο τους δυο σας κίνηση να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του άλλου. Η συμφωνία λέει Χ λεφτά, και Χ λεφτά μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό σου. Το πόσα λεφτά ξόδεψε ο αποστολέας ή το ποσα λεφτά θα έχεις διαθέσιμα για να ξοδεψεις είναι άλλες συζητήσεις. Η συμφωνία θα μπορούσε να λέει Χ λεφτά πλέον εξόδων μεταφοράς ή οτιδήποτε άλλο. Πχ στις εμπορικές μισθώσεις γράφει το συμβόλαιο Χ + 3.6% χαρτόσημο. Edit: δεν ξέρω γιατί έκανε εσένα quote, στον @G.bar πήγαινε. Σόρρυ. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου από Skrobo
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιανουαρίου Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, Skrobo είπε Η συμφωνία λέει Χ λεφτά, και Χ λεφτά μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό σου. Το πόσα λεφτά ξόδεψε ο αποστολέας ή το ποσα λεφτά θα έχεις διαθέσιμα για να ξοδεψεις είναι άλλες συζητήσεις. Η συμφωνία θα μπορούσε να λέει Χ λεφτά πλέον εξόδων μεταφοράς ή οτιδήποτε άλλο. Πχ στις εμπορικές μισθώσεις γράφει το συμβόλαιο Χ + 3.6% χαρτόσημο. Δεν διαφωνώ σε κάτι..Αλλωστε απο ότι καταλαβαίνω είναι ξεχωριστή κίνηση η χρέωση των εξόδων στον παραλήπτη.Οπότε φαίνεται όλο το ποσό.Για αυτό και το πρώτο μου ποστ ήταν αν αναφέρει κάτι το συμβόλαιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις