Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisgav είπε

"Φιλε μου", ο εκμισθωτης ειναι υποχρεωμενος να λαμβανει το ενοικιο πλεον στον τραπεζικο του λογαριασμο.

Το εισερχομενο εμβασμα οπως ξαναειπα, χρεωνεται απο την τραπεζα του ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και οχι απο την τραπεζα του αποστολεα. Ο αποστολεας ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ηδη για να αποστειλει τα χρηματα. Εαν ο εκμισθωτης εχει τετοιο προβλημα, μπορει να ζητησει να πληρωνεται μεσω IRIS που σιγουρα θα εξυπηρετει και τις 2 πλευρες.

Και ποιος το λέει δηλαδή αυτό; Οι χρεώσεις αν θα είναι αποκλειστικά τους ενός από τα δύο μέρη ή αν μοιραστούν, αυτό είναι γενικά κατόπιν συμφωνίας. Και αυτό είναι κάτι που το επιλέγεις στη συναλλαγή, δε χρεώνεται ο καταθέτης από προεπιλογή. Άρα δεν ισχύει αυτό που λες. Κατόπιν συνεννόησης με την ιδιοκτήτρια θα λυθεί το θέμα, δε γίνεται να της πουλήσει νταβατζιλίκι αυτές τις εποχές. Ούτε αυτή όμως χωρίς συνεννόηση να τα ζητάει. ΑΡΑ είτε της ζητάς ευγενικά να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα στην οποία διατηρείς χρήματα (καθόλου χρονοβόρο πλέον), είτε τα στέλνεις με IRIS. Και το λέω με βάση σχετική μου εμπειρία, όχι επειδή έτσι μου κατέβηκε ή το διάβασα κάπου στο ίντερνετ. ΜΗΝ εκφέρετε άποψη για κάτι που δεν γνωρίζετε και παραπλανάτε τον κόσμο.

Επεξ/σία από thanos_sy
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

ο ινομίνος φιντο-ντιντος πάντως πέταξε τη τρολιά παραμονή πρωτοχρονιάς και εξαφανίστηκε.

Wide Eyed Wow GIF

ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

σε νορμάλ εξελιγμένες χώρες τέτοιες χρεώσεις νταβατζιλίκι καρτέλ τραπεζών δεν υφίστανται. δε θα αναλύσω γιατί.

το πρόβλημα λοιπόν είναι οτι στο Ελλαδιστάν Κολομβία των Βαλκανίων με το υπάρχον καρτέλ, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να βρεις τον τρόπο να παρακάμψεις τη χρέωση πριν ξεκινήσεις τη συναλλαγή.

επομένως το τρολοθέμα έχει μόνο 1 απάντηση.

ψάχνεις ανέξοδα μεταφορά χρημάτων. αδιάφορο αν θα είναι μέσω IRIS, μέσω Paypal Friends and family ή ταχυδρομικό περιστέρι με σφραγίδα από βουλοκέρι.

Δίνεις το σωστό ποσό που θα παραληφθεί ακέραιο βάση συμφωνηθέντος ενοικίου και δε μετακυλείς το πρόβλημα του καρτέλ ούτε στη δικιά σου πλάτη ούτε στου ιδιοκτήτη.

Αν δε σου αρέσει να ψάχνεις αλχημείες, ώρα να τα βάλεις με το σύστημα και το καρτέλ. Αλλιώς πλέρωνε και μΟκο

Lets Go Goodbye GIF by ZDF heute-show

• Like 4
  • Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Ουτως η αλλως συντομα η χρεωση θα ειναι μονο μισο ευρω για τον καθεναν σύμφωνα με τα νεα μετρα.

Στειλτα με IRIS να τελειώσει η υπόθεση 

• Like 1
Δημοσ.
17 minutes ago, thanos_sy said:

Και ποιος το λέει δηλαδή αυτό; Οι χρεώσεις αν θα είναι αποκλειστικά τους ενός από τα δύο μέρη ή αν μοιραστούν, αυτό είναι γενικά κατόπιν συμφωνίας. Και αυτό είναι κάτι που το επιλέγεις στη συναλλαγή, δε χρεώνεται ο καταθέτης από προεπιλογή. Άρα δεν ισχύει αυτό που λες. Κατόπιν συνεννόησης με την ιδιοκτήτρια θα λυθεί το θέμα, δε γίνεται να της πουλήσει νταβατζιλίκι αυτές τις εποχές. Ούτε αυτή όμως χωρίς συνεννόηση να τα ζητάει. ΑΡΑ είτε της ζητάς ευγενικά να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα στην οποία διατηρείς χρήματα (καθόλου χρονοβόρο πλέον), είτε τα στέλνεις με IRIS. Και το λέω με βάση σχετική μου εμπειρία, όχι επειδή έτσι μου κατέβηκε ή το διάβασα κάπου στο ίντερνετ. ΜΗΝ εκφέρετε άποψη για κάτι που δεν γνωρίζετε και παραπλανάτε τον κόσμο.

Πες μου λιγο σε παρακαλω.

Ειπα καπου πως το ιδανικοτερο σεναριο δεν ειναι να υπαρξει καποια συμφωνια μεταξυ ιδιοκτητη / ενοικιαστη;

Εγραψα πολυ απλα πως τα εξοδα ΔΕΝ ειναι υπαιτιοτητα του αποστολεα. Η τραπεζα του παραληπτη ειναι αυτη που τον χρεωνει.

Επισης κατι που εγραψα και κανεις δεν μπηκε στον κοπο να σχολιασει. Ο νομος υποχρεωνει την πληρωμη σε τραπεζικο λογαριασμο. Δεν ειναι επιλογη του ενοικιαστή. Θεωρω οτι δεν το βλεπει σχεδον κανεις αντικειμενικα. Εγω αντιλαμβανομαι οτι ουτε ο ιδιοκτητης φταιει σε κατι να παιρνει λιγοτερα χρηματα απο το αντιτιμο που συμφωνηθηκε αλλα δεν ειναι ουτε το πρωτο ουτε το τελευταιο αδικο πραγμα που συμβαινει σε αυτη τη χωρα.

• Confused 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Εγραψα πολυ απλα πως τα εξοδα ΔΕΝ ειναι υπαιτιοτητα του αποστολεα. Η τραπεζα του παραληπτη ειναι αυτη που τον χρεωνει.

καλησπέρα , είδα οτι πούλησες ένα ps4 slim ,

αν σου έκανα κατάθεση μέσω της Προβατίλιον (η τράπεζα που συνεργάζομαι) και η δικιά σου η Μπανανική κρατούσε πχ 50€ θα το έστελνες με περίσσια χαρά φαντάζομαι ....

ακριβώς έτσι είναι , μην σκέφτεσαι ναι αλλά κτλ , απλά δεν το κατανοείς και δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω :)

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε παλαιοτερο θεμα που ειχε ανοιχθει στο insomnia ενα μελος το οποιο τυγχανει να ειναι και δικηγορος ειχε αναφερει οτι το ποσο του ενοικιου πρεπει να καταβαλετε αυτουσιο στον ιδιοκτητη,δεν ειναι θεμα συμφωνιας ειτε διαπραγματευσης,οτιδηποτε αλλο δεν ειναι προσηκουσα καταβολη και μπορει  να οδηγησει δε δικαστικες διαδικασιες.

Προσφατα αντιμεπωπισα και εγω ενα ιδιο προβλημα με εναν ενοικιαστη μου(ενοικιο με εμβασμα και το ποσο που μπηκε ηταν μειωμενο κατα 4 ευρω),ρωτησα τον δικηγορο μου και μου εδωσε ακριβως την ιδια απαντηση με αυτα που ανεφερε το 2023 το μελος(και δικηγορος) paredwse.

Δηλαδη η καταβολη δεν ειναι προσηκουσα και παραβιαζεται το μισθωτηριο,οποτε αποκταει δικαστικη διασταση το ολο θεμα.

Επεξ/σία από Ultimategr
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν πληρώνει κάποιος έναν έμπορο με την χρήση κάρτας, πληρώνει και την προμήθεια που χρεώνει η τράπεζα στον έμπορο; Λίγο τροφή για σκέψη.

Επεξ/σία από randomas777
  • Like 1
Δημοσ.

Πολύ απλά πληρώνεις το ενοίκιο από ίδια τράπεζα. Συνήθως όλοι έχουμε λογαριασμό σε όλες τις τράπεζες. Βέβαια μπορείς να το παίξεις σκληρός, όπως αναφέρουν και κάποιοι εξυπνάκηδες, όταν στην λήξη του συμβολαίου δεις μια αύξηση, που εγώ εάν ήμουν ο ιδιοκτήτης θα την έκανα άνετα για να καλύψω και την εξυπνάδα του ενοικιαστή!

On 28/12/2024 at 19:38, aloialone said:

Μεταχειρισμένο. Εχει 145000 τωρα

2 hours ago, thanos_sy said:

Είτε η ιδιοκτήτρια απλά αυξάνει το ενοίκιο να συμπεριλαμβάνει και τους εξυπνάκηδες που θα τις λένε να ανοίξει λογαριασμό στην τράπεζα του ενοικιαστή γιατί έτσι βολεύει τον ενοικιαστή! Ενοικιαστές υπάρχουν άφθονοι, διαμερίσματα σε λογικές τιμές δεν υπάρχουν, οπότε λίγο λογική δεν βλάπτει!

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, korakios said:

καλησπέρα , είδα οτι πούλησες ένα ps4 slim ,

αν σου έκανα κατάθεση μέσω της Προβατίλιον (η τράπεζα που συνεργάζομαι) και η δικιά σου η Μπανανική κρατούσε πχ 50€ θα το έστελνες με περίσσια χαρά φαντάζομαι ....

ακριβώς έτσι είναι , μην σκέφτεσαι ναι αλλά κτλ , απλά δεν το κατανοείς και δε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω :)

Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο διοτι δεν ειναι ρεαλιστικο. Αν η τραπεζα μου κραταγε ακομη και 10 ευρω γιατι εχει π.χ. τετοια πολιτικη για εμβάσματα απο εξωτερικο (αν υποθεσουμε οτι ηταν αυτη η περιπτωση) σιγουρα δεν θα κατηγορουσα τον αποστολέα.

Off topic: Μου μοιαζει λιγο sad που επρεπε να μπεις στο προφιλ μου, να δεις ουι πουλησα κατι για να το φερεις ως παραδειγμα. Μπορουσες απλα να φερεις το ιδιο παραδειγμα χωρις να μπεις εκει :)

Καλη χρονια σε ολους με λιγοτερο δραμα

• Like 1
Δημοσ.

My 2 cents. Όταν δούλευα στη Γερμανία ένα 6μηνο για γνωστή τράπεζα, είχα την επιλογή είτε να ανοίξω γερμανικό λογαριασμό σε γερμανική εμπορική τράπεζα είτε να πληρώνομαι τον μισθό μου στην ελληνική τράπεζα (Εθνική). Σε κάθε έμβασμα λοιπον, ας πουμε Χ ποσό, εγώ πάντα έπαιρνα Χ-3.5€ λόγω της χρέωσης της εθνικής. Προφανως δεν είναι υποχρεωμένοι οι Γερμανοί να καλύπτουν την κάθε χρέωση της ελληνικής τράπεζας. Αν η χρέωση εμβάσματος > 1000€ είναι 50€, εμενα θα μου έδιναν οι Γερμανοί Χ+50€? Προφανώς και όχι. 

That being said, θεωρώ πως δεν έχεις την υποχρέωση να δώσεις τα έξτρα 3.5€. Ωστόσο, προσωπικά οταν νοικιάζω στην Ελλάδα πάντα τα έξοδα της μεταφοράς τα έβαζα σε μένα ώστε ο σπιτονοικοκύρης να λάβει ολόκληρο το ποσό. Περισσότερο για να μη χαλάμε τις καρδιές μας για 3€.

• Confused 1
Δημοσ.

Και από πότε η πληρωμή ενοικιου γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού; άλλαξε η νομοθεσία και δεν το πήραμε χαμπάρι;

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lion100 είπε

Και από πότε η πληρωμή ενοικιου γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού λογαριασμού; άλλαξε η νομοθεσία και δεν το πήραμε χαμπάρι;

επαγγελματικά σίγουρα , για ιδιώτες ακόμα το τρενάρουν . Εννοείται συμφέρει και τις 2 πλευρές σε τράπεζα

28 λεπτά πριν, chrisgav είπε

Το παραδειγμα σου ειναι αστοχο διοτι δεν ειναι ρεαλιστικο.

ήμουν σίγουρος , είπα μπας και αλλά δεν πειράζει , καλή χρονιά !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία αφού λοιπόν δεν είναι υποχρεωτική η καταβολή ενοικίου για ιδιώτες μέσω τραπεζικού λογαριασμού γιατί επιμένουμε ότι ο "εκμισθωτης ειναι υποχρεωμενος να λαμβανει το ενοικιο πλεον στον τραπεζικο του λογαριασμο."; 

Επεξ/σία από lion100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, lion100 said:

γίνεται για λόγους διαφάνειας. εξυπηρετεί και τις 2 πλευρές ως αποδεικτικό στοιχείο που δεν αμφισβητείται μιας και τα καταθετήρια σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν είναι καλαμαρόχαρτα

εσύ τελικά πως γράφτηκες και ξεφύτρωσες άμεσα εδώ;

ξέχασες το κωδικό του inominos fido-dido?

Επεξ/σία από greekfragma
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εσενα τι σε νοιάζει; κλειστό είναι το φορουμ; η λέξη υποχρεωτικό σημαίνει συγκεκριμενα πράγματα. σίγουρα η καταβολή ενοικίου για ιδιώτες δε γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης. αλλο το τι είναι συμφέρον να γίνεται και αλλο το τι είναι υποχρεωτικό. 

Επεξ/σία από lion100
  • Haha 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...