Tlykog Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 39 λεπτά πριν, poulinos είπε εννοειται οτι αν για καποιο λογο δεν γραφτουν απο πανω δεδομενα τοτε ναι τα επαναφερεις αρκετα ευκολα. παντως λογω trim ειχα κανει δοκιμη επαναφορας δεδομενων σε ssdκαι γενικα τζιφος Το δέχομαι, γιατί δεν έχω εμπειρία. Αυτό που δε γνωρίζω είναι πως δουλεύει ο SSD των iphones και κατά πόσο το λειτουργικό ενσωματώνει software ικανό να κάνει ανάκτηση δεδομένων για περιπτώσεις ανάγκης, το οποίο ίσως στη beta έκδοση ενεργοποιήθηκε για λάθος λόγο και υπήρξαν αυτά τα περιστατικά.
Dr_Slump Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Ουσιαστικά λαμβάνει τα διανυσματικά των προσώπων για άμεση αναγνώριση εντός cloud λογαριασμού. Από τη στιγμή που δηλώνουν πως δεν ανεβαίνει η φωτογραφία αλλά το διανυσματικό, το μόνο «πονηρό» που μπορεί να συμβαίνει είναι κάποια συνεργασία με τις αρχές για εύκολη εύρεση εγκληματιών. Δεν νομίζω πως η χρήση δυανυσματικών προσώπου θα μπορούσε να έχει δυναμική οικονομικής εκμετάλλευσης με διαφημιστικούς σκοπούς, είναι αρκετά άχρηστα δεδομένα όπως το αντιλαμβάνομαι. 1
SeaLion Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, Dr_Slump είπε Ουσιαστικά λαμβάνει τα διανυσματικά των προσώπων για άμεση αναγνώριση εντός cloud λογαριασμού. Από τη στιγμή που δηλώνουν πως δεν ανεβαίνει η φωτογραφία αλλά το διανυσματικό, το μόνο «πονηρό» που μπορεί να συμβαίνει είναι κάποια συνεργασία με τις αρχές για εύκολη εύρεση εγκληματιών. Δεν νομίζω πως η χρήση δυανυσματικών προσώπου θα μπορούσε να έχει δυναμική οικονομικής εκμετάλλευσης με διαφημιστικούς σκοπούς, είναι αρκετά άχρηστα δεδομένα όπως το αντιλαμβάνομαι. Δεν μιλάμε καν για πρόσωπα. Μόνο τοπόσημα. Αν κάνει detect on-device κτίριο, τοπίο κτλ παράγει vector και κάνει lookup σε online βάση της Apple, το οποίο lookup μάλιστα γίνεται και με obfuscated IP. Αναγνώριση προσώπων κάνει εδώ και χρόνια, on-device, χωρίς καν Apple Silicon etc. 3
Tlykog Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 54 λεπτά πριν, Volga είπε Μαζί σου σε όλα αυτά που γράφεις. Απλώς όπως είπα. Οι φωτογραφίες του περισσότερου κόσμου αυτή τη στιγμή είναι "ελεύθερες". Θεωρώ δε, πως λόγω ηλεκτρονικό αναλφαβητισμού είναι αδύνατον να τα ρίχνουμε στο χρήστη για την ασφάλειά του. ΟΦΕΙΛΕΙ η κάθε εταιρία να εξηγεί τα συν και τα πλην μιας λειτουργίας. Αν εσύ θεωρείς οτι το να έχει active by default μια τετοια λειτουργία και να πρέπει να μάθουμε από το Insomnia μέρες μετά οτι οι φωτογραφίες μας επεξεργάζονται ελευθερα από ένα AI Software καλώς οκ. Εγω απλως δεν το βρίσκω ΟΚ. ΥΓ. Αυριο μεθαύριο πχ μπορεί να δεις ετσι και μια άλλη επιλογή που να λέει οτι τα μηνύματά σου στέλνονται στο cloud by default για εκπαίδευση... Συμφωνώ ότι οι εταιρείες έχουν ευθύνη να ενημερώνουν καλύτερα τους χρήστες. Παρόλα αυτά, η Apple προσφέρει επιλογές όπως το Advanced Data Protection και το App Tracking Transparency, που είναι βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Σίγουρα, όμως, υπάρχει περιθώριο για ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση. Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι ακόμα εξελισσόμενη διαδικασία. Το θέμα είναι να γίνονται βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Ο ηλεκτρονικός αναλφαβητισμός είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, και συμφωνώ ότι οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν καλύτερη ενημέρωση. Παρ' όλα αυτά, οι χρήστες που ενδιαφέρονται πραγματικά για την ιδιωτικότητά τους έχουν πλέον αρκετά εργαλεία στη διάθεσή τους. Η ευθύνη είναι αμφίδρομη: οι εταιρείες πρέπει να ενημερώνουν, αλλά και οι χρήστες πρέπει να αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους παρέχονται και να μην αγνοούν τη σημασία τους. Η ανησυχία σου για τα μηνύματα είναι κατανοητή, αλλά η Apple έχει ήδη αποδείξει τη δέσμευσή της στην ιδιωτικότητα μέσω της end-to-end κρυπτογράφησης. Επιπλέον, η στρατηγική της βασίζεται στην ιδιωτικότητα, και οποιαδήποτε αλλαγή θα ήταν στρατηγικό λάθος που θα έθετε σε κίνδυνο το brand και την πελατειακή της βάση. Δεν είναι θέμα ηθικής, αλλά στρατηγικής.
J0hn82 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 47 λεπτά πριν, Volga είπε Μαζί σου σε όλα αυτά που γράφεις. Απλώς όπως είπα. Οι φωτογραφίες του περισσότερου κόσμου αυτή τη στιγμή είναι "ελεύθερες" Ελεύθερες όχι: https://support.apple.com/en-us/102651 Με το "Standard data protection" είναι κρυπτογραφημένες και κατά τη μετάδοση και στον server. Η διαφορά με το "Advanced Data Protection" είναι ποιος είναι υπεύθυνος για τη φύλαξη του κλειδιού αποκρυπτογράφησης. https://support.apple.com/en-us/108756 Αν το κλειδί το έχει μόνο ο χρήστης - end to end encryption - σε περίπτωση κάποιας παρείσδυσης στο cloud δεν έχει να φοβάται τίποτα, παρά μόνο τον εαυτό του, σε περίπτωση που χάσει τα κλειδιά ή και το recovery key κλπ... Το ποιες διαδικασίες - τεχνολογίας θα χρησιμοποιήσει κανείς πρέπει να προκύπτει μετά από αξιολόγηση ρίσκου, οφέλους μεταξύ ασφάλειας και χρηστικότητας. Στην προκειμένη περίπτωση αν ενεργοποιήσεις το "Advanced Data Protection" δεν είναι δυνατό να έχεις πρόσβαση στο iCloud από το Web, ενώ προφανώς δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί σε κάποιες λειτουργίες μοιράσματος. Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτα χύμα αποθηκευμένο στο iCloud, ΔΕΝ είναι ξέφραγο αμπέλι, δεν τίθεται θέμα privacy ακόμα και σε data centers τρίτων. Μόνο κατόπιν εντάλματος από τις αρχές θα μπορούσε η Apple να αποκτήσει πρόσβαση και να τους μεταβιβάσει τα δεδομένα ή σε περίπτωση παρείσδυσης που φυσικά δεν είναι απίθανο αλλά εξαιρετικά δύσκολο. Εννοείται κάτι που είναι ασφαλές σήμερα λόγο σχεδίασης, τεχνολογίας, και διαδικασιών, μεθαύριο δεν θα είναι. Κάπου θα υπάρχει κάποια αδυναμία που μένει να ανακαλυφθεί... Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για το privacy ή την ασφάλεια των δεδομένων και θεωρεί ότι μπορεί να πάρει την ευθύνη διαχείρισης των κρυπτογραφικών κλειδιών του και δεν επηρεάζεται το workflow του και θέλει να μειώσει τους όποιους κινδύνους τότε ολοταχώς ας ενεργοποιήσει το "Advanced Data Protection" και να απενεργοποιήσει το "Enhanced Visual Search" και άλλες cloud-ικές λειτουργίες. 4
kabamaru80 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Volga είπε Στο iCloud οι κατηγορίες δεδομένων που είναι encrypted είναι οι παρακάτω Health data Passwords in iCloud Keychain Home data Payment information Apple Card transactions Messages in iCloud Safari history and bookmarks Screen Time Siri information Wi-Fi passwords Memoji Maps Favorites Maps Collections Maps Search History Οι φωτογραφίες δεν είναι μεσα σε αυτά. Άρα αν δεν έχεις ενεργοποιήσει Advanced Data Protection for iCloud και δεν έχεις κλείσει τη ρύθμιση αυτή της εφαρμογής του iOS Photo, Οι φωτογραφίες σου / μου / του είναι ξέφραγο αμπέλι σε κάποιο AWS ή Google Cloud storage αυτή τη στιγμή. Το 80% των χρηστών δεν ξέρει κάν τι είναι το Advanced Data Protection δυστυχώς. Δεν έψαξα πολύ απευθείας από το iPhone από τις φωτογραφίες app Οι Φωτογραφίες χρησιμοποιούν μηχανική μάθηση επί της συσκευής για να σας παρέχουν μια εξατομικευμένη εμπειρία, να οργανώνουν φωτογραφίες και βίντεο με χρήσιμους για εσάς τρόπους, και να σας προσφέρουν υπέροχες δυνατότητες, όπως οι Προτάσεις κοινής χρήσης, οι Αναμνήσεις, το άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια» και οι Προτεινόμενες φωτογραφίες. Αυτή η ανάλυση επί της συσκευής περιλαμβάνει κατηγοριοποίηση σκηνών, αναγνώριση ατόμων και κατοικιδίων, ανάλυση ποιότητας φωτογραφιών και κατηγοριοποίηση ήχου. Οι Φωτογραφίες επίσης χρησιμοποιούν πληροφορίες επί της συσκευής, π.χ. ποιες φωτογραφίες επεξεργαστήκατε ή κοινοποιήσατε σε άλλα άτομα, τα άτομα με τα οποία επικοινωνείτε συχνά στα Μηνύματα, τις σχέσεις που έχετε καθορίσει στις Επαφές, τις τοποθεσίες Οικίας και Εργασίας που έχετε καθορίσει στις Επαφές ή τους Χάρτες, τις τοποθεσίες όπου τραβάτε τις φωτογραφίες και σημαντικές ημερομηνίες στο Ημερολόγιο και τις Επαφές. Οι Φωτογραφίες χρησιμοποιούν ανάλυση επί της συσκευής για αναγνώριση των προσώπων ατόμων στις φωτογραφίες και ομαδοποίηση των ατόμων στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια». Όταν προσθέσετε ένα όνομα σε κάποιο άτομο στο άλμπουμ «Άτομα και κατοικίδια», το όνομα και το πρόσωπό του θα εμφανίζεται στις Φωτογραφίες σε όλες τις συσκευές σας όπου είναι ενεργοποιημένο το iCloud. Φωτογραφίες iCloud Αν χρησιμοποιείτε τις Φωτογραφίες iCloud, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σας είναι αποθηκευμένα με ασφάλεια στο iCloud και διατηρούνται ενημερωμένα σε όλες τις συσκευές σας όπου είναι ενεργοποιημένο το iCloud. Το iCloud προστατεύει κάθε φωτογραφία και αρχείο βίντεο, συμπεριλαμβανομένων των μεταδεδομένων του αρχείου, μέσω της κρυπτογράφησης κατά τη μετάδοση και τη φύλαξή τους. να τονίσω πως μηχανική εκμάθηση έχουν και άλλα εργαλεία. Τυγχάνει να δοκιμάζω το Immich self hosted και έχει ήδη 3 διαφορετικά συστήματα μηχανικής εκμάθησης για να αναγνωρίζει πρόσωπα. Όλα αυτά γίνονται στον σέρβερ μου. γενικά υπάρχει μια δεδομένη ασφάλεια αρκεί να ακολουθείς και κάποιους κανόνες.
empyr3an Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 13 ώρες πριν, Tlykog είπε Σε αυτό θα διαφωνήσω φίλε μου. Το ρήμα "σέβομαι" δεν υπόκεινται στην ηθική ή τη στάση ζωής, όπως σε ένα φυσικό πρόσωπο. Για τις εταιρείες είναι στρατηγική επιλογή. Η Apple έχει δομίσει όλο το οικονομικό της μοντέλο είσπραξης στο να μην διαμοιράζει τα δεδομένα των χρηστών και το εισόδημα της να προέρχεται από το software, το hardware και τις υπηρεσίες. Οι χρήστες της Apple, ως επί το πλείστον, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερο για προϊόντα και υπηρεσίες που τους προσφέρουν υψηλότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Αυτός ο παράγοντας επιτρέπει στην Apple να επενδύει περισσότερο στην προστασία δεδομένων, καθώς αποτελεί βασική απαίτηση του πελατολογίου της. H Google εισπράτει κυρίως από τις διαφημίσεις, που στηρίζονται στην εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, μέσω data mining. Δεν είναι θέμα "σεβασμού" λοιπόν. Αν η Apple αποφάσιζε κάποια στιγμή να ακολουθήσει το μοντέλο της Google θα έχανε το μεγαλύτερο μέρος του πελατολογίου της και παράλληλα θα έπρεπε να αλλάξει όλη το μοντέλο της επιχείρησης. θα έχανε το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Δυστυχώς, αν δεις θέματα που αφορούν τη Google, μόλις κάποιος γράψει ότι μαζεύει προσωπικά δεδομένα και ζει από αυτά, πολλοί πέφτουν πάνω του κραυγάζοντας ότι χωρίς αυτή δε θα υπήρχει το internet... Ο στρουνθοκαμηλισμός δεν έχει κάνει από τί ψωνίζεις, αλλά από τον τρόπο που επιλέγεις να δεις τα πράγματα κάθε φορά. Παραδείγματα υπάρχουν σε αγοραστές κάθε προϊόντος. Στο τέλος της ημέρας, οι χρήστες είναι αυτοί που καθορίζουν τις στρατηγικές των εταιρειών με τις επιλογές τους. Αν οι χρήστες της Google απαιτούσαν μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας, θα βλέπαμε ίσως διαφορετική προσέγγιση. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε κάποιες περιορισμένες κινήσεις της προς την ιδιωτικότητα, αλλά μέχρι το σημείο που δεν επηρεάζουν τα έσοδά της. Αυτό θα είναι πάντα το όριο. Η Apple, από την άλλη, επενδύει στην ιδιωτικότητα γιατί οι πελάτες της το εκτιμούν και το απαιτούν. Η Apple και η Google έχουν διαφορετικά κοινά-στόχους, και αυτό εξηγεί τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στην ιδιωτικότητα. Κανένα μοντέλο δεν είναι τέλειο. Η Apple προσφέρει υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας, αλλά με υψηλό κόστος που δεν είναι προσιτό για όλους. Από την άλλη, η Google κάνει το διαδίκτυο πιο προσβάσιμο απευθυνόμενη σε ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, αλλά συχνά εις βάρος της ιδιωτικότητας. Ο καθένας λαμβάνει υπόψη του τα θετικά και τα αρνητικά και κάνει τις επιλογές του. Κι εγώ ιδιωτικότητα θέλω. Δυστυχώς πολλοί fans της Apple επικεντρώνονται στην υποτιθέμενη κόντρα τους με το αντίπαλο "στρατόπεδο" και δεν βλέπουν τα βήματα πίσω που κάνει η Apple στον χώρο αυτό. Το παρόν άρθρο περιγράφει ένα από αυτά. Σαν χρήστης της Apple, αντί να ενοχληθείς από το σκανάρισμα των φωτογραφιών σου δίχως τη συγκατάθεσή σου, αρκείσαι στο να συγκρίνεις την κατάσταση στην πλευρά της Google. Δίνεις, εμμέσως, λευκή επιταγή στην Apple να μοιάσει την Google — φτάνει να είναι ελαφρώς καλύτερη. Όποιος είναι fan της Apple, θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος επικριτής της (δεν είναι ότι δεν δίνει πατήματα). Τέσπα, δεν γράφω άλλο. Καλή χρονιά!
SeaLion Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, empyr3an είπε Δυστυχώς πολλοί fans της Apple επικεντρώνονται στην υποτιθέμενη κόντρα τους με το αντίπαλο "στρατόπεδο" και δεν βλέπουν τα βήματα πίσω που κάνει η Apple στον χώρο αυτό. Το παρόν άρθρο περιγράφει ένα από αυτά. Σαν χρήστης της Apple, αντί να ενοχληθείς από το σκανάρισμα των φωτογραφιών σου δίχως τη συγκατάθεσή σου, αρκείσαι στο να συγκρίνεις την κατάσταση στην πλευρά της Google. Δίνεις, εμμέσως, λευκή επιταγή στην Apple να μοιάσει την Google — φτάνει να είναι ελαφρώς καλύτερη. Όποιος είναι fan της Apple, θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος επικριτής της (δεν είναι ότι δεν δίνει πατήματα). Τέσπα, δεν γράφω άλλο. Καλή χρονιά! Εκτός πραγματικότητας, φίλε. Τέσπα, δεν θα το αναλύσω άλλο. Καλή χρονιά! 1
Lazmour Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Εν αρχή ην ο χρήστης...Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το ζήτημα αν υπάρχει κάποιος το σωτήριο έτος 2024 (σε λίγες ώρες 2025) που δεν ανεβάζει φωτογραφίες στο cloud (όποιο και αν είναι αυτό). Γιατί αν χρησιμοποιείς smartphone, πιθανότατα (κατά 99,9999 % δηλαδή), το κάνεις. Έπειτα, η κάθε εταιρεία της οποίας χρησιμοποιείς το cloud έχει υποχρέωση να ανιχνεύει και να καταγγέλλει παράνομο υλικό (βλ. παιδική πορνογραφία), γιατί αν τηρείται στο cloud της είναι η κατεξοχήν επεξεργασία κατά GDPR (για την ΕΕ). Όσον αφορά τώρα στο άρθρο, γίνεται λόγος για "ορόσημο", landmark σε ένα αγγλόφωνο κείμενο. Το landmark, όπως υποδηλώνει το πρώτο συνθετικό του, αναφέρεται σε "an object or feature of a landscape or town that is easily seen and recognized from a distance, especially one that enables someone to establish their location.". Άρα, για ποια ακριβώς προσωπικά δεδομένα μιλάμε;
Tlykog Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, empyr3an είπε Κι εγώ ιδιωτικότητα θέλω. Δυστυχώς πολλοί fans της Apple επικεντρώνονται στην υποτιθέμενη κόντρα τους με το αντίπαλο "στρατόπεδο" και δεν βλέπουν τα βήματα πίσω που κάνει η Apple στον χώρο αυτό. Το παρόν άρθρο περιγράφει ένα από αυτά. Σαν χρήστης της Apple, αντί να ενοχληθείς από το σκανάρισμα των φωτογραφιών σου δίχως τη συγκατάθεσή σου, αρκείσαι στο να συγκρίνεις την κατάσταση στην πλευρά της Google. Δίνεις, εμμέσως, λευκή επιταγή στην Apple να μοιάσει την Google — φτάνει να είναι ελαφρώς καλύτερη. Όποιος είναι fan της Apple, θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος επικριτής της (δεν είναι ότι δεν δίνει πατήματα). Τέσπα, δεν γράφω άλλο. Καλή χρονιά! Καλή χρονιά και από εμένα! Από την απάντησή σου καταλαβαίνω ότι διαφωνούμε σε αρκετά σημεία, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό σε μια συζήτηση. Ωστόσο, η ανταλλαγή απόψεων αποκτά νόημα όταν στηρίζεται σε επιχειρήματα που συνδέονται με το πλαίσιο της συζήτησης, στην προκειμένη περίπτωση το περιεχόμενο του άρθρου και τα μηνύματα που προηγήθηκαν. Καταλαβαίνω ότι έχεις έντονες απόψεις για την Apple, αλλά θα σου πρότεινα να εστιάσεις στο τι αναφέρεται στο άρθρο και στα επιχειρήματα που παρουσιάζονται (έχουν ήδη γραφτεί αρκετές σελίδες), αντί να αποδίδεις χαρακτηρισμούς ή να απομακρύνεσαι από τη συζήτηση με γενικότητες. Στην τελική, όλοι μπορούμε να μάθουμε περισσότερα όταν ακούμε ο ένας τον άλλον με ανοιχτό μυαλό και διάθεση για γνώση. Προσωπικά θεωρώ κάθε επιχείρημα λογικά τεκμηριωμένο ως αποδεκτό, είτε συμφωνώ, είτε διαφωνώ με το περιεχόμενό του. Θα ήταν ενδιαφέρον, λοιπόν, να διαβάσω τη γνώμη σου, εφόσον έχεις μελετήσει το άρθρο και τα προηγούμενα μηνύματα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2024 από Tlykog
TehKwstas9 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:40 μμ Όχι που δεν θα μας αντέγραφε και σε αυτό η apple 🤣
Super Moderators billdanos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:31 πμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 09:31 πμ 11 hours ago, TehKwstas9 said: Όχι που δεν θα μας αντέγραφε και σε αυτό η apple 🤣 Πουλάει σε κάποιον η Apple δεδομένα και άλλα στοιχεία από τις φωτογραφίες; 1
Volga Δημοσ. Πέμπτη στις 10:56 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:56 πμ Στις 31/12/2024 στις 1:24 ΜΜ, SeaLion είπε Το θέμα είναι πως δεν φαίνεται να μοιράζεσαι δεδομένα με την Apple.Το να κάνω match ένα vector σε μια βάση δεδομένων δεν σημαίνει τίποτα για την ιδιωτικότητά μου. Δεν ανεβαίνουν φωτογραφίες, δεν ανεβαίνουν καν metadata φωτογραφιών, και ό,τι γίνεται γίνεται όσο πιο ανώνυμα μπορεί να γίνει. Από την επεξήγηση κάτω από τον διακόπτη: Έτσι μας λένε. Αν αποδείξει κάποιος το αντίθετο, να τον ακούσουμε. Το ακούσαμε όταν έγινε με τις ηχογραφήσεις της Siri! Aν κάποιος έξυπνος θέλει να κάνει συγκρίσεις με άλλους που έχουν τα δεδομένα μας ως currency, ας τις κάνει, τόσα καταλαβαίνει. Η Apple πουλάει αυτό: on device machine learning και το πλασάρει ως privacy feature. Από πράγματα στις συσκευές μου, iCloud etc δεν έχω ποτέ ούτε την παραμικρή υποψία πως με παρακολουθεί η Apple, ενώ άλλοι καταγράφουν και που κοντοστέκομαι κάνοντας scrolling. Εσύ έχεις κάποια τέτοια υποψία; Να το ακούσουμε. Τι να επεκταθείς, αφού δεν καταλαβαίνεις. Νομίζεις πως η φάτσα σου είναι ιστορικό τοπόσημο. Ρε φίλε, υπάρχει η επιλογή που τα κάνεις όλα encrypt. Εσύ θες τώρα να έχει tutorial το iPhone όταν ξεκινά ή μετά από κάθε update που να εξηγεί τα όσα, την στιγμή που κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι password, ή δεν έχει το concept πως ένα τηλέφωνο χωρά πεπερασμένο αριθμό φωτογραφιών (ω, ναι, έχω ακούσει και τέτοια) Και 'σύ να ήσουν υπεύθυνος για μια τέτοια απόφαση, και με δείγμα μόνο τους δικούς σου γνωστούς (ευρύτερο κύκλο, όχι geek buddies) θα αποφάσιζες να γλιτώσεις ενέργεια και χώρο επιλέγοντας μη-κρυπτογράφηση των 5000 φωτογραφιών του μωρού μου ή της γάτας μου. Και όποιος θέλει και του κόβει, ας κάνει encrypt. Το παρουσιάζεις εν τω μεταξύ σα να μπορώ να μπω τάχα μου σε μια διεύθυνση icloud.com/Volga και να δω τις φωτό σου! Εχουμε καταλάβει οτι οι φωτογραφίες ΜΑΣ εκπαιδευουν ενα AI μοντέλο ή οχι; Και αν εσύ / εγω αφαιρέσαμε την επιλογή στο photo app, δεν σημαίνει οτι το έχιε κανει και ο Χ Ψ φίλος μας που μας έβγαλε φωτογραφία. Αν σε 3-4 χρόνια δεις μια φωτογραφία διαφημιστική της OpenAI ή της Apple με τη φάτσα να μοιάζει στο παιδί σου κατσε να βγάλεις άκρη γιατί. Πάνω σε αυτό αναφέρομαι κυρίως λοιπον. Σίγουρα μπροστά στους άλλους η Apple είναι οτι πιο secure υπάρχει αλλά τι να κανουμε τωρα; Να λέμε δεν πειράζει, υπάρχουν και χειρότερα; 1
SeaLion Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ 4 ώρες πριν, Volga είπε Εχουμε καταλάβει οτι οι φωτογραφίες ΜΑΣ εκπαιδευουν ενα AI μοντέλο ή οχι; Και αν εσύ / εγω αφαιρέσαμε την επιλογή στο photo app, δεν σημαίνει οτι το έχιε κανει και ο Χ Ψ φίλος μας που μας έβγαλε φωτογραφία. Αν σε 3-4 χρόνια δεις μια φωτογραφία διαφημιστική της OpenAI ή της Apple με τη φάτσα να μοιάζει στο παιδί σου κατσε να βγάλεις άκρη γιατί. Πάνω σε αυτό αναφέρομαι κυρίως λοιπον. Σίγουρα μπροστά στους άλλους η Apple είναι οτι πιο secure υπάρχει αλλά τι να κανουμε τωρα; Να λέμε δεν πειράζει, υπάρχουν και χειρότερα; Αρχικά να πω πως ναι, είναι φάουλ η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου feature χωρίς ενημέρωση του χρήστη (να είναι opt-in δηλαδή) και χωρίς σαφές και απλά κατανοητό documentation - γιατί άντε εγώ υποψιάζομαι τι κάνουν και το βλέπω και καλοπροαίρετα, αλλά όπως φαίνεται και από τα δικά σου λεγόμενα ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Και βεβαίως είναι και κόντρα στα υποσχόμενα περί privacy - κι ας είναι εντελώς private όλο αυτό, κι ας είναι ένα μικρό, απλό "εξτραδάκι" στο όλο πακέτο. Να σε ρωτήσω λοιπόν, ΕΣΥ έχεις καταλάβει πως δεν υπάρχει κάποιο online μοντέλο το οποίο εκπαιδεύεται από τις φωτό μας, πως όλα αυτά συμβαίνουν στην συσκευή μας και μόνο; Ακόμα και στο iCloud να ανεβάζεις τις φωτό σου, δεν γίνεται online ανάλυση για το "πρόσωπο του παιδιού μου" ή το δικό μου. Ακόμα και το detection του Παρθενώνα σε μια από τις φωτογραφίες μου γίνεται στην συσκευή μου και μετά γίνεται η online ταυτοποίηση του μνημείου (με mixed αποτελέσματα κιόλας από όσο διάβασα κατόπιν) Αυτό μας πουλάει (το δηλώνουν ξεκάθαρα*) και δεν το έχει διαψεύσει κάποιος. Και όπως έγραψα και νωρίτερα η αναγνώριση προσώπου γίνεται και χωρίς να ανεβάζεις τις φωτό σου σε κάποιο cloud εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο Photos app, είτε στο Mac, είτε στο iPhone. Αναφορά σε κείμενο * Η Apple δεν έχει πρόσβαση στις φωτογραφίες ή τα βίντεό σας και δεν τα χρησιμοποιεί για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης.
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 09:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:15 μμ On 31/12/2024 at 13:48, Tlykog said: Το δέχομαι, γιατί δεν έχω εμπειρία. Αυτό που δε γνωρίζω είναι πως δουλεύει ο SSD των iphones και κατά πόσο το λειτουργικό ενσωματώνει software ικανό να κάνει ανάκτηση δεδομένων για περιπτώσεις ανάγκης, το οποίο ίσως στη beta έκδοση ενεργοποιήθηκε για λάθος λόγο και υπήρξαν αυτά τα περιστατικά. με λιγο δοκιμες που ειχα παιξει θα πω τι ειχα καταφερει. δεν το τερματισα γιατι θελει πολυ χρονο. α.σε κανονικο δισκο μηχανικο οκ καταφερα να επαναφερω δεδομενα. β.σε ssd με trim εφαγα φολα. γ.σε κινητο samsung επρεπε να εγκαταστησω προγραμμα στο ιδιο το κινητο.και συνηθως θελουν root.μπλεκει παρα πολυ. σε micro sd αν θυμαμαι καλα αν την εβλεπα μεσα απο το κινητο τοτε οκ μπορουσα να επαναφερω αρχεια.αν ομως την εβγαζα και την εβαζα σε λαπτοπ δεν πετυχα πολλα.ισως λογω του knox την ψιλοκλειδωνει. σιγουρα ολα ηταν πιο ευκολα στο κινητο οταν το software ηταν στο ιδιο το κινητο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα