inominos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Παιδιά, Βοηθήστε με γιατί δεν βγάζω άκρη....Πρόσφατα άλλαξα σπίτι και όταν πλήρωσα το ενοίκιο μου λέει η ιδιοκτήτρια πως η τράπεζα της (eurobank) την χρέωσε 3,5€ και μου τα ζητάει να της τα πληρώσω! Αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά....Μέχρι τώρα όλοι είχαν Πειραιώς οπότε όλα καλά. Τώρα η δική μου προμήθεια στην Πειραιώς είναι 70λεπτά, λέω ΟΚ, νορμάλ, αλλά πιστεύετε πως πρέπει να πληρώσω και της ιδιοκτήτριας τα 3.5; 2
gbras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Να τα στελνεις με IRIS. Τωρα αν το κανει θεμα για 3.5 ευρω τι να πω. Υποθετω τυπικα πρεπει να της δωσεις. Δεν ξερεις τις χρεωσεις των τραπεζων? 2
BigBlack Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, inominos said: Παιδιά, Βοηθήστε με γιατί δεν βγάζω άκρη....Πρόσφατα άλλαξα σπίτι και όταν πλήρωσα το ενοίκιο μου λέει η ιδιοκτήτρια πως η τράπεζα της (eurobank) την χρέωσε 3,5€ και μου τα ζητάει να της τα πληρώσω! Αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά....Μέχρι τώρα όλοι είχαν Πειραιώς οπότε όλα καλά. Τώρα η δική μου προμήθεια στην Πειραιώς είναι 70λεπτά, λέω ΟΚ, νορμάλ, αλλά πιστεύετε πως πρέπει να πληρώσω και της ιδιοκτήτριας τα 3.5; Η προμηθειά σου ήταν 70 λεπτά επειδή η μεταφορά έγινε ως SHA δηλαδή shared τα έξοδα, σε σένα της τράπεζας σου και στον άλλον της τράπεζας του. Ή πρέπει να βάζεις τη μεταφορά ως OUR, δηλαδή όλα τα έξοδα δικά σου ή να χρησιμοποιήσεις IRIS. Με όποιο τρόπο και να το κάνεις, το ποσό του ενοικίου πρέπει να φτάνει ακέραιο στον σπιτονοικοκύρη για να είσαι απολύτως νόμιμος και τυπικός. Οπότε ναι, της τα χρωστάς και δώστης τα γιατί από τέτοιες λεπτομέρειες μπορεί να χαλάσει το καλό κλίμα μεταξύ σας. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από BigBlack 12 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, inominos είπε Παιδιά, Βοηθήστε με γιατί δεν βγάζω άκρη....Πρόσφατα άλλαξα σπίτι και όταν πλήρωσα το ενοίκιο μου λέει η ιδιοκτήτρια πως η τράπεζα της (eurobank) την χρέωσε 3,5€ και μου τα ζητάει να της τα πληρώσω! Αυτό μου συμβαίνει για πρώτη φορά....Μέχρι τώρα όλοι είχαν Πειραιώς οπότε όλα καλά. Τώρα η δική μου προμήθεια στην Πειραιώς είναι 70λεπτά, λέω ΟΚ, νορμάλ, αλλά πιστεύετε πως πρέπει να πληρώσω και της ιδιοκτήτριας τα 3.5; Εννοείται. Ή ζήτησε της λογαριασμό Πειραιώς (ή κάποια τράπεζα που έχετε κοινή) ή στέλνε τα με IRIS. Στη θέση της θα σου άρεσε να παίρνεις 3.5-4 ευρώ λιγότερα επειδή δε μπορεί να ξεβολευτεί λίγο ο νοικάρης; 7 2
Haldol Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Το ενοίκιο είναι Χ, ενώ εσύ (για λόγο που δεν αφορά, και δε πρέπει ν' αφορά την ιδιοκτήτρια) έδωσες Χ - 3,5€. Το αν πρέπει να πληρώσεις και αυτά που δε πλήρωσες, το ξέρεις ήδη. Από 'δω και πέρα στέλνε είτε με IRIS, ή με OUR χρέωση, ή μέσω της ίδιας τράπεζας, ώστε το ποσό να φτάνει ολόκληρο. Και στην επόμενη πληρωμή βάλε +3,5 για να 'σαι κύριος και τυπικός, ώστε να μη μπορεί να σου πει κάτι. 9 1
chrisgav Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Μ' αρεσει που ο καθενας λεει οτι θελει. Το ποσο πρεπει να φτανει ακεραιο και αλλα τετοια. Τα 3.5 ευρω παρακρατουνται απο την τραπεζα του παραληπτη. Ειναι 3.5 ευρω, θα μπορουσε να ειναι 0 ή θα μπορουσε να ειναι 50 ευρω. Ο αποστολεας δεν ευθυνεται σε κατι για αυτο. Στειλτα με IRIS να ξεμπερδευεις 3 1 6 17
Neptu Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Εγώ απορώ πως σου κράτησε 0,7€ ενώ απ ότι ξέρω η Πειραιώς χρεώνει 1,4€ Από εκεί και πέρα σου είπαν τη λύση. Αν δεν έχεις εσύ λογαριασμό eurobank ή ιδιοκτήτρια Πειραιώς και κανείς σας δε γουστάρει να ανοίξει νέο λογαριασμό, τα στέλνεις μέσω iris. Έχεις 500€ /ημέρα όριο οπότε αν το ενοίκιο είναι υψηλότερο απλά θα το σπάσεις σε 2 μέρες. Γι αυτό πολλά καταστήματα έχουν λογαριασμούς σε όλες τις τράπεζες, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια θέματα με χρεώσεις. Εξάλλου πολλοί το γράφουν ότι οποιαδήποτε χρέωση πάει στον πληρωτή. Αυτοί θέλουν ολόκληρο το ποσό. Εδώ τώρα μπορούμε να ανοίξουμε ολόκληρη συζήτηση για το τι είναι σωστό αλλά άκρη δε θα βγει γιατί ο καθένας θα λέει το μακρύ και το κοντό του. Έχει επικρατήσει αυτό που έγραψα αλλά κατα τη γνώμη μου είναι λάθος. Γιατί αυτό είναι πρόβλημα του παραλήπτη μιας και η δική του τράπεζα ζητάει λεφτά, εγώ έστειλα όσα έπρεπε. Αν δηλαδή η τράπεζα του κρατάει 50€ ανα συναλλαγή εγώ πρέπει να του βάζω +50€; 1 1
BigBlack Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, chrisgav said: Μ' αρεσει που ο καθενας λεει οτι θελει. Το ποσο πρεπει να φτανει ακεραιο και αλλα τετοια. Τα 3.5 ευρω παρακρατουνται απο την τραπεζα του παραληπτη. Ειναι 3.5 ευρω, θα μπορουσε να ειναι 0 ή θα μπορουσε να ειναι 50 ευρω. Ο αποστολεας δεν ευθυνεται σε κατι για αυτο. Στειλτα με IRIS να ξεμπερδευεις Ο εκμισθωτής φίλε μου δεν είναι υποχρεωμένος να επιβαρύνεται με τα κόστη μεταφοράς των χρημάτων, όποιος και να τα επιβάλλει αυτά, καθώς ούτε έχει επιλέξει τον τρόπο μεταφοράς τους αλλά ούτε και χρωστάει να πληρώνει κάτι για ποσό που του χρωστάνε. Ιδίως όταν γίνεται τεχνικά να τα εισπράτει χωρίς κόστος για αυτόν. Μη λες λοιπόν εσύ ότι νάναι γιατί από κάτι τέτοια μικροπράγματα δημιουργούνται προβλήματα σε σχέσεις που είναι γενικά τεταμένες λόγω καταστάσεων. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από BigBlack 9 1 2
snot Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Είστε σίγουροι ότι πρέπει να τα δώσει; Δηλαδή αν η ιδιοκτήτρια ήταν στη τράπεζα με έκαψες και της κράταγε 50 ευρώ θα έπρεπε να τα πληρώσει; 1
Neptu Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, BigBlack είπε Ο εκμισθωτής φίλε μου δεν είναι υποχρεωμένος να επιβαρύνεται με τα κόστη μεταφοράς των χρημάτων, όποιος και να τα επιβάλλει αυτά, καθώς ούτε έχει επιλέξει τον τρόπο μεταφοράς τους αλλά ούτε και χρωστάει να πληρώνει κάτι για ποσό που του χρωστάνε. Μη λες λοιπόν εσύ ότι νάναι γιατί από κάτι τέτοια μικροπράγματα δημιουργούνται προβλήματα σε σχέσεις που είναι γενικά τεταμένες λόγω καταστάσεων. Και γιατί δηλαδή να είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής; Με ποια λογική; Με ποια λογική πρέπει να χρεωθεί αυτός επειδή η ιδιοκτήτρια απαιτεί να πληρωθεί σε τράπεζα που έχει αυτές τις χρεώσεις; Δε με απασχολεί καθόλου το θέμα. Απλά συζήτηση κάνουμε Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Neptu 1
panostza Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Νομικά, όχι δεν έχει καμία υποχρέωση να τα δώσει. Μάλιστα στην κίνηση της τράπεζας φαίνεται το +€700 σαν κατάθεση και το -€3,50 που είναι η προμήθεια της τράπεζάς της. Τυπικά λοιπόν ο OP έχει σαφώς εξοφλήσει το ενοίκιο. Επ' αυτού δεν υφίσταται θέμα και παγκόσμια το στάνταρ είναι ακριβώς το SHA διότι δεν μπορώ εκ των προτέρων να γνωρίζω τι χρέωση έχει ο καθένας για εισερχόμενα στην τράπεζά του (αν έχει κιόλας καθώς υπάρχουν και δωρεάν). Κάποιες τράπεζες δεν σε αφήνουν κιόλας να βάλεις OUR σε κάποια εμβάσματα. Τούτων λεχθέντων, από εκεί και πέρα για €3 να χαλάσεις τη σχέση με την σπιτονοικοκυρά είναι λίγο ακραίο. Αλλά και από την άλλη, θέλω να έχω σπιτονοικοκυρά που δεν αντιλαμβάνεται την έννοια των εξόδων της δικής της τράπεζας και μου κάνει θέμα τα €3 όταν παίρνει €700;;;; 6 1 1
BigBlack Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Just now, Neptu said: Και γιατί δηλαδή να είναι υποχρεωμένος ο ενοικιαστής; Με ποια λογική; Με ποια λογική πρέπει να χρεωθεί αυτός επειδή η ιδιοκτήτρια απαιτεί να πληρωθεί σε τράπεζα με έχει αυτές τις χρεώσεις; Δε με απασχολεί καθόλου το θέμα. Απλά συζήτηση κάνουμε Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι από ένα κατάστημα και κάνεις κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό από άλλη τράπεζα όμως - που θα χρεώσει το χ ποσό στον πωλητή για τη συναλλαγή- πιστεύεις πως θα παραλάβεις το αντικείμενο που ζήτησες; Τα έξοδα του τρόπου πληρωμής επιβαρύνουν τους αγοραστές παιδιά, αυτή είναι η συμβατική και καλή τη πίστη συμπεριφορά. 5 1
chrisgav Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, BigBlack said: Ο εκμισθωτής φίλε μου δεν είναι υποχρεωμένος να επιβαρύνεται με τα κόστη μεταφοράς των χρημάτων, όποιος και να τα επιβάλλει αυτά, καθώς ούτε έχει επιλέξει τον τρόπο μεταφοράς τους αλλά ούτε και χρωστάει να πληρώνει κάτι για ποσό που του χρωστάνε. Ιδίως όταν γίνεται τεχνικά να τα εισπράτει χωρίς κόστος για αυτόν. Μη λες λοιπόν εσύ ότι νάναι γιατί από κάτι τέτοια μικροπράγματα δημιουργούνται προβλήματα σε σχέσεις που είναι γενικά τεταμένες λόγω καταστάσεων. "Φιλε μου", ο εκμισθωτης ειναι υποχρεωμενος να λαμβανει το ενοικιο πλεον στον τραπεζικο του λογαριασμο. Το εισερχομενο εμβασμα οπως ξαναειπα, χρεωνεται απο την τραπεζα του ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και οχι απο την τραπεζα του αποστολεα. Ο αποστολεας ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ηδη για να αποστειλει τα χρηματα. Εαν ο εκμισθωτης εχει τετοιο προβλημα, μπορει να ζητησει να πληρωνεται μεσω IRIS που σιγουρα θα εξυπηρετει και τις 2 πλευρες. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από chrisgav 1 3
panostza Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 5 minutes ago, BigBlack said: Δηλαδή αν αγοράσεις κάτι από ένα κατάστημα και κάνεις κατάθεση χρημάτων σε λογαριασμό από άλλη τράπεζα όμως - που θα χρεώσει το χ ποσό στον πωλητή για τη συναλλαγή- πιστεύεις πως θα παραλάβεις το αντικείμενο που ζήτησες; Τα έξοδα του τρόπου πληρωμής επιβαρύνουν τους αγοραστές παιδιά, αυτή είναι η συμβατική και καλή τη πίστη συμπεριφορά. Αυτό το βασίζεις που; Στην προσωπική σου "παραξενιά/ιδιοτροπία/προτίμηση" ή σε κάτι άλλο; Η καλή τη πίστη είναι το SHA έμβασμα παγκοσμίως. Και ο λόγος που έχει επικρατήσει (στο SWIFT υπάρχει εδώ και δεκαετίες) είναι απλό. Δεν ξέρω τι συμφωνία έχεις με την τράπεζά σου και για αυτό δεν μπορώ να σου στείλω "extra" το ποσό που θα σου κρατήσει. Από εκεί και πέρα προφανώς και υπάρχουν άνθρωποι που το ζητάνε και άλλοι που το εφαρμόζουν για την ηρεμία ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Αλλά πραγματικά αν πάνε σε δικαστήριο, η κίνηση του λογαριασμου και το γραμμάτιο του εμβάσματος θα δείχνουν ότι στάλθηκαν €700 , από εκεί και πέρα είναι θέμα του κάτοχου του λογαριασμού και της τράπεζάς του. Δηλαδή αν σου νοικιάσω και σου δώσω να μου πιστώνεις με το έμβασμα το λογαριασμό δολαρίων που έχω , θα δεχτείς να πληρώνεις και τα έξοδα μετατροπής συναλλάγματος; Αν σου δώσω λογαριασμό σε μια τράπεζα στην ΕΕ που μπορεί να χρεώνει €10 το εισερχόμενο , θα δεχτείς να τα πληρώνεις; Το θεωρείς δίκαιο; Τέλος από εμένα, καλή πρωτοχρονιά σε όλους, με υγεία. 6
BigBlack Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, chrisgav said: "Φιλε μου", ο εκμισθωτης ειναι υποχρεωμενος να λαμβανει το ενοικιο πλεον στον τραπεζικο του λογαριασμο μεσω τραπεζης. Το εισερχομενο εμβασμα οπως ξαναειπα, χρεωνεται απο την τραπεζα του ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ και οχι απο την τραπεζα του αποστολεα. Ο αποστολεας ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ηδη για να αποστειλει τα χρηματα. Εαν ο εκμισθωτης εχει τετοιο προβλημα, μπορει να ζητησει να πληρωνεται μεσω IRIS που σιγουρα θα εξυπηρετει και τις 2 πλευρες. Έγραψα παραπάνω ποιά είναι η συμβατική και καλή τη πίστη συμπεριφορά, όπως θα την εκλάμβανε από νομικής πλευράς κάποιος. Αν εσύ νομίζεις κατι άλλο με γειά σου και χαρά σου. Η λύση του Iris φυσικά είναι ορθή. 3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις